Şimdi Ara

Jeep Patriot vs Jeep Compass ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
2
Favori
91.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • reisg yanlış yazmışım gerçekten kusura bakma lütfen

    newmonarch haklısın bmw bir performans arabasıdır ve motoru çabuk yorulur dolayısıyla 20-30 yıllık bmw göremezsin ama karşı komşumun audi 80'i rahat 20 yıllık, eski opelleri de görebilirsin yollarda volkswagenleri hiç söylemiyorum bile.

    golf ise kendi segmentini yaratan bir arabadır, iç döşemeleri soyulmaz kapı kollarındaki mat siyah kaplamaları soyulur altından parlak siyah plastikler görünür. diğer yandan kokpitindeki plastiğin kadifemsi dokusu benzersizdir. gerçekten üstün alman teknolojisidir ve servis nedir bilmezsin ( özellikle golf IV ).

    birşeyi tam anlamıyla biliyorum ve yazıyorum;

    ufak hacimden büyük güç elde etmek ise başarının en alasıdır, ufak hacimden büyük güç elde etmek son derece zor bir iştir.

    diğer yandan bizleri sömürüp benzini bedavaya alan amerikalılar için motor hacminin büyüklüğü veya ne kadar benzin tükettiği önemli olmayabilir ama bizim için önemli olmalı biz türkiye'de yaşıyoruz ve en pahalı benzin de bizde.

    bunu da unutmamak gerekir.




  • Önemli olan zoru başarmak değil, bunu başardıktan sonra bunun getirisinin iyi olmasıdır. Önemli olanda budur.

    Ufak hacimden alınan gücü arttırmak için,

    Ya devir sayısı arttırılır yada turbo vs. gibi işlemler uygulanır.

    İkiside hem maliyeti arttırır, sistem kompleks olduğu için arıza yapma riski daha fazladır.

    Büyük hacim motor uzun soluklu bir motordur ve daha iyi iş çıkarır. Bu gün hala Mercedes 6.3 V8 atmosferik kullanıyor.

    Performans olayıda saçma, 1960 Model Corvette'de, Mustang'da performans arabası halada canavar gibiler. Ayrıca Amerikan arabaları sanıldığı kadar benzin tüketmez. 7.0 Corvette C6 Z06'yı çıkar uzun yola, 12 litre yakıyor araba, hatta daha azını görenlerde var.

    1400 kg'luk bir araba neticede bu, kaputun altında 512 Ps'lik bir canavar yatıyor...İnanmazsan gene bizim sattığımız Cherokee 4.7 ile uzun yolda 9 litre gördük. 2 ton araç, sen o ufak Tsi'larla kaç görüyorsun? Veya 2.0 Golf Gtı getir uzun yolda kaç yakıyor?

    Bu arada, malik sende hangi VW vardı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fleetwood1991 -- 5 Haziran 2009; 15:47:50 >




  • Arkadaş alıcı değil sanırım sadece aradaki farkı merak etmiş gibi..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kegand

    alman arabalarıyla amerikan arabalarının karşılaştırılmasına şaşırdım. arabayı almanlar üretir alır, uzun yıllar kullanırsınız çoğunu ( mercedes,vw..vs). amerikalılar ise benzini resmen içen büyük motorlu arabalar yapmaya çalışırlar.

    amerikalıların motor teknolojisi de hala 1900'lü yıllarda saydığı için GM bugün iflasını isteyecek hale gelmiştir. almanlar ise hem motorları küçültüp hem de performansı arttırmaya çalışmaktadırlar. örneğin vw 1,4 tsi motorları artık passat,tiguan gibi araçlarda kullanmaktadır.

    jeep kendi kategorisine ismini vermiş bir markadır ve saygı duyulmalıdır, Grand Cherokee gibi tezlere konu olmuş modeller üretmiştir. son dönemlerde çıkan modelleri ise her kesime hitap edebilmek için yapılmış hamleler olarak değerlendirilmeli ve aynı performanslar beklenmemelidir.

    ancak alman arabalarını motor teknolojisi, yol tutuş, sağlamlık, konfor, sürüş zevki, performans vs. hepsini birarada düşündüğümüzde amerikan arabalarıyla karşılaştırmak yersiz olur.

    tabiki bir BMW 5 serisi Chysler 300M'den veya bir Porsche 911 Turbo Dodge Viper'dan iyidir, sürüş zevki performansı, kalitesi düşünüldüğünde kat kat üstündür ve daha pahalı olacaktır. kim aksini söyleyebilirki.

    ve tabiki eğer alabiliyorsan amerikan yerine alman aracı alınır.


