Şimdi Ara

Jeneratörde hangi model marka? KVa nedir? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
3
Favori
110.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Jeneratörün kendi üzerinde voltmetresi var, 220 ile 240 arası işaretli aralık ve ibre tam ortasında 230 da sabit duruyor çalıştığında.

    Jeneratörü uzatmayla kullanmak da ortalıkta bir sürü kablo karışıklık oraya çek buraya çek işleri çıkarıyor.. akımı dairenin tesisatına verince çok daha konforlu oluyor sanki elektirikler varmış gibi lambanı da yakabiliyorsun, harici uzatmalı seyyar lambalarla filan uğraşmıyorsun. Tabi gereksiz cihazları kapatıp öyle daireye bağlamak gerekiyor.. çamaşır makinesi çalışırken gittiyse mesela elektirik.. önce o makineyi kapatıp sonra jeneratörü daire bağlayıp çalıştırmak gerek aksi halde ilk çalıştırmada çamş. mak. jeneratörün hemen hemen tüm gücünü çekeceğinden sıkıntı olacak.. Yani daireye akım verirken bilinçli davranırsak sıkıntı olmaz diye düşünüyorum..
  • Bizim datsu jeneratörün iki kutubunda da kontol kaleminin ışığı yanıyorr .. ne yapacağız şimdi.. bunun nötrü yok mu.. bu güne kadar böle çalıştırdı cihazları..

    Bendeki apc 500 back ups ı bağladım jeneratörü.. ups sorunsuz çalışrtı yani jemeratörü şebeke gibi kabul etti..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Müverrih -- 15 Kasım 2010; 2:08:03 >
  • merhabalar arkadaslar

    bi kahvehane işletiyorum dıgıturk var jenaratör alıcam

    106 ekran lcd tv

    lambalar

    buzdolabı var

    ve 26 bınlık klıma var

    ve buyuk bır dolap var yalnız elektrık gıtttıgınde fişini cekicem

    burada işimi görücek bir jenaratör arıyorum 2. el de bakıyorum

    bana tavsıye edebilceniz bir model var mıdır ? İlginiz için tesekkürler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PES_21_Murat

    merhabalar arkadaslar

    bi kahvehane işletiyorum dıgıturk var jenaratör alıcam

    106 ekran lcd tv

    lambalar

    buzdolabı var

    ve 26 bınlık klıma var

    ve buyuk bır dolap var yalnız elektrık gıtttıgınde fişini cekicem

    burada işimi görücek bir jenaratör arıyorum 2. el de bakıyorum

    bana tavsıye edebilceniz bir model var mıdır ? İlginiz için tesekkürler...


    klima demeseydin tv ve lambalar için 2 KW lık jeneratör yeterdi.bunuda 500,600 tl ye alırdın(çin malı) klima işin içine girerse masraf çok büyür.bence sen klimayı unut,elektrik gidince klima çalışmayıversin.markaya gelince uzun zaman farklı farklı markalarda jeneratörler kullandım,içlerinden en iyileri HONDA ve SUZUKI idi.çin mallarından çok çok daha pahalıdırlar ama yağına suyuna bakarsan ömür boyu kullanırsın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: PES_21_Murat

    merhabalar arkadaslar

    bi kahvehane işletiyorum dıgıturk var jenaratör alıcam

    106 ekran lcd tv

    lambalar

    buzdolabı var

    ve 26 bınlık klıma var

    ve buyuk bır dolap var yalnız elektrık gıtttıgınde fişini cekicem

    burada işimi görücek bir jenaratör arıyorum 2. el de bakıyorum

    bana tavsıye edebilceniz bir model var mıdır ? İlginiz için tesekkürler...


    Merhaba..

    lcd ekranın arkasında Watt cinsinden tükettiği enerji değerine bakın, kaç watlık kaç adet lambanz var onları da toplayın.. çıkan sonucun üzerine bir %25 - 30 ekleyin o değere sahip bir jeneratör alın..

