Şimdi Ara

İzmir'de stadyum sıkıntısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Alsancak Stadı için deprem riski nedeniyle yıkılma kararının alınması, Atatürk Stadı'nın ise rezil zemininin bakımda olması izmir kulüplerini sıkıntıya soktu.

    MHP'li Aslan Savaşan ve CHP'li Tacettin Bayır, İzmir'in stat sorunu ile ilgili Meclis'te soru önergesi verirken, AK Partili Cemil Şeboy, "Bunlar boş muhabbetler. Aziz Kocaoğlu isteseydi 15 yılda bir stadyum yapardı" dedi

    Stadyum sorununun çözülmemesinde büyükşehir ve ilçe belediyelerinin büyük sorumluluğu olduğunu dile getiren Şeboy, "Stadyum yapılmadı. E kim yapsın dediğimizde 'Hükümet yapsın' dediler. Hükümet yapmaya kalkıyor ama mani oluyorlar. Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılacak olan stada mani oluyorlar. Peki nasıl olacak bu iş? Buradan hiç kimse bahane aramasın. Alsancak Stadyumu artık miadını doldurdu. Alsancak Stadyumu'nda yarın olacak bir olayda kim sorumlu olacak? Ben Buca Belediye Başkanlığı döneminde 12 bin kişilik stadyum yaptıysam Büyükşehir, 30 bin kişilik stadyum niye yapamasın? Paraları mı yok? Buca Arena'yı 14 milyon liraya bitirdim. Büyükşehir de 50-60 milyon liraya stadyumu bitirsin. Biz daha niye stadyum konusunu konuşuyoruz onu anlamadım" dedi.

    "Tribüne oynuyorlar"
    Cemil Şeboy, "Şimdi stadyumlarla ilgili önerge veriyorlar ya, bunlar boş muhabbetler. Bunlar tribünlere oynamak demektir. Gençlik ve Spor Bakanlığı zaten Karşıyaka ve Göztepe'ye stadyum yapıyor. Alsancak Stadyumu tadilata giriyor. Halkapınar Spor Salonu yenileniyor. Daha ne olacak yani? Aşağı yukarı her takıma bir stadyum düşecek. Bunlardan önce ilçe belediyeleri ve Büyükşehir'in kente bir stadyum kazandırması lazım" dedi.

    Futbolda yeni sezon öncesi, İzmir'de stat tartışmaları yeniden alevlendi. MHP İzmir Milletvekili Aslan Savaşan ve CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, sorunu gündeme getirmek için TBMM'de soru önergesi verirken AK Parti İzmir Milletvekili Cemil Şeboy, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ilçe belediye başkanlarına yüklendi. Şeboy, "İzmir'de ilçe belediyeleri niye stat yapmadı? Karşıyaka Belediyesi niye yapmadı? 15 yıldır Büyükşehir Belediye Başkanı arkadaşımız isteseydi stadyum yapardı. İşte Bornova Belediyesi, Doğanlar Stadyumu'nu yapıyor. Bu kadar basit iş" dedi. Şeboy, milletvekillerinin sorunla ilgili verdiği önergeler için ise, "Bunlar boş muhabbetler. Bunlar tribünlere oynamak demektir" değerlendirmesini yaptı.

    Kulüpler mağdur edildi
    TBMM'de ilk soru önergesini MHP'li Savaşan verdi. Kentteki stat sıkıntısını anlatan Savaşan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a sorular yönelttiği önergede Alsancak Stadı'nın maçlara kapıtılmasıyla İzmir kulüplerinin mağdur edildiğini dile getirdi. Meclis'te ikinci önerge CHP'li Tacettin Bayır'dan geldi. Yine Bakan Kılıç'a sorular yönelten Bayır, "Şehrimizin köklü futbol kulüplerinden Göztepe, Altay, Karşıyaka, Altınordu, Bucaspor ve İzmirspor yeni futbol sezonu başlamasına az bir süre kala maç oynayabilecek stat bulmakta gerçekten zorlanacaklar" dedi. Alsancak Stadı için deprem riski nedeniyle yıkılma kararının alınması, Atatürk Stadı'nın ise bakımda olması ve sezonun ilk haftalarına yetişmesinin mümkün olmaması nedeniyle yaşanacak sıkıntılardan bahseden Bayır, İzmir stadyumlarının bakım, onarım ve kapasite artırımı gibi fiziki düzenlemeler yapılması için kaynak ayırılıp ayrılmadığını da sordu.

    "Bornova idealdi ama yapmadılar"
    Bu önergelerin ardından açıklama yapan AK Parti İzmir Milletvekili Cemil Şeboy ise, "Ben yeni yapılacak stadyumun yerini daha önce söylemiştim. Bornova'da bulunan Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nın bulunduğu yer tam stadyum için ideal bir alandı. Zaten Bornova tarafsız bir yer. Bütün bölgeleri içine alan, ulaşımının kolay olduğu mevkiydi. Büyükşehir Belediyesi, bu alana stadyum yapsaydı, İzmir'in bütün problemi biterdi. Büyükşehir, 50-60 milyon liralık 30 bin kişilik stat yapsaydı, problem kendiliğinden çözülürdü" diye konuştu.

