Şimdi Ara

Jungle Shaco Rehberi (En Detaylı Rehber)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
5
Favori
50.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. (Yeni sezon geldi kabiliyetleri değiştirdim.)

    Bu konuda sizlere mainim Shaco'yu en güzel şekilde anlatacağım. Buildi, oynanışı, nelere dikkat edilmesi gerektiğini, rün ve kabiliyet dizilimini söyleyeceğim.
    Bazı arkadaşlar Shaco'yu AP oynuyor. Güzel oluyor ama çok da etkili değil. Yani biraz şans işi ve zor. Bu yüzden ben AD Shaco Jungle kullanıyorum ve bunu anlatacağım.

    Shaco Nasıl Bir Karakterdir?

    *Yakın dövüş suikastçısıdır.
    *Oynaması çok zevkli bir karakterdir.
    *Kaçış mekanizması olağanüstü bir karakterdir.
    *Rakibinizi deli edebileceğiniz bir karakteridir.
    *Gank kapasitesi çok iyi bir karakterdir.
    *Yavaşlatma (slow) ve korkutma (fear) etkilerine sahip bir karakterdir.
    *Rakibini kolay yakalayabilen bir karakterdir.
    *İyi bir ormancıdır. 6 levelde ejderha kesebilen bir karakterdir.
    *Çabuk ölebilen biraz dayanıksız bir karakterdir.
    *TF sırasında dikkati üstüne çekerek karışıklığı dağıtıp takımınızın rakibi teker teker öldürmesini sağlar. (İşte Shaco'nun en sevdiğim bu özelliğini oyun sırasında kimse anlayamaz ama takıma katkısı çok büyüktür.)

    Shaco'yu Nasıl Counterlarız?

    Shaco görünmez olup kaçabilen bir şampiyon olduğu için Durugörü gibi bir sihirdar büyüsüyle, Lee Sin gibi yetenekleri görünmez şampiyonları görünür hale getirebilen şampiyonlarla, Görüş Totemi ve Kâhin'in Karışımı ile ve sersemletme yetenekleri olan şampiyonlar (Sersemletme Shaco'nun Q yeteneğini engelleyebilir) ile counterlanabilir.

    Shaco'nun Hikayesi

    Çoğu kişi ölümü herhalde komik bulmuyordur. Zaten değildir de, tabii Shaco değilsen. Shaco'ysan, feci komiktir. Shaco, Valoran'ın ilk tam teşekküllü katil komedyeni. Karşısındakini öldürene kadar şaka yapar, sonra da kendisi güler. İblis Soytarı olarak tanınan bu kişi tam bir muammadır. Kimse nereden geldiği konusunda anlaşamaz, Shaco da hiç bir ayrıntı vermez. Yaygın görüşe göre Shaco Runeterra'lı değildir, karanlık ve çarpık bir dünyadan çağrılmış bir şeydir. Bazıları da onun insanlığın karanlık dürtülerinin vücut bulmuş hali olduğuna, bu yüzden mantıkla ikna edilemeyeceğine inanır. En akla yatan inanış ise Shaco'nun, hizmetlerine ihtiyaç duyulana kadar kendi deli haline bırakılmış kiralık bir katil olduğu. Shaco kendisini korkunç, kanuna aykırı bir gaddarlık hakkında sorguya çekmek için arayan yetkililerin elinden her fırsatta kaçarak kurnazlığını kanıtladı. Bu tip dedikodular Valoran yerlilerinin içini rahatlatsa da, böyle kötülük dolu birinin serbestçe dolaşmasına izin verilmesi akıl alacak şey değil.

    Geçmişi hakkındaki gerçek ne olursa olsun, Shaco League of Legends'a (Efsaneler Ligi) sadece kendi bildiği sebeplerle katıldı. Hem diğer şampiyonların hem de halkın çoğunlukla çekindiği biri. Sadece Savaş Enstitüsü'ndeki sihirdarlar böyle bir yaratığın Lig'e girmesine izin verilme nedenini biliyor. Ama çoğu Runeterra'lı, bunun ele avuca sığmaz Shaco'yu baştakilerin gözünün önünde tutmak için yapıldığından şüpheleniyor. Bu şampiyon elbette deliliğin açıkça hüküm sürebildiği yerlerde, örneğin Zaun ve Noxus'un güce aç sihirdarları arasında gözde.

