Şimdi Ara

Japonya, güneş enerjili uçan 5G baz istasyonları kuracak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Japonya, güneş enerjili uçan 5G baz istasyonları kuracak
    Japon telekomünikasyon endüstrisi, 2025 yılında gökyüzüne uçan baz istasyonları konuşlandırmayı planlıyor. Yüksek İrtifa Platform İstasyonları (HAPS) olarak adlandırılan teknoloji, stratosferde uçan insansız araçları kullanarak daha geniş mobil kapsama alanı sağlamayı amaçlıyor.



    Geçtiğimiz bir iki sene içerisinde 5G baz istasyonu kurulumları önemli ölçüde arttı. Ancak Afrika gibi bazı bölgelerde mobil internet erişimi hala kısıtlı seviyede. Bunun yanında nüfus yoğunluğunun düşük olduğu dolayısıyla altyapı kurmanın maliyetli olduğu bölgeler de bulunuyor. Bu bölgeleri kapsama alanına dahil etmek için HAPS sistemi biçilmiş kaftan. 



    Topoğrafyaya bağlı olarak değişmekle beraber yer baz istasyonları 3 ila 10 km kapsama alanı sunuyor. Dolayısıyla geniş bölgeleri kapsamak için çok sayıda baz istasyonuna ihtiyaç duyuluyor, bu da büyük maliyet anlamına geliyor.



    200 km kapsama alanı sunuyor



    Japonya'daki NTT şirketi , HAPS'ı bu soruna yardımcı olabilecek yeni nesil bir çözüm olarak öne sürüyor. Elon Musk'un Starlink'i uzay tabanlı internet hizmetleri sağlıyor, HAPS ise 18-25 km yükseklikte uçan güneş enerjisiyle çalışan drone'ları kullanarak internet hizmeti sunmayı amaçlıyor. Her bir modülün 200 km kapsama alanı sunması bekleniyor.



    Japon şirketleri hava araçlarını, telekom ekipmanlarını ve operasyonel yönetimi bir paket halinde sunarak bunların konuşlandırılmasını kolaylaştırmayı planlıyor. Ancak böyle bir teknolojinin dünya çapında kullanılabilmesi için her pazarda uygulanabilecek bazı teknolojik kriterlerin benimsenmesi gerekiyor.



    Ayrıca Bkz.ABD’den Çin’e yeni yıl darbesi: ASML’nin satışları durduruldu



    Dört frekans bandı kabul edildi



    Kasım-Aralık 2023'te Birleşik Arap Emirlikleri'nde gerçekleştirilen Dünya Radyo İletişimi Konferansı'nda 163 ülkeden delege, radyo frekanslarının kullanımı ve uydu yörüngeleri konusunda görüş alışverişinde bulundu. Konferansta Japonya'nın, havadaki uçuş istasyonlarına yönelik uluslararası standartlar için dört frekans bandını benimseme önerisi kabul edildi. Bu karar ile teknolojinin dünya çapında eşit şekilde yayılmasının önünü açtı.



    Teklife göre, uçan baz istasyonları için küresel olarak 1,7 GHz, 2 GHz ve 2,6 GHz frekansları kullanılacak. Ayrıca Nikkei Asia'nın haberine göre, Avrupa, Amerika, Afrika ve Asya'nın bazı bölgelerinde mobil hizmetleri geliştirmek için kullanılan 700 ile 900 MHz bandının da uçan baz istasyonlarında kullanılması onaylandı.



    Japon Telekom grubu Softbank, bu yılın Ekim ayında Ruanda ile Japonya arasında bir 5G görüşme gerçekleştirerek teknolojinin uygulanabilirliğini gösterdi. Firma aynı zamanda teknolojiyi ülkede yaygınlaştırmak için Ruanda hükümetiyle birlikte çalışıyor. Bir diğer Japon telekom şirketi NTT, Nisan 2025'ten itibaren HAPS tabanlı hizmet sunmak için uydu yayıncısı Sky Perfect JSAT ile iş birliği yaptı. Teknolojinin Osaka'da gerçekleşecek World Expo 2025'te gösterilmesi planlanıyor.




    Kaynak:https://interestingengineering.com/innovation/flying-mobile-base-stations-japan-2025







  • Aaaa bak şimdi! Uçan baz istasyonu dedin mi Dronecell'i hatırlamamak olmaz.



    Japonya, güneş enerjili uçan 5G baz istasyonları kuracakTÜRKİYE'NİN REKLAMLARIyoutube
    Reklam ve künye hakkında detaylı bilgi için tıklayın! https://www.instagram.com/turkiyeninreklamlari/ http://www.turkiyeninreklamlari.com Türkiye'nin reklam ve yaratıcılık platformu www.turkiyeninreklamlari.com'un YouTube sayfasına hoş geldiniz. Türkiye'de yayınlanan en yeni, en yaratıcı ve en güncel reklamları; web sitemizden, YouTube sayfamızdan, Facebook, Twitter ve Instagram hesaplarımızdan takip edebilirsiniz. Reklam ajansı veya marka yetkilisi olarak reklamın kaldırılması veya düzenlenmesi hakkındaki talepleriniz için ilgili adrese e-posta göndermeniz yeterlidir. Sayfamıza abone olmayı ve favorileriniz arasına eklemeyi unutmayın. TÜRKİYE'NİN REKLAMLARI Türkiye'nin reklam ve yaratıcılık platformu - #TürkiyeninReklamları #Reklamlar #Reklam #Ad #Creative #Commercial #Advertising #Marketing
    https://www.youtube.com/watch?v=fwK7ecNHjdg
  • DoubleDragon D kullanıcısına yanıt

    Milletin gözünü iyi boyadılar ama ha alışkın zaten bizim millette Japonya, güneş enerjili uçan 5G baz istasyonları kuracak 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünya durmuyor teknoloji koşuyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bizde yerimizde sayalim adamlar gelisiyor biz daha 5g nezaman gelecek diye konusalim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • japonlar durmuyor

  • Afrika gibi devasa coğrafyada en çok bu iş görür

    Zira oralarda sabit hat hiç yayılmadan cep telefonu yayıldı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bizim gibi deprem bölgeleri için çok kullanışlı olacaktır. Turkcell bu seferde bunla uğraşsın.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Onlarda uçan 5G istasyonu varsa bizde de kaçan 5g istasyonu var. Bakın, kimse bulamıyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.