    Bayır'dan birlik çağrısı geldi
    AK Partili Cemil Şeboy'un açıklamalarına CHP'li Bayır'dan da jet cevap geldi. Bayır, "Stadyum sorunu İzmir için bir sorundur. Biz de milletvekili isek, milletin bir sorunu olan stadyum sorunuyla alakalı bir çözüm önermek en doğal hakkımızdır. Sorunun ortak çözülmesi gerekiyor. Bir tane İzmir var. Stadyum sorunu hep birlikte çözelim" dedi


    kaynak : yeni asır







  • Aziz Kocaoğlu nerden geldi bu bela Allah kahretsin bu adamı varsa yoksa rakı içsin başka bi halt bildiği yok. Amatör kulüpler yerin dibinde, Buca,Altay gibi takımların düşme nedeni, Karşıyaya'ya gram yardımı yok, Altınordu Mehmet Özkan olmasa amatöre kadar düşer, Göztepe Altınsayın kontrolü altında sıkıntı yok ama İzmirin üvey evlatları olan Altaya oldu. Bu aziz denen herif şehirdeki futbol tutkusunu bitirmiştir. Bal ligi takımlarının hali ortada İzmirspor diye bir efsaneyi bitirtti. Amatör kulüplere yardımı kesti en kalitesiz malzemelerden futbol topu, eşofman, yağmurluk veriyor ve biz destekçiyiz diyor. Ulan senin gibi belayı İzmirin başına getirenleri Allah ıslah etsin. Patates çuvalı koysalar onuda başa getirecek bu İzmir bari adam gibi birisini aday yapında gelen kişi çok değil biraz çalışsın, Amatör spor branşlarına yardımcı olsun.
    Stadyuma gelince Alsancağı kapattılar 2 senedir stadda çekip darbesi yok, Atatürk Stadı yıllardır yaz kış çimi bozuk, Buca ilçe stadı çekiç çakılmıyor, Karşıyaka Çarşıdaki Stad bakım konusunda hiç yok, Balçovaspor diye bi takım var maçlarını Kemalpaşa stadında oynuyor ( 60km uzakta ve amatör takımın stadı ) kendi sırtını kendi kaşıyan olmadıktan sonra diğer takımlara Allah sabır versin bu başkan bozuntusuyla




  • Tacettin Bayir'a iletmek istediginiz birsey varsa soyleyebilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chp yuzunden bunlar hep

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erennn1s

    Aziz Kocaoğlu nerden geldi bu bela Allah kahretsin bu adamı varsa yoksa rakı içsin başka bi halt bildiği yok. Amatör kulüpler yerin dibinde, Buca,Altay gibi takımların düşme nedeni, Karşıyaya'ya gram yardımı yok, Altınordu Mehmet Özkan olmasa amatöre kadar düşer, Göztepe Altınsayın kontrolü altında sıkıntı yok ama İzmirin üvey evlatları olan Altaya oldu. Bu aziz denen herif şehirdeki futbol tutkusunu bitirmiştir. Bal ligi takımlarının hali ortada İzmirspor diye bir efsaneyi bitirtti. Amatör kulüplere yardımı kesti en kalitesiz malzemelerden futbol topu, eşofman, yağmurluk veriyor ve biz destekçiyiz diyor. Ulan senin gibi belayı İzmirin başına getirenleri Allah ıslah etsin. Patates çuvalı koysalar onuda başa getirecek bu İzmir bari adam gibi birisini aday yapında gelen kişi çok değil biraz çalışsın, Amatör spor branşlarına yardımcı olsun.
    Stadyuma gelince Alsancağı kapattılar 2 senedir stadda çekip darbesi yok, Atatürk Stadı yıllardır yaz kış çimi bozuk, Buca ilçe stadı çekiç çakılmıyor, Karşıyaka Çarşıdaki Stad bakım konusunda hiç yok, Balçovaspor diye bi takım var maçlarını Kemalpaşa stadında oynuyor ( 60km uzakta ve amatör takımın stadı ) kendi sırtını kendi kaşıyan olmadıktan sonra diğer takımlara Allah sabır versin bu başkan bozuntusuyla

    Göztepe Altınsay Altınbaş diyecektin herhalde 1 sene önce bıraktı onlar, Mehmet Sepil başkan şuanda. Statlar sorununa gelince belediye bir stat yapamadı 15 senede. Hükümette suçlu 2 tane 15 bin kişilik butik stat projesi çıkardılar dalga geçer gibi onuda bir türlü yapamadılar.




  • İzmir'e hiç başmamışlar en azından Malatya'ya 2012'de başladılar betonarmesi daha geçen gün bitti 2017'de bitecek diyorlar, merak etmeyin İzmir'deki stadyumlar burdakinden çabuk biter
  • Cemil Şeboy boş boş konuşmasın. Süper ligde oynayıpta 10bin kişilik stadı doldurmayan takımlara 40 bin kişilik stadlar yaptılar. Amatör ligde maçları full çeken hatta 2011'de 1.Lig'e çıkma maçında 30 bin çeken Göztepeye 15bin kişilik stadlardan bahsediyorlar. İzmir halkı futbol, basketbol gibi organizasyonlara gitmeyi sever.

