Şimdi Ara

Jeoloji müh gerçekten kötü mü (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
2
Favori
28.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Kötü mü iyi mi bilmem de çok zor olduğu söyleniyor.


    .
  • tugrulersan T kullanıcısına yanıt
    Çok güzel bilgi vermişsiniz bi Jeoloji Mühendisi olarak tsk ederim.
    Ben yeni mezunum ve 3- 4 aydır iş arıyorum bana deneyimli biri olarak ne yapmam gerektiğini söyleyebilirmisiniz??????
    Sektörde tanıdığım kimse olmadığı için akıl danışamıyorum :(((((
    bulmuşken sormak istedim
  • Mezun oldum. 70 kişilik sınıfta henüz iş bulabilen yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • enderarslan kullanıcısına yanıt
    jeoloji mühendisliğini boktan alıp boka sokmuşsun resmen kuzenim jeoloji mühendisi bende jeoloji mühendisliği okuyorum inşaat sektöründe kimse kimsenin ağzının şeyine bakmıyor açıkçası kuzenim özel sektörde 2binle başladı sonra fiyatı arttı 3. yılında kendi ofisini kurdu odtüden mezun olan arkadaşında dediği gibi millet oo mühendis dediğin emir verir akıl verir yaptırır oturduğu yerden bilmem kaç bin maaş yok öyle bi dünya ağzının şeyine baktığın inşaat mühendisi müteahhit senin raporların senin imzan olmadan başlatsın bakim inşaatı sen aranan eleman olabilecekken abi bana iş verin istediğiniz gibi rapor yazayım sizeyle olmuyo ingilizce de konuşsan almanca da arapça da konuşsan konuşmaz tarzın böyleyse iş miş bulamazsın ayrıca senin okuduğuna da inanmıyorum bu mesleği sırf para için yapcak olan insanlar bitiremez okulu jeoloji dersleri tabiri caizse aşk istiyo sevceksin ulan ben sondajımı atıyom raporları istedikleri gibi hazırlıyom neden bana iş yok sorusuna bi dön bak senin gibiler mesleği çöpe atan insanlar zaten sizden çok var ben jeoloji mühendisi çok tanıyorum biri 10bin civarı kazanıyo diğeri sözleşmeli ilk ve orta öğretimlerde fen fizik vb öğretmenlikler yapıyolar 1500 civarı alıyolar biri de yazmış 70 kişilik sınıf mezun olduk hiçbirimiz hala iş bulamadık kusra bakmayın gençler millet size sırf diplomaya para vermez siz para için okudunuz sevmediniz ilginiz yok yapasınız yok çalışasınız yok ama size parada yok gerekirse araziye gidip sondajını sen atıcaksın gerekirse saatlerce arazide kalacaksın hiç kimse tohumluk değil tohumdan gelip uçuk maaşlara oturduğu yerden para kazanamaz kimse önce herşeyi yaşicaksınız zorluklar yaşayarak biter aksi taktirde siz siz olmaya böyle kafalarla yaşamaya devam ederseniz simitçi de olursunuz aç da kalırsınız doktor lan doktordan daha kutsal meslek mi var doktorların bile işsizleri yok mu var az kazananı yok mu var çok kazananı var mı tabiki o da var gelmişsin bilip bilmeden konuşmayın ben jeoloji okudum cart curt diyosun sen okumamışsın kusra bakma sen üni hayatı yaşamaya gitmişsin şükürler olsunki sizin gibi jeoloji mühendislerinin hazırladığı raporlarla bina dikilmiyor sizin yaşadığınız kafalarla petrol aranmıyor




