Şimdi Ara

Jeneratorun trifaze cikisindan monofaze yuksek volt alabilirmiyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar bilgimiz yok 7kw jeneratorumuz var trifaze ve monofaze cikislari mevcut yalniz monofazeye 1750w verebilir dedi bi jeneratorcu 15kg hilti calistiriyor ama hilti uyarı isigi yakiyor dusuk voltaj uyarisi makineyi yakariz diye endiseleniyoruz jenerator yansa okadar uzmez bizi :) simdi bu trifaze kanaldan daha yuksek voltaj verebilecek mesela 2500w besleyebilecek bi çıkış alabilmek mumkun olurmu? Olursa nasil yapmak lazim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • daha güçlü bir jeneratör kullanmanızı öneririm. bir iş için jeneratör almak istemiyorsanız, kiralama seçeneği de var
  • Mevcut jeneratoru caliatirmanin bi yolu yokmu yani?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elektrikçiler daha iyi bilir;
    3 faz 3 bobinli bir primer beslerse, sekonderin 2 uçlu çıkması monofaze olan ve de 3 kat daha güçlü elektrik demek olucak. Tabii spir sayıları ile gerilimi ayarlamak gerekebilir.

    Yalnız 15kg hilti 1500W olmuyor mu zati?

    Faz faz arası beslense nası olur? Bu sefer de yüksek gerilimden etkilenebilir ama araya uygun bir direnç eklenerek sorun çözülebilir belki.

    Ama 1.5kW lık hilti için neden 7 kW lık jeneratör çalışsın ki?
  • jeneratörünüz 7KW mı 7 HP mi bakmak lazım.7 KW ise hiltini çalıştırır. 7 HP ise zorlanır.
    7 HP 5.5 KW yapar.hiltinin motor gücü kaç Watt onuda bilmek lazım.
  • Arkadaslar jenerator 5kw sanirim ama trifaze oldugu icin bolunme oluyormus jeneratorcu arkadas monofaze cikisindan 1750 wat gelir yani 3de biri dedi buda 15 kiloluk hiltine yetmeyebilir demisti lakin aklimda bir durum var onla alakali olabilirmi jeneratorle hiltinin arasinda 25 metre mesafe var uzatma kablo var kablo enerjiyi azaltmis olurmu? Ben bu vaziyet yaklasik 40 50 dakika calistim ara ara dinlendirerek herhangi bi sikinti olmadi jeneratorcu ise uzun calistirma ya jeneratoru ya hiltiyi yakarsin dedi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet 25 metre kullanılan kablo akımın düşmesine sebep verebilir.Kalın ve tek parça(ek olmayan) kablo ile deneyin.Bu çözüm olmazsa 3 faz girip tek faz veren bir trafo sardırabilirsiniz.Bu işi yapan firmalar var internetten araştırabilirsiniz.
  • KAblo uzarsa akım değişmez gerilim azalır. Jeneratör değil hilti düşük gerilime maruz kaldığından sorun çıkabilir. 160V düşük gerilim yüzünden bir sürü alet yandığına şahit oldum. Sadece makita taklidi çin malı 3kg hilti ve hitachi taklidi zayco büyük spiralde sorun olmadı.

    25 metre uzun sayılmaz. Eğer aleti çok zor çalıştırdığı bir durum olursa aklıma faz faz arası elektrik vermek geliyor ... Yani uzun kablo 230V u 150 Va düşürüp de aleti çalıştırmıyorsa, trifazenin iki fazı verilirse kabloya, yani nötr verilmeden iki faz iş görür mü? 380i mesela 250Va düşürecek. Olur mu? Uzanları sakıncalarından bahsedebilir.
  • Bi de universal motor dc de de ac de de açalışıyor. 380i diyotla bağlarsak, yarı yarıya düşürmüş oluruz. Uzun bir kabloda 130 Va kadar düşerek çalışmaktansa direk 380 yani faz-faz verip doğrultsak nasıl olur?190 Va düşmüş olur.

    Bunların yanında 3 fazın iki 3fazını verip regülatör kullanmak, pwm yapmak da çözüğmdür.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.