    Ne yaparsanız yapın, sakın ona şakayı anlamadığınızı söylemeyin.

    Shaco'nun Yetenekleri

    Arkadan Vuruş

    Shaco, bir birime arkadan saldırdığında %20 fazla hasar verir.

    Kandırmaca (Q)

    Shaco görünmez olur ve hedef konuma ışınlanır. Sonraki ilk saldırısında kritik vuruş yapması kesindir.
    Shaco yakına ışınlanır ve 3,5 saniyeliğine görünmez olur.Sonraki 6 saniye içerisinde yaptığı ilk normal saldırı kritik vurarak, %140/160/180/200/220 hasar verir (normal kritik vuruşlar %200 hasar verir).




    Soytarı Kutusu

    Shaco hedef konumda canlı bir Soytarı Kutusu yaratır. Kutu görünmez bir şekilde, yakındaki birimleri Korkutup yakına gelenlere saldırmaya hazır halde beklemeye koyulur.
    Shaco hedef noktaya bir Soytarı Kutusu bırakır. Kutu 2 saniye sonra görünmez hale gelir ve bir rakip yaklaştığında açılarak yakındaki rakipleri 0.5/0.75/1/1.25/1.5 saniyeliğine korkutup onlara saldırır.Yaptığı saldırılar 35/50/65/80/95 (+20% Yetenek Gücü) büyü hasarı verir; Soytarı Kutusu görünmez haldeyken 60 saniye, saldırı yaparken 5 saniye aktif kalır.




    Çift Zehirli Bıçak

    Shaco'nun bıçakları vurdukları hedefi pasif olarak zehirleyerek yavaşlatır ve minyonlarda ıskalama ihtimali ortaya çıkmasını sağlar. Shaco, hedefi zehirleyerek hasar vermek için bıçaklarını fırlatabilir.
    Pasif: Çift Zehirli Bıçak kullanıma hazırken, Shaco'nun normal saldırıları hedefin Hareket Hızı değerini 2 saniyeliğine %10/15/20/25/30 azaltır. Ayrıca, minyonların vuruş ihtimalini de 2 saniyeliğine %20/22.5/25/27.5/30 azaltır.
    Aktif: Hedeflenen rakibe 50/90/130/170/210 (+100% ek Saldırı Gücü) (+100% Yetenek Gücü) büyü hasarı verir ve Hareket Hızı değerinin 3 saniyeliğine %10/15/20/25/30 azalmasına sebep olur.




    Halüsinasyon

    Shaco, yanıbaşında kendi görüntüsünü içeren bir yanılsama oluşturur. Bu yanılsama, rakiplere saldırabilir (Kulelere normalin yarısı hasar verir) Yanılsama öldüğünde patlar ve çevresindeki rakiplere hasar verir.
    Shaco kısa süreliğine kaybolur ve 18 saniye boyunca yanında kalacak bir klonla yeniden ortaya çıkar. Klon, Shaco'nun verdiği hasarın %75'ini verir; gördüğü hasar ise %50 oranında artar.Klon öldüğünde patlayarak, yakındaki rakiplere 300/450/600 (+100% Yetenek Gücü) büyü hasarı verir.Klon, alt tuşuna basılı tutup sağ fare tuşu kullanılarak veya bu yeteneği tekrar etkinleştirerek yönetilebilir.




    Shaco'nun Kısaca Özelliklerini ve Yeteneklerini Belirten Bir Video (Benim Çevirim ve Dublajım İle):




    Evet, buraya kadar Shaco'nun temel özelliklerini, yeteneklerini, nasıl bir şampiyon olduğunu vs. öğrendik. Yani şampiyonu yeni aldık ve üstteki bilgileri de edindik.
    Rün ve kabiliyet dizilimi nasıl olmalı? Şimdi ben bu şampiyonu nasıl kullanacağım? Nelere dikkat etmem lazım? Hadi şimdi onları görelim.