    Mesela lcd tv niz 200 w lıktır muhtemelen
    25W lık floresanlardan 6 tanesi yanıyorsa 150 W ta onlar ediyor
    receiver da 40 W olsun diyelim

    bunların hepsi 390 W etti üstüne %25 koyuyoruz (jeneratör toleransı) ediyor yaklaşık 490 W yani sürekli gücü 500 W olan 4 zamanlı bir jeneratör alırsanız bu cihazlar için işinizi görür ANCAAAAKKK

    Buzdolabı motorlu bir cihaz olduğundan bu işi değiştiriyor.. Motor ilk çalışmaya başladığı anda normal çektiğinin 3-4 katı bir akım çekerek dönmeye başlıyor (buna da demeraj akımı diyoruz) bir saniyeden daha kısa süren bu start işinden hemen sonra normal çalışma değerine düşüyor.. 200 W lık motor ilk start anında 800 - 1000 W çekebiliyor.. Mutlaka denk gelmişsinizdir, evdeki buzdolabının motoru çalışmaya başladığı ilk anda lamba kısılıp açılır eski tabirle göz kırpar.. işte o anda demeraj akımı çekildiği için öyle oluyor.. Buzdolabınızın normal gücü 200 - 250 W kadardır bunu da 500 ün üstüne koyup 750 W lık bir jeneratör alırsanız, demeraj anlarındaki aşırı yüklenmeden dolayı jeneratör stop edebilir, gerilimi düşüp cihazlarınızı bozabilir, mefta olabilir..

    O yüzden 1000 W ı buzdolabını kurtarsın diye 500 W ı da diğer ihtiyaçları görsün diye düşünmeli ve en az 1500 W lık veya kafanızın daha rahat etmesi ve ek yükler bağlayabilmek için sürekli gücü 2000 W olup alternatörü regüle sinüs olan 4 zamanlı bir jeneratör alın.. bu ihlas tarsan ın jeneratörleri güzeldi.. motorları Robin japon malı alternatörleri de regüle sinüs çıkış veriyor.. tavsiye edebilirim.. sahibinden de 300 - 350 liralara satıyorlardı ikinci el..

    Klimayı da çalıştırsın derseniz, klimanın kaç watlık olduğuna bakın ve onun da demeraj akımı olduğunu göz önünde bulundurarak daha güçlü bir jeneratör seçmeniz gerekecektir. Ancak klima hariç diğerleri bahsettiğim değerlerdeyseler, lcd(200W), lambalar(6 tane 150W), receıver(40W) ve buzdolabı(250W) için en az 1500W - 2000 W lık jeneratör işinizi görür.. zaten 1500 lük bulmanız zor olur muhtemelen 2.2 yani Max gücü 2200 W sürekli gücü 2000 W olan bir jeneratör kolaylıkla bulursunuz. İkinci elleri de 300 -350 sıfırları da 500 civarında..

    Uzun süre elektirikler kesiliyorsa benzinli değil de doğalgazlı almanızı tavsiye ederim. İşletme maliyeti çok daha düşük olur..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Müverrih -- 22 Ekim 2011; 22:48:23 >




  • çok tesekkur ederim bilgiler icin ama klımalı bir şekilde hesaplayıp ve fazla hesaplayarak bana bi kac model önerbılır mısnız veya ben bakarken modellere neye dikkat edeyim ?

    su kadar gucu olsun 4 motorlu v.s degerli bilgilerinizi bekliyorum

    kahvenın uyuklugu normla bır oturma odasından 4 5 kat buyuk ....
  • Klimalarınız işin içine girerse iş büyür.. Malum klimanın iç ünitesi olduğu gibi bir de dış ünitesi var(duvar tipiyse), ikisi de elektirik motorlu, üstelik dış ünitedeki epey de devirli döner.. Hocam klimalarınızın dökümanlarında (dökümanları yoksa cihaz üzerlerinde) kaç wat oldukları yazıyor onlara bakın, bütün bu cihazlarınızın wat değerlerini toplayın, çıkan rakamın % 20 sini de üstüne ekleyin, üstüne fazladan demeraj anları için 1000 W koyun..

