Şimdi Ara

Kablo modemi kablosuz yapmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
239
Cevap
7
Favori
133.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ramazan Bey bu mevzu ile ilgili bir konu vardı okumuştum tam olarak ve ayrıntılı bir şekilde nasıl yapılacağı anlatılıyordu malesef bulamadım pek bilgim yok ayrıntılı bir şekilde ayarları veya nasıl yapılacağını gösteren bir döküman varsa yada yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.
  • Merhaba,

    Su anda elimde sadece tek bir modem var ve iki bilgisayar buna ethernet yoluyla baglaniyor. Kablosuz modeme gecmeyi dusunuyorum ama arastirdikca aklim iyice karisti. Su anda modem 3. katta, ve olurda kablosuz modem veya router alacak olursam o da 3. katta duracak. Ben bu modeme 6. kattan da baglanmak istyorum. Kimi modemler arada duvar oldugundan dolayi baglanti saglayamiyormus. Sormak istediklerime gelirsek;

    1)ramazan beyin dedigi gibi router alarak 3. kattan 6.kata kablosuz baglanabilirmiyim?
    2)yeni bir modem alicak olursam, veri gucu ne kadar olmali ki 3. kattan 6. katta baglanmak istedigimde sorunla karsilasmayayim? Onerebileceginiz bir modem var mi?
  • Gerekenler yazılmış::::)))
  • Gerekenler yazılmış demek ne demek hiç bir şey yazılmamış.Ben genede araştırıp buldum ihtiyacı olan arkadaşlar bu adımları izleyerek Ad Hoc bağlantısı kurabilirler.Kablo net kullanıyorum bir laptopu kablo ile ikinci laptop ise wireles olarak Ad Hoc ağı ile internete giriyorum.

    Metin Alıntıdır.

    Birinci bilgisayarın ayarları

    Kablosuz ağ kartını bilgisayarınıza kurduktan sonra sağ alt köşede küçük bir anten ikonu belirecektir. Bu ikona tıkladığınızda karşınıza “Kablosuz ağ bağlantısı” penceresi çıkar. Eğer etrafta başka kablosuz ağlar varsa pencereniz sağında bu ağların bir listesini görebilirsiniz. Fakat bizim şimdilik bu kısımla bir işimiz yok. Bunun yerine pencerenin sol alt köşesindeki “Gelişmiş ayarları değiştir” düğmesine basın.

    Açılan “Kablosuz ağ bağlantıları özellikleri” penceresinde “Genel sekmesi” altında “Internet İletişim Kuralları (TCP/IP)”’yi seçin “Özellikler” düğmesine basın. Burada “Otomatik olarak bir IP adresi al” kısmının seçili olduğundan emin olun. “Tamam” düğmesine basarak bir önceki pencereye dönün ve “Kablosuz Ağlar” sekmesine gelin. Burada “Yeğlenen ağlar” yazısının altındaki penceredeki (eğer varsa) bütün diğer kalbosuz ağları seçin ve “Kaldır” düğmesini kullanarak kaldırın. Daha sonra sağ alt köşedeki “Gelişmiş” düğmesine basın. Açılan pencerede “Sadece bilgisayardan bilgisayara ağlar” yazısının yanındaki kutuyu işaretleyin. “Tercih edilmeyen ağlara otomatik olarak bağlan” yazısının yanındaki kutu boş olmalıdır. “Kapat” düğmesine basarak önceki pencereye geri dönün.

    Kendi ağımızı kuralım

    Şimdi sıra kendi bilgisayardan bilgisayara ağımızı kurmakta. Şu anda “Yeğlenen ağlar” penceresinin altındaki pencere tamamen boş olmalıdır. Ekle düğmesine basarak kendi ağımızı oluşturmaya başlayalım.

