Şimdi Ara

JVC Projeksiyonları - ANA KONU - (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
224
Cevap
11
Favori
13.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • charnel kullanıcısına yanıt
    Ne yaptın elde ki kabloyu denedin mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: astramastra

    Ne yaptın elde ki kabloyu denedin mi?

    Yok aldım aslında teçhizatı ama denemedim, denemiycem sanırım. Tırstım zira, cihazı brick yaparsam evde dekor olarak kullanırım o saatten sonra muhtemelen. Avsforumda denenmemiş aletle yapma, bozulma ihtimali yüksek deyip gözümü korkuttular.

    O sebeple bu konuda denenmiş, uygulanmış bir şey var mıdır diye sordum?

    Tuncay a bi sordum, Tec-Pro ya danış dedi. Oraya yazdım, cihazı getir demişler. O da zor iş Bursa'dan.

    Aslında kesinlikle yapmam lazım. Özellikle handshake kısmında ciddi düzeltmeler getiriyormuş, benim Digiturk le hala sıkıntılı sayılır sistem, araya HDMI switch bile koydum tam fayda etmedi.

    Sonra şu BT.2020 yi atmak istiyorum, 4K - BT.2020 renk kodlu filmlerim var. Yine HDR filmlerim de var. Bunlarda Gamma D ye alıyor cihaz otomatik olarak. Fakat görüntü çok karanlık oluyor. Millet buna uygun custom Gamma ayarı hazırlamış, cihazın içine atmalık.

    İşte cihaz şu an 4K-60hz-4:4:4 olarak çalışıyor, kablolarım 10 numara ama bir de şu kalan işleri yapsak Nirvana ya ulaşacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charnel -- 27 Nisan 2017; 10:52:39 >




  • Elektronik ci den 5 lira kablo aldım attım



    Hiç sorun olmadı





    Boyle korku duyacak olsam atmaz dim. Cahil cesareti ile attım gitti :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya bi fotoğraf koyabilir misin sana zahmet ekipmanın?

    Ben özellikle adaptörden değil kablodan çekiniyorum. RS233-C Null Modem kablo ama VGA kablosu mu yoksa söylendiği gibi RS-232C kablosu mu bilemiyorum ki? Farklı mıdır bu iki kablo tipi? Benimkiler fotoğrafını attıklarım. Yoksa adaptör çok dandik değil ama

    Valla kullanıcının biri konu açmış gördüm, brick yapmış RS-400 ü.
  • charnel kullanıcısına yanıt
    İki kablo farklıdır Samet, VGA 15pin ,RS232 9 pin dir.
  • Haklısın, saçma oldu sorum. Ama şöyle düzeltebilirim belki. Bendeki de 9 pinli her 2 tarafı dişi RS232 kablo. Bunun null modem kablo dan başka bir şey olma ihtimali var mıdır ki acaba?

    Yakacam çiçek gibi aleti koydum kafaya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charnel -- 28 Nisan 2017; 11:37:4 >
  • Dün bir gaza gelip elimdeki teçhizatı kurdum fw update için. Fakat direkt bağlantı kurulamadı diye hata verdi. Farklı USB portlarını falan denedim ama hep aynı. Belki de elimdeki RS232 kablo "null modem cable" değildir, bilmiyorum farklı farklı oluyolar mıdır?

    Renk profillerini atma işi Ethernet le ve cihaz açıkken yapıldığı için onu atayım bari dedim ve halettim sorunsuz. BT.2020 ve Avsforum dan bazı adamların yaptığı 1-2 profili attım. REC.709 Filter, No filter falan vardı, attım içine gitti. Ayrıca yine custom yapılmış 1-2 gamma profili de attım.

    Bu custom gamma ları HDR filmlerde cihaz kendi otomatik "Gamma D" ye aldığı ve görüntü çok karanlık olduğu için düzenlemişler. Bende de o karanlık durumu vardı, neyse attık bunları işte. Aslında bunları kalibrasyonla falan yapmak gerekiyor heralde de, onu beceremeyeceğim kesin.

    Neyse bunları attık ama işin teknik kısmını bilmediğim için kafamda deli sorular tabi.. Biz şimdi ne zaman REC.709 ya da BT.2020 ye almalıyız? Yani bazı filmlerde yazıyor tabi BT.2020 diye, sadece bunları izlerken mi yapmalı?

    Veya Nvidia Shield ı hangi ayarda tutmak lazım, sadece 10 bit film izlerken mi orasını 10 bit e getirmek lazım. Rec.709 ve BT.2020 seçenekleri her türlü Chroma seçeneği için var? Yok mu bu işin bi "Default" u, ayarlasak öyle devam etsek. Baya bi ayarlara vs. sardım, film izleme 2. plana kaldı yine. Sistemi tam kapasitede kullanamıyor muyuz diye dert oldu valla