    Ancak size tavsiyem mesela Aksa jeneratörden bir keşif isteyin, gelsinler cihazlarınıza baksınlar, watt ihtiyacınızı tespit etsinler yüklerinize uygun değerde ve modelde jeneratör alternatiflerini size sunsunlar.. Dizeli benzinlisi doğalgazlısı var.. marşlısı var, manueli var... fiyatları değişiklik gösteriyor..

    klimalarınızın tüketim değerlerini bilmeden (klimalar lcd ye floresanlara benzemez..çok farklılık gösterirler)
    tahmini rakamlar baz alıp hesap yaparak bir şey demek yanlış olur.. Neticede para harcayacaksınız..

    Alacağınız jeneratör, 4 zamanlı olacak ve eğer keşif getirmez de kendiniz alırsanız mutlaka aldığınız yere klima da çalıştıracağınızı söyleyin. Doğalgazlı jeneratör almanızı tavsiye ederim çünkü malum benzin fiyatları yüksek, 2 saatlik elektirik için iki günlük elektirik parasını benzine vermeyin.. (elektirik yılda bir iki kez gidiyorsa benzin de düşünülür ama daha sık gidiyorsa doğalgazlı düşünün derim..




  • ben jeneratör konusunda doğalgazlı olanı tercih etmezdim.ALLAH korusun afet olur,su basar deprem olur yangın çıkar doğalgaz kesilebilir ama benzin herzaman bulunabilir.jeneratör portatif olmalı ihtiyaç olan yere taşınabilmeli.sabit olması dezavantaj olur.benzinli olanı atarsın arabanın arkasına istediğin yere götürür kullanırsın.ayrıca doğalgazlı jeneratörün gaz bağlantısı için elli tane izin alman lazım,bir sürü prosedür var.
  • bir model tavsiye istiyorum arkadaslar o kadar yardımcı olsunuz saolun ama bir model ?




  • Binanın doğalgaz hattına bağlanabildiği gibi, lpg tüpüyle de çalışabiliyor yani isterse taşınabilir.. Burada jeneratör elektirikler kesildiğinde de kahvehanenin açık olması ve para kazanmaya devam etmesi maksadıyla kullanılacağından işletme maliyeti bence daha önemli.. Bir gün boyunca elektirik kesik olsa benzinli jeneratör o günün hasılatını yakarak tüketir zaten, e o zaman jeneratörle orayı açık tutmanın manası ne.. doğalgazlı jeneratörler diğerlerine göre % 40 daha tasarrufludur.. Resmiyette prosedürü var tabi ama tesisatçınıza var olan gazınızı jeneratöre çektirerek de hallettirebilirsiniz.. tıpkı yeni bir ocak aldığımızda bağlantısını kendimiz yaptığımız gibi.. veya doğalgaz tüpü ile kullanırsınız..

    Hondalar kaliteli olduğu kadar pahalıdır da .. Şu ürüne göz atın.. gazlı ve 6,5 kva yani 6500 W sürekli gücü 6000 W yani sizin her cihazınızı çalıştırmaya yeter de artar.. eğer benzinli olsaydı ihtiyacınızdan 1 kva bile fazla olmasın derdim çünkü yakıt tüketimi çok olurdu.. fakat bu doğalgazlı olduğundan zaten ucuz yakıt kullanıyor o yüzden ihtiyaç duyduğunuz gücün üstünde olmasında çok sıkıntı yok, hem kafanız da rahat eder..