  • Şuan şirketimde proje Müdürlüğü konumuna yükseldim açıkçası şantiyede yıllardır çekmedigim cile kalmadı nerdeyse her Pazar çalıştım çoğu zaman akşam 22.00 den önce şantiyeden çıkmadım öyle kolay değil hayat beyler.. Herşey sizde bitiyor,pes etmek sizi kurtarmaz sadece döngüyu yeniden başa sararsiniz. Bu cile çekilecek arkadaş :)Dayanmadan başarı gelmiyor fırsat gelmiyor.İş arayan arkadaşlar varsa özel mesaj atsin yardimci olmaya çalışırım ama geoteknik alanında piyasam var bilginiz olsun.Herkese iyi calismalar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Delikanlı sen burda fazla atıp üfürme. Yo olacakmışsında , sevecekmişsinde. 18 yaşındaki çocuk tercih ederken ne anlar jeoloji mühendisinin ne iş yaptığını da aşık olacak? 70 kişi mezun olduk hiçbirimiz de iş bulamadı bu kadar net söylüyorum. Şuan yarısı alakası olmayan işlerle meşgul bi kısmı iş bulamadı yüksek lisansa başladı bi kısmı askere gitti. Asgari ücret olmuş 1300 tl , 700 tl teklif edilen arkadaşım var. Tamam deneyimsiziz öğrenmemiz gerek de 700 liraya iş öğrenecez diye eşşeklik yapacak halimiz de yok senelerce dirsek çürüttük saç döktük. 10 bin kazanan varmış da falan filan. İstisnalar kaideyi bozmaz bilader 10 bin lira kazanan pazarcı göstereyim ben sana. 10 bin lira kazanan küçücük tezgahlı pilavcı göstereyim. Aç bak bakim senede kaç tane jeoloji mühendisi atanmış bak bakalım kaç puanla atanmış? Boş yere millete ümit verip kimsenin geleceğiyle oynama.

    Net olarak söylüyorum arkadaşlar bu bölümde 4 yıl diplomalı işsiz olmak için okuyacaksınız göze alıyorsanız gelin okuyun. Bitirince bi kardeşimiz buraya böyle yazmıştı dersiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeolojici

    Delikanlı sen burda fazla atıp üfürme. Yo olacakmışsında , sevecekmişsinde. 18 yaşındaki çocuk tercih ederken ne anlar jeoloji mühendisinin ne iş yaptığını da aşık olacak? 70 kişi mezun olduk hiçbirimiz de iş bulamadı bu kadar net söylüyorum. Şuan yarısı alakası olmayan işlerle meşgul bi kısmı iş bulamadı yüksek lisansa başladı bi kısmı askere gitti. Asgari ücret olmuş 1300 tl , 700 tl teklif edilen arkadaşım var. Tamam deneyimsiziz öğrenmemiz gerek de 700 liraya iş öğrenecez diye eşşeklik yapacak halimiz de yok senelerce dirsek çürüttük saç döktük. 10 bin kazanan varmış da falan filan. İstisnalar kaideyi bozmaz bilader 10 bin lira kazanan pazarcı göstereyim ben sana. 10 bin lira kazanan küçücük tezgahlı pilavcı göstereyim. Aç bak bakim senede kaç tane jeoloji mühendisi atanmış bak bakalım kaç puanla atanmış? Boş yere millete ümit verip kimsenin geleceğiyle oynama.

    Net olarak söylüyorum arkadaşlar bu bölümde 4 yıl diplomalı işsiz olmak için okuyacaksınız göze alıyorsanız gelin okuyun. Bitirince bi kardeşimiz buraya böyle yazmıştı dersiniz.

    Kime diyorsunuz bu lafları hocam?




  • Mastermind33 kullanıcısına yanıt
    Ortaya karışık.
  • 8 senedir jeoloji mühndisi olarak dağda belde barajlarda bir fiil çalışmaktayım. Bana soracak olursanız eğerki okumayın gitsin derim gidin 2 yıllık veya 4 yıllık laborant okuyun daha iyi derim. bi araba yedek parçacıda liseden sonra çalışın 2 seneye dükkanınızı açar 1 seneye işinizi elinize alırsınız derim. gecesi gündüzü yok bu işin. Akşam evimde olmak isterim sabah işime gelmek isterim diyorsanız bu kafadaysanız (yada tam tersi vardiyada iseniz) sakın yaklaşmayın bu bölüme. gidin bankacı olun daha iyi. zaten özel sektör tam bir emek hırsızı. yeni mezunlar asgari ücretle başlarsınız bi sondajcıda öyle biraz biraz iş değiştirerek ilerlerseniz. evime 2 haftada sadece 1 pazar günü gidebiliyorum ona göre düşünün. sosyal hayatmı??? sadece internet o da telefon çekiyorsa :) yaklaşmayın derim.
  • bora1956 B kullanıcısına yanıt
    suan kazanciniz nedir, 8 yildir calisiyorsunuz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • firmadan firmaya değişti, şu an bi baraj firmasındayım Türkiyenin en çok kul hakkı yiyen firması diyebilirim 3250 lira veriyor ama bundan 4 yıl önce başka bir firmadaykende 3000 tl ye daha iyi bir firmada çalıştığımıda söyleyebilirim. Ha bunlar baraj firması tabiki. Bazen paranın hiç önemi yok eğer aileniz varsa tabiki. Aileye önem veriyorsanız tabiki. Şu an ki çalıştığımız şartlarda aslında 4500 den aşağı maaş almamamız lazım. gördüğünüz zaman anlarsınız. Barajda mesela sadece jeoloji mühendisiyim diye kenara çekilmiyosunuz yeri geliyor makinedende artık anlar durumu geliyorsunuz )kamyon ekskavatör beton mikserleri ve pompaları beko loderler vsvs ) yeri geliyor kazı dolgu işleri ve proje işleri ve hakedişler ve inşaat beton demir projelerindende anlıyorsunuz çözümler sunuyorsunuz ve SAHA mühendisi olarak görev yapıyorsunuz bi nevi inşaat mühendisi ile aynı gibi diyelim buna biz. bu kadar koşuşturma sonunda aldığınız ücrette 3 kuruş birşey çünkü patronlar mühendisi genelde iş yapmayan kesim olarak görür :)) işi yapan formen usta işçi operatör olarak görür. koordine edeni görmezler. her neyse aklınız varsa ne gelin derim ne yanından geçin derim. laborant okuyup rahat olurdum daha iyi derim. öğretmenlikte haa kpps den yarılıp yırtınıp 100 çekecem diyosanız okuyun öğretmenlik yoksa gider bi dersanede haftanın 6 günü sürünür 1500 liraya mahkum olursunuz.




