Şimdi Ara

Jazz, Aveo, Fiesta?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
2.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar uzun süre ikinci el kovaladıktan sonra nihayet sıfır kilometre bir araç almaya karar verdik. Epey incelemeden sonra üç model arasında kaldım, tavsiyelerinizi bekliyorum.

    Durumum şu, ilk arabam olacak ve henüz yeni araba kullanmaya başlıyorum. İkinci el bir araba alayım, direksiyonumu orada geliştireyim dedim ama etrafımdaki herkes dar bütçemle (10-12 bin lira) bulacağım araçların kuvvetle muhtemel sorunlu olacağını söyledi. Ben de o parayı peşinata ayırıp bütçe zorlamayacak taksitlerle yeni bir araba almaya karar verdim.
    İhtiyaçlarım şunlar:
    Ailem iki çocuğum, eşim ve kayınvalidemle toplam beş kişi, dolayısıyla geniş iç hacmine ihtiyaç var.
    İki çocuğum da küçük olduğu için iki bebek arabasıyla dolaşıyoruz, yani geniş bagaj da lazım (ancak yeni sürücü olmamdan dolayı boyutları sıkıntı yaratabileceğinden ve tabi hblerin tiplerini daha çok sevdiğimden sedan modelleri düşünmüyoruz)
    Tecrübesiz şöförlüğüm yüzünden kesinlikle otomatik vites araç istiyoruz, bu durumda çoğu modeli benzin tüketimleri çok yüksek olduğu için ya da dizel modelleri otomatik olmadığı için eledik.

    Nihayet araştırmalarım sonucu üç model kaldı:
    Yeni model Aveo: Donanım olarak en yüksek model, bugün eşimle inceledik ve tasarımına aşık olduk. İç hacmi geniş, malzemeleri kaliteli ve detayları özenli. Ayrıca fiyatı için(34,500 civarı) en çok donanım bu araçta. Eşime kalsa hemen oracıkta alıp gidecektik :) İkinci eli iyi gibi durmuyor (gerçi yeni Aveo eski modellere göre çok farklı) ve maalesef biraz fazla yakıyor, şehiriçi 9 lt. Ama araç çok güzel.
    Jazz: İç hacmi geniş, bagaj hacmi ve tasarımı da şahane, yorumlar çok olumlu ve çok az yakıyor (6,6 lt), donanım olarak da hiç fena değil. Ben biraz daha Jazz'a meyilliyim diyebilirim.
    Ford Fiesta: Fiyat olarak diğer modellere yakın, arkadaşlarımın en çok tavsiye ettiği model.

    Sizce bu araçlar içerisinde hangisini seçmeliyim, başka hangi modelleri önerirsiniz. Ya da göze almam gereken başka kriterler var mı?
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.







  • İç hacmin geniş olması önemli ise Jazz tavsiye ederim size ayrıca bagajı da geniş bir araç boyut olarak Fiesta ve Aveo ufak kalır yanında. Fiesta kullanıcısıyım araca 5 kişi binecekseniz sürekli Fiestanın arka koltuğunda 3 kişi zor oturuyor 2 kişiye göre tasarlanmış arka koltuk bu nedenle 5 kişilik bir aileye Fiesta tavsiye etmem.
  • +1 fiesta derim
  • Bir de Nissan Note var, sizce yeni araç kullanmayı öğrenen biri için dizel araba uygun mudur?
  • bu seçenekler arasında ve sınıfının diğer seceneklerinide katarsak kesinlikle Jazz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emredem

    Bir de Nissan Note var, sizce yeni araç kullanmayı öğrenen biri için dizel araba uygun mudur?


