Şimdi Ara

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ - İYTE 2016 GİRİŞLİLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
13
Favori
7.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sonuçlar açıklandı arkadaşlar Tüm İyte 2016 girişliler olarak bu konu altında toplanalım

    Okul hakkında ön bilgiler :

    1.Kampüsün Yeri

    Arkadaşlar kampüs İzmir'in 55 Km dışında Odtü ile hemen hemen aynı büyüklükte bir kampüs alanı var. İçinde temel ihtiyaçlarımızı giderecek olan kafeler kırtasiyeler yemek yeme yerleri A101 tarzı şeyler var. İzmir dışından gelecek arkadaşlar uçakla geliyorlarsa Adnan Menderesten izbanla Hilal aktarma istasyonuna ordan aktarma yapıp izmir metroyla Fahrettin Altay durağına gitsinler Fahrettin altaydan İYTE-Gülbahçe-İzmir adlı dolmuşa binsinler toplam 3 saat falan sürebilir yanlış mı gidiyorum demeyin :D Arabayla gelecek olan arkadaşlar izmire vardıktan sonra çeşme tabelalarını takip etsinler çeşme otobanına girsinler zaten yolunuzun üstünde :D

    2. Kayıt İçin Gerekli Olan Evraklar

    2016 LYS ile yerleşen adayların kayıt işlemleri e-devlet üzerinden kayıt ve şahsen başvurarak kayıt olmak üzere iki şekilde yapılabilecektir. Bu kayıtlardan yalnızca birisini yapmak yeterli olup e-devlet üzerinden kayıt olanların şahsen kayıt yapmasına, şahsen başvurarak kayıt olanların da e-devlet üzerinden kayıt yapmasına gerek yoktur. HER İKİ KAYIT ŞEKLİNDE ÖN KAYIT YAPILMASI ZORUNLUDUR.

    Ön Kayıt Sitesi İçin Tıklayın
    Ön kayıdınızı tamamladıktan sonra Ön kayıt form çıktısını alınız.

    ŞAHSEN BAŞVURARAK KAYIT YAPTIRMAK İSTEYEN ADAYLAR İÇİN


    Şahsen başvurarak kayıt yaptıracak öğrenci adaylarının bizzat veya noterden vekaletname verecekleri kişiler aracılığı ile kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılması mümkün değildir. Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez. Ancak aslının getirilmesi suretiyle üniversite tarafından onaylı örneği kabul edilir. Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan adayların daha sonraki bir tarihte kayıt yaptırmaları olanaklı değildir.

    Aşağıda kayıt için gerekli belgelerin listesini bulabilirsiniz.

    Kayıt için gerekli belgeler


    LYS sonuç belgesinin internet çıktısı,
    Lise diplomasının aslı veya yeni tarihli mezuniyet belgesi,
    4,5 cm x 6 cm boyutunda 4 adet fotoğraf ,
    Ön kayıt formu çıktısı,
    1994 ve daha önceki yıllarda doğmuş erkek adaylar için askerlik şubelerinden alınacak askerlik durum belgesi (1995-1996-1997 ve daha sonraki yıllarda doğmuş adaylardan bu belge istenmeyecektir.)
    İngilizce Yeterlik Sınavı

    Lisans ve lisansüstü öğrencilerin İngilizce dil seviyesini belirlemek için yapılan sınavdır. Sınavın amacı, eğitim dili İngilizce olan İYTE'de, öğrencilerin İngilizce seviyesinin bölümlerindeki dersleri izleyebilecekleri düzeyde olup olmadığını saptamaktır.

    Ayrı bir seviye belirleme sınavı yapılmayacaktır. Sınav ile ilgili detaylı bilgiler için ydyo.iyte.edu.tr takip ediniz.
    Tarih: 21 Eylül 2016
    Saat: 10.00

    Not: Liseden tek ders/bütünleme sınavlarına katılacak olması nedeniyle mezun olamayanların geçici kaydı yapılacak olup geçici kaydı yapılanlardan 30 Aralık 2016 tarihine kadar mezun olduklarını belgelendiremeyenlerin kaydı silinecektir.