    Kayseri'de ki GS-FB maçında bile Kayseri stadı dolmadı. Hatta sırf o maç için İzmirden Kayseri'ye giden uA, GFB taraftar grupları oldu. İzmirde GS'nin hazırlık maçları bile full çekiyor. Kalkıp KafKaf ve GözGöze 15er binlik stadlar yaparak insanları kandıramazlar. İzmir gibi sporun sevildiği bir yere tek bir çivi çakılmaması Spor Bakanlığı'nın ayıbıdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Butterflyman

    Cemil Şeboy boş boş konuşmasın. Süper ligde oynayıpta 10bin kişilik stadı doldurmayan takımlara 40 bin kişilik stadlar yaptılar. Amatör ligde maçları full çeken hatta 2011'de 1.Lig'e çıkma maçında 30 bin çeken Göztepeye 15bin kişilik stadlardan bahsediyorlar. İzmir halkı futbol, basketbol gibi organizasyonlara gitmeyi sever.

    Kayseri'de ki GS-FB maçında bile Kayseri stadı dolmadı. Hatta sırf o maç için İzmirden Kayseri'ye giden uA, GFB taraftar grupları oldu. İzmirde GS'nin hazırlık maçları bile full çekiyor. Kalkıp KafKaf ve GözGöze 15er binlik stadlar yaparak insanları kandıramazlar. İzmir gibi sporun sevildiği bir yere tek bir çivi çakılmaması Spor Bakanlığı'nın ayıbıdır.

    Eline koluna saglik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Vay vay cemil şeboy buca belediye başkanıyken aklı neredeydi? Bucanın her hali ortada lanet bir yer hem trafiği hem stadı herşeyi.Yol mu yapmış ne yapmış ilçeye? Buca stadı diye tarihi eser dandik bir yer var amatör küme maçı oynanır ancak.
    Hem hükümet neden stat yapmıyor herkes biliyor oy çıkmıyor izmirden.
    Alsancak stadı neden yıkıldı iyi biliyoruz oraya birileri avm dikecekti.Nedense yanındaki dokuz eylül üniversitesi binaları da yıkıldı.Oraları stat gibi projelere yedirmezler.Stat dediğin şey ancak dağbaşına yapılır değerli arazi de tanıdık müteahhitlere ucuza verilir.
    Hiç öyle laf çakmaya çalışmayın belediye dandik herkes biliyor ama hükümette dandik.Adamlar oy çıkmıyor diye deliriyor ama vergi almayı biliyor.Hizmet götürmediğin yerden neden vergi alırsın ki?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erennn1s

    Aziz Kocaoğlu nerden geldi bu bela Allah kahretsin bu adamı varsa yoksa rakı içsin başka bi halt bildiği yok. Amatör kulüpler yerin dibinde, Buca,Altay gibi takımların düşme nedeni, Karşıyaya'ya gram yardımı yok, Altınordu Mehmet Özkan olmasa amatöre kadar düşer, Göztepe Altınsayın kontrolü altında sıkıntı yok ama İzmirin üvey evlatları olan Altaya oldu. Bu aziz denen herif şehirdeki futbol tutkusunu bitirmiştir. Bal ligi takımlarının hali ortada İzmirspor diye bir efsaneyi bitirtti. Amatör kulüplere yardımı kesti en kalitesiz malzemelerden futbol topu, eşofman, yağmurluk veriyor ve biz destekçiyiz diyor. Ulan senin gibi belayı İzmirin başına getirenleri Allah ıslah etsin. Patates çuvalı koysalar onuda başa getirecek bu İzmir bari adam gibi birisini aday yapında gelen kişi çok değil biraz çalışsın, Amatör spor branşlarına yardımcı olsun.
    Stadyuma gelince Alsancağı kapattılar 2 senedir stadda çekip darbesi yok, Atatürk Stadı yıllardır yaz kış çimi bozuk, Buca ilçe stadı çekiç çakılmıyor, Karşıyaka Çarşıdaki Stad bakım konusunda hiç yok, Balçovaspor diye bi takım var maçlarını Kemalpaşa stadında oynuyor ( 60km uzakta ve amatör takımın stadı ) kendi sırtını kendi kaşıyan olmadıktan sonra diğer takımlara Allah sabır versin bu başkan bozuntusuyla

    Anadolunun karış karış her yerine 40bin kişilik stad yapan adamlar İzmir'e gelince belediye niye yapmıyor diyor. Yok ya? Belediye 40bin kişilik stad mı yapar ? On milyonlarca lira parayı stada mı yatıracak yol yapmak varken, şehirin drenaj sistemini geliştirmek varken ?

    Hükümetin yapması gereken birşey bu.




  • Bazıları suçu yine Chp ye atmışlar yazık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.