Şimdi Ara

Jack Wolfskin Mont Aliexpress (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
15
Favori
31.829
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • balomer kullanıcısına yanıt
    Konu linkinin paylaştığı kişi benim. Ben sadece görsellik olması adına linki koydum. Tabiki kalitesinin ne olduğunu bilmiyorum. Sizin önerebileceğiniz satıcı varsa paylaşırsanız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tektonik1907 kullanıcısına yanıt
    shenzen fafa store yazın google a arkadaşın ürünleri en kaliteli olanıdır
  • takip
  • balomer kullanıcısına yanıt
    Evet satıcının ürünleri kaliteli görünüyor ama sanırım Jack Wolskin satmıyor ya da ben göremedim. Sizin önerebileceğiniz bir mont var mıdır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tektonik1907 kullanıcısına yanıt
    satıcıda jackta var nort facede satıcıya mesaj atıp ürünleri sorabilirsiniz yasak orjinal ürünlerin markasını koymak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: balomer

    shenzen fafa store yazın google a arkadaşın ürünleri en kaliteli olanıdır

    Adamın doğru düzgün feedback i yokki.Yazanların çoğuda Türk
  • Araxes kullanıcısına yanıt
    çoğu forumdan alanlardır. forumdan alanlarda memnunlar
  • Aliexpress ten 47 dolara North face yazan aldım. Fermuarlar ve dikiş dandik. Lofttan aldım 1 ay önce. O da Çin malı ama mal süper 98 lira. 82 kilo 180 cm boy XXL oluyor. Mutlaka büyük alın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pluse size L-4XL men winter jacket jaqueta masculina 90% duck down jackets coats man chaqueta hombre light warm down & parka
    http://s.aliexpress.com/3iMFRNri
    (from AliExpress Android)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • helaxes kullanıcısına yanıt
    bachibouzouk B kullanıcısına yanıt
    helaxes sizin bukonular hakkında bilgisiz olduğunuz anlaşılıyor. jack wolfskin = Columbia ikiside pazar malı ve outdoor değil. bu işiin gerçek piri bachibouzouk hocanın bu konu hakkında yazdıklarını ekliyorum buraya .alın başka bir forumda yazdıkları
    http://forum.altyazi.org/index.php?s=&showtopic=83054&view=findpost&p=1063833054
    @bachibouzouk@helaxes
    bachibouzouk hocanın yazdıkları

    quote:



    90'lı senelerden beri (neredeyse 17 - 18 senedir) hem hobi hem iş olarak (dağ rehberliği, iple erişim hizmetleri, endüstriyel dağcılık) dağcılık yapıyorum. Yurtiçinde reşko- sat ve kaçkarlar dışında bilinen bütün önemli zirvelere kış tırmanışlarım, yurt dışı tırmanışlarım , katıldığım çeşitli arama kurtarma faliyetleri var. (İstiyorsanız özelden gazete haberlerimi ismimi gönderebilirim. ) Antreman olarak da bisiklet , koşu gibi sporlarla yine senelerdir ciddi olarak ilgileniyorum. Bu işi profesyonel olarak yapan herkes gibi malzeme konusunda oldukça bilgili ve titiz olmak durumundayım. Senelerdir bilinen tüm iyi markaların ( bu arada Columbia ve jack wolfskin "iyi " markalar değildir, hatta hiç bir teknik giysileri de olmadığı için bilinen anlamda doğa sporları markaları da değillerdir) çoğu teknik malzemesini her çeşit doğa koşulunda kullanma ayrıca alma- satma, inceleme imkanım oldu (ki gençliğimde bir dağcılık mağazasında çalışmışlığım da vardır.) Bunun dışında tüm önemli yurtdışı malzeme inceleme sitelerini devamlı takip ederim. Kısaca malzeme benim için bir takıntı . Daha ülkemizde goretex'i bırakın doğru düzgün polar yok iken, insanlar goretex' in ne olduğunu bilmiyorken, yurtdışından goretex malzeme getirtip kullanıyor ve satıyordum. Ülkemizde 90 larda üretilen ilk goretex lino yu ilk kullananlardanım. Bu bilgiler ışığında konu hakkındaki cehaletinizi gidermek ve hangi markaların "gerçek doğa sporları markası" öğrenmek için once başka bir forumda yazdığım şu yazıyı okuyun:
    http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=...5732#msg1205732


    Sonrahttp://coldthistle.blogspot.com/ gibi sağlam alpin tırmanıcıların kulandıkları malzemeleri değerlendirdikleri veyahttp://www.outdoorgearlab.com/ gibi güvenilir test sitelerine girin bir bakın hangi markalar nerelerde kullanılıyormuş, (isterseniz oralarda başlık acıp sorabilirsiniz de)