    Rün Dizilimi

    Rünler karakteri oyunun başlarında sağlam yapan temel bir unsurdur. Rünlerimizde amacımız eksik olan yönlerimizi geliştirmek. Yani Shaco için saldırı hızı, saldırı gücü, zırh ve büyü direnci almamız gerek. Bu rünler Shaco'yu oyunun başlarında daha sağlam bir şampiyon yapacaktır. Ayrıca orman kamplarını temizlemeyi ve gank atmayı da kolaylaştıracaktır.
    Damgalara 9x "Saldırı Hızı", mühürlere 9x "Zırh", nişanlara 8x "Büyü Direnci ve 1x Saldırı Gücü", cevherlere ise 3x "Saldırı Gücü" koyuyoruz. Dikkat etmemiz gereken şey nişanların birinde saldırı gücü olmalı.

     Jungle Shaco Rehberi (En Detaylı Rehber)



    Kabiliyetler

    Kabiliyetlerimiz de bu şekilde.

     Jungle Shaco Rehberi (En Detaylı Rehber)



    İtem Dizilimi


    1. İlk önce bu itemlerle başlıyoruz.
     Jungle Shaco Rehberi (En Detaylı Rehber)
     Jungle Shaco Rehberi (En Detaylı Rehber)


    2. Sonra ormanda 900 altın biriktirip bu itemleri alıyoruz.
     Jungle Shaco Rehberi (En Detaylı Rehber)
     Jungle Shaco Rehberi (En Detaylı Rehber)
     Jungle Shaco Rehberi (En Detaylı Rehber)


    3. Sonra 800 altın biriktirip base atıyoruz be bu itemleri alıyoruz.
     Jungle Shaco Rehberi (En Detaylı Rehber)


    4. Sonra 1425 altın yapıp bunları alıyoruz.
     Jungle Shaco Rehberi (En Detaylı Rehber)


    5. Sonra benim en sevdiğim item, "Büyük Kertenkele'nin Ruhu" itemiyle çok iyi giden "Celladın Çağrısı" alıyoruz. Belirli bir altın biriktirmeniz gerekmez. Base atmak istediğiniz bir zamanda alt itemlerini "Hırs Kılıcı" ve "Uzun Kılıç" da alıp sonradan itemi tamamlayabilirsiniz. Bu iki itemin pasifi birleşince gerçekten çok iyi oluyor. Pasiflerini inceleyebilirsiniz.


    Buraya kadar ana itemleri gördük. Bunları çıktıktan sonra eminim çok sağlam olacaksınız. Şimdi oyun lateye doğru gidiyor ve Shaco'yu daha güçlü yapmamız lazım.

    6. Biraz daha tanky olmak için bu itemleri alabilirsiniz. Özellikle Ağırkan'ın pasifi kendi pasifinizle birleşince 10 numara oluyor. Deneyin anlayacaksınız. Ayrıca Atma'nın Mızrağı da çok iyi itemdir. Size hem saldırı gücü hem kritik vuruş hem zırh hazandırır. (Karşıda AP ve AD karakterler olduğunu var sayarsak. AP yoksa büyü direnci almanıza gerek yok.)
     Jungle Shaco Rehberi (En Detaylı Rehber)


    7. Şimdi oyun iyice uzadı. Yani itemleri yardırmamız lazım. İlk çıkacağınız item Hydra olsun. Çünkü ultinizin yani klonunuzun verdiği hasarı arttırmak için Hydra çıkmanız gerek. Eğer baya kill aldıysak Ağırkan'ı satıp yerine Donmuş Balyoz alabilirsiniz. Celladın Çağrısı'nı satıp yerine Ebedi Kılıç alabilirsiniz.

    Yetenekleri Yükseltme Sırası (Maxleme)

     Jungle Shaco Rehberi (En Detaylı Rehber)


    Eğer çabuk gank atmanız gerekiyorsa 2. levelde Q yeteneğine verin. Eğer gerekmiyorsa ve hızlı level alıp hemen altın biriktirmek istiyorsanız 2. levelde E yeteneğine verin.

