Şimdi Ara

^^Kaan Sezyum-Mac Pc Farkı, ya da Kadınlar ve Erkekler !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kaan Sezyum'dan bir inci








    İnsanlığın şifresini kafamla kırdım!

    Az sonra okuyacaklarınız hakkında en ufak bir bilginiz bile yok...


    23/12/2006 - Radikal Cumartesi


    KAAN SEZYUM

    Kendi çevremde yaptığım ufak çapta bir araştırmadan sonra şöyle bir gerçekle karşılaştım. Kadınlar PC tabir ettiğimiz, Windows işletim sistemi üzerinde çalışan bilgisayara; erkekler ise Mac, yani Macintosh'lara benziyormuş, görememişim. Neden mi? Nedeni çok basit. Neden göremediğimin değil tabii ki. Neyse, mesela biz erkeklerin (şimdilik erkek olduğumu düşünmekteyim) hayattaki beklentileri çok basittir. Değilse değil diyin ya da deyin. En karmaşık isteğimiz bile aslında çok basit bir temele dayanmaktadır. Özetle: Yemek (Karnım aç). Uyku (Uykum geldi). Seks (Hello biyutifil leydi, ar yu sex?). Korku (Abov!). Neşe (Heheheh 6 tane attım!). Öfke (E-be köylü kızı!) gibi. Hatta türküsü de var 'Bitliiiis'te beş minaaare' gibi. Gördüğünüz gibi erkeklerin istekleri gayet nettir. Temiz ve pırıl. Aynı Mac gibi. Bilgisayar başlasın mı? (Başlasın, başlamasın). Ya da bu dosyayı basayım mı? (Bas, basma) gibi. Bu Mac'ler yıllar yılı farelerinde neden tek tuş kullandılar hiç düşündünüz mü? Basitlik için tabii ki. Ama bir bayan, ama bir kadın, ama bir sülün öyle mi sevgili sevgililerin sevkinde okuyucular? Sizin bir çırpıda kadın dediğiniz şey, milyarlarca yıllık evrimi boyunca binlerce bileşenden, yüz binlerce bilinmezden ve dilyarlarca anlık ihtimalden oluşan bir olasılıksızlık makinesi gibi bi şeydir. Değil midir? Bir bayanın elinde 'Dışarı çıkmak' fiili bile, nereye, ne zaman, kimlerle, bu havada mı, bu kıyafetle mi gibisinden birçok varyantla, bileşenle-bulaşanla şekilden şekle girmez de ne olur a sevgili aborcinler? Tekrar en basit ihtiyaçlardan 'Açlık' muhabbetine bir de isterseniz bayan yönünden bakalım. Erkekler bu durumda 'Ben karın aç' gibi basit bir cümle kurarken, bayan felsefesi kadına 'Karnın acıktı mı Muhlis?' gibi bir soru cümlesi kurdurur, kudurtur... Aynı Mac'te sadece belirli programların rahatça açılıp kapanması gibi, erkeklerde her şey çok basittir. PC tabanlı bir felsefeyle çalışan bayanlarda ise iş giderek çetrefilleşip devamlı PC'deki 'Aaa o Divx'i izlemek için K-lite Codec pack'i download etmem lazım' gibisinden ihtiyaç, talep ve niyetler vardır. Sonuçta erkekte o film izlenmiyorsa izlenemez ama bir kadın için o film mutlaka izlenecektir ve **ke **ke izlenir de.
    Bileşen güncelleme
    Kadınlar ve PC'ler arasındaki bir başka benzerlik de 'Upgrade' edilebilme durumudur. Misal, PC'nizin ekran kartı eskidiğinde gidersiniz yeni bir ekran kartı alırsınız, en kral oyunları cillop görüntü kalitesinde oynamaya devam edersiniz. Kadınlarda da bir sürü bileşen sürekli güncellenmelidir. Bu bileşenlerin başlıcaları: Saç bileşeni, aksesuvar bileşeni (ki bu da kendi altında birçok alt başlıkta incelenmesi gereken bir dehlizdir), giysi bileşeni ve ayakkabı bileşeni. Tabii ki bu bileşenler dışında çok büyük bir makyaj ve kozmetik uçurumu bileşeni vardır ki hiç sormayın. Oysa biz leş gibi yaşayan, haftalarca yıkanmasa bile rahatsızlık hissetmeyen erkeklerin dünyası pis olmasına rağmen çok basit ve sadedir. Aynı bir Mac gibi. Mac kullanıcıları genelde 'Benim makine bunu yapamıyor' derken, PC kullanıcılarının aynı durumda 'Ben bu işi yapamadım, bir bilen varsa yapar' demesi de bu kafaların ürünüdür.
    Offf, leş gibi olmuşum. Ne meki ne pisisi? Günlerdir hareket etmemekten tişörtüm katılaşmış, evin camlarından dışarısı görünmüyor pislikten. Bi kalkayım da gazete kâğıdıyla camları sileyim. En iyi de Radikal siliyor camları, biliyor muydunuz? Sırf bu yüzden her hafta bu köşeden atılıp atılmadığımı kontrol etmek için Radikal alıyorum sevgili Tolga abi. Bize ayrılan Kaan'ın bu hafta da sonuna geldiğimiz şu dakikalarda yayında emeği geçen esprilerini emdiğim tüm arkadaşlarıma, Tuğyan Çelik ve Alnıtemiz ailesine teşekkürü borç bilirim ve sonra ödemek üzere sizlere Gökhan Özen'den Baylamos adlı parçayı çalmak istiyorum. Affeder-siniz, sizde fazla Ebru Gündeş mp3'ü var mı? Fırtınalar kokarsa koksun!

    Yarı-yorum!
    4. Levent'teki dangalaklığa ne demeli? Metro inşaatı doğalgaz boru hattını deliyor. Olaya bak. Sanki mahallenin çocukları top oynarken elektrikçi Yusuf'un camını kırıyor... Bu işi kim yaptırmışsa, hata kime aitse Allah aşkına şeriat düzeni bir anlık gelsin de o dostların doğal gazını alsın... Biliyorsunuz böyle bir denyoluk daha önce de doğalgaz kazısı sırasında metronun delinmesiyle yaşanmıştı. Sanki İGDAŞ'tan metro intikam almış gibi, ne acayip.
    Gazetelerde 'Rampada da, pompada da Bilmemne'den şaşmam' sloganlı bir midibüs ilanı gördüm. Keşke bu başlığı ben bulsaydım, diye iç geçirdim. Pompada bir hata oluştu, sistem kendini imha ediyor!
    Eurovision gibi nanay bir yarışmaya bir müzisyen nasıl olur da katılmayı kabul eder anlamış değilim. Hani zamanında Ajda ve MFÖ gibi bizi üzen örnekler de katılmıştı ama günümüzde Kenan Doğulu'nun Eurovision gibi milli bir davaya katılması popluğuna tüy dikmedi de ne yaptı gerçekten? Milliyet'teki haberde "Ağabeyi de yardım edecek" diyor... Gerçekten çok üzücü. Ağabeyi neden yardım etsin? Bu iş için para alan profesyonel popçu değil mi bu Doğulu kardeşler. Sanki ağabey sevap işliyor. Kenancııım sen dur iki dakika diye Kenan'ı kenara itip dünyayı kurtaran adam mı olacak o ağabey? Anlaşılmadı merkez. Phhh phh.
    iMAC'in tersten CAMi olarak okunduğunu bir daha fark edin istedim. Apple her şeyi yıllar önceden düşünmüş!
    Salon bileşeni. Le son. Le-le-le son!










  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.