    Konu ile ilgili ön bilgi edindikten sonra isterseniz outdoor sporları ile ilgilenmeyen , yeni başlayan ve bizim tatlısu doğacısı dediğimiz bilinçsiz ve cahil kitleye (ki bu kitlenin en sevdiği markalar bunlardır) ederlerinin oldukça üzerinde, çok pahalıya itelenen bu iki marka hakkında merak ettiklerinizi siz yazın ben cevaplamaya çalışayım.
    selamlar.



    kendi mesajıma flood yapmak gibi olacak ama hazır zamanım varken Columbia ve jack wolfskin 'in niye doğa sporu markaları olmadığını, niye yabancı dağcılık sitelerinin incelemelerine bile dahil edilmediklerini (edilseler bile 5 üzerinden genelde tek yıldız aldıklarını), doğa sporları ile ciddi olarak ilgilenen hiç kimsenin bedava bulmadıkça bu iki firmayı tercih etmediğini, sponsor olarak bile iyi dağcıların bu firmalar ile anlaşma yapmadığını (zaten ana hedefleri dağcılık, ekstrem koşul giysileri talep eden kitle değil, şehir kullanıcıları, ) bu işten anlayan herkesin "beş para etmez"," trekkingci forması" , "offroad cı giysisi " tabirleri ile yerdiğini bir iki örnek ile çok detaya girmeden mümkün olduğu kadar basitçe anlatmaya çalışayım. Daha sonra zamanım olmayabilir.

    Eğer siz kötü bir dağcı, sporcu atlet vs .. iseniz iyi malzeme sizi daha iyi bir sporcu yapmaz fakat kötü malzeme iyi bir sporcunun performansını olumsuz yönde etkiliyebilir , daha önemlisi özellikle yüksek irtifa kış dağcılığı gibi koşullarda işler daha ekstrem olmaya doğru gittikçe hayatını ve uzuvlarını kaybetmesine neden olabilir.

    Bunun farkında olan bu sektördeki en iyi markalara bakarsınız (Arc'teryx,, mammut, haglöfs, norrona vs) araştırma ve geliştirmeye oldukça para ve zaman ayırdıklarını, yapmakla yükümlü oldukları testler dışında ekipmanlarını devamlı dünyanın en iyi dağcıları ile en zorlu koşullarda test ettiklerini, mutlaka belli standartları tutturmak zorunda olduklarını, ana kitlelerinin gerçekten ekstrem işler yapan ve bu işlerin şartlarını kaldırabilecek ekipmanlar talep eden bir kitle olduğunu görebilirsiniz. Önceki mesajımda verdiğim linki okuduysanız olağandışı koşullar olağandışı malzeme ister bilinci ile malzeme üreten bu firmaların standartları o kadar yüksek ki ana hedefleri olmayan askeri özel kuvvetler gibi kullanıcılar bile kendileri için yapılan taktik malzemeyi değil bu firmaların ürünlerini kullanmakta. (örneğin en iyi malzeme üreticisi arcteryx Amerika spec ops cuları , özel askeri birlikleri, kuzey avrupa ülkeleri özel askeri harekatcıları tarafından tercih edilmekte, (hepsinin linkini daha önceki mesajımda verdiğim bağlantıda bulabilirsiniz. )

    Wolfskin ve columbia'yı kötü yapan bir kaç neden

    - Kullanılan malzeme, dayanıklılık, kesim, işlevsellik.
    İyi olarak saydığım markalar bu sektörde standart hale gelmiş, işe yararlığı testlerle kanıtlanmış, yıllardır dünya üzerinde en zor durum, hava koşulları, koşullarda kullanılıp geçer not almış gore gibi firmalarla ( goretex windstopper gibi membranları üreten firma) anlaşmalıdır ve onların ürünlerini kullanır ve ayrıca testlerinden geçmek zorunda kalırlar. Bu arada her goretex li ürün (detaya girmiyorum, xcr, classic, pro gibi etmenlerden bağımsız) aynı kalitede değildir. Yani a firmasının goretex montu ile bu sektörün en iyileri Arcteryx, norrona vs .. aynı goretex membranı kullansalarda Arcteryx norrona , mammut, haglöfs kullandıkları dış kumaş, dwr kaplama, dikiş (bu membranlarda dikiş müthiş önemlidir) , bantlama (dikişlerin nasıl bantlandığı dikişten de önemlidir) gibi etmenlere verdikleri önem, kalite kontrölü, sağlamlık, hafiflik, katlanabilme ile daha öndedir. Bu firmaların yaptıkları bütün teknik giysilerin kanıtlanmış teknik verileri bellidir ve bu değerleri verebilirler. Mesela iyi bir firmadan goretex alıp teknik verilerine baktığınızda özelliklerinde 2 adet birim görürsünüz : Biri cm2 'ye kaç milimetre su sutunu basıncına dayanıklı olduğu, diğeri 1 m2 kumaşın 24 saatte kaç cm3 soluduğudur. Zaten goretex event vs ye tonla para vermenizin tek nedeni bu iki veridir.

