Şimdi Ara

Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu & Türk Pop Müzik Starları - Türk Marşları (Albüm)

Bu Konudaki Kullanıcılar: hautbois
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 3 Misafir - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu & Türk Pop Müzik Starları - Türk Marşları (Albüm)


    2000 yılında piyasaya çıktığında babamın kasedini almasıyla, ara sıra uzun araba yolculuklarında da dinlediğimiz dört başı mamur bir çalışma.


    Levent Yüksel'in seslendirdiği ''Ordumuz Etti Yemin'':





    Bu da, zamanında Milliyet'de çıkan haberi:

    Ünlü popçuların okuduğu “Türk Marşları" albümünden elde edilen gelir Jandarma Asayiş Vakfı’na gidecek


    Türkiye’de bir yıl içinde piyasaya bin 200 ile bin 500 arasında yerli albüm çıkıyor. Yabancı albüm sayısı ise 4 bin 500 civarında. Bunca albüm arasından sıyrılan, müzikseverlerin beğenisini kazanan ya da ayrıcalıklı bir yer edinenlerin sayısı ise çok az. DMC’den çıkan “Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu & Türk Pop Müzik Starları - Türk Marşları" albümünün yeri ise apayrı. İçinde 13 marşın yer aldığı bu albümden elde edilecek gelirin tümü, Jandarma Asayiş Vakfı’na gidecek.


    Yeri bambaşka

    Projeye start verdiğinde “Jandarma Er" olan Doğan Music Company (DMC) Genel Müdürü Ercan Saatçi, “Müzik sektörü bir manav tezgâhı ise Türk Marşları albümü oradaki bir portakal ya da meyve değil. Müzik sektöründe yapılan bütün işlerin üstünde bir iş Türk Marşları. Çünkü, çok anlamlı hedefleri var. Albüm satışından elde edilecek gelir Jandarma Asayiş Vakfı’na yani şehit ailelerine gidecek. Güncel soundlarla yaptığımız marşları gençler de severek dinleyecek" diye konuştu.

    Herkesten alkış alıyoruz

    Saatçi, Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu’nun çaldığı ünlü popçuların yorumladığı ve farklı bir soundla hazırlanan albümün piyasaya çıktıktan sonra, gelen tepkileri ise şöyle anlattı:
    “Dinleyenler çok şaşırıyor, çok beğeniyorlar. Herkesten alkış alıyoruz. Satış olarak da iyi bir ivme kazandı, henüz klip çekmememize rağmen..."
    Albümün ilk klibinin önümüzdeki günlerde çekileceğini anlatan Saatçi, “Yapımcılar genelde başkalarının çıkardığı albümü kıskanır. Müzik sektöründe hiç kimsenin kıskanmadığı bir albüm bu. Belki ileride ikincisi olur bu albümün. İsterim ki, bir İbrahim Tatlıses, bir Muazzez Ersoy da okusun marşları" dedi.

    İşadamlarına çağrı

    Konuk olduğu haber bülteninde Uğur Dündar’ın “Bu albümü satın almak bir vatandaşlık görevidir" dediğini hatırlatan Saatçi, işadamları ve kurumları da, “Türk Marşlarıöna destek vermeye çağırdı:
    “Kurumların da bize yardımcı olması lazım. Milli Eğitim Bakanlığı, gençlerin marşlarımızı sevmesi ve doğru olarak öğrenebilmesi amacıyla ‘Türk Marşları’ için tavsiye kararı alabilir. Şirketler, bu albümü yılbaşı hediyesi olarak verebilir. Türkiye’de herkesin alım gücü yok. Hizmetin gitmediği ücra köyler var. Sabancı Grubu, Koç Topluluğu veya diğer kuruluşlar, albümden 100 bin adet alıp, o yörelerdeki öğrencilere hediye edebilir. Öğrenciye sadece kalem, kağıt, silgi hediye etmek şart değil. Bir kültür hizmeti bu. Hiç değilse yeni bir nesil marşlarımızı doğru bir şekilde öğrenir."

