Şimdi Ara

JBL T280A KULAKİÇİ KULAKLIK İNCELEMESİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
38.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SPNOTE kullanıcısına yanıt
    Şöyle ki kablonun ince olması ve kullananlar arasında beğenen beğenmeyen farkının fazla olması bu kulaklığı önermemi zorlaştırıyor. Size önerdiğim kulaklıklar hakkında kötü yorumlar bulunmayan ve fiyatını hak eden kulaklıklar. Ama bu kulaklığı alıp da beğenme şansınız da olabilir. Ancak size önermem doğru olmaz.
  • darkgamer_gs kullanıcısına yanıt
    Hocam çok sağolun yorumlarınız için baya yardımcı oldunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Basslar konusunda en beğendiğim kulaklık T280 A dır.kablosunu kopardim ve arayışa gectim.ilk olarak Philips 3595bk aldım. Hoşuma gitti,baslar çok yüksek değil ama çok dengeli.midlerle uyumlu tizler ise biraz geri gibi geldi.kulagima tam oturdu.ses yalıtımı mükemmel.kablosu ince ama çabucak açılıyor.

    Ama JBL basının tadını vermiyordu.sonra kz- zst armatürlü kulakliğı forum üzerinden aldım.kulaklik kısmı çok büyük ve ses yalıtımını beğenmedim.baslar ekolayzır kullanımında patlama gibi çıkıyor.

    Neyse sonra snopy rampage t2 aldım. Philips ile aşağı yukarı aynı tonda çalıyor.ama hala aradığım basi bulamadım.sonra Sony MDR-XB50AP aldım.kulakligin ergonomisi bana göre kötü.belli bir kalite de çalıyor.baslar idare eder. Tizler de s, ş harflerinde patlıyor.kablosu vs. İnternet TE yeterince veri var.merak edenlere.

    Neyse hâlâ t280 deki bass kalitesine yaklasamadim.incelemedeki her şey doğru olmakla birlikte eğer o bass vuruşlarına alisirsaniz.benim durumuma dusersiniz.



    Philips 3595 BK ile yoluma devam ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • odeysus kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi kulaklık ergonomisi aslında aldığınız deneyim ile doğru orantılı. 150₺ verip daha iyi bir kulaklık alınabilinir ama kulakta düzgün oturmayınca 30₺'lik kulaklıktan daha iyi bir deneyim vermez. Bende bu konuda sıkıntı çeken insanlardanım ve çareyi Apple'ın kulakiçi kulaklığından buldum. Benim kulağım için ideal bir ergonomiye sahip. Burada da sizin bu Philips kulaklıktan daha iyi bir deneyim almanız da durumu gayet açıklar nitelikte olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen öyle,gezmediğim forum kalmadı. ergonomi aslında kulaklığın bel kemiği. apple earpods la idare ediyordum bende. ancak dış seslerin bana göre fazla gelmesinden ötürü arayışa girmiştim.kullandığım modellerin ergonomisi uysa idi belki yeterli olabilirdi.bu nedenle kulaklıkları değerlendirirken "bence" yada "bana göre" demek zorundayım.dinlenen müziğe,kulağın temizliğine vs. bir çok etkene bağlı olan "inceleme"lerin birçoğu yanıltıcı olabiliyor.deli gibi bass var diyor mesela birisi.Ancak siz alamıyorsanız sesi sorun oluyor.deli gibi bass dedikleri sony 50ap için ben yeterli ama tatminkar değil diyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: odeysus

    Basslar konusunda en beğendiğim kulaklık T280 A dır.kablosunu kopardim ve arayışa gectim.ilk olarak Philips 3595bk aldım. Hoşuma gitti,baslar çok yüksek değil ama çok dengeli.midlerle uyumlu tizler ise biraz geri gibi geldi.kulagima tam oturdu.ses yalıtımı mükemmel.kablosu ince ama çabucak açılıyor.

    Ama JBL basının tadını vermiyordu.sonra kz- zst armatürlü kulakliğı forum üzerinden aldım.kulaklik kısmı çok büyük ve ses yalıtımını beğenmedim.baslar ekolayzır kullanımında patlama gibi çıkıyor.

