Şimdi Ara

JBL GTO Component Sistemler Hakkında - Lütfen Bakınız (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
10.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: askvesen

    anfiye giden güç kablolariyla teypten giden RCA kablolari yan yana olmamasina dikkat etmissinizdir sanirim ??

    Birde benzinli motorlarda buji kablolarinin dandikliğinden dolayi motor sesinin anfiye iletildigini biliyorum. ipekli kablolarla degistirince düzeliyormus.


    tşkler kardeş bide onu deneyim bakıyım benimkiler yan yanaydı ve kablololar anfinin üstünde kaldı sanırım çünki koltuğun altına monte etmiştim
  • dene bakalım sonucu bizede yaz
  • merhaba arkadaşlar benim tesisat şöle teyp sony gt 670 ,2 tane pioneer orjinal ts 6985 var ,2 adet de pioneer ts 6982 var ,amfi olarak xetec vectör 200.4 var bunun yanına da bi subwoofer almak istiorm woofer ı jbl düşünüorm sizce tek ampfiyle besleyebilirmiyim bu tesisatı yoksa amfi doyurmazmı değiştirmem mi lazım eğer amfi besleyebilirse önerebileceğiniz bi woofer varmı? ampfim hakkında fazla bilgim yok bana böle doyurabilcek ses için ne önerirsiniz şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için
  • quote:

    Orjinalden alıntı: megane-efe

    merhaba arkadaşlar benim tesisat şöle teyp sony gt 670 ,2 tane pioneer orjinal ts 6985 var ,2 adet de pioneer ts 6982 var ,amfi olarak xetec vectör 200.4 var bunun yanına da bi subwoofer almak istiorm woofer ı jbl düşünüorm sizce tek ampfiyle besleyebilirmiyim bu tesisatı yoksa amfi doyurmazmı değiştirmem mi lazım eğer amfi besleyebilirse önerebileceğiniz bi woofer varmı? ampfim hakkında fazla bilgim yok bana böle doyurabilcek ses için ne önerirsiniz şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için




    xetec ovalleri beslesin woofer bağlarsan çok zorlanıp kesmeler yapar. sen jbl gto301.1 mono bas ve gt5 subwoofer alırsın cok da ıyı ccalısır bu ıkılı




  • saolasın kardeş peki bu xetec 4 ovali iyi doyurabilirmi bide woofer gt5 mi iyidir
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gokhan2

    Sayın Nightmare...

    Aşşağida ki resim biraz açiklayici olabilir bence..

    Bu bmw nin arka hoparlörleridir. Bağzi modellerde değişebilir. 13 veya 10 cm olmasi..

     JBL GTO Component Sistemler Hakkında - Lütfen Bakınız



    markası nokıa bu kabınlerın

    cok ıyı ses verıyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: megane-efe

    saolasın kardeş peki bu xetec 4 ovali iyi doyurabilirmi bide woofer gt5 mi iyidir



    xetec amfi 6985 için çok yeterli olur ama 6982lere daha güçlü amfi bağlayabilirsin. eğer imkanın varsa edison ed 804 a al, 6985 lerin oldugu kanalın gainini bıraz kısarsın zorlanıp yanmasınlar. Ama 4 kanal amfiye 4 hoparlör + sub işini unut bunu yapabılmen ıcın 5 kanal amfı gerek
  • Şu componentleri direkt teyp çıkışında kullanma konusunda bişey belirtmek istiyorum.. Anfisiz hiç verim alamazsın diyen arkadaşlar hangi componenti hangi teybin çıkışına bağlayıpta hiç verim alamamış?? verimi geçtik ses dahi alamzsın diyenler var.. lütfen bilip bilmeyenler sallamasın... Evet 75watt RMS lik bir componenti 75 watt RMS lik bir anfiyle ve doğru ayarla besledikten sonra çok iyi sonuç alınır. bu componenti 22watt RMS le beslemek tabiki 75 watt la beslendiği kadar verimli olmaz. ben bunu bizzat bu gün denedim. kötü bir ses almadım. ama anfiyle denediğimde fazlasiyla güzel bir sonuc elde ettim bunuda belirtmeden geçmiyim.