    Sihirdar Büyüleri

     Jungle Shaco Rehberi (En Detaylı Rehber)
     Jungle Shaco Rehberi (En Detaylı Rehber)


    "Çarp" ve "Tutuştur" Shaco için çok önemli. Önemini "Oynanış" bölümünde anlayacaksınız.

    Oynanış

    Şimdi size nasıl Shaco'yu nasıl oynayacağınızı ve püf noktalarını en detaylı şekilde anlatacağım.

    1. Oyuna başladık itemlerimizi aldık (yukarıda bahsettiğim itemler). Koşa koşa maviye gidiyoruz. W yeteneğimizi hemen geliştirmiyoruz! Çünkü maviye geldiğimiz zaman baskın yeme ihtimalimiz olabilir. Takıma arkadaşlarımıza 1. dakikaya kadar hemen yerlerini almasını istiyoruz (maviyi koruması için takım arkadaşlarımızı yerleştiriyoruz) Ama 1. dakikaya kadar halletmemiz lazım. Baktık baskın falan yok ortada W yeteneğini geliştirin ve 1:03 dakikada mavinin doğacağı bölgenin arkasına soytarı kutularımızı yerleştirmeye başlıyoruz. 1:55'e kadar 4 soytarı kutusu yerleştirmiş olmamız gerek. Mavi doğduktan sonra maviyi alıyoruz. (Videoda görüldüğü gibi.)


    2. Level atladık. Şimdi eğer çabuk gank atmanız gerekiyorsa Q yeteneğine verin. Eğer gerekmiyorsa ve hızlı level alıp hemen altın biriktirmek istiyorsanız E yeteneğine verin. Eğer rakip takımda jungler varsa koşa koşa haritada belirttiğim yere gidiyoruz:

     Jungle Shaco Rehberi (En Detaylı Rehber)


    Ve hemen soytarı kutularımızı koymaya başlıyoruz. Koyabildiğimiz kadar hiç vakit kaybetmeden. (Eğer karşı tarafta manasız jungler varsa büyük ihtimal kırmızıyı kesmiştir. Ve kırmızıyı kestikten sonra ya ifritlere ya da golemlere gidecektir. Bu yüzden haritada belirttiğim yere gitmeden önce çok dikkatli olun. Rakibiniz sizi görmemeli. Çimene girmeyi başardıysanız çok iyi işi çıkardınız demektir.) Rakip jungler bu çimenden mutlaka geçecektir ve o geçene kadar bekleyeceğiz. Ve ölen soytarı kutularının yerine zaman kaybetmeden yenilerini koymaya devam edeceğiz. Rakip jungler çimene yaklaştığı anda hemen arkasına doğru Q yeteneğini kullanın ve soytarılarla birlikte siz de vurmaya devam edin. Bu arada rakibiz "Sıçra" kullanması ihtimaline karşı "Tutuştur" yeteneğini de kullanın. (Videoda görüldüğü gibi)



    Ama tabi bazen başarısız olunabiliyor.

    3. İlk kanı bu yöntemle aldıysak iyi gidiyoruz demektir. Ganklerimizi sağlam tutalım. En çok hangi koridor zorlanıyorsa genelde oraya gank atalım. Şimdi Shaco ile örnek bir gank nasıl atılır onu görelim:



    Gördüğünüz gibi Q attıktan sonra oraya bir soytarı kutusu koydum. Nedeni ise rakibiniz kaçarken soytarı kutusunun yanından geçerken korkutulsun ve onu yakalamamız için bize zaman kazandırsın. Buna dikkat edelim.

    Ayrıca W yeteneğini kaçarken ya da totem niyetine de kullanabilirsiniz.

    4. Ganklarimizi attık. Bazıları başarılı bazıları başarısız olabilir. Takımımız yavaş yavaş midde toplanmaya başlıyor. Bir TF hazırlığı oluyor. TF'lerde dikkat etmemiz gereken nokta, TF'ye direk girmememiz gerektiğidir. Yani TF başlayınca ultinizi açın ve klonunuzu TF'ye yollayın. Siz kıyıda köşede durun ya da tek kalmış rakipleri kesin. Baktık TF bitiyor;

    *Eğer TF'yi bizim lehimize dönüyorsa canı az olan ve kaçmaya çalışan rakipleri kendiniz avlayın.
    *Eğer TF bizim aleyhimize dönüyorsa (yaşayan tek siz kaldıysanız ve karşıda 2-3 kişi yaşıyorsa) arkanıza bakmadan kaçın.