    Neyse sonra snopy rampage t2 aldım. Philips ile aşağı yukarı aynı tonda çalıyor.ama hala aradığım basi bulamadım.sonra Sony MDR-XB50AP aldım.kulakligin ergonomisi bana göre kötü.belli bir kalite de çalıyor.baslar idare eder. Tizler de s, ş harflerinde patlıyor.kablosu vs. İnternet TE yeterince veri var.merak edenlere.

    Neyse hâlâ t280 deki bass kalitesine yaklasamadim.incelemedeki her şey doğru olmakla birlikte eğer o bass vuruşlarına alisirsaniz.benim durumuma dusersiniz.



    Philips 3595 BK ile yoluma devam ediyorum.

    Dostum ben de T280A kullanicisiydim taa ki kulaklık bozulana ve servise verene kadar. DR dan almistim aldığım yere geri iade ettim. Bir süre sonra geri dönüş oldu ve cihazı aynı ürün veya başka bir ürünle değiştirmeyi teklif ettiler. Aynı üründen yoktu ben de üzerine biraz daha koyup JBL T290 aldım. Sana söyle söyleyeyim T280 den daha dengeli bir kulaklık. T280A daki o tiz yüksekliği bunda aşırı değil ve basslarla güzel dengelenmis. Eğer hala aradığını bulamadıysan T290 ı oneririm




  • Aradığımı buldum.cks 77x aldım.forum üzerinden Yahya bey den.mukemmel bir kulaklık.cevabin için teşekkür ederim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel inceleme olmuş açıkçası ben JBL T modellerini çok araştırdım ama Türkçe burası dışında kaynak neredeyse hiç yok gibi. Ben T290 satın alacağım sanırım ve en çok "pure bass" özelliğini merak ediyorum. Bass sever birisi olarak beni tatmin edeceğini umuyorum. JBL'ye sempati duymamın bir diğer nedeni de tasarımın oldukça güzel ve kibar olması. Özellikle; SONY MDR-XB50AP ve ATC gibi diğer markaların kulaklıklarının tasarımlarını hiç beğenmemiştim ve Senheiser C300x tasarımını en çok beğendiğim kulaklık ama o asimetrik kabloya sahip olduğundan şu an benim için en ideal seçenek JBL T290 gibi görünüyor. Umarım Samsung S4 ile gelen orjinal kulaklıktan daha iyi bir ses alabilirim. Ayrıca yalıtım da benim için çok önemli. JBL T290 ile ilgili hiç Türkçe kaynak yok bakalım ben alınca incelemeyi yapacağım artık

    Son olarak JBL tasarımları süper adamlar tasarımdan anlıyor ama kablonun flat yapıda olması pek hoşuma gitmedi diğer kablo modeli daha iyi sanki... hangi kulaklığa el atsam bir kusuru var artık idare edicez bunun da kablosu böyle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KAPORTACI NECMİ -- 8 Nisan 2017; 13:42:58 >




  • KAPORTACI NECMİ K kullanıcısına yanıt
    Ben jbl t290 kullaniyorum . Dediğim gibi t280 den sonra t290 a geçiş yaptım ve t280 den daha derli toplu bir ses çıkışı olduğunu söyleyebilirim. Purebass özelliğinin olayı basslari tizlerden ayırarak vermesi. Yani nasıl tarif edeyim, bass verirken tizlerden tamamen uzaklasan kulakliklar gibi değil bu. Bogukluk asla ama asla yok. Tizleri yüksek olup basslari da tok ve kararında veren bir kulaklik . Öyle bangır bangır kulağını titretecek bir bass seviyesi bekleme. Zaten pure bass olarak satılıyor. Ama bu demek değildir ki basslari keyifsiz. Aksine basslari çok net. Çok bangirdatmasa da basslari çok keyifli bir şekilde hissediyorsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 007jami -- 9 Nisan 2017; 15:42:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KAPORTACI NECMİ K kullanıcısına yanıt
    Öncelikle güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Bu kulaklığın açıkcası en avantajlı kısmı PureBass denilen olayı Basslar bangır bangır değil ama ses içersinde kendine ayrı bir netlik buluyor ve diğer sesleri kapamadan bu lezzeti tadabiliyor oluşunuz. Ama tiz seslerin son seslerde sıkıntı çıkarması ve konunun son güncellemesinde yaşadığım ucuz malzeme sıkıntısı yüzünden servise gönderdim cihazı ve iade çıkmıştır. Bu nedenle kulaklığı hele de 100 liraya kesinlikle önermiyorum. Aynı dönemde Teknosa'dan 100 liraya almış olduğum Apple Kulakiçi kulaklığı kullanmıştım ve aradaki ses farkı bariz belliydi. Tabii Apple'ın kendi sitesinde bahsettiğim kulaklık 400 liraya yakın gözüküyor ama normalda 100 liraya olması gereken asıl kulaklık bence o ve o tarzda kulaklıklardır Bu nedenlerden ötürü kulaklık alırken tasarımdan çok kaliteyi ön plana koymanız günün sonundan çok daha avantajlı bir ürüne sahip olmanıza imkan sağlayacaktır.