    Ana Ünite : Pioneer DEH 4000UB
    AMplifikatör : Infinity REF 475A 4 x 75 Watt RMS
    COmponent : Infinity REF 6520 scs 75 Watt RMS

    Elimdekiler bunlar. Componentleri direkt rteybin çıkışına takıp denedim sonrada anfiyle beraber denedim. yukarda bahsedildiği kadar uçurum bir fark yoktu. yani teybin çıkışına takılı olan hoparlörler ile teybin çıkışındaki componentler arasında ses farkı yok denecek kadar azdı. sadece componentleri anfiyle beslerken çok daha yüksek ve yüsek seste daha net bir ses vardı o kadar.

    Kısaca : benim denediğimde elde ettiğim sonuca bakılırsa güzel bir mid anfisi alınana kadar teybin çıkışlarına componentleri bağlamanın hiç bir sakıncası olmayacağı gibi gayette güzel bir ses elde edilebiliyor. Hoparlör alıp takacak yerde component alıp takın sonrada component anfisi alınca anfiyle sürersiniz daha yüksek ses elde edersiniz olay budur. AKsini deneyen varsa buyursun oda anlatsın..




  • anlattıkların güzel de bu deneyimin ne kadar sürdü zaman olarak .75 rms li bir compenent i 4/3 volumde 15 dakika bir kullan ve yorumları tekrar yaz .
  • Muhammet kardeşim componentler direk teyp çıkışıdnan beslenirse orta seviyeli bir verim verir elbettte bunu bende daha önceki yorumlarımda belirtmiştim, yanlız şu noktayı da hatıratıyım 75 w rms lik bir komponente değil 75, 70 rms bile girersen o component kül olur 60 rms yeterli
  • zaten gain olarak yarıdan biraz fazlaydi.. Teyp üzerinden Bass 0 da. Loudness High. HPF frekansı olarakta componentlere 125 Hz in altında frekans gitmiyordu. bu şekilde 62 volume olan teypte yaklaşık 40 larda epeyce bi dinledimde.. teyp aracta monte edilmiş olduğu için ısınıp ısınmamasına bişi diyemem.. ısınmış olabilir elbette ama sadece hoparlörlede ısınıyordu bunu montaj sırasında tecrübe edinmiştim.. yerleştirmeden önce bi süre dinlemiş diğer ıvır zıvırla uğraşmıştım.. yerleştirirken teybin çıkışlarının baya bi sıcak olduğunu farketmiştim. componentlerde mutlaka ısıtır ama normal bir müzik seviysinde zarar vereceğini kesinlikle sanmıyorum.
  • Benim deneyimimde gayet günce...

    Benimde elimdeki sistem

    Pionner deh-p6000(22wrms) ve 2 set TSA-1682s (50wrms)...

    Bunları uzun süre teyp çıkışı ile dinledim ... sonra 2 kanallı Audio Sytem marka bir anfi ile kısa bir zaman için dinleme şansım oldu (2 hafta) 2 kanal anfiyi(2*95wrms) sadece 1 set hoparlore sürüp deneyince anfinin kesinlikle şart olduğunu anladım, anfiyi çıkartıp, yine teyp ile besleyince, muzik dinlemekten soğudum diyebilirim.....

    bir süre sonrada 4 kanallı bir anfi aldım (JL Audio a4300 - 4*70wrms) ... 4 kanallı anfimi aynı hoparlorlere sürünce aradaki fark Honda City ile Legent gibi oldu.... Anfinin gainlerini kısıp (yoksa yakar pioneerleri) dinletiye başladıgımda artık normal ritimdeki muzikleri 50 li volumlerde bozulmadan dinleyebilir oldum (Cd dinletilerinde 60 a bile çıkabiliyor).. normal teyp çıkışları ile bozulmadan ancak 40 seviyesine çıkıyordumki beni hiçmi hiç doyurmuyordu (ses seviyesi olarak) ... anfi olayına girmeden önce böyle bir fark olacagını, çok uygun fiyata aldıgım 1682 lerden bu seviyede bir ses alabilceğimi (teyp çıkışıyla olan deneyimimden sonra) hayal bile etmiyordum


