Şimdi Ara

JJRC H8C motor tamiri olur mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkdaşlar yeni aldıgım oyuncağın motoru bozuldu. yedek motor sip. verdim gelmesi uzun sürüyor. eldeki çalışmayan motoru tamir mümkün mü ?

    20$ ürünler de bile headless mode varken 45-50 $ JJRC H8C ürüne neden headless koymazlar onuda anlamak mümkün degil !!



  • Eliniz yatkınsa lehimle onarabilirsiniz ama boyut küçük olduğu için oldukça zor olacaktır tamiri. Tabii kaybedeceğiniz bir şey yok, deneyin bence.
  • bilgehankalkan kullanıcısına yanıt
    tşkler cevabınız için. kopma yok motorda arıza içten bu yüzden yenisini takıcam artık peki normalde kaç kullanımdan sonra motor bozulur yada değişim ister ?
  • magancı kullanıcısına yanıt
    Düzgün kullanımda en az 30 - 40 uçuş gider diye düşünüyorum.
    Düzgünden kastım, cihazın bataryası bitince direkt diğerini takıp çalıştırmak yerine motorların biraz soğumasını beklemek ve motor çalışırken pervanelerin anlık durmasını sağlamamak. Ne kadar kuvvetli deyip pervaneyi tutmak, bir şey sokmak motora zarar verebilir. Aynı zamanda düşüş esnasında da gazı kapatmak gerekiyor, böylece motorda elektrik varken zarar görmemiş olur.
  • motorun tamiri içini açıp bakmadan belli olmaz. çoğu zaman tamiri mümkün olmuyor. fırçalı bir motor olduğundan her kullanımda motor ömrünü tüketmeye başlamaktadır. düşme çarpma gibi durumlar ömrünü daha hızlı tüketir. quadcopterler için motor değişiminde standart öneri tüm motorların aynı anda değişimi üzerinedir. sadece bozulan motoru değiştirirseniz aracınız çalışacaktır fakat bazı pürüzler oluşabilir. amatör bir kullanıcı için bu pürüzler çok sıkıntı yaşatmaz. bazı durumlarda uçuşu çok etkileyebilir. öğrenme aşamasında olduğunuz için fazladan motor almanız iyi olur. zaten üç beş motor değişiminden sonra uçurmayı öğrenmiş olursunuz.
  • bilgehankalkan@ Değerli bilgiler. üstad şu kısmı anlamadım biraz açarmısın ? '' düşüş esnasında da gazı kapatmak gerekiyor, böylece motorda elektrik varken zarar görmemiş olur.''


    Kenjii@ hocam benım ki düşme çarpmadan dolayı 1 Motor bozuldu. şimdi 4 motor aldım yolda geliyor. şimdi bu motorun birini takıcam. lehim yapmaya gerek yok, kabloyu kabloya baglamak yeterli olacak sanırım. bazı durumlarda uçuşu çok etkileyebilir. demişsin hangi durumlar bunlar ?

    birde Motor değişimi pürüzleri trim yaparak düzelir mi ?
  • düşmeden kaynaklı motor bozulmalarında görünürde çalışmayan bir tane motorunuz vardır ancak düşmeden dolayı diğer motorlarınız da arızalanmıştır. görünürde diğer üç motor pervaneleri döndürse de arızalıdırlar. trim ayarı ile uçabilecek halede tutabilirsiniz fakat bu çok sağlıklı bir uçuş olmaz arızalı motorlar daha fazla güç tüketimi yapacaklardır. otomatik takla fonksiyonu doğru bir şekilde yerine getiremeyeceklerdir. örneğin takla atması durumunda turunu tamamladıktan sonra bir yöne doğru çekmeye devam edip çarpabilirler. değiştirdiğiniz motora lehim yapsanız daha sağlıklı olur ama o şekilde de uçurabilirsiniz. quadcoptere merak sardıysanız mutlaka lehim yapmayı öğrenmenizi öneririm.

    bilgehankalkan@ demek istediği konu aslında şöyle. motorları bir zorlama karşısında çalıştırmanız motorları bozar. yani pervanelerden birini elinizle tutup motorları çalıştırırsanız pervanesini tuttuğunuz motor bozulabilir hatta motora güç aktaran transistör yanabilir. düşen bir helicopteri kurtarabileceğinizden %100 emin değilseniz gücü kapatmanız daha az hasara yol açar.




  • Kenji kullanıcısına yanıt
    Kenji hocam çok önemli bilgiler tşkler.

    Peki lehim için bu işimi görecekmidir

    http://urun.n11.com/sup/kalem-seklinde-havya-lehim-makinesi-P67885830?cid=604001&gclid=Cj0KEQjw2sO3BRD49-zdzfb8iLwBEiQAFZgZfMzwgO00PI9AufR8fE-r3kzKVjLU_vb-0wjtA3UASB0aAmsL8P8HAQ&gclsrc=aw.ds



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magancı -- 22 Mart 2016; 15:10:32 >
  • magancı kullanıcısına yanıt
    lehim işi pratik işidir ben her çeşit havya ile lehim yapabiliyorum. şirket bilgisayarı olduğu için n11 com a giremiyorum akşama linke bakar tekrar yazarım.

    jjrc markası oyuncak ürettiği için hangi iki modelin de kamerası tatmin etmeyecektir. bir süre daha kamerasız basit modellerle uçuş tamir becerinizi geliştirin. ondan sonra aksiyon kamerası taşıyabilecek bir modele yatırım yapın derim. illaki alacaksanız uyumlu olacaktır. bu konu içinde aynı şey geçerli akşam eve gidince modelleri inceleyip kesin bilgi veririm.

    yakında zaten dronelar, diy ve tamir üzerine rehberler hazırlamaya başlayacağım gibi.
  • DRONE HASTANESİ 05388579374

    Dji tamiri ve arızası

    Walkere arızası

    Hubsan arızası

    Yuneec arızası

    Syma arızası

    JJRC arızası

    WL Toys arızası

    Ls114-124-125-126-127-128 arızası

    Cheerson arızası

    Lh-x arızası

    Pocket drone arızası

    Motor arızası

    Denge problemi

    Kumanda ayarı ve arızası

    Yedek parça

    HER MODEL HER MARKA

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.