Şimdi Ara

Jungle Nocturne Rehberi, Kelebek Gibi Uçarım Arı Gibi Sokarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
8.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Bazılarınız hatırlayabileceği üzere foruma daha önce bir annie rehberi koymuştum, sanırsam genel olarak beğenilmişti. (en azından ben öyle umuyorum ) Bu sefer biraz daha farklı bir champ olan nocturne için bildiklerimi yazacağım. Yazacağım build annie rehberinde olduğu gibi yine görsellik taşımayacak, jungle gideceğinizi varsayacak ve 1300-1450 elo ranked seviyelerini kaldırabilecek şekilde olacaktır. Oyunlarda junglerın önemini, dikkat edilecek hususları anlatmama gerek yok diye düşünüyorum PHTX3 nickli arkadaşımız zaten yeterince yazmış, ana konu olarak da var zaten. Her zamanki gibi öz türkçe arayanlar uzak dursun.

    Skiller:

    Autumn Leaf arkadaşımızın noc rehberinden alınmıştır. (gerçi o da gri sayfalardan almış galiba )

    Pasif – Umbra Blades: Her 10 saniyede bir Nocturne’un saldırısı etrafındaki düşmanlara %120 oranında fiziksel hasar verir ve vurduğu hedef başına kendisini 15/20/25 değerlerinde can doldurur.
    Nocturne’nun her normal saldırısı bu yeteneğinin zamanlamasını 1 saniye düşürür.
    Not: Bu pasifinizi jungle esnasında iyi kullanmanızı öneririm. Arada farklı creeplere 1er tane vurup canları azalınca pasifiniz ile hepsini almanız sizi hızlandıracaktır.

    Q – Duskbringer: Nocturne 60/105/150/195/240 (+her ekstra attack damage başına 0.75) oranında hasar veren bir hayalet kılıç fırlatır. Fırlattığı bu kılıç 5 saniyeliğine Alacakaranlık İz’i yaratır.

    Nocturne bu izin üzerindeyken birim çarpışmalarını es geçer ve %15/20/25/30/35 oranında hareket hızı ve 15/25/35/45/55 değerinde Attack Damage (Saldırı Hasarı) kazanır.

    W – Shroud of Darkness: Nocturne 2 saniyeliğine sihirsel bir bariyer oluşturur ve bir sonraki düşman yeteneğini engeller. Eğer bir yetenek bu kalkan ile engellenirse, Nocturne’un pasif olarak kazandığı saldırı hızı 5 saniyeliğine ikiye katlanır.
    Pasif: Nocturne %20/25/30/35/40 oranında Attack Speed (Saldırı Hızı) kazanır.

    E – Unspeakable Horror: Nocturne hedefinin zihnine bir kabus yerleştirir ve iki saniye içerisinde 50/100/150/200/250 (+%100 Ability Power) oranında büyü hasarı verir (magic damage). Eğer 2 saniyenin tamamında hedef mesafenin içerisinde kalabilirse hedef 1/1.25/1.5/1.75/2 saniyeliğine korkar (fear etkisi).

    R – Paranoia (Ultimate): Nocturne 4 saniyeliğine tüm düşmanların görüş açılarını yok eder, düşmanlar kendileri dışında bir şey göremezler. Paranoia aktifken Nocturne 2000/2750/3500 mesafesinde yer alan bir düşmana anında saldırı gerçekleştirebilir ve 150/250/350 (her bonus attack damage başına +1.2) fiziksel hasar verir.

    Summoner Spells:

    Smite: Tartışacak bir tarafı yok, olmazsa olmaz. “Ama smitesiz da yapabiliyorum” diyen arkadaşlara kısaca yazayım. Smite jungle yapmanızı sağlamaz, size hız ve ana objeler olan dragon, mavi, kırmızı buffları ve baronu güvenli bir şekilde almanızı sağlar. (veya karşı tarafınkini çalmanızı )

    Flash: Nocturne zaten hızlı bir karakterdir,qsu sayesinde zaten hızlı ilerliyor o yüzden bazen gördüğüm ghostu falan almayın. Çok net flash gereklidir, çünkü ultiniz ile atlayacaksınız bazen herşey yolunda gitmez ve flash atıp çıkmanız kaçınılmazdır; veya killi alırsınız ama canınız azdır (kule altına daldınız vs) kaçmanız gerkebilir.