    Çünkü Shaco suikastçi bir karakterdir TF'ye direk girerseniz hemen yatarsınız. Hele ki Q yeteneğiyle girerseniz kaçma şansınız bile olmaz.

    Bir Tüyo

    Oyunun sonlarına doğru rakip takımın birliğini bozmanız gerek. Yani rakip takımdan 2-3 kişi peşinize takıp onları kendi takım arkadaşlarınızın yanına getirebilirsiniz. Bunun için yeteneklerinizi kullanın. 1 tane bile taksanız peşinize kârdır çünkü TF'te 5 vs 4 olacak ve büyük ihtimal siz kazanacaksınız. Rakibinizi yeteneklerinizle deli edin sizi yakalayabilmek için hırs yapsınlar.

    5. Shaco çok iyi kule alabilen bir şampiyondur. Bu yüzden oyunun sonlarına doğru kule almak gerekiyorsa bundan sorumlu olacak kişi de sizsiniz. Çünkü hem ultinizle kolayca kule alabilirsiniz. Hem de yeteneklerinizle hızlıca kaçabilirsiniz.

    Kaçma Yöntemleri

    *Önceden yerleştirdiğiniz soytarı kutularına doğru kaçmak size büyük bir avantaj kazandırır.

    *Aldatmaca yeteneğini ileri doğru (kaçtığınız yöne doğru) değil de rakibin arkasına doğru atmanız gerek. Çünkü eğer ileri doğru atarsanız rakibiniz büyük ihtimal ileri doğru attığınızı anlayacak ve o tarafa doğru gidecektir. (Nasıl yapılacağını videoda gösterdim)



    *E yeteneğini kullanarak rakibinizi yavaşlatıp daha rahat kaçabilirsiniz.

    *Ultinizi kullanabilirsiniz. Ultinizi açtığınızda klonunuzu "R" tuşu ile başka bir yere yönlendiriniz. Kendiniz başka bir yere gidin. Bu sayede rakibiniz şaşıracak kararsızlıktan+yanlış yola sapmaktan siz zaman kazanmış olacaksınız.


    Anlatacaklarım bu kadar. Eğer aklıma yeni bilgiler gelirse ekleyeceğim. Kendinize iyi bakın arkadaşlar. İyi şakalar!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furko3455 -- 15 Aralık 2013; 23:02:19 >







  • Detaylı bir rehber olmuş , şakacı olmamasıda bir başka.'' Şakacı Şako '' ile zamanında yeterince feedledik biraz farklı Rehberlere kayma zamanı geldi.

    Sonuç olarak emeğe saygı ellerine sağlık.
  • Hocam bayaa ugrasmmıssın.İçinde emek olan guzel ama başarısız bır rehber bana göre.Hatta skıll dızılımı dısında kalan hıc bır seye katılmıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hydrogena

    Detaylı bir rehber olmuş , şakacı olmamasıda bir başka.'' Şakacı Şako '' ile zamanında yeterince feedledik biraz farklı Rehberlere kayma zamanı geldi.

    Sonuç olarak emeğe saygı ellerine sağlık.
    Q bitmeden w atmak yerine gore daha iyi ama mümkün olduğu kadar arkasına gecip vurmak en mantıklısı asıl damagecimizi oyle atıyoruz cunku.Gorunmezken w atınca gorunur oldugumuzdan adamı kesme sansımız dusecektir.Arkasından wurduktan hemen e atıp slowlandıgı icin w rangeiyle beraber gene fearlamamız mumkun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vogue