    Columbia ve jack ' e gelince ürünlerini doğa sporları için verimsiz, ucuz ve kötü malzeme ile ürettiklerinden,( gore gibi firmalara lisans parası vermemek ve maliyeti düşürmek için ) hiç bir zaman bu değerleri ürünlerine koymazlar. Bunun yerine suya dayanıklı, nefes alır gibi yuvarlak ifadeler kullanırlar. yaptıkları testleri , ne kadar suya dayanıklı oldukları yada 24 saatte ne kadar soluduğu gibi bilgiler yoktur. Çünkü vaad ettikleri işi yapabilecek teknolojik membranlardan ve teknik giysi üretebilecek ar ge den yoksundurlar. zor doğa koşullarında kullanılan malzemeler belli standartları karşılamalıdır ve bunu başardığına dair testlere ait verileri paylaşmalıdır. Jw ve columbia saydığım mjarkaların aksine bunu başaramadıkları için teknik özelliklerini net olarak ürünlerine koymazlar. Zaten dediğim gibi hedefleri bilinçsiz şehir kullanıcısıdır. Örneğin su geçirmez ceketler için yaptıkları, kötü polyester malzemeyi su apnesi ile kaplatmaktır. Ebay den alacağınız çin yapımı 10 usd lik ceketlerle benzer teknolojiyi kullanırlar.

    İşin kötüsü bu uyduruk malzemeyi , iyi, kaliteli ve artık sektör standartı haline gelmiş membranları kullanan markalara yakın fiyata satarlar. Örnek doğa sporlarının gelişmediği ülkemizde jack wolfskinin bilinçsiz tüketiciye eski ağır , kötü cordura kumaştan yapılma komik sırt sistemli çantasını 600 ytl ye kakalamaya çalışması gibi... Burada amaç reklamcılıkta bilinen bilgisiz tüketici üzerinde chivas regal etkisini yakalamaktır. (Bir ürün kalitesiz bile olsa pahalı ise bilinçsiz tüketici tarafından daha çekici bulunmakta ve fiyatı yüzünden kaliteliymiş gibi algılanmakta. ) Yukarıda saydığım markalar ürünlerine ömür boyu garanti verirken ( bu garantiden yaralanmak için ürünün asıl sahibinin siz olması gerekmez, 2, 3 üncü sahibi olabilirsiniz , garantiye vermek istediğiniz ebay den alınma 20 senelik bir ceket olabilir, faturası olmayabilir vs..)jw , columbia da böyle bir durum yoktur. Bu garanti sözde garantide değildir, forumlarda bir çok örneği vardır.

    İki marka da diğer iyi markaların ar-ge lerinin geliştirdiği fakat işe yaramadığını testlerde ve saha kullanımında anlayıp üretmeme kararı aldıkları teknolojilerini kopyalamakta ve ya satın almakta . Örnek columbianın omni heat teknolojisi ve pilli ısıtma sistemi. Bu iki teknoloji farklı adlar ile north face tarafından bulunmuş olup hiç bir işe yaramadıkları için bir sezon üretilip , bir daha kullanılmamıştır. dağcılıkta ısı kaybı 3 şekilde olur: Radyasyon; konveksiyon ve kondüksiyon ile. Omni heat radyasyonla ısı kaybını azaltırken (ışıma yolu ile ısı kaybını) , en önemli etmen olan konveksiyonla ısı kaybını arttırmaktadır.
    jack wolfskin ise bir ara taklitçilikte çığır açmış zamanın en ikonik polarlarından north face'in denalisini taklit ettiği gibi logosunuda aynı north face gibi göğüs ve sırta yerleştirmeye başlamıştır.

    Yurtdışında alp rehberlerinde , büyük ekspedisyonlarda , kutup ekspedisyonlarında , yüksek irtifa tırmanışlarında bu iki markayı kullanan göremezsiniz. bağımsız ve güvenilir testler de ilk 5 e giren ürünleri yoktur. , tavsiye edildiğini hatta doğa sporları markası olarak anıldığını göremezsiniz.