  • Jeoloji ci öncelikle delikanlı diyecek samimiyeti nerden buluyorsun yaşımı nerden biliyorsun.ben kimseye bu bölümü seçin demiyorum okuyan insanlara veya senin gibi umutsuzlara yol göstermeye çalışıyorum.70 kişi issizsiniz ama eski sirketim 6 tane jeoloji muhendisi arıyor başlangıç maaşı 2200 tl yeni mezun için.2 gün önce ayrıldım işten kendi sirketimi açtım isteyen özelden yazsın yönlendirebilirim.tabi maaş ve şartlar ağır zora gelemeyenler yazmasin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xMardukx -- 3 Temmuz 2016; 22:35:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuda bir İnşaat Mühendisi olarak geçmiş dönemde kısa bir yazı yazmıştım ama zaten yeterli Jeoloji Mühendisi bulunduğu için bana pek söz düşmez yine de fikirler bulunsun istedim:

    Okumak için Tıklayın
  • Evet arkadaşlar 2000 yılında jeoloji mühendisliğini kazanıp mezun olduğumdan beri şantiyeler de çalışan biri olarak geçirdiğim yıllarımı aktarmaya çalışacağım. Öncelikle Jeolog ile Jeoloji mühendisi arasında ki farkı öğrenmenizi isterim. Bunu buradan yazarsam unutursunuz . Ülkemizde her ne kadar 5 kuruşluk değeri olmasa da yurt dışında önünde çeket iliklenen kişilerdir. Çünkü bilgilerine başvurmadan ne baraka yapılabilir nede 1 m çukur yada tünel kazabilirsiniz. 99 yılında yaşadığımız depremden sonra Jeoloji mühendisliğinin hak ettiği yerlere geleceğinin söylenmesi ile bir anlamda kandırılarak bir çok inşaat mühendisliğine puanım tutmasına rağmen ( ki o sene puanları fırlamıştı sene 2000 ) jeoloji mühendisliğini seçtim. Kazanmazı en kolay bitirilmesi en zor bölüm olarak haklı bir üne sahip olan bölüm, en az diğer mühendislik dalları kadar matematik ve fizikle boğuşmasına ek olarak kimyayı da hatırı kalmadan bünyesine alıp yoluna içeriği en bol latin ağırlıklı, ezberi bir insanın sayarak sayfa numarası yetiştiremeyecek kadar bol olan literatürleri ile devam eden bir mühendisliktir. Gelelim mezuniyete. İş ? Bir düşünün etrafınızda kaç adet bina her gün yükseliyor? Kaç tanesinin bittiğini saydınız mı ? Peki hiç gördünüz mü herhangi birinin temel kazısı öncesi yada hadi sonrasında orada bir zemin etüdü yapıldığını sondaj makinesi ile numune alındığını yada laboratuara gittiğini. Hangisinin başında bir meslektaşınızı gördünüz? Hiç değimli. Nedeni basit ülkemizin yapı denetimi olarak bilinen özel firmalar yapının sadece su basmanından başlayarak çatıya kadar olan kısmını bildiğini zannettiği kadar anlar.Çünkü yapıları havaya kuruyorlar zaten. Zemin mi ? Kimin umurunda. Bakanlık izin vermiş bünyende zorunlu olarak jeoloji mühendisi çalıştırmana gerek yok diye.