Şimdi Ara

İZMİR FOÇA JANDARMA KOMONDO YEDEK SUBAYLAR BURAYA (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
501
Cevap
6
Favori
137.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Foça için gerekli olan eşyaları güncelliyebilecek biri var mı?
    Kimi spor ayakkabı al diyor, kimi ordan veriyorlar diyor....
    Bide yer deniz kenarında olan mı içerde olan mı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hacaloglu

    Arkadaşlar Foça için gerekli olan eşyaları güncelliyebilecek biri var mı?
    Kimi spor ayakkabı al diyor, kimi ordan veriyorlar diyor....
    Bide yer deniz kenarında olan mı içerde olan mı?



    arkadaşım ben geçen sene giden biryle konuştum bire bir her eşyayı veriyolar diyo ama istersen yanında götür rahat edebileceğin bir ayakkabı dedi bana... yere gelince eski foça kaymakamlığın yanındaymış dedi bana artık deniz kıyımı değilmi gidince görücezn kendinize ii bakın arkadaşlar yarın görüşmek dileğiyle..
  • 333. Dönem

    Adı ve Soyadı UFUK BİRCAN ÖZKAN
    Baba Adı KEMAL
    Kuvveti Jandarma Genel Komutanlığı
    Sınıfı JANDARMA KOMANDO
    Statüsü Yedek Subay
    Branşı KOL K.
    Gideceği Sınıf Okulu /
    Eğitim Merkezi JANDARMA KOMANDO OKL. K.LIĞI
    FOÇA İZMİR


    Ben de aranızdayım...
  • bende aranızdayım ne yazık ki :)
  • 333. dönem

    Adı ve Soyadı EMRE BURAK EYİDOĞAN
    Baba Adı RAYİF TÜRKAN
    Kuvveti Jandarma Genel Komutanlığı
    Sınıfı JANDARMA KOMANDO
    Statüsü Yedek Subay
    Branşı KOL K.
    Gideceği Sınıf Okulu /
    Eğitim Merkezi JANDARMA KOMANDO OKL. K.LIĞI
    FOÇA İZMİR

    herkes için hayırlısı olsun. Ben de aranız dayım.


    Burası canlansın. Eski foça yeni foça olayı nedir?
  • biz yedek subaylar eski foçaya gidiyoruz sanırım
  • msn adresim krmgrl@hotmail.com

    ekleyin iletişime geçelim tertipler..
  • tertip ekledim seni
  • foça jan komando!!!!,,ekleyin benide

    hasanozkantopcu@hotmail.com
  • arkadaslar benim nick ile cevap yazamadigim icin kuzenimin nicki ile yaziyorum ben (kuros - listede 21. siradayim)

    Jandarma Genel Komutanlığı
    JANDARMA KOMANDO
    Yedek Subay
    KOL K.
    JANDARMA KOMANDO OKL. K.LIĞI
    FOÇA İZMİR


    yazan bu:
    birincisi simdi ne olacak (yani tamam 3 ay bizi mahfedicekler ama sonra ne olacak)
    %5 lik kura ki galiba 500 kisi alip 250 komando 250 karakol jandarmasi yapiyorlarmis bu gruplarda ayri ayri ilk 13e girmek lazimmis ki istedigimiz kurayi cekelim (ancak ben normal bir vatandas olarak pek sans vermiyorum mutlaka beden egitimden gelenler olacaktir) ya da kurada buyuk ihtimalle G.Dogu cikacak.

    peki yukarida yazildigi gibi artik operasyona yedek subaylar cikmayacak diye simdiki mezunlari egitim komutani yapiyorlar demis bir arkadas. bunun hakkinda bilgisi olan var mi? ne kadar dogru ve neler oluyor egitim komutani olunca?
  • % 5 lik dilimin ölçütü ne ki? Neye göre böyle bir sıralama yapıyorlar?
  • eski foça yeni foça olayını biraz açıyım.

    eski foça adı üzerine foçadaki en eski yerleşim yeri ve foça denince anlaşılan yer. izmir (karşıyaka,çiğli) tarafından giderken menemen,vs yerleri geçtikten sonra üzerinde foça yazan (veya eski foça emin değilim:) ) sapış tabelasından saptığınızda buraya giderseniz.