    Konser ocakta

    Türk Marşları" albümünün tanıtım konseri ocak ayında yapılacak. Ercan Saatçi, Grup Düş, Çelik, Reha, Volkan Konak, Hande Yener, Emirkan, Ufuk Yıldırım, Levent Yüksel ve Metin Özülkü, albümde olduğu gibi marşları 70 kişilik Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu ve pop orkestrası eşliğinde yorumlayacak.

    Bir albümün öyküsü

    “ACEMİLİĞİMİ komando olarak tamamladıktan sonra beni bandoya seçtiler. Bandoya gittiğimde şok geçirdim. Müthiş müzisyenler. Astsubay ve subay hepsi. Allah’ın bana bir lütfu herhalde dedim. Ben konservatuvar yıllarıma geri döndüm diye düşündüm. Sadece fark, üzerimde asker kıyafeti olması. Hocam demiyorsun da, komutanım diyorsun.
    Burada kalıcı ne yaparım diye düşündüm. Komutanıma, konservatuvarda kontrbas eğitimi aldım, burada öğrenci yetiştirebilirim. Bandoda nefesli sazlar var, niye yaylılar yok dedim. ‘1930’larda vardı şimdi yok’ dedi. 1930’lardan kalan kontrbaslar depolardan bulundu, tamir edildi. Bandoya yaylıları soktum. İlk kalıcı icraatım bu oldu.
    Bando, yurt dışında birçok etkinliğe katılıyor, ödüller alıyor ama bu medyaya hiç yansımıyor. Bu bandonun popüler olması lazım dedim. Komutanım, değişik bir repertuvarla acayip bir orkestra yapalım bandoyu. Neden Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu, İstanbul Festivali’ne katılmasın dedim.
    Sonra, popüler sanatçılarla birlikte bir albüm yapma fikrini ortaya attım. Bandonun yorumladığı ulusal marşlardan bazılarını seçelim. Bu parçaları bando çalsın, popüler sanatçılar da söylesin ama aranjmanlarını değiştirelim dedim.
    Herkes çok heyecanlandı. ‘Bir demo yapar mısın?’ dediler. Harbiye Marşı’na bir demo yaptım. Bu arada bir de stüdyo yaptık bandoya. Şu anda Türkiye’de beş stüdyo varsa, biri de Jandarma Bandosu’nun stüdyosudur.
    Jandarma Eğitim Komutanı Hakkı Kılınç Paşa ziyaret etti stüdyoyu. Harbiye Marşı’nı dinledi, çok şaşırdı. ‘Bu çok acayip bir şey olmuş, başka ne yapacaksınız?’ dedi. Anlattık. ‘Yapın arkanızdayım’ dedi. Gerekli izinler çıktı. Ben de projeye başladım."

    26 Kasım 2000 Pazar



    Albümde bulunan marşlar:

    1. Jandarma Marşı - Ercan Saatçi

    2. Harp Okulu Marşı - Ercan Saatçi, Grup Düş

    3. Ankara Marşı - Mirkelam

    4. 50. Yıl Marşı - Ercan Saatçi, Çelik, Reha

    5. Sivastopol Marşı - Volkan Konak

    6. 100. Yıl Marşı - Çelik

    7. Vatan Marşı(Mülkiye Marşı) - Ercan Saatçi, Hande Yener, Metin Özülkü, Ufuk Yıldırım

    8. Ordu Marşı - Ufuk Yıldırım

    9. Akdeniz Kıyılarında(Gelibolu Marşı) - Metin Özülkü

    10. Sakarya Marşı - Ercan Saatçi

    11. 23 Nisan Marşı - Ercan Saatçi, Grup Düş, Çelik, Levent Yüksel, Metin Özülkü, Hande Yener, Ufuk Yıldırım

    12. Ordumuz Etti Yemin - Levent Yüksel

    13. Biz Atatürk Gençleriyiz - Emirkan, Ercan Saatçi, Hande Yener, Grup Düş


    Haberin link'i:http://www.milliyet.com.tr/2000/11/26/magazin/mag01.html


    Albümü, İnternet ortamında, her ne kadar kendilerinden hazzetmesem de, TTNET Müzik'te bulmak mümkün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonofrhye -- 21 Mart 2015; 15:09:03 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.