( İnanmayan acar bakar “Yapı Denetim Uygulama Usul ve Esasları Yönetmeliği, Madde 5 - e bendi) Zannetmeyin ki jeolojik raporlar yazılmıyor. Es kaza 15 km ileride bilmem kaç sene önce yapılan bir etüd güncellenerek kılıfına uyduruluyor ve rapor bitti.Zaten yer değimli her yer aynı gök yüzü mavi yerlerde sarı beyaz falan. Yoksa da yazılır sıkıntı yok.Sonuç, zemin etüdü var mı? Var. Tamam. Diyalogda çok güzel ; abey zaten 18 lük demirleri 24 lük bağlattım ben, betonu da C20 idi biz sağlam olsun diye C25 attık masraftan kaçmadık yani. O binalar kafanıza geçince görücem ben. Gelgelelim ülkemizin refahı için yapılan kamu hizmetlerine. Göletlere, barajlara karayollarına vs vs. Devlet sizi yıllarca okutsun ama mezun olduktan sonra sizler çalışın da memlekete bir faydanız olsun diyemiyor. Çünkü o yapılan göletler barajlar karayolları, o trilyonluk projeler de havaya yapılıyor. Bilmeyen arkadaşlar öğrensin diye söylüyorum , her projenin “Anahtar teknik personel” adı altında o proje bitene kadar yapımını üstlenen firmanın çalıştırması gereken personeller vardır. Bir inceleyin, örnek; tecrübesine ayrılarak işin büyüklüğüne göre en az 2 kişiden başlar 8 -10 kişiye kadar İnşaat mühendisi ister.En baba projede istenilen Jeoloji mühendisi ise 2 dir. Bir çoğun da ise ismimiz bile geçmez. Siz mezun olun bir hevesle ülkeme yararlı işler yapıcam diye, ama sonuçta kendi ülkesinde değer görmeyen bir daldan mezun olacaksınız. Hatta devlet bile sizi yok sayacak desteklemeyecek. Şansınız çok yok. Odalara gelirsek sizin haklarınızı savunmaktan çok siyaset yapmakla meşkul, hergün bir üyenin yada yakınının vefat msjını yollar ama bir tanede “ Şu firma şu projesinde Jeoloji mühendisi arıyor irtibat numarası bu “ diye bir mesaj yollamaz. Tabi ki işleri de bu değil kendi işlerini yani haklarımızı savunma ve mezunları için yeni iş kapıları açma işlerini yapsalar başka bir şey istemeyiz. Yine bir örnek bir maden ocağındasınız, ister doğal taş isterse kırma taş, mermer vs aklınıza ne gelir ise. Piyasada ocaklarda çalışan çok jeoloji mühendisi var ve maden mühendisleri kadar işten anlıyorlar hatta kendini yetiştirenler çok çok daha iyi. Ama Maden mühendisleri odasının kendi mezunlarını düşünerek bastıra bastıra aldıkları Teknik Nezaretçilik belgelesini aynı işi yapmamıza rağmen bizler alamadığımız için yine ilk aranılan listesinde değiliz. Bunun gibi onlarca sayabilirim arkadaşlar ama bu kadarı kafanızda bir şeyler canlanmasına yetmiştir sanırım.Hali hazırda okuyan varsa yapacak bir şey yok sevmeye çalışın yabancı diliniz gerçekten çok iyi ise yurt dışını düşünün derim. Eğer daha bölüm seçmediyseniz Jeoloji mühendisliği okuyacağınıza hiç okumayın daha iyi. Şuan puanları ne bilmiyorum yaş oldu 34 ama en iyi üniversitenin Jeoloji mühendisliğini okuyacağıma en kötü üniversitenin inşaat yada maden mühendisliğini okurum daha iyi. Emin olun iş bulma olasılığınız daha fazla. İnanmayan kariyere yada yenibiriş e aratma yapsın kaç tane İnşaat kaç tane maden kaç tane jeoloji mühendisi ilanı var diye. Kısacası kimse kendini kandırmasın. Kaç belediye var, yada Türkiye de kaç tane laboratuar var? Dsi, Mta, Karayolları yılda kaç adet jeoloji mühendisini bünyesine katıyor? 2 fore kazık, bir su sondajı , kopyala- yapıştır zemün etüdleri ile 14- 15 bin jeoloji mühendisine iş olanağı sağlayamazsınız. Karar sizin kalın sağlıcakla.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeomanyaq

    Evet arkadaşlar 2000 yılında jeoloji mühendisliğini kazanıp mezun olduğumdan beri şantiyeler de çalışan biri olarak geçirdiğim yıllarımı aktarmaya çalışacağım. Öncelikle Jeolog ile Jeoloji mühendisi arasında ki farkı öğrenmenizi isterim. Bunu buradan yazarsam unutursunuz . Ülkemizde her ne kadar 5 kuruşluk değeri olmasa da yurt dışında önünde çeket iliklenen kişilerdir. Çünkü bilgilerine başvurmadan ne baraka yapılabilir nede 1 m çukur yada tünel kazabilirsiniz. 99 yılında yaşadığımız depremden sonra Jeoloji mühendisliğinin hak ettiği yerlere geleceğinin söylenmesi ile bir anlamda kandırılarak bir çok inşaat mühendisliğine puanım tutmasına rağmen ( ki o sene puanları fırlamıştı sene 2000 ) jeoloji mühendisliğini seçtim. Kazanmazı en kolay bitirilmesi en zor bölüm olarak haklı bir üne sahip olan bölüm, en az diğer mühendislik dalları kadar matematik ve fizikle boğuşmasına ek olarak kimyayı da hatırı kalmadan bünyesine alıp yoluna içeriği en bol latin ağırlıklı, ezberi bir insanın sayarak sayfa numarası yetiştiremeyecek kadar bol olan literatürleri ile devam eden bir mühendisliktir. Gelelim mezuniyete. İş ? Bir düşünün etrafınızda kaç adet bina her gün yükseliyor? Kaç tanesinin bittiğini saydınız mı ? Peki hiç gördünüz mü herhangi birinin temel kazısı öncesi yada hadi sonrasında orada bir zemin etüdü yapıldığını sondaj makinesi ile numune alındığını yada laboratuara gittiğini. Hangisinin başında bir meslektaşınızı gördünüz? Hiç değimli. Nedeni basit ülkemizin yapı denetimi olarak bilinen özel firmalar yapının sadece su basmanından başlayarak çatıya kadar olan kısmını bildiğini zannettiği kadar anlar.Çünkü yapıları havaya kuruyorlar zaten. Zemin mi ? Kimin umurunda. Bakanlık izin vermiş bünyende zorunlu olarak jeoloji mühendisi çalıştırmana gerek yok diye.( İnanmayan acar bakar “Yapı Denetim Uygulama Usul ve Esasları Yönetmeliği, Madde 5 - e bendi) Zannetmeyin ki jeolojik raporlar yazılmıyor. Es kaza 15 km ileride bilmem kaç sene önce yapılan bir etüd güncellenerek kılıfına uyduruluyor ve rapor bitti.Zaten yer değimli her yer aynı gök yüzü mavi yerlerde sarı beyaz falan. Yoksa da yazılır sıkıntı yok.Sonuç, zemin etüdü var mı? Var. Tamam. Diyalogda çok güzel ; abey zaten 18 lük demirleri 24 lük bağlattım ben, betonu da C20 idi biz sağlam olsun diye C25 attık masraftan kaçmadık yani. O binalar kafanıza geçince görücem ben. Gelgelelim ülkemizin refahı için yapılan kamu hizmetlerine. Göletlere, barajlara karayollarına vs vs. Devlet sizi yıllarca okutsun ama mezun olduktan sonra sizler çalışın da memlekete bir faydanız olsun diyemiyor. Çünkü o yapılan göletler barajlar karayolları, o trilyonluk projeler de havaya yapılıyor. Bilmeyen arkadaşlar öğrensin diye söylüyorum , her projenin “Anahtar teknik personel” adı altında o proje bitene kadar yapımını üstlenen firmanın çalıştırması gereken personeller vardır. Bir inceleyin, örnek; tecrübesine ayrılarak işin büyüklüğüne göre en az 2 kişiden başlar 8 -10 kişiye kadar İnşaat mühendisi ister.En baba projede istenilen Jeoloji mühendisi ise 2 dir. Bir çoğun da ise ismimiz bile geçmez. Siz mezun olun bir hevesle ülkeme yararlı işler yapıcam diye, ama sonuçta kendi ülkesinde değer görmeyen bir daldan mezun olacaksınız. Hatta devlet bile sizi yok sayacak desteklemeyecek. Şansınız çok yok. Odalara gelirsek sizin haklarınızı savunmaktan çok siyaset yapmakla meşkul, hergün bir üyenin yada yakınının vefat msjını yollar ama bir tanede “ Şu firma şu projesinde Jeoloji mühendisi arıyor irtibat numarası bu “ diye bir mesaj yollamaz. Tabi ki işleri de bu değil kendi işlerini yani haklarımızı savunma ve mezunları için yeni iş kapıları açma işlerini yapsalar başka bir şey istemeyiz. Yine bir örnek bir maden ocağındasınız, ister doğal taş isterse kırma taş, mermer vs aklınıza ne gelir ise. Piyasada ocaklarda çalışan çok jeoloji mühendisi var ve maden mühendisleri kadar işten anlıyorlar hatta kendini yetiştirenler çok çok daha iyi. Ama Maden mühendisleri odasının kendi mezunlarını düşünerek bastıra bastıra aldıkları Teknik Nezaretçilik belgelesini aynı işi yapmamıza rağmen bizler alamadığımız için yine ilk aranılan listesinde değiliz. Bunun gibi onlarca sayabilirim arkadaşlar ama bu kadarı kafanızda bir şeyler canlanmasına yetmiştir sanırım.Hali hazırda okuyan varsa yapacak bir şey yok sevmeye çalışın yabancı diliniz gerçekten çok iyi ise yurt dışını düşünün derim. Eğer daha bölüm seçmediyseniz Jeoloji mühendisliği okuyacağınıza hiç okumayın daha iyi. Şuan puanları ne bilmiyorum yaş oldu 34 ama en iyi üniversitenin Jeoloji mühendisliğini okuyacağıma en kötü üniversitenin inşaat yada maden mühendisliğini okurum daha iyi. Emin olun iş bulma olasılığınız daha fazla. İnanmayan kariyere yada yenibiriş e aratma yapsın kaç tane İnşaat kaç tane maden kaç tane jeoloji mühendisi ilanı var diye. Kısacası kimse kendini kandırmasın. Kaç belediye var, yada Türkiye de kaç tane laboratuar var? Dsi, Mta, Karayolları yılda kaç adet jeoloji mühendisini bünyesine katıyor? 2 fore kazık, bir su sondajı , kopyala- yapıştır zemün etüdleri ile 14- 15 bin jeoloji mühendisine iş olanağı sağlayamazsınız. Karar sizin kalın sağlıcakla.

