Şimdi Ara

Java Lab Yardıma İhtiyacım Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar javayı yavaş yavaş öğreniyorum. Okulda öğreniyoruz yani. sizlere ihtiyacım var çarşamba gününe kadar yardımcı olabilecek arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum.

    The following exercise should help get you up to speed using simple Java if statements. Start by creating a new project and include the following for loop statement in its body. This loop automatically generates values of the variable x from -10 to +10. Add a statement that prints the value of the variable x, then compile and run the program to see this.
    for ( int x = -10; x <= 10; x++ )
    {
    // your code goes here
    }
    Once you have this working, insert an if statement into the body of the loop so that:

    whenever x is between 4 and 8 inclusive, print out the message "in range" together with the value of x.

    Having done that, comment it out and then do each of the following in a similar way:

    count the number of positive and the number of negative values that x takes.

    if x is less than -5 print the message "Too Low", if it is between -5 and +5 exclusive print the message "Acceptable", if it is exactly 5 print "Right on!", and if it is greater than 5 print the message "Too High" .

    sum only the values of x between 1 and n inclusive. Add statements before the loop to read in an integer value n (where n is less than or equal to 10). After the loop add a statement that compares the sum you computed with that from the formula n (n+1)/2 and print out a message saying whether they are the same or not! Test with various values of n.

    ingilizce bilmeyen arkadaşlar için çevirebilirim.

    bu derste basit if durumlarıyla ilgili egzersiz yapacakmışız. Yeni bir proje yaratmamız isteniyor, bu for döngüleriyle ilgili çalışacağız. Bu döngü kendiliğinden bir x sayısı için -10dan +10 a kadar değerler yaratacak.
    for ( int x = -10; x <= 10; x++ )
    {
    // your code goes here
    }

    bu kodu kullanın diyor. bu x'in değerlerini yazan bir program kuracağız javada. bu program çalıştıktan sonra if tanımlamamız isteniyor. x değeri 4 ile 8 arasında (4 ve 8 dahil) olduğunda "aralıkta" mesajı çıkacak, x değer ile birlikte.
    bunları bitirdikten sonra, x in aldığı pozitif ve negatif sayıları saydırmamız gerekiyor. eğer x -5'ten küçükse "çok az", -5 ile +5 arasında ise "Kabul edilebilir", 5 ise "Right on(İşte bu gibi bir şey heralde tam çeviremedim)", 5'ten büyük olduğu zaman ise "çok fazla" ibarelerini yazdıracak.

    1 ve n değerleri arasında bir x sayısı tanımlayacağız( 1 ve n dahil) n değeri 10 ve 10 dan küçük olabilir. yine bir döngü kurmamız isteniyor n (n+1)/2 bu formulü kullanacağız eğer x değeri formulun sonucuna eşitse "aynı" veya "değil" sonuçları çıkacak.


    İkinci part ise;
    üçgen eşitsizliği kuralı, 3 sayı tanımlayacağız üçgen eşitsizliğine uymayan değerler girildiğinde "any side of a triangle is always shorter than the sum of the other two sides" bu metim karşımıza çıkacak. bir tane uyarı mesajı çıkacak ve program duracak.

    Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. bu programcılık işlerinde çok yen,iyim.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.