Şimdi Ara

Kablo karmaşası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selamlar. Evimize giren pek çok elektrikli alet beraberinde kablo karmaşası sorununu getirdi. Tv,avr,ps3, mplayer,telefon,modem ,hdd vs... hepsi aynı prize bağlı. 5.1 hop seti ve tv-avr bağlantı kablolarıyla beraber pek çok sorunu beraberinde getiriyor. Manyetik alandan dolayı ses ve görüntü kalitesinde bozulma, Aynı kabloya binen yükten dolayı yine aletlerde bozulma ,kalite kaybı ve yangın riski olabilir. Sağlık açısından da cep tlf wifi ve blue tooth a ek olarak pek çok zarar oluşabilir. Birde kabloları dekoratif olarak saklamak hiç kolay olmuyor. Intiklemeyle güç iletimi sağlık sebebiyle şimdilik hayal gibi görünüyor. Bu kadar cihazı kaldıracak ups bulmakta çok pahalı ve pratik değil gibi. Ben şimdlik akım korumalı prizle az da olsa önlem alamaya çalışıyorum. Bu kablo karmaşasına buldunuz çözümleri paylaşırsanız faydalı olacaktır. En iyisi elektroniği bu kadar hayatımıza sokmamak ama teknoloji bağımlısı olarak çok zor pek çoğumuz için...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • quote:

    Orijinalden alıntı: zgtrkr

    selamlar. Evimize giren pek çok elektrikli alet beraberinde kablo karmaşası sorununu getirdi. Tv,avr,ps3, mplayer,telefon,modem ,hdd vs... hepsi aynı prize bağlı. 5.1 hop seti ve tv-avr bağlantı kablolarıyla beraber pek çok sorunu beraberinde getiriyor. Manyetik alandan dolayı ses ve görüntü kalitesinde bozulma, Aynı kabloya binen yükten dolayı yine aletlerde bozulma ,kalite kaybı ve yangın riski olabilir. Sağlık açısından da cep tlf wifi ve blue tooth a ek olarak pek çok zarar oluşabilir. Birde kabloları dekoratif olarak saklamak hiç kolay olmuyor. Intiklemeyle güç iletimi sağlık sebebiyle şimdilik hayal gibi görünüyor. Bu kadar cihazı kaldıracak ups bulmakta çok pahalı ve pratik değil gibi. Ben şimdlik akım korumalı prizle az da olsa önlem alamaya çalışıyorum. Bu kablo karmaşasına buldunuz çözümleri paylaşırsanız faydalı olacaktır. En iyisi elektroniği bu kadar hayatımıza sokmamak ama teknoloji bağımlısı olarak çok zor pek çoğumuz için...

    o sorun herkezde var dostum bizim iş yerindede aynı sorun var masanın arkasına atmışız hep




  • o sadece görüntüyü düzeltir dostum
  • Bugün aklıma raf sistemi geldi. Örneğin elkt. aletleri toplayacak 4-5 katlı bir raf yaptırsak tv konsolunun yanına .Her kata paralel priz döşesek. Aletlerin arkasında kabloları toplayıp dürsek hem kablolar toplanır hemde birbirine etkileşimi en aza inebilir. Paralel bağlayabileceğimiz giriş ve çıkışı olan, akşap yüzeye monte edebileceğimiz priz bulabilir miyiz dersiniz.

    Topraklama işini nasıl hallediyorsunuz. Normalde temelin altına farday kafesi gömülmesi gerekiyormuş ve apartmana dağıtılması gerekiyormuş.Bizim apartmandaki daire girişinde priz hatlarını bile dürüp bir yere bağlamışlar çok tırık yani. Su tesisatına bağlayan duymuştumda çevreye bir yıldırım düştümüydü bütün cihazlar yanar gibi geliyor bana.

    bugün upslere baktım. Tunçmatiğin 1500 wattlık olanı 400tl di mm da. çok para değilmi.
  • sıva üstü priz olarak elektrikçiden alacağınız prizleri ahşam üzerine direk monte edip kulanabilirsiniz.
    topraklama işine gelince apartman altına faraday kafesi kurulması diye birşey gereksiz ve bir işlevi yok fakat apartmanınızın toprak hattına güvenmiyorsanız bahçeye yarım metrelik topraklama kazığı gömerek yani hat çekebilirsiniz (dairenin konumu buna uygun ise)
  • Sıva üstü prizlerin giriş ve çıkışa yetecek kadar kablo deliği varmıydı. Bizdekilerin hepsi duvara gömülü , eskilerini hatırlayamadım. Ev malesef 5. kat torağa ulaşmam pek kolay değil :(
  • kablo giriş çıkış delikleri geniş ama yeterli olmayan durumlarda kırılmak için ince tasarlanan yerleri var. kablolara delik sorunu yaşamazsınız yani.
    prizlere bağladığınız şeylere bakınca kaliteli toprak hattı gerektiren ürünler değiller aslında esas sorun beyaz eşya-bilgisayar tarzı şeylerin topraklaması
  • Ses ve görüntü kalitesi için en azından Avr ın kaliteli bir toprak hattına bağlanması gerektiğini okumuştum , doğru değilmidir??
  • avr dediğiniz automatic voltage regulator mü yoksa audio video receiver mı. eğer audio video receiver ise topraklama önemli olabilir. ses sisteminde dip gürültüsü oluşuyor mu ses normal seviyelerdeyken?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: furi1923

    o sadece görüntüyü düzeltir dostum

    Evet sadece görüntüyü düzenler.


    Tüm cihazları aynı anda kullanmıyorsan aşağıda verdiğim linkdeki gibi bir sey kullanabilirsin.
    http://www.normenerji.com.tr/menu_detay.asp?id=6664
  • Linkteki cihaz sadece avr ı bile kaldırmaz. 350watt tuketim ve anlık 35 amper çekiş yazıyordu kataloğunda.
    Raf sistemine biraz üşendim şimdilik kabloları dürüp siyah telle sabitledim. duvardan geçen kabloları da kroşelerle köşelere sabitledim.
    Hoparlörleri duvara monte etmeden iyi düşünmek lazım. Duvarı deldikten sonra vazgeçmek olmuyor :(
    Akım korumalı priz aldım 5li tunçmatiğin. Bunlar cidden cihazları korur mu bana şüpheli gibi geldi...
  • Kabloları çok fazla dürmek sağlıklı değildir. İçerisinden geçen akıma resmen bobin yapmış ve elektromantetik dalgaları çoğaltmış olursunuz. Kablolar mümkün olduğu kadar düz durmalılar. Hatta mümkünse fazla kabloları yetecek kadar kısaltılmalıdır.

    Topraklama konusuna gelince evin herhangi bir yerinde beton içinde gömülü inşaat demirlerine ulaşabilirseniz prizdeki toprak hattını buraya bağlayıp kısmende olsa bir topraklama yapmış olursunuz. Ben bir zamanlar su musluğunu kullanmıştık ve çamaşır makinasına dokununca çarpılmaktan kurtulmuştum. tabi o zamanlar su boruları metaldi :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.