Şimdi Ara

JANT BÜYÜKLÜĞÜ İZOLASYONU, KASİS VB. ETKENLERİ NASIL ETKİLER?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, Honda CR-V almayı düşünüyorum fakat jantları hiç hoşuma gitmiyor. Opisyonlarına baktım 19inch jantta var. Ben bu 19inch jantı alsam yakıt tüketimini, izolasyonu, darbe emişlerini vs. nasıl etkiler?



  • İzolasyon hakkında birşey diyemeyeceğim fakat yakıt tüketiminde artış,performansta azalma az da olsa olacaktır. Darbe emislerde bariz farkı hissedeceksiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çoğu ebatta lastik kullandım hocam, açıkçası 19'' bence bir araba için bazı şeylerden ödün verilen lastik ebatı olarak görüyorum. 17'' ve bir ihtimal 18'' ideal lastik oranları olduğuna inanıyorum.

    19'' konforlu arabayı bile konforsuz hale çevirebiliyor, tabi arabadan beklentinize ve tarzınıza göre değişiklik gösterir.

    Görsellik dışında araca bir artı kazandırmıyor, diyorsan görsellik her şeyden önemli taktır hocam fakat ben tavsiye etmiyorum.
  • Jant büyüdüğünde mecburen daha ince yanaklı lastik kullanılacak. Bu durum aracın sertleşerek, sportif hissiyatının artmasına, konfor hissiyatının azalmasına neden olacak. Ayrıca ince yanak lastikler yol bozukluklarında, kaldırım sürtmelerinde filan daha çabuk hasar görür, bu artı maliyet demek. Böyle bir durum olmasa bile lastikler normal ömrünü tamamladığında yine çok daha yüksek maliyetle değiştirilecek. Bana göre görüntüsü dışında her yönü ile olumsuz bir durum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.