    YENİ NOT: Son zamanlarda flash almayıp, exhaust ve smite denemelerine başladım. Özellikle ganglerde ölsem bile killi garantileme açısından yararlı buluyorum ve takımda hiç kimse almadıysa, noc da uzmanlaştıysanız siz de deneyip fikirlerinizi söyleyebilirsiniz. Yalnız tabii daha dikkatli oynamalısınız öyle karşı tarafın jungle ına girip flashla en kötü kaçarım olmuyor haliyle...

    Mastery:

    21-9-0 gidiyorum. 21 için attack damage, crit chance, crit damage, damage dealt falan işte. 9 için de smite kullandıginizda bonus gold veren, 3 armor, health regen ve 30 can vereni aliyorum.

    Runes:

    İdeali var ama her jungler için ayrı ayrı sayfalar tutmuyorsunuzdur diye mantığını yazayım siz bütçenize göre ayarlayın. Attack speed, armor, armor penetration, life olmalı. Ben mr runelarını jungle ımı yavaşlattığı için almıyorum, defans itemimla gerekiyorsa arayı kapatmaya çalışıyorum. Tercih meselesidir.

    Skill Sıralaması:

    Q-W (E) -Q(E)-E-Q-R-E-Q-E-Q-R-E-W-E-W-R-W-W

    2. ve 3. Lvl i opsiyonel yazdım, bazı durumlarda e ye verip gang atmayı da deneyebilirsiniz, bu durumda üst koridor en iyisidir, ben genelde 3te yarı gang atıp lane i rahatlatıp (iyi bir oyuncu kill vermez) sonra 4 olup e yi alıp 1 daha gidiyorum. Karşı takımda 1-1 atabilecek çok fazla champ varsa lvl 11den sonra e büyüsünü makslamak yerine wyu 3leyip o şekilde attack speed kazanabilirsiniz. Ancak e yi erken makslamak fear sürenizi arttıracağı için ganglerde çok daha etkili olacaktır, çünkü takımınızdaki diğer champe de büyülerini rahat atma süresi tanıyorsunuz. Ve zaten noc olarak sizin amacınız genelde karşı tarafın ad veya ap carrysine focuslanmak olmalı onlara da uzun süre vuramazsınız, tüm takım onu koruyacaktır. Yani savaş uzamayacağı için wyu makslamak veya phantom yapmak bence yanlıştır.

    Build ve Jungle Rotası:

    Bu 2sini ayrı ayrı mı yazayım, beraber mi karar veremedim en son 2sini de bu bölümde anlatayım dedim. Öncelikle oyun başında optionsa gidip “line missile display” i kapatın. Bu sayede q büyünüze bastığınızda yuvarlak bir işaret çıkacak ve bastığınız yçne doğru atacaktır, 3-4 denemeden sonra inanın bu büyüyü tutturma oranınızı attıracaktır. 475 altınınızın 450sine kıyarak “Vampiric Scepter” ile başlıyoruz ve kurtların oraya konuşlanıyoruz. Takım arkadaşlarımızdan bizi korumasını ve kurtları ÇEKMEDEN damage vermelerini istiyoruz. Kurtları 1.51 gibi temizleyip 1.55teki goleme gidiyoruz. Ortadaki champ çektikten sonra q ile başlayıp smite ı da kullanarak maviyi alıyoruz ve lvl 2 oluyoruz. Sonrasında asasindaki kurtlara gidiyoruz Q büyümüzü hepsine tutturacak şekilde atıyoruz ve onları da kesiyoruz. Sonra wraithlere geçiyoruz ve sonra durumu göre yukarıya gang atacaksak e ye yoksa w ye verip wraithler ile devam ediyoruz. Wraitleri smitesiz temizleyip, golemlere gidiyoruz smite atmadan (evet dolu olabilir su an ama atmayın) onları da kesip lvl 3 olup, red buffa gidiyoruz (eğer e alıp gange gittiyseniz tabii bunu yapamazsınız) onu da kesiyoruz ve 3 sn bekleyip yeni çıkan wraithleri 1 daha kesiyoruz. Durumu bağlı bir gang denemesi daha yapabilirsiniz, yada kurtlara gidebilirsiniz. Tüm bunlara canınız yetmiyorsa mavi golemde takımınız yardım etmemiştir veya runelarınız falan yanlıştır. Base e dönüyoruz. Şu an 650-700 arasında altınınız falan olmalı.
    Kendimize 1 bot ve 1 cloth armor çıkıyoruz. Zaman varsa az bekleyip bir health potion alabilirsiniz. Kurtları 1 daha kesip 4 olup artık gang atabilirsiniz, jungle işinize artık sadece gang atamadığınız zaman devam etmelisiniz. Mavi buffı ortadaki ap carrynize, red buffı ad carrynize vermelisiniz.
    Buildin devamı önce madred oradan wriggle lantern ve botun mercury e tamamlanması ile devam ediyor. Wriggle ın verdiği ward için kafanızda sabit bir yer olmasın varsa da silin lütfen, ihtiyaç olan yere koymalısınız. Bu bazen ortanın sağı solu olabilir, mal bir supportunuz var ise dragon a olabilir veya solo top oynayan ayı gibi pushlayıp, hem de ward almayıp “bana gang atıyorlar korumaya gelmiyorsun” diye sürekli ağlıyorsa onun bushuna olabilir.

    Gang Notları:

    Build a devam edeceğim ancak bazı noktaları yazmak istiyorum.

    Eğer takımınızda üstte veya ortada stun atabilecek bir champ varsa ve beyni varsa sinyal atın ve stun at diyin, bu sayede qyu tutturma şansınız %100e çıkacaktır. Kısacası sabırsız olmayın ve beklemesini bilin.

    Aşağıya gang yapacağınız zaman genelde ward olacağı için 2-3 tane yol var. Bir tanesi canları az ise ve kulenin oradaki bir savaşı göze alıyorsanız, sudan dümdüz gitmek yerine mavi golemin üzerinden cimlere girip takımınızın pushlamasını bekleyin ve ondan sonra dalın. Diğer bir yöntem ise kendi kulenizin üstüne veya yakınına gelip görünmeden ulti ile uçmak. Son olarak takımınız pushluyorsa düşmana gözükmeden en sağdaki çimlere girmek ve oradan gang atmak.

    Ganglerde çoğu kişi w açarak giriyor, bu yanlış arkadaşlar süresi erken biter ve düşman (atıyorum taric) 1 stun atıp kaçabilir. O yüzden w yu düzgün zamanda ne erken ne geç olacak şekilde atmayı öğrenin. Karşı takımın champini büyü atacağı zaman animasyondan da anlayabilirsiniz.

    Ganglere gerekmedikçe ultiniz ile girmeyin, q ve arkasından e ile girin. Ultinizi düşmanın exhaust, flash atması durumları için saklayınız. Adam kaçtım diye düşünürken ulti ile tekrar yapışın.

    Buildin devamı için itemlar opsiyoneldir, zaten bu şekilde olmalıdır, oyunun nasıl gittiğine düşmanın sizi rahatsız eden damage tipine göre adapte olmalısınız. Ancak temelde:
    Wriggle lantern
    Bots of mercury
    Frozen mallet (önce phage yapıp, atma veya warmogla devam edin sonra birleştirirsiniz)
    Atma
    Warmog (atma aldıysanız warmogla devam edin, düşmanda target spell varsa ve kastıysa banshee yapın, düşmanda genel olarak aoe ap damage varsa veya 1 banshee kesmez diyorsanız force of nature çıkın, duruma göre ayarlayın işte)
    Infinity edge (black cleaver olabilir, bloodthirster olabilir)
    Daha da paranız varsa 250lik potionları alın.

