Şimdi Ara

Kablo önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • slm arkadaşlar yaklaşık 3 hafta önce Sony KDL 40S2510 lcd aldım receiver olarakta Sunny AT7011 DCI kullanıyorum,bu ikisi arasında bağlantıyı da normal scart kablo ile sağlıyorum,sizden öğrenmek istediğim bunlardan daha iyi verim alabilmem için hangi tip bağlantı ve kablo kullanmam gerekir tavsiyelerinizi bekliyorum..



  • cihazın hdmi çıkışı varsa hdmi deneyebilirsin
  • tv de var ama receiver'da sadece 2 ad scart yuvası(tv ve vcr) birde sarı kırmızı kabloların bağlantısı için olanlar var
  • digitürk hd ye geç ozaman
  • onu ilerki aşamada düşünebilirim ancak şu anda bana en uygunu bulursam en iyi olacak şekili ona uğraşıyorum yani
  • bilgisayara dijital tv kartı al ordan tv geçiş yap diycem ama.....
  • valla o kadarını beceremem gibi pek peki scart to scart alsam gözle görülür bi değişme olurmu yani değermi almayı düşündüğüm kablo profigold veya Ixos altın uçlu olanlardan
  • quote:

    Orjinalden alıntı: swirl

    slm arkadaşlar yaklaşık 3 hafta önce Sony KDL 40S2510 lcd aldım receiver olarakta Sunny AT7011 DCI kullanıyorum,bu ikisi arasında bağlantıyı da normal scart kablo ile sağlıyorum,sizden öğrenmek istediğim bunlardan daha iyi verim alabilmem için hangi tip bağlantı ve kablo kullanmam gerekir tavsiyelerinizi bekliyorum..


    Tek çareniz scart bağlantıdır. Teknosa'da altın uçlu 2m.lik Monster 27 YTL'dir. Bu çok rahat işinizi görür. Problem çıkarmaz.
    Daha pahalıları ve çok daha ucuzları var ama pahalısı değmez, ucuzu başınızı ağrıtabilir.
  • scart ile component kablonun kalite farkı nedir? alıcıda component çıkışı varsa o denenebilir belki
  • benim düşündüğüm profigold PGV7000 oxypure,Ixos XHT611 1.5m veya QED performance scart 21.bunlardan birini alırsam monsterla pek bi fark yaratmazmı boşuna para vermek istemiyorum da
    quote:

    Orjinalden alıntı: sserin


    quote:

    Orjinalden alıntı: swirl

    slm arkadaşlar yaklaşık 3 hafta önce Sony KDL 40S2510 lcd aldım receiver olarakta Sunny AT7011 DCI kullanıyorum,bu ikisi arasında bağlantıyı da normal scart kablo ile sağlıyorum,sizden öğrenmek istediğim bunlardan daha iyi verim alabilmem için hangi tip bağlantı ve kablo kullanmam gerekir tavsiyelerinizi bekliyorum..


    Tek çareniz scart bağlantıdır. Teknosa'da altın uçlu 2m.lik Monster 27 YTL'dir. Bu çok rahat işinizi görür. Problem çıkarmaz.
    Daha pahalıları ve çok daha ucuzları var ama pahalısı değmez, ucuzu başınızı ağrıtabilir.




  • valla ben philips gold aldım hiç bi işe yaramadı

    eski neydi adı sarı kırmızı beyaz olan ile arasında hiçbi fark yok
  • galiba RCA dedikleri kompozit kablo olsa gerek sarı kırmızı beyaz olanlar
  • doğru olabilir