    E-DEVLET ÜZERİNDEN KAYIT YAPTIRMAK İSTEYEN ADAYLAR İÇİN

    e-devlet şifresi ile

    http://www.turkiye.gov.tr adresinden

    E-HİZMETLER ->
    YÜKSEKÖОRETİM KURULU BAŞKANLIОI ->
    ÜNİVERSİTE E-KAYIT

    Linklerini sırayla tıklayınız

    Kayıt işleminizin tamamlanabilmesi için e-kayıt işlemi sonunda barkotlu çıktıyı alınız. Ön kayıt formu çıktısı, 4,5 cm x 6 cm boyutunda 4 adet fotoğraf ile birlikte 21 Eylül 2016 tarihine kadar Rektörlük Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na teslim ediniz ve Öğrenci kimlik kartınızı alınız.

    3. İyte Kampüs Uygulaması

    Kampüs yaşantınızı kolaylaştırmak için App Store ve Google Play İYTE Kampüs Mobil Uygulamalarını indirerek İYTE rehber, ring saatleri, duyurular, kampüs haritası, İYTE ile ilgili fotoğraf ve videolara ulaşabilirsiniz.

    4. Yurtlar ve Barınma

    KYK (185TL)

    Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, İzmir Bölge Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren Urla Yurt Müdürlüğü, 1032 öğrenci kapasitesine (456 kız, 576 erkek) sahip olup 43 öğrenci bloğundan (24’ü erkek, 19’u kız) oluşmaktadır. Her öğrenci bloğu iki katlı olup her katta dört oda, toplam sekiz oda bulunmakta ve 24 öğrenci kapasitesi bulunmaktadır.

    Bir öğrenci odasında üç öğrenci barınmaktadır. Banyo ve tuvaletler oda içinde bulunmakta olup her odada 3 yatak, 3 dolap, bir büro tipi buzdolabı, 3 masa, 3 sandalye, 2 komedin bulunmakta; Öğrencilerimize odada kullanmaları için birer elyaf yorgan, elyaf yastık, nevresim takımı, çarşaf, yatak, alez verilmektedir. Ayrıca odada, santral bağlantılı dahili telefon bulunmaktadır.

    Öğrencilerimizin temel ihtiyaçlarını karşılamak için Yurdumuzda bulunan Sosyal Tesis binasında; lokanta-kantin işletmesi ile fotokopi-kırtasiye, çamaşırhane ve bayan kuaför işletmesi hizmet vermektedir. Kurumumuzca öğrencilerimize sabah kahvaltılarında 2,50 TL., akşam yemeklerinde 5,50 TL. toplam günlük 8,00 TL. kahvaltı-yemek yardımı yapılmaktadır. Öğrencilerimiz, kullanmaları için kendilerine verilen nevresim takımlarını, hafta içi her gün mesai saatlerinde değiştirme imkanına sahiptir.

    Öğrenci odalarında 24 saat sıcak su verilmekte olup odalar merkezi kalorifer sistemi ile ısınma sağlanmaktadır.

    Kız ve erkek öğrencilerimizin; ders, proje… vb. çalışmaları için ortak olarak kullanabildikleri çalışma salonu, sosyal tesis binasında bulunmakta olup ayrıca kızlar için ayrı, erkekler için ayrı, iki adet çalışma salonu yapılmıştır.

    Öğrencilerimizin ders dışı zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamak ve kişisel gelişimlerine yardımcı olmak için Müdürlüğümüzce, öğrenci istekleri göz önüne alınarak çeşitli sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler gerçekleştirilmektedir.

    Satranç, Futbol, Masa tenisi, Plates, Taekwando, Resim, Ebru, Bağlama, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Gitar, Keman, Şan, İspanyolca, Almanca, Kur’an Kursu, 2015 yılında gerçekleştirilmesi planlanan etkinliklerdendir.

    Ayrıca ” Gençlik ve Spor Bakanlığı Akademisi YURTKUR Eğitim Seminerleri” adıyla her öğretim döneminde 4 farklı eğitim gerçekleştirilmektedir.

    Etkinliklere hazırlık çalışmalarında kullanılmak üzere sosyal tesislerimizde bir etkinlik salonu, bir resim atölyesi, bir satranç odası; açık alanda bahçe spor aletleri, basketbol sahası (beton zemin) ile kantin salonunda masa tenisi masası bulunmaktadır.

    Müdürlüğümüz, sunduğu hizmetlerle, öğrencilerimizin akademik ve kişisel başarıları için yardımcı olmaya çalışmaktadır.

