Şimdi Ara

İZMİR-NARLIDERE İSTİHKAM OKULU YEDEK SUBAY VE ER (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
629
Cevap
2
Favori
298.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • YEDEK SUBAYLAR İÇİN ;

    selam, mesajlarınızı görünce tam 3 yıl önce bu konuyu açtıgım gün aklıma geldi. ben de narlıderede isti.svş.tk komutanı olarak ordaydım..eğer merak ettiklerin varsa sorabilisin....ya da ben kısaca anlatayım sana... :)

    yarın saat kaçta olursun orada bilmem ama çok fazla geçe kalma...gidebiliyorsan öğlen saatlerinde git...daha sonraları sıkışılık oluyor...gerçi topu topu yaklaşık 80 kişi olcaksınız yada biraz daha az ama yine de sıkışıklık oluyor...

    yıl sonuna kadar acemilik olcak..dışları çıkmak yok..yıol sonunda yemin töreni daha sonra da 2 ay sürecek olan eğitimler balayacak..bir çok konuda okuldaymış gibi sınıflarda ders alcaksınız hem uguamalı hem teorik...(gitiiğinde göreceksin c4 plastik patlayıcı vercekler patlatcaksın, mayınlar falan vs.) yaklaşık 13-14 ders alcaksınız bu 2 ay sürede.. birlik eğitimi,mayın,tahrip,haritacaılık, istihbarat gibi birçok hem askeri hem genel hem de istihkamcılıkla ilgili dersler alcaksınız..ve dönem dönem sınavlar olcak bu derslerden..ayrıca spor,atış eğitimleri olcak...ayrıca bunlardan da puan not alcaksınız...tüm girdiğiniz bu sınavlar neticesinde savaş takım komutanı statusunde bulunan 50 kişi kura çekceksiniz. ilk 3 kendisi seçecek. kura yerleri yuzde 95 ihtimalle şunlar olcak. 10 civarı İzmir, 10 ciarı kıbrıs, ısparta çanakkale tekirdağ edirne kırklareli, erzincan, ağrı kars diyarbakır şırnak hakkari) eğer izmir dışı bir kura seçersen asteğmen yemin töreninizden sonra yani muhtemelen şubat sonu(kura da ondan 3-4 gun önce olur) 15 gün meyil iznin olcak.15 gun sonra görev yerine gitceksiniz. eğer izmir çıkarsa cuma diploma töreniniz olursa pazartesi işbaşı :) izmirdeki görev yerleri genelde iyidir. Eğitim alacaganız itihkam eğitim merkezinde Er eğitim taburuna çıkarsanız işiniz biraz zor olacaktır. çünkü uzun dönem erler var bu taburda ve uğraşmak çok zor bunarla. çavuş eğitim taburu kurslar taburu olursa çok rahat olursun. ben çavuş eğitim taburundaydım.2008 yılında orda görev yaptım. ben 4.olup ilk kurayı ben çekip izmir çıkmıştı.


    İlk 3 ay eğitiminiz çok zor ama çok zevkli eğleneclei geçicek. biz çok eğlenmiştik. bence unutmayacağın bir 3 ay olcak.

    görüşmek üzere...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi espanolun -- 11 Aralık 2010; 13:26:06 >




  • KISA DÖNEMLER İÇİN;

    1 sene boyunca istiihkam eğitim merkezinde çavuş eğitim taburunda görevliydim astegmen olarak.(2007-2008) 319.dönem

    Narlıdere İstihkama kısa dönem çıkan arkadaşlar Çavuş eğitim taburu 1. bölük denilen yerde yaklaşık 1 aylık acemi eğitimden sonra istihkam er olanlar istihkam eğitim merkezinde çeşitli taburlara dağıtılacaklar. inşallah lojistik taburu muhafız bölüğü ve er eğitim alayı(1 ve 2.bölük çıkmaz). çünkü bu iki taburda işler çok karışıktır. sıkıntılı günler olabilir.

    istihkam er olmayanlar ise izmire yakın yerlerde ve yine istihkam eğitim merkezinde branşlarına göre ilgili taburlara gidebilirler. bodruma giden dahi vardı kısa dönemlerden. :)

    merak edilen şeyler olursa cevaplamaya hazırım
  • beyler 325 kd olarak askerliğimi yaptım..bu topiğin sayfalarını kontrol ederseniz yorumlarımı görürsünüz..