    İsterseniz tasarım gibi konulara da girebilirim(ki oldukça hayatidir, mesela - 30 da eldiveninizi çıkarmadan fırtına başlığınızın kaskınızıla beraber dönmesini engelleyen kopçaya rahatça erişmek gibi) fakat yazı çok uzar ve fazla teknikleşmeye başlar.

    Kısaca eğer bu işlerden gerçekten anlayan birilerine bu iki markanın doğa sporlarına yönelik olduğunu söylerseniz işte o zaman lafınıza gülebiirler, tam tersini iddia birine rastlarsanız net olarak söylüyorum, ya bu işler hakkında oldukça cahildir ya da elindeki malı size satmaya çalışan bir satıcıdır.

    Bu iki marka ülkemizde spor kültürünün olmayışını, piyasaya erken girmelerini , avmlerde göz önünde olmalarını ve daha bir kaç nedeni iyi değerlendirip ülkemizde (yurtdışının aksine) hak etmedikleri iyi bir imaja sahip olmuşlardır. Hatta o kadar ki mammut gibi bu alanda en zirvedekilerden bir marka Türkiye de tutunamazken bu iki marka her büyük alışveriş merkezinde bulunabilir. Kalite açısından karşılaştırmak gerekirse (divx ile ilgili bir forumda görüntü formatları üzerinden örneklemek daha iyi olacak); mammut bir filmin bluray kopyası ise Jw ve columbia' ya sinema çekimi vcd diyebiliriz.


    ayrıca benim dediklerim ile yetinmek durumunda değilsiniz, yurtdışındaki dağcıların forumlarını bloglarını okuyup sorular sorarak bir sonuca varabilirsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hal-9000 -- 16 Ocak 2016; 7:44:05 >




  • hal-9000 kullanıcısına yanıt
    Hocam konuya katkı sağladığınız için sağolun fakat sizin bahsettiğiniz durum Orjinal Jack Wolfskin mont için. Burada paylaşımı yapılan montların orjinal olmadığını herkes biliyor. Orjinal Jack Wolfskin montun fiyatınıda biliyor. Bu fiyattlara alım yapamayan benim gibi arkadaşların orjinale en yakın ve fiyat olarakta en uygununu bulmak ve burada paylaşım yapmak.

    Jack Wolfskin mont kaliteli olmayabilir. Bu tercihtir. Tercihlerede saygılı olmak gereklidir. Buradaki montu almayı düşünen arkadaşlar ne dağa kaymaya ne de -30 derecelerde yürüyüş yapma amacındalar. Sadece orjinale bütçesi yeterli olmayan yine söylüyorum benim gibi arkadaşların ya da marka takıntısı olan arkadaşların ilgilenebileceği ve paylaşım yapabileceği bir forum konusu sadece.
  • tektonik1907 kullanıcısına yanıt
    rica ederim.benim lafım sizin seçiminize değil helaxesin verdiği yanlış bilgiyeydi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hal-9000

    rica ederim.benim lafım sizin seçiminize değil helaxesin verdiği yanlış bilgiyeydi.

    Benim giriş seviye outdoor markaları içerisinde iyi dediğimi neden es geçiyorsunuz? Outdoor markaları içerisinde cidden alt sıralarda yer alırlar ama bu iyi markalar herkesin alabileceği hatta ihtiyaç duyacağı ürünler değillerdir.
    Ancak gene lafımın arkasındayım JW diğer piyasaya hitap eden markalar içerisinde iyidir. Bunun aksini iddaa edemezsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helaxes -- 18 Ocak 2016; 10:04:26 >
  • hal-9000 kullanıcısına yanıt
    Evereste tırmanmak için mont aramıyoruz. Jack Wolfskin Türkiyedeki hava koşulları için yeterince iyi bir marka.
  • Orjinalini amazon'dan 50 dolara aldım. Alınmaz ne olduğu belli değil.
  • Doğru ve mantıklı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amazon tercih etmeni tavsiye ederim, çinden bir kere mont aldım kalitesi çok çok kötüydü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ev Terliği

    Amazon tercih etmeni tavsiye ederim, çinden bir kere mont aldım kalitesi çok çok kötüydü.

    Belli olmuyor bazende çok iyi ürün geliyo hocam.
  • Ev Terliği kullanıcısına yanıt
    Yorum için teşekkürler. Genelde Jack Wolfskin montlar daha sıcak tutması adına içleri polarlı oluyor. Sizin amazonda önerebileceğiniz orjinale yakın satıcı var mıdır?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ev Terliği

    Amazon tercih etmeni tavsiye ederim, çinden bir kere mont aldım kalitesi çok çok kötüydü.

    Hocam link var mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.