    Yurtların görüntüsü :  İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ - İYTE 2016 GİRİŞLİLER


    YAŞAM MERKEZİ (Yaşam Merkezi Anasayfa)

    İYTE Gülbahçe Kampus içinde yer alan Yaşam Merkezimizde, Yüksek Lisans - Doktora Öğrencileri, Lisans Öğrencileri ve Teknopark çalışanlarının ayrı ayrı konaklayabilecekleri bloklar bulunmaktadır. Sosyal tesislerimiz ortaktır ve tesisimizde konaklama yapmayanlara da açıktır. Misafirlerimiz için 1, 2, 3 ve 4 kişilik oda seçeneklerimizle toplam 221 odamız mevcuttur. 600 yataklı tesisimizde her odanın içinde özel banyo - wc, mutfak teşkilatı (mini buzdolabı- elektrikli ocak), TV ve klima bulunmaktadır.

    Odalarımızda her öğrenci için yatak, elbise dolabı, çalışma masası ve sandalyesi ile kitaplık ve etajer bulunmaktadır. 1 kişilik odalarımızdaki yataklar 1,5 boy olup, ayrıca bu odalarda TV ve oturma grubu da yer almaktadır. Oda tahsisleri, kayıtlı misafirlerimizin yüksek lisans-doktora öğrencisi olması, lisans öğrencisi olması ya da Teknopark çalışanı olması durumları göz önüne alınarak ayrı ayrı bloklarda yapılmaktadır.

    Gülbahçe Köyünde Öğrenci Evleri ve Apartlar


    Gülbahçe yürüme mesafesinde İYTEye çok ucuza toplamda 600-750 TL arası öğrenci evi bulmak mümkün 2 kişilik evlere. Buda güzel bir tercih

    5. Hazırlık Okulu

    Oxford'un Seviye Tespit sınavına giriyorsunuz. Bu sınavda interaktif ortamda yapılıyor. Listening,grammer vs bilgini ölçüp ona göre yerleştiriliyorsunuz. Soruları doğru yaptıkça zorlaşan bir sistem.

    3 kur var. A1,A2,B1. B1 en üst seviye, A2 orta seviye, A1 en düşük seviye. Ders Saati sayıları ise sırasıyla; 30,25,20

    Hazırlık zormuş arkadaşlarlar çalışmadan yapılmıyormuş 60 geçme notu.

    6.İYTE'DE HAYATTA KALMAK İÇİN GEREKLİ NUMARALAR:


    *ÖZCAN ABİ (Şoförler Kralı):0507 763 66 11 (Minibüs ile olan sıkıntınızı çözer gerekirse bekletir)
    **PANİNO İYTE: 0232 765 90 033 (Kampanyaları gerçekten çok hoş)
    **ASMALI CAFE: 0537 340 47 85 (Saat 02:00'a kadar açık tek yer[di]; gözleme, köfte, tavuk[tavuğu iyidir, hoştur], bazlama ekmeğine de yapar, paket servis mevcut, kampanyalar mevcut)
    **BALIKLIOVA PİDE: 0535 861 00 21 (ögrenciye özel indirimi ve paket servisi mevcut)
    **KIRMIZI:0534 561 64 49 (çiğköfte 2.5 waffle:6)
    **TAMER USTA: 0507 342 57 30 (Sote'de bir dünya markası.)
    **LAVİNYA CAFE: 0555 502 1234 (Deluxe pizza menu 11.50)
    **CAMPUS CAFE: 0507 685 60 80(Tavuklu makarnası iyi diyorlar, paket servisi var)
    **CALIPSO CAFE: 0232 765 83 00(Calipso makarna ve pizzaları...)
    **SIRMA BÜFE: 0536 862 07 39(paket servis mevcut-kahvaltısı süper)
    **KÖFTECİ SALİH USTA: 0232 765 8135(paket servis mevcut)
    **MUTFAKTAKİLER: 0530 976 66 36 (Paket servis yok diye biliyorum)
    Öğrenciyiz biz, senede bir iki üç dört beş de lüksü sevelim :)
    Paket servisi olmayan, ama ararsanız sizi paket yapıp özel araçlarıyla mekanlarına davet edebilecek olanlar :)
    NOT:Fiyatlar azıcık tuzlu :)
    ***TAŞ EV RESTAURANT: 0232 767 10 24 (Kahvaltıda 1 numara diyebilirim ve diğer bir yönü de rakı-balık-peynir vsvs.de de bir numaradır)
    ***MAVİ BONCUK CAFE & RESTAURANT & PANSİYON: 0 850 600 12 88 (Yine kahvaltısı çok güzeldir, ara sıcaklarda ve ana yemeklerde de muazzamdır.)