    Şöyle bir durum var onuda söyleyeyim.Üni mezunlarının hepsinin ilk gideceği yer 1.Çavuş Eğitim bölüğüdür...Ben 2008 aralık döneminde gittim..Şöyle bir şansımız vardı..1.Çavuş eğitim bölüğünün bölük komutanı dış görevdeydi ve aynı zamanda denetlemelere denk geldiğimiz için acemiliğimiz sinemada geçti..Muhtemelemen size de denetleme furyası denk gelecek.O yüzden aralık celbi narlıderede rahat diyebilirim..Bİzden sonraki kısa dönemlerin eğitimi çok ağır olmamakla beraber vardı..

    Bilmiyorum başka sorusu olan varsa yanıtlayabilirim..
  • piyadelerin dağıtım bölgeleri izmir içi ve bodrum, manisa gibi çeşitli bölgeler...

    İstihkamlar için se Ben kurslar taburuna düştüm, tabii Lojistik, Gösteri Tatbikat, İstihkam Eğitim alayı gibi başka yerlerde mevcut..

    Kurslar tabura düşecek usta askerler için tercih Sıralaman

    1.Operatör

    2.İnşaat

    3.Köprücü

    4.Jeneratör dür..

    Aslında birçok yazılana bakılacak olursa Narlıdere genel anlamda iyi bir yer..Çok fazla tedirgin olmanıza gerek yok...

    Şimdiden hepinize hayırlı tezkereler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qop -- 11 Aralık 2010; 14:00:57 >
  • Arkadaşlar bu komutanlığın telefon numarası lazım. Yardımcı olabilcek misiniz?
  • Kuvveti Kara Kuvvetleri Komutanlığı
    Sınıfı İstihkam
    Statüsü Yedek Subay
    Branşı İS.SVŞ.TK.K.
    İlk Katılışını Yapacağı
    Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi İS. OKL. VE EĞT. MRK. K.LIĞI
    NARLIDERE İZMİR

    kimler var?
  • Kuvveti Kara Kuvvetleri Komutanlığı
    Sınıfı İSTİHKAM
    Statüsü Kısa Dönem Er
    Branşı -
    İlk Katılışını Yapacağı
    Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi İs. Okl. ve EM K.lığı
    NARLIDERE İZMİR
    İlk Katılışını Yapacağı Tarih 12.04.2011
    Temel Eğitimini Müteakip
    Katılış Yapacağı Esas Birliği EGE Or. Kh. ve Des. Gr. A Tipi Ljm. Bkm. Onr. ve İşlt. Ekp. K.lığı
    NARLIDERE İZMİR


    Ben varım :)
  • ne güzel çıkmış senin birliklerin öyle, maşallah :)
  • Valla bende memnunum tertip ya da komutanım mı desem :)
    Bakalım gidince de güzel bi askerlik yaparız inşallah.
  • :)
    inşallah tertip. usta birlikte de izmirde olurum inşallaaaaaaaaaaaaaaaah :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fkumas

    Kuvveti Kara Kuvvetleri Komutanlığı
    Sınıfı İstihkam
    Statüsü Yedek Subay
    Branşı İS.SVŞ.TK.K.
    İlk Katılışını Yapacağı
    Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi İS. OKL. VE EĞT. MRK. K.LIĞI
    NARLIDERE İZMİR

    kimler var?


    Ben varım.
  • Adı ve Soyadı MEHMET AKTAŞ
    Kuvveti Kara Kuvvetleri Komutanlığı
    Sınıfı TOPÇU
    Statüsü Kısa Dönem Er
    Branşı -
    İlk Katılışını Yapacağı
    Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi İs. Okl. ve EM K.lığı
    NARLIDERE İZMİR
    İlk Katılışını Yapacağı Tarih 12.04.2011
    Temel Eğitimini Müteakip
    Katılış Yapacağı Esas Birliği 57'nci Top. Tug. 5'inci Top. Tb. 2'nci 203/37 mm KM Ob. Bt. K.lığı
    BORNOVA İZMİR
  • arkadaşlar 339 dönem gidenler cagatayyilmaz86 et hotmeyil den ekleyin beni msnde grup olarak akşam 11 12 civarı görüşecez 7-8 kişi olduk katılımlarınızı bekliyoruz.Ayrıca facedede grubumuzu kurduk "339.Dönem İs. Okl. ve EM K.lığı NARLIDERE İZMİR" diye aratırsanız bulursunuz.