    Karşınıza çıkan pencerede öncelikle ağımızın adını vermemiz gerekiyor. Ağ adı (SSID) olarak “adhoc” (ya da kendi istediğiniz bir isim) yazın. Ağ kimlik doğrulamasını “Açık” ve veri şifrelemeyi WEP olarak seçin. (WEP'i seçmemizin sebebi daha yaygın olarak destek verilmesidir. Eğer kablosuz ağ kartlarınızın ikisi de destekliyorsa WPA daha güvenli bir şifreleme sunacaktır) Daha sonra “Anahtar benim için sağlandı” yazısının yanındaki kutudaki işareti kaldırın. Böylece kendi ağ anahtarınızı girmeniz mümkün olacaktır. Ağ anahtarı kısmına 5 (Eğer kartınız destekliyorsa veri şifreleme olarak WPA veya şifre olarak 13 karakterlik bir parola girebilirsiniz.) Ağ anahtarını onayla kısmında parolayı tekrar yazın. Tamam düğmesine bastığınızda artık yeğlenen ağlar yazısının altında “adhoc” ağını görebilirsiniz. Diğer bilgisayar yapılandırılmadığı için şimdilik üstünde bir çarpı işareti olacak. Tamam diyerek pencereyi kapatın ve diğer bilgisayara geçin.

    İkinci bilgisayarı ayarlayalım

    Kablosuz ağ kartını taktıktan sonra yine sağ alt köşedeki ikona basarak “Kablosuz ağ bağlantısı” penceresini açın. Bu sefer açılan pencerenin sağında birinci bilgisayarda oluşturduğunuz “adhoc” ağını göreceksiniz.

    Bu ağı seçin ve “Bağlan” düğmesine basın. Bilgisayar size birinci bilgisayarda belirlediğiniz kodu soracaktır. yazıp tamam düğmesine basın. Windows bilgisayara otomatik bir IP adresi atardıktan sonra artık bağlantınız hazır. Bağlantınızı denemek için her iki bilgisayarda da birer klasörü paylaştırın ve masaüstündeki ağ bağlantılarım penceresine tıklayarak “Çalışma grubu bilgisayarlarını göster” yazısına basın. Kablosuz “adhoc” ağına bağlı bilgisayarlar ve paylaştırılan klasöleri buradan görebilirsiniz. (IP’lerin atanması ve bilgisayarların birbirini görmesi bir iki dakika sürebilir. Eğer bağlantı oluşmazsa tekrar SSID ve parolayı kontrol edin. Ayrıca ikinci bilgisayarda da “Otomatik olarak bir IP adresi al” kutusunun işaretli olduğundan emin olun.)

    Internet’i paylaşın

    Artık kablosuz bir ağınız olduğuna göre Internet’i de bu ağ üzerinden paylaştırabilirsiniz. Bunun için;

    Masaüstünde “Ağ bağlantılarım” simgesine sağ tıklayın ve özellikleri seçin.

    Açılan pencerede Internet bağlantısını sağlayan bağlantıyı (Çevirmeli ağ, ADSL) seçin ve sağ tıklayın.

    Pencerenin üst kısmında Gelişmiş sekmesine tıklayın ve “Diğer ağ kullanıcıları bu bilgisayarın İnternet bağlantısı yoluyla bağlansın” yazısının yanındaki kutuyu işaretleyin.

    Tamam düğmesine bastığınızda ikinci bilgisayar da internet erişimine sahip olacaktır. Fakat tam bir internet bağlantısı kurabilmek için bilgisayarların IP’leri daha önceki 169.254.*.* aralığından 192.168.0.* aralığına dönüşmelidir. Aksi halde bağlantı oluşmayacaktır. Bunun için bağlantıyı kesip tekrar adhoc ağına bağlanmanız gerekebilir.




  • quote:

    Kablosuz router almak


    örnek bir ilan gösterebilirmisiniz acaba?
  • kablo net iki senelik abonelik taahhütü karşılığında bana scientifik atlanta 2203 hediye etti bu modemle rt 205 i kullanarak wireless olarak iki bilgisayar girilemior.dhcp kapalı olsa bile ancak bir bilgisayardan giriş yapabildim ancak aynı modeme sahip olanlar boşuna denemesin
  • Sayın Ramazan Hocam,
    Ben kablonet üyesiyim ve modemim kablolu,Ancak bunu kablosuz yapmak istiyorum ,elimde DATRON kablosuz modem var.
    Yukarıda anlattığınız gibi modemin içine girip Lan bölümünden DHCP yi iptal etmek istedim ama Lan bölümünü bir türlü bulamadım.Bu konuda yardım ederseniz sevinirim selamlar.
  • Arkadaşlar size sorum şöyle :

    Tek portlu kablolu olan bir modemi diger olan olan wirless olan modemin lan portundan her ikisini baglasak
    wirlessi kullanırmıyız .
  • OLAYIM BUNU ANLATMAK İSTEDİM . BU OLURMU ?????