    ODTÜ Jeoloji mühendisliğini bitirdikten sonra ODTÜ diploması kullanılarak başka işler yapılabilir mi?




  • Jeoloji Mühendisliği çok zevkli, arazisi felan ancak çok büyük bir potansiyeli olması gerekirken maalesef ülkede haddinden fazla mezun olmasından ötürü değeri dibe vurmuş bir meslek.

    Bu bölümü yazacak arkadaşlara şuna dikkat etmelerini öneririm! Mezun olduktan sonra yarışacağınız o kadar çok rakibiniz var ki aradan sıyrılabilmeniz çok zor.
  • Haddinden fazla mezun olması değil konu zemin işlerine yeterince önem verilmemesinden kaynaklı.Köyde davarı satan gelip İstanbul'da müteahitlik yapıyor.2000 lira dediğim zemin etüdünü sırf ucuz diye 1000 lira teklif eden adama yaptırıyor olay bu kadar basit o yüzden şartlar zor. Bir de jeoloji mühendisine verilen eğitim yeterli değil o yüzden belli özellikleri çalışırken kazanıyorsunuz o da yıllar alıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xMardukx X kullanıcısına yanıt
    Hocam kişi odtüden mezun olsa gene çok zorlanıyor mu iş bulurken ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oğuzhaan

    Hocam kişi odtüden mezun olsa gene çok zorlanıyor mu iş bulurken ?
    İş bulmasına bulursun odtü mezunuysan da şartları kötü olur dağ keçisi gibi dolanırsın etrafta :) (dağ keçisi hangi milletin lakabı araştır )

    Devlete girersen rahatlarsın ama onda da dağ tepe bayır ova dolaşırsın tek farkı senin konforunu sağlamaya çalışırlar artık dağın başında da ne kadar konfor olursa
  • Dokuz eylül jeoloji kazanip gitmedim makine okuyorum

    Dağda bayırda dolaşmak bana göre değil ama bu bölüm minimum 15 20 seneye yeniden parlayacak uzay madenciliği ile ha makina batacak mı batmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.