Şimdi Ara

İzmit’te kaçak suya hapis cezası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İzmit’te, geçen yıl kaçak su kullandığı tespit edilen ve hakkında suç duyurusunda bulunulan 247 kişiden 128’i hapis cezasına çarptırıldı.

    İzmit Su ve Kanalizasyon Dairesi (İSU) Genel Müdürü İlhan Bayram, İSU tarafından geçen yıl başlatılan kaçak ve usulsüz su kullanan ve kullandıranların tespiti için yapılan çalışmaların bu yıl da sürdürüldüğünü söyledi.

    Bayram, oluşturdukları özel ekiplerce geçen yıl 134 bin 386 abonenin planlı şekilde taramasının yapıldığını, bunun sonucunda bin 104 kişiye kaçak ve usulsüz su kullandığı gerekçesiyle ceza tutanağı, 4 bin 299 aboneye de sayaç ve tesisat kontrolleri sırasında tespit tutanağı düzenlendiğini belirtti.

    128 KİŞİ HIRSIZLIK SUÇUNDAN CEZA ALDI
    Bayram, “Ceza tutanağı düzenlenen abonelere 957 bin 308 YTL para cezası verildi. Bunun yanı sıra 247 kişi hakkında Kocaeli Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Haklarında dava açılan bu kişilerden 128’i hırsızlık suçundan 2 ila 5 yıl arasında hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, cezaları paraya çevrilip ertelendi. Kullanıcı kaçaklarını dünya ortalamasının altına indirmekte kararlıyız” dedi.

    ‘EKİPLERİMİZ SİLAHLA KOVALANDI’
    Kaçak ve usulsüz su kullanan veya kullandıranların tespiti için gece gündüz çalışmaları sürdürdüklerini anlatan Bayram, denetim sırasında ekipler ile abonelerle arasında da ilginç diyaloglar yaşandığını söyledi.

    Bayram, “Suadiye Beldesi’nde, sayaç okumaya giden bir ekibimiz, abone tarafından elinde silahla kovalandı. Ekibimiz kaçmasa belki de daha kötü sonuçlar ortaya çıkacaktı. Yuvacık Beldesi’nde de evin kapısında köpek bulunan bir aboneye giden ekibimiz, görevini tamamlayıp evin avlusundan dışarıya çıktığında abone ile karşılaşmış. Abone, ekiplerimize (Ne arıyorsunuz, neden geldiniz?) gibi sorular sormuş. Bunun üzerine ekipten (su sayacını yazdık) cevabını alan abone, bu sefer (bahçedeki köpek size birşey yapmadı?) diye sormuş, (Hayır) cevabını alınca da tabancasını ateşleyip görevini yapmayan köpeği öldürmüş” diye konuştu.

    Bayram, borsada da işlem gören Gebze’deki bir şirketin de yaklaşık 2 bin YTL’lik bir su faturasını 5 kez ödediklerini tespit ettiklerini ve fazla alınan parayı iade ettiklerini sözlerine ekledi.







  • en sonunda adam gibi yaptırım uygulamışlar gizli hırsızlara, adam doğuda ahırını bile elektrikli ısıtıcılarla ısıtıyo kaçağın bedelide adam gibi faturasını ödeyen insanlara kesiliyor . şimdi burdaki tek sorun bu tür cezaların caydırıcı olabilmesi için paaya çevrilmemesi 2 ayda olsa yatacaklar ki hem hayat düzenleri dağılacak hem de akılları başlarına gelicek , araba çalan çanat çalan adamdan ne farkı var bunların hırsızlık her haliyle hırsızlıktır
  • Aynı uygulamalar doğu illerinde de olsa keşke
  • bende izmitliyim......neden bacaklarım titriyo ya
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.