    Hocam bayaa ugrasmmıssın.İçinde emek olan guzel ama başarısız bır rehber bana göre.Hatta skıll dızılımı dısında kalan hıc bır seye katılmıyorum.
    Buildi gören kör oluyor 0 hp kasıp atma almak statik almadan shaco oynamak konu kilit üye ban forum ateşe verilsin.
  • EpicSux kullanıcısına yanıt
    Kardeşim sen istersen kasarsın. Zaten ana itemleri aldıktan sonra yardırın demiştim. İçinde statik de dahil. Can zaten Ağırkan ve Donmuş Balyoz'dan geliyor.
  • gerçekten süper
  • quote:

    Orijinalden alıntı: furko3455

    Kardeşim sen istersen kasarsın. Zaten ana itemleri aldıktan sonra yardırın demiştim. İçinde statik de dahil. Can zaten Ağırkan ve Donmuş Balyoz'dan geliyor.
    Başarılı bir rehber. Bilmediğim şeyler öğrendim acıkcası.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: By_DoMiNo

    Başarılı bir rehber. Bilmediğim şeyler öğrendim acıkcası.

    Alıntıları Göster
    şakacı şako varken buda neymiş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WhySoDelicious!

    Hocam bayaa ugrasmmıssın.İçinde emek olan guzel ama başarısız bır rehber bana göre.Hatta skıll dızılımı dısında kalan hıc bır seye katılmıyorum.

    seni kendime cok yakin hissettim hele base donup o can kristalini aldugini gorunce :(
    GOZELERİMMMM!!!!! Sanki kursu dokuyorlar gozlerime
    .
    ad build (sari build yapinsari olan herseyi alin:D -sunfire haric:D-)
    .
    ap build%40cd sart d.f.g sart
    .
    runlerde (ister ad ol ister ap)
    maviler ap
    kirmizilar ad
    sarilar zirh
    buyukler 2ad 1ap iyi olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CastellonA

    quote:

    Orijinalden alıntı: WhySoDelicious!

    Hocam bayaa ugrasmmıssın.İçinde emek olan guzel ama başarısız bır rehber bana göre.Hatta skıll dızılımı dısında kalan hıc bır seye katılmıyorum.

    seni kendime cok yakin hissettim hele base donup o can kristalini aldugini gorunce :(
    GOZELERİMMMM!!!!! Sanki kursu dokuyorlar gozlerime
    .
    ad build (sari build yapinsari olan herseyi alin:D -sunfire haric:D-)
    .
    ap build%40cd sart d.f.g sart
    .
    runlerde (ister ad ol ister ap)
    maviler ap
    kirmizilar ad
    sarilar zirh
    buyukler 2ad 1ap iyi olur

    Alıntıları Göster
    Emeğe saygı fakat, useless bir build oyun sonunda böyle bir build daha iyi:Lantern,StaticShiv,IE,TriForce,Hydra,MobilityBot oyun sonunda lantern satılıp GA alınabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi █Loading... -- 28 Ekim 2013; 18:01:16 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: █Loading...

    Emeğe saygı fakat, useless bir build oyun sonunda böyle bir build daha iyi:Lantern,StaticShiv,IE,TriForce,Hydra,MobilityBot oyun sonunda lantern satılıp GA alınabilir.

    Alıntıları Göster
    Yorumlarınız için teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: furko3455

    Yorumlarınız için teşekkür ederim.

    Alıntıları Göster
    Şakacı şako > tüm rehberler
  • şakacı shaco sandım şimdi gidiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Daniel Faraday

    şakacı shaco sandım şimdi gidiyorum
    Elinize sağlık detaylı olmuş rehber
  • İtemleri gorunce kor oldum
  • emeğe saygı fakat bir Şakacı şako değil
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr Kat

    emeğe saygı fakat bir Şakacı şako değil
    nedir bu şakacı shaco dediğiniz :D şahsen ben bu buildle çoğu oyunu kazanıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: furko3455

    nedir bu şakacı shaco dediğiniz :D şahsen ben bu buildle çoğu oyunu kazanıyorum.

    Alıntıları Göster
    Kabiliyet sayfasını değiştir birde şakacı shaco en iyi rehberdir kimse ondan daha iyi rehber yapamaz
  • Ilk kez celladın çağrısı olan bir build gördüm,deneyeceğim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.