Şimdi Ara

Java ve JRE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Her ne kadar forumda fazla Java'cı olmasa da belki bilen vardır diye düşünüyorum.Java ile oluşturulan programların her makinede çalıştırılabileceği söylenir(1 kere yaz, her yerde çalıştır.).Ama mesela XP'de Java uygulamalarını çalıştırabilmek için JRE(Java Runtime Environment) adında bir pakete ihtiyaç duyarız.O zaman nerde kaldı taşınabilirlik?



  • jvm (java virtual machine) gibi küçük bir ekleti ile java dosyaları linux'ta da, unix'te de, windows'ta da çalışabiliyor.

    microsoft ta benzer bir yapı kurarak framework'ü geliştirdi. Yani visual studio ile yazılan bir uygulama artık windows üzerine framework kurulmazsa çalışmıyor. Onun yapısı da javadan farklı değil. Sadece windows ve VS kendi ürünleri olduğu için bu runtime file'larını entegre edebiliyor. Ki yeni sp'de olacak diyorlar.

    hatta framework 1.1 ve 2.0 ile yazılan uygulamalar arasında da uyumsuzluklar var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gergozen -- 4 Kasım 2006; 2:07:39 >
  • Standart programlama ortami diye birsey yok. Ornegin C/C++ standart, ama standart kitapliklari kullanarak fazla uzaga gidemezsin ve mecburen isletim sistemi kitapliklarini kullanmak zorunda kaliyorsun. O yuzden windowsta win32 ile yazilmis bir program unix ortaminda calismaz.

    Java ise, isletim sistemi kitapliklarina olan geregi ortadan kaldiriyor, ve programcilarin ihtiyac duyabilecekleri kitapliklarin hepsini sagliyor. Programlarin isletim sistemine olan bagimliligi kaldiriliyor ama yine de calismasi icin bir platforma ihtiyac var. Bu platform da senin orneginde JRE oluyor. Her ortama farkli JRE gerekiyor, bu dogru, ama bunlari Sun gelistiriyor.

    Ozetlemek gerekirse, Java programlari her yerde ayni olan platform icin yazildigindan tasinabilirdir. Platformu heryere uyarlamak da yazilimcinin gorevi degil.

    Ekleme:

    Standart ortam yok derkene, bazi diller icin ISO, ANSI, filan var. Ama her sene yeni versiyonlar cikiyor, windows bir sekilde yapiyor, unix baska, vs. Yani herkesin kabul ettigi ve herkes icin ayni olan bir standart tam olarak yok... Java ise Sun'in kontrolunde oldugu icin, standart diye birsey soz konusu degil. Istedikleri gibi degistirme hakkina sahipler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali_7 -- 4 Kasım 2006; 2:44:09 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.