Şimdi Ara

Kabızlık ile mücadele etmenin yolları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • kaynak adres;http://bilgi-kutusu.com/kabizlik-ile-mucadele-etmenin-yollari/

    Mücadele Etmenin Yolları ?

    Bol bol su için;Her birey mutlaka suya son derece muhtaçtır,suyun az tüketilmesi durumunda bağırsak sistemimiz tam olarak verimli çalışmamaktadır buda kabızlığa neden olacaktır yeteri miktarda bol bol su tüketmek faydalı olacaktır.

    Hareketsiz kalmayın; bağırsak kaslarının gelişmesi için mutlaka hareket etmemiz gerekir,saatlerce hareketsiz kalan birey kabız olmaya müsaittir,en fazla 10 dk hareketsiz kalın ve kabız olmamak için bacak kısımlarınızı hareket ettirin bol bol yürüyüş yapın,gezin tozun.

    Beslenmede düzensizlik, kabız olmamak için bağırsak sistemimize iyi bakmamız gerekir bunun için gerekli mineralleri,vitaminleri doğru şekilde almamız gerekir.Ayrıca yemek yedikten hemen sonra iyice sindirim için hareket edin ki metabolizmamızı hızlandırarak kabız olmamıza engel olalım.Eğer yemek yedikten sonra uzun süre boyunca oturmak gaz,karın şişliği gibi durumlar meydana gelecektir ve bu durum bir bireyin başına arabada yolculuk esnasında gelmektedir.

    Stresli olmaya ya çalışın; stres bir bireyde bağışıklık sisteminin düzenini bozmaktadır ve stresli iken sağlığımıza hemen hemen herkes dikkat edemez ve kabız olmamız kaçınılmazdır.

    İçtiğiniz ilaçlara dikkat edin; hasta olduğumuz zaman bazı ilaçları kullanmaktayız ve bu ilaçların bazı yan etkileri olmaktadır.Meydana gelen yan etkilerden bazıları da bağırsakları mıza etki etmektedir ve bunu neticesinde böyle bir durumda doktor gözetimi altında içtiğiniz ilaçların yat etkilerini azaltacak bazı ilaçları edinmeniz gereklidir.

    Lifli besinlerini çok tüketmek; Meyve,sebze ve tam tahıllı gibi besinler lifli ürünlerdir ve bağırsakların düzenli çalışması için çok tüketilmesi gereklidir.

    Limon suyu tüketin; limon suyu asitli olduğu için bağırsaklardaki zararlı toksinleri temizlemektedir ve ayrıca miğdenin sindirimini de kolaylaştırmaktadır.Tabi asitli olduğu için az miktarda tüketmeye dikkat edin.

    Sağlıklı yağlar tüketin; yemeklerinizde zeytinyağı ve kahvaltılarda tereyağ tüketmeye özen gösterin çünkü bu yağlar bağırsak sisteminde bil hassa uyarıcı görevi üstlenmektedir.

    Karbonat tüketin; evinizde kendiniz kolayca bir karbonat kaynağı yapabilirsiniz,tarif 1 çay kaşığı kabartma tozu ve çay bardağı kadar bir ılık su katarak iyice karıştırdıktan sonra içebilirsiniz.Ayrıca karbonat tüketmeniz karın ağrılarınıza da faydalı olmaktadır.







  • Gece yatmadan önce bir kase yoğurdun içine yarım limonu sık bir yemek kaşığı nane bir tatlı kaşığı keten tohumu at karıştır ye.. Sabah koşa koşa wc ye gidersin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.