    MALİK Hoşgeldın.

    Nasıl gıdıyor hayat?




  • Malik;

    Porsche'nin borçlarından haberin varmı?
  • herkese merhaba hoşbulduk

    tam bir amerikan hayranları topluluğunun arasına düştüm sanırım, işimiz zor.

    Ufak hacimden büyük güç elde etmek CİDDİ BİR BAŞARI dır bunu kabul ediyorsun yani bu iyi.

    getirisini sen düşünme bak adamlar yok satıyor sıraya yazıyorlar bayilerde. batan sadece GM !

    porsche'nin borçları mı var bilmiyorum, bana ne. bence sen de kafana takıp üzme kendini hiçbiri bizim firmamız değil.


    artık konuyu dallandırıp budaklandırıp uzatmanın alemi yok, ben amerikan alırım dersin kestirir atarsın. yok corvette 7.0 uzun yolda 12 yakarmış, yok inanmazsan 4,7 Cherokee'ye bak 9 yaktı bunlara gerek yokki.

    konumuz net aynı paraya amerikan arabası mı alırsın alman mı? bu kadar basit.

    hangisi daha sağlamdır, hangisini satarken daha az zarar edersin, hangisini kullanırken benzine daha az para verirsin, hangisiyle servise daha az gidersin.

    dranov haklı ben alıcı değilim sadece aradaki farkı gösterdim.

    benim iyi gidiyor sizin nasıl gidiyor hayat?




  • Yahu hayranlık başka GERÇEKLERİ yazmak başka.

    Al yazdım sana, abarttığınız kadar ( Benzin istasyonu sahibi olmak ) yakmıyor bu arabalar diyorum. Daha ne istiyorsun? Ben her koşulda Amerikan'mı alırım yazmışım? Ama sen her koşulda VW'i deliler gibi savunmayı sürdürüyorsun.

    Gm batıyormuş. Senin VW , Mercedes veya Bmw'de önce Gm kadar büyüsünler, ondan sonra konuşsunlar. Ki bak bakalım adamların yeni ürettikleri modellere, iyimi kötümü, 10-15 senesi öncesinden kalma şeyleri yazıp duruyorsun şurda.

    Almanya'nın en da..... arabalarından M5'i, Porsche CGT'leri , Lambo Murcie'leri nasıl dağıttı Cadillac CTS-V ile Corvette zr-1 istiyorsan bunlarıda yaz? SSC Ultimate Aero nasıl aldı aşağı ünlü Bugattinizi, niye bunları yazmıyorsun?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fleetwood1991 -- 5 Haziran 2009; 18:34:25 >
  • Heralde bu yorumu yiyecek en son kişi benimdir.Üstün alman kalitesi,vw olsun çamurdan olsun gibi standart düşüncelere sahip değilimdir.Zaten tiguanın iç tasarımının bir çok muadilinden basit olduğunun farkındayım.Ancak kalitesi,motoru,fiyatı,performansı kesinlikle es geçilemez.Heleki volkswagenin arazi araçlarının motorları büyük hacimli olur görüşünü yıkıp 1.4turbo motoru tasarlaması onun tüketici karşındaki ilgisini çok yükseltmiştir.İnsanların kısıtlı parayla da,vergi,yakıt durumlarını kafalarına takmadan 4x4 almalarının önü açılmıştır.Heleki ötv indiriminden sona aracın 60.000tlden satılması 4x4 arayanlar için tam bir dampingdir.Kısacası,ben de vwnin dış tasarımı olsun,iç tasarımı olsun pek beğenmesem de kaliteli bir araç olduğu kesindir,buna zaten kimse bir şey demez.Zaten bir çok kişinin vw'den caymasının sebebi muadillerine göre yüksek fiyatlı olmasıdır(ben ayrıyetten tipine de bakarım ancak tiguanın tasarımı da kesinlikle tatmin edicidir).Ama dediğim gibi ÖTV indirimiyle vw'nin düşük hacimli motorlarındaki bu Fiyat dezavantajı kalkmıştır.Ve bundan dolayıdır benim de tiguan demem (diğer taraftan 2.0 motordan bir 4x4 alacak olsam bu sefer tiguan almam ama jeep de almam.Eskiden ün yapmış olabilir,yeni bir segment yaratmış olabilir,ama pek çok insana kullanana test edene göre (forumlara baktığımızda) insanlar kalitesinden yakınmaktadır.Tercihim işte dediğim gibi Mitsubishi Outlanderdan yana olurdu.
    quote:

    Orjinalden alıntı: reisG


    quote:

    Orjinalden alıntı: Müteferric

    Ötv indirimiyle beraber alınabilecek en uygun 4x4 (ki özellikleri de iyi) tiguandir..Dir diyorum çünkü anında tükenmiş:)Ben olsam daha bir garantiye oynar Mitsubishi Outlander,Suzuki Grand Vitara veya onun gbi kendini ispatlamış modellere bakardım..Jeepler için pek birşey demiyorum ama oto testlerde falan yapılan bazı olumsuz yorumlar(doğru veya yanlış) insanı soğutmuyor değil..

    ülkemizde ve avrupa da okunan veya basılan otomobil dergilerinin büyük bir bölümünün orjini Alman olmalarıdır. Çok görünür şekilde Alman araçlarını üstün gösterirler. Tabii ki Alman mühendisliği iyidir. ona lafımız yok. Ama bu bilinç altı olayı herkese bir baskı yapar. Tiguan geldi bitti vs. sözler doğrudur. ama Tiguan bana göre ne kokpiti ne de kasa olarak çok güzel bir araç değildir. Modern araçların hepsinde olan dizayn sonlandırma hataları bunda da vardır. Daha önce de yazdığım gibi otomobilleri üretildikleri ülke normlarına göre değerlendirmek ve kendi zevkinize göre almak lazımdır tabii bir de paranıza.....Jeep'in kendini ispatlama olayını gelince Jeep kendiniçoktan ispatlamış ve olay bitmiştir. Tüm dünyada SUV veya 4X4 tipi araçlara insanlar Jeep demektedir. Varmı dahası?




  • arkadaşım tamam uzatma, konuyla da alakası kalmadı zaten yazdıklarının. birşey biliyorsan yaz yoksa yazma. anlamsız sürat karşılaştırmaları da yazmanın gereği yok. konumuz sürat de değil.

    genel toplamda alman mı ve amerikan mı konu bu, tek bir markadan söz etmedik hiç.
    bugattinizi, vw'inizi falan yazıyorsun ne bugatti bizim ne cadillac senin bunları bu kadar fanatik biçimde sahiplenmeni yadırgıyorum. bunlar bizim ülkemizin markaları değil, sahipleneceksek kendi markalarımızı sahiplenelim.

    ayrıca bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olunmaz derler

    ne lamborghini ne de bugatti ikisi de alman arabası değildir bunu minik çocuklar bile bilir. sen önce bunları öğren, bırak 10-15 yılları sen yüzyıllık şeyleri daha yanlış biliyorsun, uzatma artık daha fazla.
  • bende konuya farklı bir bakış açısıyla yaklaşmak istiyorum...

    ml320, x5,sonata,crv... gibi bir çok suv aracı deneme ve kullanma fırsatım oldu. hemde öyle bir iki tur atacak kadar değil. ama şahsi fikrim suv araçlar bana göre değil. x5 dışında viraja girdiğinde diğer tarafa yatıp devrilecek hissi vermeyen suv yok kullandıklarım arasında( bakın yol tutmuyor veya devriliyor demiyorum sadece verdiği his olarak) ne bilim alışamadım bir turlü, tamam yüksek araç güzel, yola her türlü hakim oluyorsunuz ama insan viraja girince dışarı değil içeri yatmak istiyor. dediğim gibi bir çok suvu denedim kullandım, gitmiyor viraj alamıyor demiyorum. bir çogu binek otomobillerden bile daha iyi bir şekilde viraj alıyor, tabiri caizse vazır vazır gidiyor. hatta bir çogunun, özellikle lüks suvların, performansı bir çok spor sedanı kıskandıracak nitelikte, ama dediğim gibi alışkanlık meselesi sanırsam