    Son olarak lantern aldım 1 ward koyuyuorum diye ward almamazlık etmeyin, base e her dönüşünüzde paranız arttıysa 75e kıyın cimrilik yapmayın, takımınızı rahatlatın.

    İyi Oyunlar & Ganginiz Bol Olsun

    Son Not: Oyun sonuçları falan koymayacağım isteyenler eastte nickim sleeperkiller, oradan ekleyip ranked sonuçlarından noc u seçip kill death assist oranlarıma bakabilirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sleeper666 -- 11 Nisan 2012; 14:26:17 >







  • Noc early gank atabilen bir şampiyon ben 2. levelda direk fearı açıyorum hem olaki jungleınızı basmaya falan gelir birileri, fear almadığınıza pişman olmayın. Bir de gereken runeları olmayan arkadaşların lifestealla başlamasını tavsiye etmem jungleda 100 canla dolaşmasınlar sonra.

    "ve beyni varsa"

    Eline sağlık.
  • ben beğendim, yararlı bir rehber olmuş ellerine sağlık
  • Attack speed, armor, armor penetration, DODGE, life olmalı. Ben mr runelarını jungle ımı yavaşlattığı için almıyorum

    Çok güzel demişsinde dodge runeları kaldırıldı diye biliyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EndOfTheRoad

    Attack speed, armor, armor penetration, DODGE, life olmalı. Ben mr runelarını jungle ımı yavaşlattığı için almıyorum

    Çok güzel demişsinde dodge runeları kaldırıldı diye biliyorum


    Evet evet doğru demişsin, armor veya mr olabilir.
  • eline sağlık
  • Rotana ufak bi ekleme yapmak isterim. Malum ufak kamplar 1:40da spam oluyo 1:55e kadar beklemek yerine wolfları kesmek daha mantıklı olur hele ki nocturne un self-sustaini varken. 1:52 gibi falan ölüp blue ya yetişirsiniz en kötü de 1-2 saniye geç kalırsınız yani ama her türlü daha karlıdır.
    3 levelda flash kullandırtmak için bile gang gidiyosan e vermelisin bence yoksa cc yokken zor summoner harcatırsın yanında iyi ccsi olan biri olmadığı sürece.
    Melee championlar için defansif bot berserker'sdan her zaman daha etkilidir düşüncesindeyim. Arada bir heart of gold alınabilir opsiyonel olarak. Frozen yapınca atma şarttır bence ama üstüne warmog almaya da gerek yok. Bi de banshee's ile nocturne un w sunu kullanmayı açıklayabilirsin rehberde bu itemı önerdiysen. Aynı anda 2 shieldı birden kaybetmem mümkün çünkü.
    Tabi ki bunlar ufak detaylar onun dışında dh seviyesinin daha üstünde bir rehber olmuş görsel destek olmasa bile eline sağlık.




  •  Jungle Nocturne Rehberi, Kelebek Gibi Uçarım Arı Gibi Sokarım


    KELEBEK GİBİ UÇARIM ARI GİBİ SOKARIM

    güzel rehber eline sağlık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mertkosova