  • Sizce JVC RS 500 4K için elimde mevcut olan 4K destekyelen Audioquest Marka (8 m) lik Pearl modeli HDMI Kablo sağlıklı olur mu ? Yoksa 2m lik Audioquest Chocolatte almak daha mı iyi olur. Kablonun uzunluğu veya kısa oluşu görüntüde bir fark yaratır mı veya bunu göz algılar mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şahsi görüşüm ses ve görüntü de kullanılacak kablonun kısa olanı makbuldur. Söz konusu projeksiyon olunca kısa kablo kullanmak
    standart sinema sistemi olanlar için biraz zor. Standartları destekleyen iyi bir kablo da teorik olarak fark olmaması lazım fakat
    pratikte oluyor maalesef, özellikle JVC ler içinse kablo seçiyor diyebilirim.Eliniz de ki kablo versiyonu 1.4 mü 2.0 mı? 1.4 ise
    4K 24p max 30p görüntü alırsınız 60p alamazsınız aynı zaman da renk derinliği de 8 bit ile sınırlı kalır.
    2.0 ise AQ kötü bir marka değil kısa olanı ile arasın da fark olmamalı diye düşünüyorum.
  • Eğer JVC bahsettiğimiz gibi Anthem e 2 metre uzaktaysa bu sistemi aşağıya çekmemek için Audioquest Coffee alın geçin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • astramastra kullanıcısına yanıt
    2.0 versiyon 8 m oluşu ve dediğiniz gibi JVC lerin kablo seçme durumu bende ? bıraktı. Coffee modelinden ziyade omadı 2 m lik chocolatte den gitmek daha sağlıklı olcak gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aq pearl 8 mt beni sıkıntıdan kurtaran kablodur. Hdmi 2.0 destekli.
    Ayni kablonun 1.5 mt side var bende kablo serisi aynı olmasına ragmen 8 mt olanı bayagı kalın digerine göre.
    Tabi 4 k deneme sansım yok ama sıkıntı yaratacağını zannetmiyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mehmet Ali Karakaya

    Sizce JVC RS 500 4K için elimde mevcut olan 4K destekyelen Audioquest Marka (8 m) lik Pearl modeli HDMI Kablo sağlıklı olur mu ? Yoksa 2m lik Audioquest Chocolatte almak daha mı iyi olur. Kablonun uzunluğu veya kısa oluşu görüntüde bir fark yaratır mı veya bunu göz algılar mı ?

    Mesafe sadece 2 metre ise işiniz zaten oldukça kolay. 8-10 metreyi geçtikten sonra 1080p için olmasa da 4K için çok zorlaşıyor işler.

    Nacizane tavsiyem bahsettiğiniz kabloya 100$ civarında para vermektense 8$ + kargo masraflı alttaki kabloyu alın.

    Monoprice marka "Premium" sertifikalı bir kablodur. 18gbps bant genişliğini destekliyor yani 4K-60hz-4:4:4.

    Ben de çok yakın zamanda elimde dursun diye bir kaç tane fazla fazla aldım. Üzerinde ne yazıyorsa destekliyor kablo, bizzat kullanıyorum.
    https://www.amazon.com/Monoprice-Certified-Premium-Speed-Cable/dp/B01GCGKI3O/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1494405544&sr=8-1&keywords=monoprice+certified+premium+high+speed+hdmi+cable



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charnel -- 10 Mayıs 2017; 20:35:48 >




  • Fiyatı baya uygunmuş kargo dahil 50 TL yine Audioquest alsam daha iyi olur .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkeze selam, jvc rs 500 4k cihazımı satıyorum . Ktusu içeriği türkiye garantisi (21 ay devam) hepsi mevcut 347 saatte hiç bir kusuru yok sıfırdan farkı saati ilgilenen arkaşlar pm den ulaşabilir.JVC Projeksiyonları - ANA KONU -JVC Projeksiyonları - ANA KONU -JVC Projeksiyonları - ANA KONU -JVC Projeksiyonları - ANA KONU -JVC Projeksiyonları - ANA KONU - JVC Projeksiyonları - ANA KONU - bu arada fenerbahçenin şampiyonluğunu kutliyim dedim JVC Projeksiyonları - ANA KONU - konu kirliliği için özür dilerim. Not:satılmıştır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kardanad -- 20 Ocak 2018; 17:3:25 >




  • Arkadaşlar Audioquest HDMI Kablolarda fiber özelliği var mı?
  • Güncel tüm Audioquest HDMI kablolar Ethernet aktarımına sahip. Ancak yüksek hiz için aşağodaki şartlar geçerli.


    ETHERNET AND AUDIO RETURN CHANNEL ENABLED: All AudioQuest HDMI cables up to 10 meters are rated High Speed with Ethernet. From 12 meters to 20 meters AudioQuest HDMI cables are Standard Speed with Ethernet.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Max 8M kadar hepsi 4K 60 HZ 10 BİT Destekler diye tahmin ediyorum.
  • Destekler ama rakamlara ve özelliklere kanmayın kablolar arasındaki kalite farkı çok büyük. Riske girip giriş seviyesi bir model almayın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    JVC RS 500 için 2 m CHOCALATTE Düşündüm JVC Projeksiyonları - ANA KONU -

    HIGH SPEED DATA CAPACITY: HDMI standards and capabilities have improved significantly since DVI first evolved into HDMI. All generations are backward compatible. However, not all previous HDMI cables can transmit the full 18Gbps of data required to optimize today’s HDMI 2.0 equipment. While there is currently no 4K/60 4:4:4 software requiring the full 18Gbps capability of HDMI 2.0, some sources (UHD Blu-ray players) can be set to upsample, requiring 18Gbps capability. (Upsampling often should be done in the TV rather than in a previous component — but that’s your decision.) The most important thing to know and understand is that all AudioQuest HDMI cables up to 8 meters are guaranteed to exceed the requirements for all possible HDMI 2.0/HDCP 2.2 data streams, including 4K UltraHD, HDR, and Blu-ray Ultra HD.




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.