  • quote:

    Orjinalden alıntı: kegand

    arkadaşım tamam uzatma, konuyla da alakası kalmadı zaten yazdıklarının. birşey biliyorsan yaz yoksa yazma. anlamsız sürat karşılaştırmaları da yazmanın gereği yok. konumuz sürat de değil.

    genel toplamda alman mı ve amerikan mı konu bu, tek bir markadan söz etmedik hiç.
    bugattinizi, vw'inizi falan yazıyorsun ne bugatti bizim ne cadillac senin bunları bu kadar fanatik biçimde sahiplenmeni yadırgıyorum. bunlar bizim ülkemizin markaları değil, sahipleneceksek kendi markalarımızı sahiplenelim.

    ayrıca bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olunmaz derler

    ne lamborghini ne de bugatti ikisi de alman arabası değildir bunu minik çocuklar bile bilir. sen önce bunları öğren, bırak 10-15 yılları sen yüzyıllık şeyleri daha yanlış biliyorsun, uzatma artık daha fazla.







    Gayette konuyla alakası var, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan sendin, artık öğrenmiş oldun.




  • hah şöyle. neymiş, bilmiyorsan boş boş konuşmayacakmışsın. önce bilgi sahibi olacakmışsın sonra fikir sahibi olacakmışsın.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kegand

    hah şöyle. neymiş, bilmiyorsan boş boş konuşmayacakmışsın. önce bilgi sahibi olacakmışsın sonra fikir sahibi olacakmışsın.

    Bilmeyen sensin . Hayatında görmediğin arabalar hakkında yorum yapmayacaksın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fleetwood1991 -- 15 Haziran 2009; 18:49:14 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: plantamax

    2008 model coompas arkadaşımda var hiçte öyle süper bir araç değil.......amerikan arabası sonuçta......tr ye göre vereceğin parayı etmez.....amerika fiyatına göre alacak olsan iyi araç......ama trde sayacağın o paraya çok daha iyi araçlar var.....ama illa jeep alacam diyorsan zaten bu sınıfta jeep coompas; dodge gibi firmalar var.......bana sorarsan illa JEEP firmasından alacam diyorsan Patriot olanı al......


    Plantamax ne garip adamsın yahu, başka bir konudaki msjında alman uretıcılere ezik diyordun premium bozması dıyordun, amerikan araclarının yanında lafı bıle edılemez dıyordun, yere goge sıgdıramıyordun amerıkanları...

    bu msjındada ıse tam tersı amerıkan arabalarını köpeciğin bitarafına sokmussun... Bu nasıl bir çelişkidir arkadasımm..

    Ne içtiysen aynısından bende istiyorum




    EDIT: avatarını begendım, eskisi cok antipatık gelıyordu. hatta her gordugumde sınırlerım tepeme cıkıyordu...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Division Bell -- 15 Haziran 2009; 19:27:23 >




  • Ya her Amerikan bir değil sonuçta bu aracın fiyatı Honda CRV vs. ayarında.
  • iyi hadi dediğin gibi olsun bakalım senimi kırıcaz

    merak etme ayrıca bu sınıfta bısey bakıyor olsam x5 kesınlıkle dusunmezdım
  • Aslında açıkçası SUV, Jeep vs gibi araclarla pek işim olmaz dıyebılırım.. Yuksek arac sevmem, kesinlikle yola yakın olmalıyım. Ne o öyle kamyon kullanır gibi

    Altımdaki arac mutlaka adam gibi hızlı ve sportif bir sedan olmalı

    Yani Fast Saloon Car cıyımdır ezelden beri denilebilir


    Ama sordugun soruya yanıt verıcek olursak, sanırım bu sınıfın lıderı ezelden berı oldugu gıbı halen Amerıkanlardır. O yuzden Escalade tercıh ederdım sanırım




  • Escalade Türkiye'de çok pahalı bir makine. Yılda rahat 30-40.000 Tl'yi gözden çıkarın. Alınacaksa Platinium olanı alınmalı, kaliteli iç mekan ve bir sürü donanımı var ancak fiyatı 350.000 TL'nin üstünde...










  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.