  • Ben dün markasına güvenerek JBL T280A aldım keşke almasaydım dedim... Daha fazla dayanamayarak vatan bilgisayara tatlı dille geri iade etmeyi başardım. Kransen ile değişimini yaptım.

    Öncelikle rahatlık ve iç-dış yalıtım konusunda ikisinde de şüpheniz olmasın, 3 farklı boyutta kauçuk var hangisi kulağınıza tam oturuyorsa takabilirsiniz.

    Ses kalitesinden bahsedeceğim, ben orta seviye hi-fi kullanıcısıyım özellikle bilgisayarda flac formatında müziklerle testini yaptım. JBL yüksek seste olsun orta ses seviyesinde olsun ne yaparsanız yapın üst frekans sesleri çok yüksek, orta frekansları bile bastırıyor neredeyse, ben buna en fazla 2 müzik dayanabildim maalesef... EQ ayarıyla üst frekans seslerini fazlasıyla düşürmeme rağmen fikrim aynı. Zaten EQ ayarı yaparak sesi bozduktan sonra ne anladık. Basslara gelecek olursak, derin ve hoş ama müzik basstan ibaret değil, tek bir frekans aralığının iyi olması iyi demek değil.

    Kransen ile JBL den sonra dinlediğimde oh be dedim resmen, üst-orta-düşük frekans dengesi bu fiyat aralığındaki bir kulaklık için yeterince dengeli ayrıca sahne genişliği de fena değil. JBL in Pure Bass denen özelliği sizi yanıltmasın bassları iyi diye diğer ses özelliklerinden eksik kalmak müzik keyfini bozuyor. Kransen daha dengeli olduğu için müzik dinlemek daha keyifli. Ha mükemmel demiyorum, bu fiyatta fazlasıyla başarılı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naykimayki -- 20 Nisan 2017; 11:41:8 >




  • Naykimayki kullanıcısına yanıt
    Tam da bu sebeple T290 ı önerdim zaten. T208 e göre 290 da dengeli bir ses var. 280 'deki o yüksek tiz 290 da hissedilmiyor. Şöyle ki, ben yüksek sesle müzik dinlemeyi severim, bir önceki kulaklığım kransen idi. Kransende son seste dinlerdim hep t280e geçince son ses çıkamaz oldum çünkü tizleri kulağımı yoruyordu. T280den t290 a geçtikten sonra rahata erdim çünkü o bahsettiğim denge güzel şekilde sağlanmış t290da. Bassların hoşluğu da cabası. Her 3 kulaklığı da kullanmış biri olarak performasn açısından bir sıralama yapacak olursam T290 > kransen >T280A
  • Sony MDR-EX110AP aldımhttps://forum.donanimhaber.com/sony-mdr-ex110apb-incelemesi-kulak-tirmalayan-kulaklik--125619281 tam bir kulak tırmalayıcı tiz kulaklık çıktı çok pişmanım keşke T290 alsaydım zar zor equlaizer ayarı yaptım da idare ediyorum ama şu an t290 düşünüyorum hala... sonuç olarak 70 lira çöpe gitti... demek ki hepsiburada gibi sitelerdeki olumlu yorumlara kanmamak lazımmış en iyisi kendin deneyimleyeceksin.




