Şimdi Ara

Jant Nasıl Eğrilir? Eğilen Jantın Araca Zararları?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Jant Nasıl Eğilir?

    Aracın çukura girmesiyle veya kaldırıma çarpması sonucu alınan sert darbeler jantların eğilmesine, kırılmasına veya çatlamasına neden olur.

    Aracınızın Jantlarının Düzeltilmesi Gerektiğini Nasıl Anlarsınız?

    Sürüş sırasında aracınızda sağa veya sola çekme varsa direksiyonda titriyor ise hemen rot ve balans ayarı yaptırırız. Rot balans ayarı yaptırdıktan sonra titreme sağa sola çekme devam ediyorsa jantlarınız da sorun var demektir jantlarınız eğik, çatlak kırık olabilir.

    Eğilen Jantın Araca Zararları

    Eğilen jant düzgün dönmeyeceği için lastikler hızla aşınır ve sorun ön jantlarda ise aracın rot, rot başı ve akslarına da zarar verir. Aracınızın jantları darbe almışsa yamuk dönüyorsa sürüş konforunu azaltırken daha da önemlisi direksiyon sağa veya sola çekme yapar.

    Araç hızlandıkça da direksiyonda titreme meydana gelir. Yani eğik jant, sürüş güvenliğini riske sokar. Eğik jant düzetilmedikçe yapılacak rot ve balans ayarı da bir işe yaramaz.

    Jant çok eğilmişse, çatlamışsa düzeltilecek veya kaynak yapılacak gibi değilse yapılacak tek şey jantın yenisiyle ve orijinaliyle değiştirmektir.

    “Jantınızı Uzman Yerlerde Düzelttiriniz! “

    Jant Nasıl Eğrilir? Eğilen Jantın Araca Zararları?


    Jant eğilmeleri iç kısımdaysa veya jantın çevresindeyse görülemez. Ancak lastik servislerin de uzman ustalar tarafından tespit edilir. Jantı kaynakla ısıtarak düzeltecek ustanın yeterli ekipmana
    ve bilgiye sahip olması gerekir. Onarım sonrası boyama ve parlatma işlemleri, jantların orijinal şekillerine sadık kalarak yapılmaktadır.


    Jant her yerde düzeltilmez iyi bir servise, iyi bir jant pres makinesine, her şeyden önemlisi ve uzman ustaya ihtiyacınız vardır.

    Jant Nasıl Eğrilir? Eğilen Jantın Araca Zararları?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi art08 -- 9 Şubat 2018; 16:59:53 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.