    Rotana ufak bi ekleme yapmak isterim. Malum ufak kamplar 1:40da spam oluyo 1:55e kadar beklemek yerine wolfları kesmek daha mantıklı olur hele ki nocturne un self-sustaini varken. 1:52 gibi falan ölüp blue ya yetişirsiniz en kötü de 1-2 saniye geç kalırsınız yani ama her türlü daha karlıdır.
    3 levelda flash kullandırtmak için bile gang gidiyosan e vermelisin bence yoksa cc yokken zor summoner harcatırsın yanında iyi ccsi olan biri olmadığı sürece.
    Melee championlar için defansif bot berserker'sdan her zaman daha etkilidir düşüncesindeyim. Arada bir heart of gold alınabilir opsiyonel olarak. Frozen yapınca atma şarttır bence ama üstüne warmog almaya da gerek yok. Bi de banshee's ile nocturne un w sunu kullanmayı açıklayabilirsin rehberde bu itemı önerdiysen. Aynı anda 2 shieldı birden kaybetmem mümkün çünkü.
    Tabi ki bunlar ufak detaylar onun dışında dh seviyesinin daha üstünde bir rehber olmuş görsel destek olmasa bile eline sağlık.

    Tartışma yaratmadan cevap vermeye çalışayım:

    - 1.40 wolves kesinlikle doğru ne yaptığını bilen anlayan bir takımda olan herkes için çok çok doğru; ancak bazen insanlar kurtları yapacaksanız diye lane e gidebiliyor, o zaman çeken koruyan kalmıyor ve bunun sonuçları daha kötü oluyor. Takımınız sizi 1-2 sn gerekirse bekleyecekse kurtlara vurduğunuz an çekip gitmeyecekse %100 haklısın

    - 3. lvl da e ye vermek konusunda senin dediğini aynen yazmıştım builde zaten gang için e şart diye.

    - Defansif bot kısmına pek katılmıyorum, çünkü pek defansif oynamıyorum amacım gang, maks hızda jungledaki creepleri veya dragonu kesmek, 1 lane back yaptıysa oradaki gelen crepleri hızlıca kesmek falan...

    - Frozendan sonra atma gerek olabilir bazen frozen yerine direk atma çıkıp warmog olabilir, bunların hiçbirini yapmadan banshee olabilir. Kısacası buildler ve itemlar değişir, senin dediğin bir durumda doğru olurken başka bir oyunda bambaşka thornmail gerekebilir. Oynadıkça arkadaşlar yavaş yavaş kendilerine ve rakiplerine uygun olanı bulacaklardır diye düşünüyorum. Benimkisi hani %75 kullanılabilecek bir item build.

    - Banshee ve w durumunu bilmiyorum açıkçası önce banshee yi bekleyip arkasından w açıyorum, sen yazarsan rehbere eklerim.

    Yorumlar için teşekkürler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sleeper666

    quote:

    Orijinalden alıntı: mertkosova

    Rotana ufak bi ekleme yapmak isterim. Malum ufak kamplar 1:40da spam oluyo 1:55e kadar beklemek yerine wolfları kesmek daha mantıklı olur hele ki nocturne un self-sustaini varken. 1:52 gibi falan ölüp blue ya yetişirsiniz en kötü de 1-2 saniye geç kalırsınız yani ama her türlü daha karlıdır.
    3 levelda flash kullandırtmak için bile gang gidiyosan e vermelisin bence yoksa cc yokken zor summoner harcatırsın yanında iyi ccsi olan biri olmadığı sürece.
    Melee championlar için defansif bot berserker'sdan her zaman daha etkilidir düşüncesindeyim. Arada bir heart of gold alınabilir opsiyonel olarak. Frozen yapınca atma şarttır bence ama üstüne warmog almaya da gerek yok. Bi de banshee's ile nocturne un w sunu kullanmayı açıklayabilirsin rehberde bu itemı önerdiysen. Aynı anda 2 shieldı birden kaybetmem mümkün çünkü.
    Tabi ki bunlar ufak detaylar onun dışında dh seviyesinin daha üstünde bir rehber olmuş görsel destek olmasa bile eline sağlık.

