Şimdi Ara

JVC RX-5022R 5.1 ses sistemini masaüstü bilgisayara bağlama?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle iyi forumlar herkeze, benim jvc marka 5.1 ses sistemim var ve hiçbir kablosu takılmamış durumda kablolar siyah beyaz ses sistemi kurmadan pek anlamıyorum bilgisayara bağlamak istiyorum bilgisayarımın anakartı msı 970 gaming optik çıkışı var anakartın arkasında aşağıda resimleri attıgım sistemi bilgisayara nasıl bağlarım ve birbirine kabloları nasıl montaj ederim ayrıntılı bilgi verebilirmisiniz neyi nereye takacağımı bilmiyorum tek istediğim bu sistemi bilgisayarımda kullanmak bunu yapmak içinde yardımınıza ihtiyacım var :)

     JVC RX-5022R 5.1 ses sistemini masaüstü bilgisayara bağlama? JVC RX-5022R 5.1 ses sistemini masaüstü bilgisayara bağlama? JVC RX-5022R 5.1 ses sistemini masaüstü bilgisayara bağlama? JVC RX-5022R 5.1 ses sistemini masaüstü bilgisayara bağlama? JVC RX-5022R 5.1 ses sistemini masaüstü bilgisayara bağlama?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliheyder -- 25 Mart 2016; 18:14:49 >







  • Hızlıca bir bağlantı şeması çizdim, umarım işine yarar.

     JVC RX-5022R 5.1 ses sistemini masaüstü bilgisayara bağlama?
  • Yardımın için çok teşekkürederim bu dediklerini yapacağım ama sormak istediğim birşey var bu subboferın arkasındaki kırmızı siyah mandallar ne için kullanılıyor bu sistemden senin dediğin şekilde en verimli sekilde ses alabilirmiyim :)
  • aliheyder A kullanıcısına yanıt
    Açıkçası o mandalları anlatmak biraz zor :-)

    JVC amfinin arkasındaki sub woofer çıkışı pre out olarak belirtilmiştir. Pre out çıkışı, ses amfi tarafından güçlendirilmeden önce çıkış anlamına geliyor. Bu çıkışın seviyesi normal bir kulaklık çıkışı seviyesindedir. Bu sebeple bu düşük sinyal seviyesine uygun bir girişe bağlanmalıdır. Sizin Sub'ın arkasındaki Hilhan ustamızın işaretlediği kısım da düşük seviye (low level) sinyale uygun kısımdır.

    Alttaki mandallı kısım ise amfiden güçlendirilmiş şekilde gelen sinyale uygundur. Misal sizin JVC'den ön hoparlörlere giden kabloları yüksek seviye giriş (High Level input) yazan kısma bağlarsınız. Hoparlörleri ise onun altındaki To main speakers kısmına bağlarsınız.

    Bu bağlantının amacı özel sub woofer çıkışı olmayan stereo amfilere sub woofer ekleyebilmektir. Yada yine özel sub pre out'u olmayan bir amfide bas performası yeterli olmayan hoparlörler kullanıyorsanız bas frekansları sub'ın vermesini, kalan tizlerin de hoparlörlerden gelmesini sağlamaktır. Misal sizin hoparlörler uydu tipi olduğu için verimli şekilde verebilecekleri aralık orta ve tiz seslerdir. Bu sebeple sub'ı bu şekilde kullanarak bas sesleri ayrıştırıp uydulara uygun freakanstaki seslerin gitmesini sağlar. Ama sizin amfide sub pre out çıkışı olduğu için bu frekans (bas-tiz) ayrımını amfi yapıp hoparlörlere ona göre aktarıyor. Bu sebeple siz Hilhan hocamızın dediği şekilde bağlantı yapın.


    Optik ile bağlantı yaptığınızda filmlerde passthrough (bitstream) yöntemi ile 5.1 ses alabilirsiniz. Bu olay pc'deki program yada kodeklerin sese hiç dokunmadan aktarması olayıdır. Bu sayede amfiniz filmin sesi DTS yada DOLBY ise 5.1 olarak çözümleyip 5.1 olarak verebilecektir. Fakat normal masaüstü kullanımında yada oyunlarda 5.1 ses alamayabilirsiniz. Çünkü optik bağlantı ile normal aktarımda (PCM) stereo 2.0 şeklinde iletim yapabiliyorsunuz.

    Bu sorunu çözebilmek için ses kartı üreticileri Dolby Digital Live ve DTS Connect diye iki ayrı kodlama yöntemi üretmişler. Misal bendeki Asus Xonar D1 ses kartında bu Dolby Digital Live kodlama yöntemi mevcut. Bu sayede sizdeki gibi optik girişli bir ses sistemine masaüstü yada oyunlarda da Dolby formatında 5.1 şekilde ses iletebiliyorum.

    Yalnız bu tarz özellikler genellikle onboard ses kartlarında pek olmuyor. Fakat sizin anakartın ses kartı (Realtek ALC 1150) biraz daha iyi gibi duruyor. Ve de sitesinde yazan özelliklere göre DTS Connect özelliğine sahip olabilirmiş. Bu sebeple ses kartınızın ara yüzünü bir karıştırın derim.
    http://www.realtek.com.tw/products/productsView.aspx?Langid=1&PFid=28&Level=5&Conn=4&ProdID=328

    Araştırınca gördüm ki anakart üreticisinin yaptığı anlaşmalara göre bu özellikler aktif olabiliyor yada olmuyormuş. Bu sebeple, kilidi açılmış (unlocked) realtek sürücüleri ile bu özellikler aktif edilebiliyormuş. Alttaki linklerde kullanıcıların nasıl çözüm ürettiklerini görebilirsiniz.

    http://forums.astrogaming.com/index.php?threads/a50-realtek-hd-audio-alc1150.82714/
    http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-hardware/i-have-a-realtek-hd-audio-controller-and-the-dts/f8825399-9c93-4a8f-9ae0-89349e17db1e
    http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=391553
    Bu mesaja eklenen görseller:

     JVC RX-5022R 5.1 ses sistemini masaüstü bilgisayara bağlama?




  • Yardımlarınız için çok teşekkürederim saolun emeğinize sağlık iyi forumlar :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.