    Netice olarak ... bende, örnek olarak hertz dcx serilerinin teyp ile beslenebildigini duydum .. elips hoparlorlerde teyp ile tatminkar sonuclar verebiliyor diye duydum ve bir çok forumda (yerli-yabancı) okuyorum ... ancak bence anfi ile beslemek, eğer hoprlorlerde çok vasat değilse ve bir şeyler duyulmak isteniyorsa şart ..




  • amfi şart aga
  • arkadaşlar jbl 13 cm comp almıştım o resmini çektiğim yere koymak için tabi gokhan2'nin dediği gibi olduğu için hem cm olarak ufak geldi hiç taktırmaya uğraşmadan satmak için tesisatçıya bırktım.

    konudaki cevaptan önce siparişi vermiştim sattığım için kaybım olmadı.

    ancak muhtemelen patlak olan bu sistemdeki hoparlör yerine ne kullanacağız

    yada 16 cm comp alıp pandizotu kesip biçtireceğiz. pek kestirmek de istemiyorum çünkü orijinal pandizot tam kapatıyor bagajı.

    fikirlerinizi bekliyorum.

    bu arada @jagler78 selamlar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nightmare115

    arkadaşlar jbl 13 cm comp almıştım o resmini çektiğim yere koymak için tabi gokhan2'nin dediği gibi olduğu için hem cm olarak ufak geldi hiç taktırmaya uğraşmadan satmak için tesisatçıya bırktım.

    konudaki cevaptan önce siparişi vermiştim sattığım için kaybım olmadı.

    ancak muhtemelen patlak olan bu sistemdeki hoparlör yerine ne kullanacağız

    yada 16 cm comp alıp pandizotu kesip biçtireceğiz. pek kestirmek de istemiyorum çünkü orijinal pandizot tam kapatıyor bagajı.

    fikirlerinizi bekliyorum.

    bu arada @jagler78 selamlar.


    BEnce aracınızı hiç kestirip biçtirmeyin...
    Onun yerine özellikle bu yakınlarda fiyat olarak oldukça uygun olan ve teyp ile sürülmeye nispeten musait olan Alpine SPS 13c2, Alpine SPE 13c2 veya Helix DB 5.1, Helix e105 modellerinden birini takıp gönül rahatlıgıyla kullan derim... ama bunlar coaxial ... zaten teyp ile süreceksen senin için daha iyi olur.




  • jbl 75.4 amfim hali hazırda var ve sadece gt 5-12 bass ile kullanıyorum.

    amfi olduğu için uygun bir comp kullanmak daha iyi olur sanırım.

    arka orijinal hop gokhan2 nin resimlerde görüldüğü gibi bir sistem olduğu için herhangi bir hop ile değiştiremiyorum. o kısım biraz sıkıntılı. pioneerin sitesinden baktım aracım için üretilmiş bir hop yok. diğer üreticilere de bakacağım. pek umudum yok ama araştıemakta fayda var.

    şu an sadece ön kapıdaki hop değişmesi kolay gibi görünüyor. bakalım orayı açınca nasıl bir ali cengiz oyunu çıkacak.

    iyice karıştı benim tesisat puffff
  • Düzgün bir montajcıya giderseniz oraya uygun hoparlörü sorunsuzca, kırıp dökmeden değiştirecektir... genelde orjinal aparatlar cıkartılıp orası için mdf den bir kasnak kesiliyor.. ve sacın üzerine vidalanıyor..
    vidalanan kasnağada sizin alacagınız hoparlör oturtuluyor...