    http://www.gununfirsati.com/default.asp?git=3&urun=31757

    Bir de şu dizel jeneratöre bakın bu 100 küsür lira daha ucuz ama bu da 5 kva

    http://www.gununfirsati.com/default.asp?git=3&urun=22184




  • şunun benzeri bir hondahttp://www.justgenerators.co.uk/pages/HondaEM4500.htm sabah 9 akşam 1700 çalışma düzeninde bir depoyu tam bitiremezdi üstelik suzikler daha az yakar burada bu tip jeneratörler yüke göre yakıt yakma özellikleri bile var bayisine sorun elektrik gittiğinde otamatik devreye girer çıkar halde fiyat alırsınız parasını bilmem ama..kilowat çok diye fazla yakar kanunu yok sonuçta relax çalışma düzenleri var.
  • jeneratörler sabit hızda çalışırlar.dinamoya ne kadar yük binerse okadar zorlanır ve devri düşer,motor ise devri tekrar aynı hıza yükseltmek için daha fazla gaz verir ve daha fazla yakıt tüketmeye başlarlar.tüm bunlar bir saniyenin altında bir sürede gerçekleşir.bu sebeple yakıt ekonomisi için jeneratör ihtiyaç duyulan güçten daha güçlü olması avantajdır.2 kw gücü,2kw lık jeneratör degil 3 kw jeneratör daha ekonomik verir,daha az yakar.
    örnek 1,5 tonluk araçta 1300 cc motor 1600 lük motordan daha fazla yakar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekrem3457

    jeneratörler sabit hızda çalışırlar.dinamoya ne kadar yük binerse okadar zorlanır ve devri düşer,motor ise devri tekrar aynı hıza yükseltmek için daha fazla gaz verir ve daha fazla yakıt tüketmeye başlarlar.tüm bunlar bir saniyenin altında bir sürede gerçekleşir.bu sebeple yakıt ekonomisi için jeneratör ihtiyaç duyulan güçten daha güçlü olması avantajdır.2 kw gücü,2kw lık jeneratör degil 3 kw jeneratör daha ekonomik verir,daha az yakar.
    örnek 1,5 tonluk araçta 1300 cc motor 1600 lük motordan daha fazla yakar

    aynen böyle... devir düşük tutarsa Hz değeri değişir.. 50 Hz çıkış verebilmesi için sürekli belirlenen devirde dönmesi gerekir, ekrem beyin dediği gibi yüke binip zorlandığında motor güç arttırıp devrini korur, düşmesine izin vermez..

    hocam honda suzuki iyi güzel ama diğerlerine göre çok pahalı.. işin bir de ilk yatırım maliyeti var değil mi.. bu arkadaş kahvehane işletiyor, dolabım çalışsın klima ve lambalar çalışsın yeter diyor.. jeneratör iş görecek bir şey olsa kafi.. kll veya datsu veya başka bir markanın 6 kv lık jeneratörü fiyatına suzukiden honda dan ancak 2 kvalık bi jeneratör alınabiliyor.. e bu arkadaş hassas tıbbi cihazlar çalıştırmayacak veya elektiriğin olmadığı yerlerde sürekli jeneratörle makine çalıştırmayacak.. şebeke elektriği kesildiğinde yılda bir iki kere çalıştıracak.. toplasak yılda 48 saat ya çalışacak ya çalışmayacak o yüzden bence bu durumda markaya çok takılmamak lazım.. neticede diğer markalar da iş görüyor..




  • Arkadaşlar merhaba. Bir bağ evinde kullanmak üzere jeneratör almayı düşünüyorum. Bağ evimiz küçük Bir oda, mutfak ve banyodan oluşmakta. Bu evde 3 adet enerji tas. ampül, televizyon,recevier, radyo, laptop kullanıcam. Bu ihtiyaçlara ek olarak istediğim jeneratörde aradığım özellikler şunlar.
    1-Yakıt tasarrufu(Çok Önemli) Dizel tercih etmeyi düşünüyorum.
    2-Gürültü hiç çıkmıyor gibi düşük(çok önemli)
    3-Uzun ömürlü olması

    Son olarak bu ihtyaçlarımın yakıt cinsinde günlük tüketimi ne olur?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sonof