    7. Sosyal Medyada İYTELİLER

    Facebook İYTE Milliyetçiliği

    İyte 2. El Eyşa ALMA SATMA

    İYTE Öğrenci Konseyi

    İYTE İŞ İlanları

    İYTE İMZASI (MaNgOsEr nickli arkadaşımızın yaptığı imza)( İmza yenilendi :D)


    İYTE 2016 GİRİŞLİLER VE BÖLÜMLERİ

    1. AnıllGüder Makine Mühendisliği
    2. sondaçalanşarkı Elektronik Ve Haberleşme Mühendisliği
    3. DefneeŞen Elektronik Ve Haberleşme Mühendisliği
    4. glsgizem Mimarlık
    5. Poljac Makine Mühendisliği
    6. gitygslysçalış Gıda Mühendisliği
    7. 59atakan59 Bilgisayar Mühendisliği
    8. Sulea Kimya Mühendisliği
    9. Ichimaru Gin Kimya Bölümü
    10. Berkku Elektronik Ve Haberleşme Mühendisliği
    11. DisconnectusErectus35 İnşaat Mühendisliği
    12. harry1999 Elektronik Ve Haberleşme Mühendisliği
    13. FBaran7 İnşaat Mühendisliği
    14. excalibur_33 Mimarlık
    15. nasituygun Bilgisayar Mühendisliği
    16. robin_nightwing Fizik Bölümü
    17. Sepfatez İnşaat Mühendisliği
    18. adaline23 Kimya Mühendisliği
    19. Kahramaneryegit Makine Mühendisliği
    20. erkan1905388 Bilgisayar Mühendisliği
    21. icem45 Makine Mühendisliği




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnıllGüder -- 20 Ağustos 2016; 11:28:43 >







  • Elektronik haberlesme rez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sondaçalanşarkı

    Elektronik haberlesme rez

    Bende makine düşünüyorum hocam ikimizden başka yok heralde iyte seçen DHLi :D
  • AnıllGüder A kullanıcısına yanıt
    Yoksa biz mi gaza geldik daha aciklanmadan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makina geliyorum bende 29 k dan banko gelir gibi

    Konaklama olayı sıkıntılı ama ya napıcağımı kestiremedim iyte yaşam merkezi üniyurt şeysi çok pahalı geldi kyk çıkar çıkmaz malum ev fiyatlarına sahibindenden baktım hiç dediğin gibi değil zaten 2 3 ilan anca var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Poljac

    Makina geliyorum bende 29 k dan banko gelir gibi

    Konaklama olayı sıkıntılı ama ya napıcağımı kestiremedim iyte yaşam merkezi üniyurt şeysi çok pahalı geldi kyk çıkar çıkmaz malum ev fiyatlarına sahibindenden baktım hiç dediğin gibi değil zaten 2 3 ilan anca var

    Valla hocam benim arkadaşım kalıyor üste iki oda altta bi ortak alan ve mutfak dublex ev güvenlikli 700 TL
  • Yaz yaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sondaçalanşarkı

    Yoksa biz mi gaza geldik daha aciklanmadan

    İnş gelmemişizdir hocam bakalım :D bir iki güne belli olur
  • AnıllGüder A kullanıcısına yanıt
    inşallah öyledir hocam 700 e falan bulsam 2 kişi kalıncak ev güzel olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Poljac

    inşallah öyledir hocam 700 e falan bulsam 2 kişi kalıncak ev güzel olur

    https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-kiralik-kiralik-yazlik-327044015/detay bu tarz çok var orayı gidip gezmeniz lazım hocam
  • Benimde elektronik ve haberleşme 27 k gelir umarım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde mimarlık 24k insallah gelir yaaa cok ıstiyorum iyte yi 😁😁

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektronik haberlesme

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimya büyük ihtimalle,ev işini bende düşünüyorum poligonda oturuyorum normalde git gel çok uzun sürer gibi geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eosilon

    Kimya büyük ihtimalle,ev işini bende düşünüyorum poligonda oturuyorum normalde git gel çok uzun sürer gibi geliyor

    valla hocam poligondan fahrettin altaya metroyla ordandan İYTE otobüsüyle yaklaşık 1 saat - 1 saat 15 dakakida ulaşırsınız diye düşünüyorum
  • Arkadaşlar açıklandı editlerseniz eklerim
  • AnıllGüder A kullanıcısına yanıt
    ekleyebilirsin elektronik haberlesmeye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elektronik ve haberleşme

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde mimarlik olduuu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • makine geldi
    acaba makineye 32den daha düşükle giren var mı merak ediyorum tabanı
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.