    yeni foça da daha çok yazlıkların bulunduğu bir yer. eski foçadan arabayla 15 dk kadar uzak. demirçelik fabrikalarına yakındır hatta.

    komando okulu eski foçadadır. otobüsten inip en fazla 10 dk yürürseniz ulaşırsınız.
  • 14-16 arasi ders varmis (1 tanesi temel beden ve savas egitimi gibi birsey)
    bu derselerin hicbirinden kalmamis olman ve en yuksek not alan 13 kisiden birisi olman lazim diyor forumlarda.
    diger derslerde harita gps vs. gibi dersler
    egirdir icin bir forumda :

    10 Aralık 2008 14:33 Düzenle Sil

    asteğmen komandolar iç güvenlik taburlarında kol komutanı oluyor şimdi kol ne diyeceksin 18 20 kişilik askeri birlik sen de onların komutanı olcaksın yüzde 90 nınız doğuya gidecek burda doğuda verilen görevleri yapacaksınız yol emniyeti pusu üs bölgesi emniyeti vs bunun gibi şeyler ama komando tugaylarına gitmeyeceksenizz komando tugayları kalktıı asteğmenlere tabi eğirdirde sporun iyise derslerde de başarlı olursan dereceye girersin istediğin yere gidersin 15 20 kişi komando tugaylarına gidiyor ama onlarda batıda kıbrıs gökçeada oralara gidiyorlar durum böle

    gibi bir bilgi verilmis.

    yani komando tugaylarina gidenler dereceye girenler




  • bir de benim ucak 1400 de adnan mendereste olacak saat 1700ye kadar eski focadaki komando okuuna ulasabilirim degil mi

    hatta baska arkadaslar versa toplu taksiye felan da binebiliriz...

    arkadaslar bir de diger forumlardan bulduklarinizi buraya kopyalarsaniz en azindan focadan gecmis birileri sesimizi duyup da sorulariimzi yanitlayana kadar

    kuros...
  • tuzla icin eksi sozlukte :