    Arkadaşlar merhaba. Bir bağ evinde kullanmak üzere jeneratör almayı düşünüyorum. Bağ evimiz küçük Bir oda, mutfak ve banyodan oluşmakta. Bu evde 3 adet enerji tas. ampül, televizyon,recevier, radyo, laptop kullanıcam. Bu ihtiyaçlara ek olarak istediğim jeneratörde aradığım özellikler şunlar.
    1-Yakıt tasarrufu(Çok Önemli) Dizel tercih etmeyi düşünüyorum.
    2-Gürültü hiç çıkmıyor gibi düşük(çok önemli)
    3-Uzun ömürlü olması

    Son olarak bu ihtyaçlarımın yakıt cinsinde günlük tüketimi ne olur?

    HONDA nın 650 watlık modeli var,çanta tipi olanlardan.model numarasını tam hatırlamıyorum şu an.hem uzun ömürlüdür,hem diğer markalara göre çok daha sessizdir.yakıt tüketimi ise sizin çektiğiniz güce göre değişir.
    üç tasarruflu ampul 60 wat.
    laptop 75 wat.
    radyo 20 wat.
    vs vs.
    ortalama 300 wat tüketimle saatde ortalama 750 gr, 1 litre benzin tüketir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sonof


    1-Yakıt tasarrufu(Çok Önemli) Dizel tercih etmeyi düşünüyorum.
    2-Gürültü hiç çıkmıyor gibi düşük(çok önemli)
    3-Uzun ömürlü olması

    Son olarak bu ihtyaçlarımın yakıt cinsinde günlük tüketimi ne olur?

    *Piyasadaki ucuz çanta tip jeneratörlerin çogu 2 zamanlı motor sistemine sahiptir,karterleri olmadıgından belirli zaman aralıklarında yag degişimleride yoktur,yaglı benzin kullanılır.Benzin-yag oranındaki degişimler motor iç yapısını / çalışma sürecini etkiler,Öncelikle ilk tavsiyem 4 zamanlı bir motora sahip jeneratör almanızdır. (çanta tip 1kw etiketli (750w) çinmalı jeneratörler ilk etapta ucuz görünebilir ancak uzun vadede iş görmeyecektir)
    *Dizel motorlar tork bakımından benzinli motora göre daha güçlü yapıya sahiptirler,bu özelliklerinden yararlanılarak yüksek güçlü jeneratörllerde kullanılmışlardır.Dizel olupta düşük kw güçte jeneratöre rastlamadım hiç,genelde (2.2-3.5-5-6.5-8kw ) güçlerdedir,
    *Gürültü hiç çıkmıyor gibi dşük olması güç; sonuçta alınacak jeneratörün motor boyutuna göre db gürültü oranı olacaktır.Katalogunda kaç db gürültü ile çalıştıgı belirtilmiştir.




  • ihtiyacınız çok düşük, o değerlerde dizel jeneratör var mı bilemiyorum.. güç düşük olduğu için benzinli de çok külfetli olmaz.. sessiz olsun diyorsanız Honda olsun derim. uzun ömürlü olsun diyorsanız Honda veya Hıtachı...
  • Selam arkadaşlar,

    Ben IDEA marka bir jeneratör aldım. Duyulmayan bir marka ama hem jeneratöründe bir sıkıntı yaşamadım hem de satış aşamasından devreye alma aşamasına kadar tüm çalışanları düzgün insanlar gibi geldi bana. Bir denemenizi tavsiye ederim. Diğer büyük markalarla aynı kalitede jeneratör imalatı yaptıklarını savunuyorlar ve de haklı görünüyorlar. bence bir sitelerini inceleyin. http://www.ideajenerator.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şehzade13 -- 21 Ocak 2012; 10:02:31 >
  • Ben katana Jeneratör kullanıyorum Gayet memnunum. http://www.katanashop.com.tr piyasanın oldukça altında.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.