    Dedelerimizin tavsiyelerinide bekliyoruz.Ben bikaç gidenden öğrendim fazla kıyafet almayaın diyorlar hepsi orada daha ucuza mevcutmuş ama ilk 2-3 gün için yinede hazırlıklı olun diyorlar.

    salı sabah izmirde buluşup birliğe beraber gideceğiz inzibatlara yakalanmazsak tabii katılmak isteyenler eklesin haberleşiriz....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: REAL acyilmaz

    arkadaşlar 339 dönem gidenler cagatayyilmaz86 et hotmeyil den ekleyin beni msnde grup olarak akşam 11 12 civarı görüşecez 7-8 kişi olduk katılımlarınızı bekliyoruz.Ayrıca facedede grubumuzu kurduk "339.Dönem İs. Okl. ve EM K.lığı NARLIDERE İZMİR" diye aratırsanız bulursunuz.

    Dedelerimizin tavsiyelerinide bekliyoruz.Ben bikaç gidenden öğrendim fazla kıyafet almayaın diyorlar hepsi orada daha ucuza mevcutmuş ama ilk 2-3 gün için yinede hazırlıklı olun diyorlar.

    salı sabah izmirde buluşup birliğe beraber gideceğiz inzibatlara yakalanmazsak tabii katılmak isteyenler eklesin haberleşiriz....


    Çağatay arkadaşınızı dinleyin ve burada tanışıp izmirde buluşun beraber kışlaya girin ;) bakın aynı mangada olur, aynı odada uyur birlkte yer içersiniz... hatta giriş sırasına göre içeride numara verirler, peşpeşe olanlar badi olur yani acemide herşeyiniz, sevgiliniz olur

    Sabah inenler havaalanından veya otogardan konak' a geçsinler. Orada güzel bir kahvaltı yapın sahile karşı... ondan sonra saat verin birbirinize orada bir yerde buluşun ki birlikte kışlaya girersiniz. Bu saat kulesi olabilir çünkü konak diyince tüm ülkenin bildiği saat kulesi var tam meydanda..:) Narlıdere otobüsleri kalkıyor konaktan. Ama şöförlere sorun istihkamdan geçiyormu diye. Çünkü sahil evleri arabası oraya gelmeden dönüyor. İçeride bir sürü işlem görüyorsunuz aynı sınav günü gibi yok şu formu dolur şuna imza at fln.. istihkaklarınızı alıyorsunuz (botlar, kamuflaj, spor ayakkabı eşofman vs. ) aynı zamanda 2 iğne oluyorsunuz. Tüm işlemler 6-7 saat sürer.. Öğlen 2-3 gibi girin çok da geç girmeyin. Çünkü 2 gibi girenler gece 11 de koğuşta olurlar.. akşama doğru girenler gece 2-3 gibi koğuşta olurlar ki sabah da en geç 5 kalk saati :) bu arada ben 329 KD dim.. Biz 350 kişiydik.. o yüzden tüm bu anlattıklarım bizde geçerliydi. Siz daha az kişi olursanız bu saatler sizi bağlamaz artık onu da gidince anlayacaksınız. Ben sadece ufak bir uyarı yapayım dedim.. hepinize hayırlı tezkereler arkadaşlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ermansau -- 10 Nisan 2011; 17:43:27 >




  • Yeni gelen arkadaşlar yedeksubay .tk ya giriş yapalım lütfen.

    Hem birbiriyle aynı yere düşenleri bulmak kolaylaşır hem de oluşacak istatistik tablosunda faydaları olmuş olur.

    Zaten 900 e yakın arkadaş oraya kayıtlarını girdiler çoğu da donanım haberden burada paylaşırken bir yandan da o listeyi ihmal etmeyin.

    Hepinize hayırlı tezkereler. ;)
  • beyler bende devre kaybı olarak 22.04.2011 cuma günü saat 17:00 kadar teslim olucam. uzun dönem acemilik :) piyade :) nasıldır önerilerinizi paylaşırmısınız ?
  • konuyu hortlatma gibi olmayacağına eminim.. cuma günü oradayım arkadaşlar... yarın bu sayfaları okurum artık hayırlısı olsun herkese..
  • statü:kısa dönem er
    eğitim:izmir narlıdere
    usta:izmir narlıdere kurslar taburu Astsubay kurs bölük komutanlığı



    tavsiyeleriniz neler? fikirlerinizi bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clubbermantis -- 10 Ağustos 2011; 2:48:24 >
  • evet burda yapan arkadaşlar bilgilendirirse güze olur..
  • aynen arkadaslar bende kısa dönem olarak izmir narlıderede topcu olarak yapacagım.bilgisi olan arkadaslar lütfen bilgilendirsinler cok memnun kalırız.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.