    - burada neredeyse her şey sizi korkutmak için söylenir. örneğin derslerden, spordan, atıştan vs. başarılı olamadığınız takdirde, asteğmen olarak mezun olamayıp 15 aylık er olacağınız gibi şeyler söylenir ancak komutanla veya bir başkasıyla kavga etmedikçe (şu ana kadar er olarak çıkma vakalarının çok büyük bir bölümü kavga sebebiyledir), komutana küfür etmedikçe falan herkes buradan asteğmen olarak çıkar. inanmıyorsan ve çok korkuyorsan iki buçuk ayın sonunda görürsün.
    - sivil hayatta istanbul'da ikamet ediyorsan daimi evci çıkacaksın ve bu seni psikolojik açıdan baya bir rahatlatacak. eğer daimi evci değilsen mümkün olduğunca geçici evci çıkmaya çalış. ayrıca yemin törenine kadar olan süre içersinde haftasonları mutlaka ziyaretçi çağır. bu da seni psikolojik açıdan çok rahatlatır.
    - burada en çok zorlanacağın süre ilk 1 aydır. yani yemin törenine kadar olan süredir. çünkü hem ruhun hem de bedenin buranın temposuna, yanaşık düzene, emirlere, hiyerarşiye, ast-üst ilişkisine henüz alışamamıştır. ama yemin töreninden sonra sen de her anlamda yavaş yavaş "kaşarlaşmaya" başlayacaksın.
    - dereceye girip de eğitimden sonra nereye gitmek istediğini tercih edebilirsin. yani kura çekmezsin. dereceye girecek olan öğrenci sayısı, branşın (örneğin hudut branşı) toplam mevcudunun %10'udur. ve dereceye girmek inan ki çok ama çok kolaydır. sporun iyiyse (barfiks belirleyici rol oynar), okuduğunu anlıyorsan, atışın iyiyse, çalışmak istiyorsan ve zeka özürlü değilsen dereceye girebilirsin. "sen niye giremedin?" diye sorarsan cevap olarak dereceye girmek istemediğimi söylerim. zira benim branşımda gidilen yerlerin neredeyse hepsi tercih edilebilecek yerler değillerdi.
    - burada istersen çok eğlenebilirsin. örneğin üzerinde kamuflajlar varken "5 dakika içinde herkes eşofmanla içtima alanında olacak" emrini duyduğun andan itibaren eğlencen çok ama çok artar. şaka bir yana kurduğun arkadaşlıklar, bu arkadaşlarınla beraber yaptığın faaliyetler, atışlar, intikaller falan bir süre sonra gerçekten zevkli hale gelmeye başlıyor. zira mesela ben; g-3, hk-33, ak-47, browning tabanca, mg-3, rpg-7 ve law silahlarının her biriyle yapmış olduğum her atıştan, attığım her mermiden çok zevk aldım. böyle birşey kolay kolay herkese nasip olmaz.
    - eğer "yok hacı ben yapamam, ben yorulurum, ben kaytarmak istiyorum" dersen kaytarmak istediğin gün viziteye çıkabilir, rdm'lik olabilirsin. bu senin tercihin ama tavsiye etmem. zira her gün viziteye çıkarsan, 9 ay süreyle gittiğin birlikte bilgisiz ve kondisyonsuz bir şekilde ne bok yersin bilemem.
    - seni fiziksel olarak en çok zorlayacak şey yaklaşık 1 ay boyunca her gün yapacağın düzenli spor ve koşular olacak. bunlar bittikten sonra ise, mezuniyetten yaklaşık 1 hafta önce yapılan büyük intikal seni her ne kadar hayvanlar gibi zorlasa da bu sana artık pek koymayacak. çünkü arkadaşlarınla güle oynaya, üzerinde 30 kilogram ağırlıkla (kompozit başlık, g-3 piyade tüfeği ve ağzına kadar dolu sırt çantası) 6 saat boyunca, yaklaşık 25-30 kilometre yürüyeceksin. tuzla piyade okulu sınırlarını (ki ne kadar hayvani bir büyüklükte olduğunu o zaman anlayacaksın) güneyden başlayıp tekrar güneye dönerek bir tam şekilde turlayacaksın. bu intikalin zorluğunu son olarak sana şöyle açıklıyorum; intikalin bitmesine yakın, yani mesela daha bir buçuk saat varken, sancaktepe'yi gördüğünde "oh ulan be, bitti!" diyip sevineceksin.
    - son sözler; temizliğe, dolabına, yatağına, üstüne başına dikkat et. emirleri yerine getir. sivrilme. en başta ve en önde olma. manga komutanı, takım/bölük kıdemlisi vs. olma. mümkün olduğunca sorumluluk almamaya çalış ama aynı anda ezik de olma. komutanlarına kendini tanıt ve onlarla ilişkilerini iyi tut.

    diye yazilmis...




  • uçağın fazla rötar yapmazsa rahat yetişirsin 17.00'ye. taksi konusuna gelince, taksiciyle anlaşmadan öyle bişey yapmayın gaziemirden foçaya epey bi mesafe var.

    Foça’nın yakın çevredeki turistik merkezlere olan uzaklığı :

    Foça-Havaalanı 85 km.
    Foça-Bergama 90 km
    Foça-Selçuk 140 km
    Foça-Çeşme 152 km

    Otobüs Firmaları (Foça) Telefon
    Foça Birlik 8121124
    Sahil Otobüsleri 8122196
    SS. Yenifoça Kop. Otobüsleri 8145073


    (www.focafoca.com )
  • 319.dönem foçaya gitmiş biri olarak sorularınız varsa yanıtlayabilirim arkadaşlar
  • yedek subay mıydınız ?
  • evet eskifoçada zaten sadece yedeksubay eğitiliyor
    yenifoçada er eğitiliyor
  • Sınavlarda tabi oldugunuz derslerden bilgi verir misiniz?

    Ayrıca yanımıza almamız gereken şeyler hakkında da bilgi verirsen sevinirim..

    Birde hep olumsuz yanları soyleniyor olumlu yanı yok mu buranın hiç ?

    Son soru, sizim bölükten 3. ay sonunda % olarak cok kişi mi doğuya verildi..
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.