    28 lira verdim bi işe yaramadı

    3 liralık scarttan farkı yok

    haa belki receiverın kalitesinden kaynaklanabilir en fazla budur olabilir ama benim işime yaramadı yani
  • şimdi diyosunuz ki monster scart yeterli olur yani boşuna profigold falan almaya gerek yok öle mi
  • Bunlar tartışmasız daha kaliteli ve pahalı kablolar. Ancak fark yaratıp yaratmadığı konusunda emin değilim. Kullanıcıların bazıları fark yaratmadığını ifade ediyor. Bana göre de fiyat farkına değecek bir fark yaratmaz.
    Kaldı ki Sunny uydu alıcıyla bağlantı yaptığınız için mucizeler beklemeyin. Uydu alıcıyı ve kabloyu aynı fiyatlara aldığıınızı unutmayınız. Örneğin "Dreambox ile bağlantı yapacağım" deseydiniz, bu kablolar olabilirdi. Dreambox kaliteli ama biraz nazlı bir alettir.
    Kabloların görevi; verilerin az bir kayıpla iletilmesini sağlamaktır. Yayın yükseltici özelliği yoktur. Dış akımlardan etkilenmemesi için de korumalı olanlar tercih edilir. Her kalın kablo da korumalı kabul edilmemelidir.
    HDMI veya ses ileten optik kablolarda durum farklıdır. Bunlarla veri, kayıpsız iletilir. HDMI kablonun altın uçlu olup olmaması sonuca fazla etkili değildir. Veri iletimi, 0 yada 1'dir. Ancak 1080p görüntü aktarımında özel kablolar kullanılabilir. Optik kabloda ise ses, kablo ile değil ışık ile iletildiğinden kayıp yaşanmaz.




  • peki saol açıklama için bakalım bulabilirsem bi monster alıp geçeyim o zaman çok incelemeye gerek yok
  • Arkadaşlar ucuz kablolarla RGB taşıyabilen scartlar fark yaratıyor buna emin olun.Monster kablo aldım ve dandik kablodan farkını gördüm.Ama bunun için receiver ayarlarından RGB'yi de seçmek gerekiyor.Eğer CVBS aktarım yaparsanız evet fark yok ama RGB seçerseniz farkı görebiliyorsunuz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yscakal

    Arkadaşlar ucuz kablolarla RGB taşıyabilen scartlar fark yaratıyor buna emin olun.Monster kablo aldım ve dandik kablodan farkını gördüm.Ama bunun için receiver ayarlarından RGB'yi de seçmek gerekiyor.Eğer CVBS aktarım yaparsanız evet fark yok ama RGB seçerseniz farkı görebiliyorsunuz.

    Kesinlikle çok doğru bir tespit. Scart-RGB seçilmezse, otomatik CVBS (kompozit) görüntü alıyorsunuz. Kompozit= kırmızı-beyaz(ses)-sarı(görüntü) bağlantıdır.
    Bunun yanı sıra bazı panellerde her scart yuvası RGB özelliğini taşımıyor. Uydu alıcıda ve panelde RGB özelliği olan scart yuvalarına takılmalıdır. Mutlaka uydu alıcıdan RGB seçilmelidir.
  • arkadaşlar bende 72 ekran sony crt tv var tv de scart giriş olmadığı için sarı,kırmızı,beyaz kablo ile tv ye giriş yapıyorum receiver dan aynı şekilde çıkıyor piyasada 2-3 ytl ye alacağınız belki o kadarda etmez kullandığım kablo. Geçenlerde 28 ytl ye hama yalnızca sarı kabloyu aldım görüntüde hiç birşey fark etmedi benim tv crt belki lcd de fark edebilir bilmiyorum ayrıca receiver den CVBS veya RGB yaptığımdada birşey değişmedi. beşkide kaynak cihazdan gelen görüntü kalitesi yetersiz ondan dolayı birşey fark etmiyordur.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hdmi 1.3

    arkadaşlar bende 72 ekran sony crt tv var tv de scart giriş olmadığı için sarı,kırmızı,beyaz kablo ile tv ye giriş yapıyorum receiver dan aynı şekilde çıkıyor piyasada 2-3 ytl ye alacağınız belki o kadarda etmez kullandığım kablo. Geçenlerde 28 ytl ye hama yalnızca sarı kabloyu aldım görüntüde hiç birşey fark etmedi benim tv crt belki lcd de fark edebilir bilmiyorum ayrıca receiver den CVBS veya RGB yaptığımdada birşey değişmedi. beşkide kaynak cihazdan gelen görüntü kalitesi yetersiz ondan dolayı birşey fark etmiyordur.


    acaba tvnin taktığınız skartı RGB destekliyormu ki?

    onu bir kontrol etmek lazım.

    desteklemiyorsa zaten değişmemesine şaşırmamak lazım çok da.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.