     Kablo modemi kablosuz yapmak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jbl_gto
    OLAYIM BUNU ANLATMAK İSTEDİM . BU OLURMU ?????


    Evet, kullanma şansınz var. Yapılacak işlemler için yukarıdaki mesajları inceleyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 10 Eylül 2010; 19:27:38 >
  • Elimde Uydunet uyumlu kablolu modem var. Bunu kablosuz yapmak istiyorum. Herhangi bir kablosuz router alsam olur mu? Yoksa illa ki Uydunet uyumlu Router mi gerekiyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Matemars
    Elimde Uydunet uyumlu kablolu modem var. Bunu kablosuz yapmak istiyorum. Herhangi bir kablosuz router alsam olur mu? Yoksa illa ki Uydunet uyumlu Router mi gerekiyor?


    Herhangi bir kablosuz router işinizi görür.
  • Emin olmak için şeklini de çizdim; Böyle bir şey yapabilir miyim?
     Kablo modemi kablosuz yapmak
  • Evet, çizdiğiniz şema doğrudur. Routeri tam olarak şematize ettiğiniz şekilde bağlayacaksınız. Ondan sonra ister kablosuz isterseniz ethernet kablosu ile dilediğiniz kadar bilgisayara internet dağıtabilirsiniz.
  • Çok teşekkür ederim.
  • Rica ederim, kolay gelsin...
  • @ramazanyalcin; Bunun tersi de mümkün müdür?

    Elimde bir tane Kablosuz modem airties 205 ( bir tane ethernet çıkışı var ) ve bir tane airties kablolu 4 ethernet çıkışı olan bir tane modem var.!!

    Kablolu modem ile kablosuz modemi baglayabilir miyim? Kablolu modemi router gibi kullanabilir miyim?

    Evde kabloyla bağlanan cihazlar var TV (DLNA ) , Harddisk gibi... Bunları DLNA ile modeme bağlamak istiyorum bunu nasıl yapabilirim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nailefendi
    @ramazanyalcin; Bunun tersi de mümkün müdür?
    Elimde bir tane Kablosuz modem airties 205 ( bir tane ethernet çıkışı var ) ve bir tane airties kablolu 4 ethernet çıkışı olan bir tane modem var.!!


    Kullandığınız internet bağlantı türü nedir? ADSL? Kablointernet? Buna göre cevaplar değişir.
    Eğer kablointernet kullanıyorsanız mevcuttaki modemlerle bağımsız olarak istediğiniz kadar internet dağıtımı yapamazsınız.
  • Hayır ADSL kullanıyorum ve adsl modemden bir tane network kablo cıkısı var ben bunu eski modemim ile çoklamak istiyorum. Mümkün olabilir mi?
  • Mevcutta aktif olarak kullanmakta olduğunuz adsl modeme diğer modemleri de bağlayıp kullaanabilirsiniz. Ama önemli noktalar ve yapılacak basit bir kaç ayar var.
    4 portlu olan modemin ayarlarına girip LAN bölümünde DHCP'yi iptal edin. Bu andan itibaren modem artık basit bir switch gibi çalışacaktır. Diğer modemden gelen ethernet kablosunu u modemin ethernet portuna bağlayıp diğer portlardan internet çıkışları alabilirsiniz. Yapılacak bir ayar daha var: IP değişikliği Modemlerin çoğunda varsayılan IP genelde aynıdır. Dolayısı ile IP çakışması olmaması için internet çıkışı veren modemin kullandığı IP'yi öğrenip switch gibi kullanılacak olandaki IP'yi diğer modeminki ile aynı gurupta ama başka bir IP ile değiştirin. Aksi halde IP çakışması riski var.
    Mesela: AirTies modemlerde IP genelde 192.168.2.1'dir. İkinci modeminkini 192.168.2.200 yapın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 25 Ocak 2011; 15:24:45 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.