  • KAPORTACI NECMİ K kullanıcısına yanıt
    Yaptığınız incelemeyi okudum ve aynı kulaklıktan bende yakında aldım ve şu an iyi bir inceleme yapabilmek adına kendim de kullanıyorum. Ve yazdıklarınızda açıkçası biraz aceleye geldiğiniz düşünüyorum. Mesela bu kulaklığa tiz kulaklık demek çok yanlış çünkü tizlerin çoğu sahne darlığı yüzünden uğultuya dönüşüyor ve sesin daralmasına neden oluyor. Hatta bass seslerin kalitesini 7 TL'lik bir kulaklık ile karşılaştırmanız çok yanlış olmuş çünkü 30 tl'ye satılan bir kulaklıkta bile bass seslerin o alameti farikası olan titreşmesini bu kulaklıkta hissedebiliyorsunuz ama sahnenin dengesizliği nedeniyle aldığınız sesin keyfini çok aza indirgiyor. Geri kalan fikirlerimi gelecek olan incelememde paylaşacağım. Ayrıca ben kulaklığı Media Markt üzerinden 40 tl'ye aldım ve bu nedenden de verdiğim parayı hak ettiğine inanıyorum. Son olarak T290'ı doğrudan ses deneyimi olarak deneme şansım olmadı ama malzemenin T280A ile aynı tutulmuş olması son güncellememde bahsettiğim sorunların birebir çıkmasına neden olacaktır. Eğer kulaklık alırken fikir edinmek isterseniz bana pm atabilirsiniz.




  • pro hybrid hd mi yoksa jbl t290 mı ? mikrofon önemli değil netlik + bass önemli
  • agmerhamto kullanıcısına yanıt
    Genel anlamda Pro Hybrid HD daha iyi duruyor. Açıkcası tasarımsal olarak T28A'dan fazla farkı olmadığı için 290'ın çok daha iyi bir ses performansı vereceğini düşünmüyorum. Özellikle bass sesler konusunda diğer kulaklık 40khz'e kadar çıkabildiği için kaliteli bir çıkış alacağınızı düşünüyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • T290 kullanıyorum bir süredir. Müzik dinlemek keyifli, sesleri dengeli ve temiz buldum. Daha önce Sennheiser cx150 kullanmıştım, çok da memnundum, bu açıdan onunla yarışabilir. Öte yandan Sennheiser'ın kulak pedlerinin rahatlığı bunda yok. Lastikler sert ve hiçbir boyutu kulağıma tam oturmadı, bu da beni mutsuz etti. Ne lastikteki ne kablodaki malzemeyi kaliteli bulmadım. Ama fiyatı neredeyse diğerinin yarısı. Ekonomik bütçeler için tercih edilebilir.
  • Bende t290 aldım ve memnunum. Yalnız söylendiği gibi kulak silikonlarının tasarımı ve malzeme kalitesi kötü orta boy kulağımdan attı küçük boy ise çok ufak kaldı, elimde farklı tip silikon pedler olduğu için şanslıyım çünkü şuan bass lar çok güçlü ve derin geliyor(aşırıya kaçmadan), tiz sesler gayet önde ve keskin çok parlatılmış ve rahatsız edici değil, sibilance yok, üst midler daha belirgin alt midler biraz daha geride denebilir(Quadbeat 3 kadar geride değil) sahne yanlara doğru daha genişçe, enstrüman ayrımı yeterli seviyede



    Kullandığım kulak içi kulaklıklar ses kalitesi sırasıyla;

    1.sennheiser ie60

    2.sennheiser cx400ii

    3.jbl t290

    4.akg quadbeat 3

    5.beats urbeats

    6.beyerdynamic dtx102ie

    7.sony nc31em

    8.creative ep630

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumunuz için teşekkürler. T290 ile alakalı detaylı yorum yoktu. Merak edenler için de aydınlatıcı olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • darkgamer_gs kullanıcısına yanıt
    Çorbada tuzumuz olduysa ne mutlu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.