Şimdi Ara

James Webb Uzay Teleskobu koca evreni sadece 68 GB’lik SSD’ye sığdırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • NASA’nın 10 milyar dolarlık James Webb Uzay Teleskobu, ilk görüntülerini Dünya ile paylaştı. Fotoğraflar inanılmaz bir başarıyı temsil ederken Hubble Uzay Teleskobu'ndan elde edilen fotoğraflardan daha keskin ve daha ayrıntılı olması dikkatlerden kaçmadı. Elde edilen veriler evrenin kökenini, yıldızların ve galaksilerin nasıl oluştuğunu, dışarıda yaşamı destekleyebilecek gezegenlerin olup olmadığını anlamak için çok çalışan araştırmacılara ışık tutuyor.



    James Webb Uzay Teleskobu, Dünya'dan yaklaşık bir milyon mil (Yaklaşık bir milyon altı yüz on kilometre) uzakta, radyasyona maruz kalıyor ve mutlak sıfırın 50 dereceden daha az üzerinde bir sıcaklıkta çalışıyor. Bu nedenle SSD'nin de diğer tüm parçalar gibi radyasyona karşı dayanıklı olması ve zorlu bir sertifikasyon sürecinden geçmesi gerekiyor. Teleskobun teknolojisinin son derece gelişmiş olmasının yanında elde ettiği görüntüleri nispeten önemsiz sayılabilecek 68 GB’lik bir SSD’de depoladığını öğrenmek şaşırtıcı olabilir. Sabit disk yaklaşık bir günlük görüntü depolayabiliyor.



    James Webb Uzay Teleskobu saatte yaklaşık 12,6 GB veriyi Dünya’ya gönderiyor



    James Webb Uzay Teleskobu, her gün yaklaşık 57 GB veri üretiyor. Bu veri üretimi Hubble Uzay Teleskobu'na göre çok fazla. Hubble Uzay Teleskobu günde sadece 1 veya 2 GB veri üretebiliyor. James Webb Uzay Teleskobu, topladığı tüm verileri 25.9 GHZ’lik bir kanaldan 28 MB/saniye hızında Dünya'ya iletebiliyor. James Webb Uzay Teleskobu, saatte yaklaşık 12,6 GB veriyi Dünya’ya gönderiyor. Topladığı tüm verileri ise yaklaşık 4,5 saat içinde Dünya’ya aktarabiliyor.



    NASA, James Webb Uzay Teleskobu’nun en az 20 yıl çalışmasını bekliyor. Bu orijinal görev planının iki katı olarak nitelendiriliyor. Yine de 10 yıl sonra SSD'nin kapasitesi radyasyon, genel aşınma ve yıpranma nedeniyle yaklaşık 60 GB'ye düşeceği tahmin ediliyor.




    Kaynak:https://www.engadget.com/the-james-webb-space-telescope-has-a-68-gb-ssd-095528169.html







  • James Webb'in binlerce kilometre ötedeki bağlantı hızı, TT altyapısının bana sunabildiğinden fazla, şaka gibisin TT. Daha ne kadar rezil olabilirsin diyorum, her gün yeni bir olayla şaşırıyoruz.

  • Koca evren değildir, olsa olsa bir parçacığıdır sadece.

  • blue7 kullanıcısına yanıt
    bir parçacığı değil, teleskoba ulaşan ışığın dijital verisi sadece

  • Acaba kullanılan ssd military clss mı? sonuçta yaz sil bir ömrü var ssdnin

  • the_hornet kullanıcısına yanıt
    Space Class'dır kanka o :)

  • the_hornet kullanıcısına yanıt

    muhtemelen. tüketicilere sunulan ssd lerin bellekleri günlük bu denli yazmalara fazla dayanamaz. sen 20 yıl hizmet beklediğin ve 10 milyar dolar harcadığın bi projede kapasitesi hızla düşen bi disk kullanır mıydın :)

  • TROJ T kullanıcısına yanıt
    bu denli yazmalara dayanabilecek derken günde 57 gb diyor :D
    steamden sadece bi oyun indirsen zaten kat be kat fazlasını çok kısa bir sürede diske yazmış oluyosun. Sıkça indirmesen bile güncellemesi geliyor vs. burada önemli olan çevre koşullarına dayanabilmesi sıcaklık radyasyon vs ssdnin bozulduğunu düşün kocaman bir uzay çöpünden başka birşey olmaz

  • the_hornet kullanıcısına yanıt
    Space Force canim

  • Koruması ısı ve manyetik alana karşı özel yapılmış olması lazım. Enterprise tipi kullanılmış olabilir.Uzun süreli yazmalara karşı kapasitesi kullanılandan çok daha fazla ve yedekli yapılmış olması lazım.

  • 68 GB cık

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • the_hornet kullanıcısına yanıt
    Samsung özel bir seri geliştirmiş sanırım bunun için. Bildiğimiz Evo takmamışlardır diye düşünüyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzelmiş

  • o günde 57gb normal ssd nin ömrünü en fazla 1-1.5 yılda bitirir. sadece çalışma koşuluna bakamayız, bakalım dersek ona göre ilk günden bozulma ihtimali de var :), P/E döngüsü yani yazma silme işlemi ssd içindeki belleklerin hafızasını zamanla azaltır. bundan bahsettik, military class dediğimiz mevzu, ellerinde çok daha dayanıklı bellekler varsa bunun tüketici disklerine de yansıması temennimiz ;)

  • biz de uzaya dürüm yollayalım.

  • Görüntülenebilen evreni olacaktı sanırım(başlık). Zira evren sürekli genişliyor. Doppler etkisi bunu bize öğretti.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celikpena -- 21 Temmuz 2022; 12:1:59 >
  • Mütercim Bey kullanıcısına yanıt

    kapak olsun diye yapmışsınız besbelli, ve tam oturmuş...


    tebrik ediyorum... James Webb Uzay Teleskobu koca evreni sadece 68 GB’lik SSD’ye sığdırıyor 

  • yazı için elinize sağlık.


    James Webb Uzay Teleskobu koca evreni sadece 68 GB’lik SSD’ye sığdırıyor



    "on" dan sonra bir "bin" eklerseniz daha bir bütünlük sağlanmış olur. James Webb Uzay Teleskobu koca evreni sadece 68 GB’lik SSD’ye sığdırıyor 

  • Enteresan bi haber

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.