    Tartışma yaratmadan cevap vermeye çalışayım:

    - 1.40 wolves kesinlikle doğru ne yaptığını bilen anlayan bir takımda olan herkes için çok çok doğru; ancak bazen insanlar kurtları yapacaksanız diye lane e gidebiliyor, o zaman çeken koruyan kalmıyor ve bunun sonuçları daha kötü oluyor. Takımınız sizi 1-2 sn gerekirse bekleyecekse kurtlara vurduğunuz an çekip gitmeyecekse %100 haklısın

    - 3. lvl da e ye vermek konusunda senin dediğini aynen yazmıştım builde zaten gang için e şart diye.

    - Defansif bot kısmına pek katılmıyorum, çünkü pek defansif oynamıyorum amacım gang, maks hızda jungledaki creepleri veya dragonu kesmek, 1 lane back yaptıysa oradaki gelen crepleri hızlıca kesmek falan...

    - Frozendan sonra atma gerek olabilir bazen frozen yerine direk atma çıkıp warmog olabilir, bunların hiçbirini yapmadan banshee olabilir. Kısacası buildler ve itemlar değişir, senin dediğin bir durumda doğru olurken başka bir oyunda bambaşka thornmail gerekebilir. Oynadıkça arkadaşlar yavaş yavaş kendilerine ve rakiplerine uygun olanı bulacaklardır diye düşünüyorum. Benimkisi hani %75 kullanılabilecek bir item build.

    - Banshee ve w durumunu bilmiyorum açıkçası önce banshee yi bekleyip arkasından w açıyorum, sen yazarsan rehbere eklerim.

    Yorumlar için teşekkürler

    Tartışmalık bir durum yok zaten ortada :)
    Takımına dersen "pull blue" şeklinde 10 insanın 9u bekler 10. için de top veya bottakiler durumu anlayıp genelde zaten o yüzden demiştim.
    3 levelda e yi "ben genelde 3te yarı gang atıp lane i rahatlatıp (iyi bir oyuncu kill vermez) sonra 4 olup e yi alıp 1 daha gidiyorum. " bu cümle için demiştim. Burdaki durumda bile e vermen rakipte daha fazla baskı oluşturur summoner spell harcatır genelde.
    Bot veya item build tamamen kişiseldir tabi ki buna saygı duyarım mantık çerçevesinde olduğu sürece.
    Genelde insan bi skill yemek üzereyken banshee açık olmasına rağmen w basar panikten. Bu durumda hem w hem banshee harcanmış olur dezavantaj oluşturur. Sakin olup w yu doğru kullanmak lazım yani.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: EndOfTheRoad

    Attack speed, armor, armor penetration, DODGE, life olmalı. Ben mr runelarını jungle ımı yavaşlattığı için almıyorum

    Çok güzel demişsinde dodge runeları kaldırıldı diye biliyorum

    dodge runeları yerine armor koyup sadece vampiric scepter ile ilk rotayı tamamen yapıp wraitleri de bir daha kesip 4 dakika 5 snde bitirebildim. Base yapıp golemleri kesip 5. dakikada red buff ile lvl4-5 olarak gang yapmak mümkün.
  • Oyun sürelerinin uzaması, solo topların eskisi gibi tanky yerine daha offtank olması sebebiyle build eskisine göre biraz daha offtank hale getirilmiştir.

    Ayrıca jungle rotası da değiştirilmiştir.
  • şuan okumadım ama resim olsa okurdum resimler her zaman daha çekici oluyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HurinThalion

    şuan okumadım ama resim olsa okurdum resimler her zaman daha çekici oluyor

    Herkes okumalı gibi bir iddiam yok ki Bilmeyen, farklı şeyler öğrenmek isteyen resimsiz de olsa okur bence, bu işten para falan da kazanmadığım için çekici kılmaya da çalışmıyorum
  • Rehber gayet güzel yazılmış tabiki herkesin item tercih sıraları farklı olabilir, rehberi sıkılırım diye okumayanlar tekrar düşünmeli, sırf arkadaşımızın anlatımındaki doğallık bile yeterli okumak için :) Rehber için teşekkürler eline sağlık...
  • biraz okudum güzel, bir kaç foto atarsan müsait oldugun bir zamanda ( masteries, rune ve item fotoları) daha iyi olabilir.