    Nissan Note iç hacim olarak başarılı bir araç tavsiye ederim. Ayrıca yeni araç kullanmayı öğrenen biri için dizel veya benzinli farketmez ikisini de kullanabilirsiniz sorun olmaz.
  • 2 bebek arabasıyla hb araç olacak iş mi? Yeni aveo sedan alın işte. Hangar gibi 506 litre bagajı var. O çocuklar büyüyecek ne de olsa.
  • bence de 5 kişi çocuk falan filan... hb olacak iş değil keisnlikle . aveo sedan işini görür gibime geliyo . istersen fiesta da alabilirsin sana kalmış ma ajazz dan uzak dır derim ben
  • Ford Fiesta derim ben
  • eger hala araba almadiysaniz ben yardimci olayim. 5 aydir arastirma yapiyorum her markanin her modeline baktim gibi. kendi sahsi dusuncem fiestayi kesinlikle eleyin. araba 5 kisilik degil ic hacmi cok kucuk bagajida yetersiz. fiesta daha cok bayan yada genc arabasidir. ben jazz alacaktim ic hacmi cok genis bagajida buyuk gorus acilari ve honda olmasi ile en iyi secimlerden biridir tek eksigi fiyatinin biraz yuksek olmasi. nissan note a bir bakin o da sizin icin en uygun araclardan biri. birde gidip opele opel merivaya bakin(otomatigi varmiydi hatirlamiyorum). saydigim arabalar sizin icin cok uygundur. gelelim ben 5 ay sonunda ne aldim... Aveo HB aldim. ben esim ve bir bebek var ve cok mutlu ve memnunum arabadan. jazz cok aklimda kaldi cunku son anda fikir degistirdim ama hic pisman degilim. eger ltz versiyonunu alabilirseniz bagaj asagiya dogru hacmi buyuyor iki kademeli yani ust uste iki bebek arabasi cok rahat sigar. icide genis . yalniz dogrudur otomatigi hem 4bin tl daha fazla hemde cok yakiyor ben oyuzden duz vites aldim. daha genis olsun dersenizde sedan versiyonunada bakin o da cok spor duruyor. kia venga ve hyundai ix20 eledigim diger arabalar icindeydi isterseniz onlarada bakin.. ben aveomdan cok memnunum eski aveoyla karistirmayin bu tamamen bambaska bir araba zaten ismi bitek avrupada aveo baska yerlerde sonic diye gecer. yani ic ve dis ve motor olarak eski aveo ve yeni aveo iki farkli ayri arabadir. umarim yardimci olabilmisimdir... bu arada bir ekleme yapayim cok duz vites ve cok otomatik araba kulandim aveo hayatimda ilk otomatik kullaniyor gibi hissettigim duz vites arabadir bazen yolda duz vites oldugunu unutuyorum...




  • Jazz en donanımlı, en az yakan (Benzinli), en yüksek güvenlikli (5 yıldız + ESP (VSA), tasaım olarak da güzel bir araçtır.

    Bence Jazz alın.
  • aile ile kullanılacaksa jazz alın bence
  • Ustad mevcudunuz düsünüldüğünde saydığını arabalarla ilerleyen gunlerde mutlu olmanız imkansız bilgin olsun.

    eğer yeni kasa takıntın yoksa ford focus hb düşünebilirsin ama yeni kasası değil. bayiler suan peynir ekmek gibi focus hb satıyor. bagaj ve hacim olarak en geniş hb. bilgin olsun.

    diğer taraftan note ve meriva daha isabetli olabilir. ancak aveo ya da jazz hatta fiesta...bunların sizi tatmin etmesi imkansız....pişman olmayın dikkat....

    ben bebekli bir aile olarak focus hb a siğmadiğimiz için mondeo, mondeo yada sığmadığımız için grand scenic almış birisi olarak soyluyorum. saydiğin üçlü ile mutsuz olursunuz...
  • alacak kişi bebek arabasıyla dolaşıyoruz 5 kişi bineceğiz arabaya diyor millet o kadar fanatik ki hala fiesta diyorlar garip!
  • Yeni Opel Meriva 1.4 Turbo 120 hp 36.641 TL pazarlıkla daha düşük bir fiyata alınabilir otomatik vites şartı dışında diğer isteklerinizin hepsini karşılıyor
  • iç hacim, bagaj hacmi, tüketim

    kesinlikle Jazz, Jazz, Jazz
  • Derseniz ki bu araçlara 5 kişi zor rahat ederiz, size önerim VW Transporter Koltuklu Camlı Van.

    Geniş, rahat. 9 kişi yolculuk edebilir.


    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-volkswagen-az-kullanilmis-temiz-ilk-sahibinden-transporter-t5-54119382/detay/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senersongur -- 24 Ağustos 2011; 18:55:48 >
  • Aveo Bagaj Kapasitesi: 292 lt 73 kw
    Fiesta Bagaj Kapasitesi: 281 lt 50 kw
    Jazz bagaj Kapasitesi: 399 74 kw

    Bunları göz önüne alın öncelikle

    Maddi durum ve imkanlarını bilmiyorum ama yeterli ise jazz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: evilonthemove

    alacak kişi bebek arabasıyla dolaşıyoruz 5 kişi bineceğiz arabaya diyor millet o kadar fanatik ki hala fiesta diyorlar garip!


    bebek arabası ve bagaj bir yana
    ben o arabaya 5 kişinin rahat bir şekilde uzun yolculuk yapacağına ihtimal vermiyorum
  • bence aveo sedan alın hem geniş hemde güvenli araba ailecek biniyorsunuz güvenliğidee göz önünde bulundurmanızı öneririm
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.