Şimdi Ara

Japon Gazeteci: Türkiye'deki deprem için toplanan 660 bin dolar PKK'ya gönderildi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Son zamanlarda bölücü terör örgütü PKK'nın Japonya'daki faaliyetleri ve Japon halkının bu konu üzerindeki endişesi arttı. Japon Gazeteci Ishii Takaaki konuyu Kırım Haber Ajansına (QHA) değerlendirdi.


    Japon Gazeteci: Türkiye'deki deprem için toplanan 660 bin dolar PKK'ya gönderildi!



    Selahaddin Kaşgarlı/QHA Ankara


    Bölücü terör örgütü PKK, Japonya'daki yapılanma faaliyetlerini sürdürüyor. 


    PKK'nın Japonya'da "kültür kurumu" adı altında faaliyet yürüttüğüne dair sosyal medyada artan paylaşımlar sonrasında Japon gazeteciler ve ülkede yaşayan Türkler konuyu gündeme taşımaya devam ediyor. Terör örgütü PKK'nın Japonya'da artan faaliyetleri Japon halkını endişeye sürükledi. Japon gazeteci Ishii Takaaki konuyu QHA'ya değerlendirdi.




    Sizce PKK terör örgütü Japonya'da ne zaman yerleşmeye başladı?


    "Terör örgütü PKK sempatizanları Japonya'ya 1980'lerin sonunda, Japon ekonomisinin dünyada büyük bir güç olduğu bir dönemde geldiler. Söylentilere göre PKK'nın bir kısmı ilk gelenler arasında olabilir. Bu konudaki söylentileri Japonya'da yaşayan ve PKK'yı eleştiren Kürtlerden ve Kürtlerin Japon eşlerinden duydum. PKK sempatizmanları daha çok Japonlara sorun çıkarmakla ilgileniyor. Bu sorunlar arasında tehlikeli araç kullanımı, gürültü ve çöp atma yer almaktadır"


    Bir gazeteci olarak bu konuyu gündeme getirmeniz çok önemli. Japon basınının bu konuyu sık sık gündeme getirmemesini nasıl değerlendiriyorsunuz?


    "Toplumda yaygın bir ilgi yok. Sorun muhtemelen bölgenin Kürtlerin yaşadığı Saitama Eyaleti'nin güney kısmıyla sınırlı olmasından kaynaklanıyor. Muhtemelen Ortadoğu'nun Japonya'dan uzak olması ve PKK'nın neden olduğu zararın Japonya'da meydana gelmemiş olması nedeniyle Japon halkı Kürt sorunu hakkında bilgi sahibi değil. Ayrıca, Japon medyası güçlü bir liberal tona sahiptir. Bu nedenle medya ve toplum yabancılarla dost olmaya vurgu yapmaktadır. Japonya'nın İkinci Dünya Savaşı'ndaki yenilgisinin etkileri medya ve toplumda hala hissedilmektedir"

    Japon Gazeteci: Türkiye'deki deprem için toplanan 660 bin dolar PKK'ya gönderildi!

    Japonya'daki Kürt mültecilerin faaliyetleri nelerdir?


    "Çoğu Japonya'da yasadışı olarak çalışmayı hedefliyor. Çünkü ekonomik olarak çıkar elde ediyorlar. Son 5 yılda Kürtler yıkım işlerinden para kazanmaya başladı. Genç Japonlar yıkım sektöründe çalışmaktan hoşlanmıyor. Ancak, az sayıda PKK sempatizmanları bu sektörün varlığını fark etmiş görünüyor. Geçen yıl Türkiye'de meydana gelen büyük depremin ardından Japonya Kürt Kültür Derneği Kürt toplumundan büyük miktarda bağış topladı. 40 milyon yen ile 100 milyon yen yaklaşık 660 bin dolar arasında. O dönemde paranın PKK'ya gittiğine dair söylentiler duymuştum"

    Japon Gazeteci: Türkiye'deki deprem için toplanan 660 bin dolar PKK'ya gönderildi!

    Kürt-Japon Kültür Derneği'nin ülkenizde yasal bir dayanağı var mı? Eğer varsa, bu dernek Japon halkına nasıl bakıyor?


    "Japon halkının çoğunluğu bu kuruluştan haberdar değil. Yasal bir dayanağı da yok. Japonya'da 2. Dünya Savaşı'ndaki yenilginin etkileri hala hissediliyor. Yabancıları düzenleyen yasalar az sayıda ve zayıftır. Kamu güvenliği yasaları da zayıf. Bu nedenle yabancı terör örgütlerini ezip geçemiyoruz. Ancak ben ve bazı diğerleri bu gruba ve PKK'ya karşı temkinliyiz"


    Son olarak, Japon halkının düzenlediği protestoların terör örgütü PKK sempatizanları tarafından kışkırtılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?


    "Japon milliyetçileri 18 Şubat'ta Saitama Eyaleti'nin Kawaguchi şehrinde bir gösteri düzenledi. Burada Kürtler göstericilere PKK'nın V işareti olan orta parmağı gösterdi ve "Japonlar ölsün!" diye bağırdı. Bu olay SNS'lerde yayıldı. Bu gerçek çok tatsız. Ben milliyetçi değilim. Ancak Japon halkının ifade özgürlüğü tehdit altında. İşte bir fotoğraf. Japonya'daki Kürt faaliyetleri konusunda endişeliyim. Sorun şu ki Japon hükümeti harekete geçmekte yavaş davranıyor ve ben de hükümeti eleştirmeye devam edeceğim"






    https://www.qha.com.tr/ozel-haber-roportaj/japon-gazeteci-turkiye-deki-deprem-icin-toplanan-660-bin-dolar-pkk-ya-gonderildi-486720
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Bu insanlar zaten yıllar öne Kürt Direnişini desteklemiyor muydu?


    Uzun zaman önce Japonların bu güruha sempatiyle yaklaştığını okumuştum.

  • Japonya gibi bir yere gitmişsin orada bile sorun çıkarıyorsun Pes yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Bunlara ayri gezegen versen orayı bile mahvederler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.