    Bu arada sunu eklemek isterim, bence nocturneye full tank gitmek gerekli tıplı udry gibi. Karsı takım veya karsıda noct varsa bizim takım psikolojik olarak sanırım tf de full nocta focuslanıyorlar ( bunda fear'ın etkisi büyük). masteries olarakda 9 - 21 - 0 seklinde verilmeli bence. item olarak phange + wringle + warmog + atma ( araya bir armor pent + cdr veren item suan adı aklıma gelmedi o koyulabilir)
  • Masteryler 21-9-0 değil de 21-0-9 yapılmalıdır.Buff süresini arttırmaya verilmelidir jungleda baya iyi bir özellik.Güzel rehber bu arada
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kronik

    biraz okudum güzel, bir kaç foto atarsan müsait oldugun bir zamanda ( masteries, rune ve item fotoları) daha iyi olabilir.

    Bu arada sunu eklemek isterim, bence nocturneye full tank gitmek gerekli tıplı udry gibi. Karsı takım veya karsıda noct varsa bizim takım psikolojik olarak sanırım tf de full nocta focuslanıyorlar ( bunda fear'ın etkisi büyük). masteries olarakda 9 - 21 - 0 seklinde verilmeli bence. item olarak phange + wringle + warmog + atma ( araya bir armor pent + cdr veren item suan adı aklıma gelmedi o koyulabilir)

    Sağolun yorumlar için, eleştirilere her zaman açığım.

    Şimdi, mastery konusunda 21 kesin attack da olmalı, sebebi jungle ı hızlandırması ve crit damage ile ganglerde başarılı olma şansınızı arttırması. Ganglerde kuleler daha yıkılmadığı için kısa sürede max damage hedeflemek zorunda kalıyorsunuz, iyi bir oyunda sizi gören karşı jungler da gelecektir en kısa zamanda o yüzden böyle kule altına girip shen, amumu, alistar, rammus gibi tanklama şansına sahip olamazsınız. Q-E 2 vuruş adam yattı yattı yoksa o gang fail olur %90. Diğer 9 için arkadaş buff süresini arttırmak için utility demiş ama ben bunu çok sağlıklı bulmuyorum. Bir tanesi ekstra life jungle da durma süremi arttırıyor, diğer bir durum smite tan gelen ekstra 10 gold küçük birşey gözükse de bazen 1 itemı tamamlamamı veya 1-2 pot fazla almamı sağlıyor ve en önemlisi counter jungle olduğu zaman (shaco ali) o life daha da bir önem kazanıyor. Ayrıca bufflar da bende durmuyor mavi sabit ap carryde, kırmızı ise 15. dakikadan sonra ad carry de oluyor.

    Ful tank gidilebilir çok denedim ama o zaman ad carrysine yapıştığınız zaman adam damage vermediğiniz için 1 teamfighttan sonra hemen anlayıp sizi sallamamaya başlıyor, yani adamı rahatsız edecek kadar bir damage de olmalı nocturne da. Tüm takım noca focuslanıyor 1100-1300 arasında yaşıyordum ama şu aralar 1400+ da insanlar o kadar noob değil. Ama solo top oynayan oyuncu kennen falansa o zaman dediğin gibi yapıp ful tank gidiyorum, biraz da takım composition a bağlı yani...




  • Bu build fazla tanky.
    Frozen ve atmasdan sonra kesinlikle bir AD itemi çıkılmalı,
  • noc early gank i gayet iyi olan bi jungler o yüzden bana göre bot la başlamak şart
    başta bende as runelerini kullanıyodum ama ad daha yararlı oluyor
    ayrıca early de brutalizer&heart of gold ikilisi çok işe yarıyor ben öyle gidiyorum

    not:oyun sonu core itemlerden sonra(bana göre frozen-atma-ga) duruma göre last whisper da çıkılabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nihonto -- 12 Nisan 2012; 15:42:37 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.