Şimdi Ara

Java arraylist yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Arkadaslar bir java odevim var. Projeyi hemen hemen sorunsuz olusturdum. Odevde bir fabrikaya basit bir yazilim yapiyoruz. Atolyeler ekleyip atolyelere makineler ekliyoruz ve bu makinelerin de fise tak, calistir vs. metotlari var. Benim takildigim yer su: bir menude atolyeleri arrayliste kaydedip diger menulerde listeleme yapmamizi istiyor. Atolye classi olusturdum ve atolye olustur metodu calistirildiginda constructor yardimiyla atolyeleri olusturuyorum. Metodun icinde atolye sayisi variable ini artiriyorum ve bir kac islem daha yaptiktan sonra ArrayList<Atolye> arrayine yeni atolyeyi ekliyorum. Her ekledigim atolyeden sonra konsola arrayi yazdirdigim zaman sikintisiz bir sekilde atolyeyi gosteriyor ve baska bir atolye ekledigim zaman arrayin element sayisi atolye sayisina esit oluyor ornegin 3 atolye ekledigim zaman 3 elemetli array olusturuyor fakat arrayin icindeki tum element degerleri son ekledigim atolyeye esit oluyor. Benim istedigim ise eklenen her atolyenin array icinde gosterilmesi. Bir cok sey denedim olmadi. Yardiminiza ihtiyacim var arkadaslar. Simdiden tesekkurler hepinize.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Yeni atolyeyi arralist' e hangi yöntemle ekliyorsunuz? Kod bloğu paylaşır mısınız...
  • Hocam su an evde degilim kod blogu paylasamiyorum ama soyle diyim. Constructor vasitasi ile atolye olusturdugum zaman yeni bi atolye nesnesi olusmus oluyor atolye sinifinda. Ve ben ArrayList<Atolye> diye bir ArrayList olusturdum. Her ekledigim nesneyi bu ArrayList e add metoduyla ekliyorum. Array element sayisinda sikinti yok fakat tum indexlere son ekledigim nesne ekleniyor sadece. Yani tum indexler esit oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aşağıdaki gibi bir kodda sorun olmamalı :

    		List<Atolye> atolyeList = new ArrayList<>();


    Atolye atolye = new Atolye();
    atolye.setName("Atolye1");
    atolyeList.add(atolye);

    Atolye atolye2 = new Atolye();
    atolye2.setName("Atolye2");
    atolyeList.add(atolye2);

    for(Atolye tempAtolye:atolyeList) {
    System.out.println(tempAtolye.getName());
    }
  • lutfucan kullanıcısına yanıt
    O kadarına da gerek yok, attribute'ları constructor ile alırsın, daha bile kısa olur. Konuyu açan birşey bilmiyor, for loop ile iterasyonu bilmiyor, destan gibi soru metni hazırlamasından belli
     
    atolyeList.add(new Atolye("no.1"));
    atolyeList.add(new Atolye("no.2"));
    ...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akreq2

    Hocam su an evde degilim kod blogu paylasamiyorum ama soyle diyim. Constructor vasitasi ile atolye olusturdugum zaman yeni bi atolye nesnesi olusmus oluyor atolye sinifinda. Ve ben ArrayList<Atolye> diye bir ArrayList olusturdum. Her ekledigim nesneyi bu ArrayList e add metoduyla ekliyorum. Array element sayisinda sikinti yok fakat tum indexlere son ekledigim nesne ekleniyor sadece. Yani tum indexler esit oluyor.
    Yeni bir nesne oluşturmadan atama yaptığın için aynı veriyi ekleyip duruyorsun.

    seyfi84 arkadaşın verdiği örneği takip et. Ve ArrayList yazdırmayı öğrenmen gerekiyor.Birkaç farklı yol var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.