    Arka tarafa böyle bir düzenek olabiliyor olsada bence oraya koymak yerine ön kapılara bir takım komponenet takıp anfi ile beslemek daha ideal bir cozum .. sonucta elinizde kullandıgınız bir sub var ve ön kapılara iyi bir component ile neredeyse ideal konfigurasyona ulaşmış olursunuz....

    component seçimi ise daha çok kulak, cüzdan ve anfiniz ile alakalı ... bu durumda sizin agırlıklı dinlediginiz muzikler ve bütçenizi öğrenebilirsek daha uygun öneriler yapabiliriz.
  • arkadaki bir nevi kabin görevi gören yere farklı bir hoparlör takınca hacim nedeniyle kötü sonuç elde etmekten korkuyorum.

    ilk düşüncem arkalara comp takıp ön kapılara teypten beslenecek bir hoparlör almaktı.

    sizin öneriniz daha mantıklı geldi. orta ve tiz sesler yanıbaşımdan gelirken arkadan basın vurması güzel olur. artık arkaya normal bie çift hoparlör alıp takacağım.

    kriz dolar vs den önce 125 liraya almıştım comp. ama şimdi 160 liradan aşağı değil 16 cm olanları. artık 150-200 arası bişey olacak sanırım. bu fiyata da sanırım bir tek hertz ya da jbl bulunbilir.

    durum olsa hemen alırdım güzel bişey. en iyisi şu arka hoparlör için güzel bir çözüm bulmak olacaktır. direkt teypten beslenecek 125 liraya kadar bir tavsiye olursa alabilirim. temin edebileceğim yerler de belirtilirse çok yardımınız dokunmuş olur. istanbul, ank, gibi büyük bir şehirde değilim mecburet net üzerinden sipariş vereceğim.

    yabancı müzik de dinlerim yerli pop da türkü de bunalımdaysam "adını yollara yazdım" bile dinlerim.

    tekrar teşekkürler cevap yazan tüm arkadaşlara




  • Herzaman en güzeli önlere bir takım comp alıp bagaja da 1 sub ile sistemi mümkün oldugunca basit tutmak ...
    Zaten hoparlör sayısı arttıkça onları dengelemek vs de zorlaşıyor.. onun yerine ben olsam arkalar için ayırdıgınız bütçeyide component için ekleyip daha iyi bir comp almak daha iyi bir fikir gibime geliyor.

    Ama illa arkada bir şey olsun isterseniz o zaman dediginiz gibi teyp ile sürülebilecek bir şeyleri, bulundugunuz yer itibariyle internetten alıp kargo ile teslim almanız mantıklı olcaktır.

    Gerek alışveriş siteleri gerekse Gittigidiyor, Sahibinden.com da bir çok markanın ürünlerini makul fiyatlar içinde alabiliyorsunuz. Bence bu sitelere göz atın.. öyleki İstanbuldaki bir cok otomuzik sistemleri ile uğrasan firmaların ilanları var.. ve bu firmalarla irtibata gecerek ürünleri size kargo ile uşatırmalarınıda isteyebilirsiniz. Öneri olarak belirttiginiz fiyat aralıgında yukardaki tavsiye edilen ürünlerini bir çogunu gg veya sahibinden.com dan temin edebilirsiniz. 200 ytl civarında ise bir çok markanın componenetini bulabilirsiniz ki 250-300ytl arasında hertz hsk lar dan tutunda morel tempolara kadar bir çok seçenek mevcut... anfinizde bir takım hsk yı çoşturmasa bile gayet iyi bir performans çıkarttırabilcek güce sahip.




  • şimdi kardeş xetec 200. 4 buna 2 tane 6985 2 tane 6982 bağlıcam ayriyetten jbl gto 301.1 amfiye jbl gt5 bağlıcam yani xetec 4 tane ovali iyi bi şekilde doyurabilirmi edisona gerek varmı ? bide bu tesisata uygun bana çok sağlam bi adaptör önerebilirmisin
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.