Şimdi Ara

KABLO TV [ANA KONU] (2303. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46.300
Cevap
276
Favori
3.128.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23012302230323042305
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • lazzaro L kullanıcısına yanıt

    ne yanisi? bilgi sahibi olsun diye konuyu takip edenler payalşıyorum bilgiyi kesintinin az olması da daha hassas lnb ve büyük çanaklar ile yayının alınması nedeniyle kesinti ihtimali azalıyor

    şehir efsanesi gibi kablotv altyapısında yayınların daha kaliteli olduğunu düşünenler de var

  • maxi909 M kullanıcısına yanıt

    Ben Kablo TV'de görüntü kalitesi daha iyi demedim. Yukarıda arkadaş "Kablo TV'de yayınlar gerçek 1080i değil" demişti, ona cevap verdim. Uydudan gelen görüntü ile aynı dedim. Size "yani" derken de siz bu tartışmada ne düşünüyorsunuz anlamında sordum. Yani uydudan inen yayınlar Kablo TV şebekesine aktarılırken bir kayıp mı oluyor sizce?

  • lazzaro L kullanıcısına yanıt
    Türksat kendi sisteminden verdiği yayınlarda sorun yok kalite bize verilen TV kutuları ve tvlerin görüntü kalitesinden dolayı. Eski pozitek cihazlarda yada halen kullanan varsa kaliteli görüntüyü anlarlar. O cihazlardan sonra verilen sorunlu ve kalitesiz TV kutuları yüzünden yayın görüntüsü düştü. Ayrıca kullandığınız tvlerde bu görüntü kalitesini etkiliyor. HDMI kablolar, eve gelen Türksat kablosu, interneti yada diğer odaya verilen kablotv yayını için verilen aparatlar vb. hepsinin etkisi var.

    Ben en iyi görüntüyü Pozitek kutularda aldım. Tv Lg marka halen kullanmaktayım. Sonra kutulardan istediğim görüntü kalitesini alamayınca zaten kalitesiz ürün oldukları çok belli bende modüle döndüm bari aradaki etkenleri en aza indirip bu şekilde görüntü kalitesini arttırmak istedim.

    Halen pozitek cihaz kalitesinde yayın alamıyorum. Eskiden iyi idi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dahool -- 27 Şubat 2024; 14:17:12 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MajörParite kullanıcısına yanıt

    Kablo bir yerden su alıyordur.

  • Kontv yeniden hd olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkinci Oda aboneliği (Yan Oda) şu an için Mevcut Müşterilere verilemiyormuş, ileride nasıl olacak belli değil, benim sözleşmem 15 Ekim 'de bitecek ve o zaman alabilecek miyim belli değil?...

    @Weezer arkadaşımızın yazdığı doğru çıktı, yine de ikinci oda aboneliği olan ve sözleşmesi bitip yenileme yapabilenler konuya yazsınlar bizler de bilgi sahibi olmuş oluruz.

    Yeni kampanya da, ikinci oda temel paket 60 TL+10 TL de cihaz kirası var, Aile Boyu TV kampanyasında ise, temel paket+gümüş sinema paketi 119 TL+10 TL de cihaz ücreti ile 129 TL ödeme yapmak gerekiyor, bu fiyat ikinci oda için pahalı.
    Ben vermem şahsen sözleşmem bittiğinde şartlar değişirse ne alâ, yoksa başımızın çaresine bakacağız ;))@Weezer@Max Kruse



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Savisvasa -- 28 Şubat 2024; 23:21:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Youtube üzerinden seyrettiğim 720p videoların kalitesi, 1080i Kablo TV yayınların kalitesinden yüksek.

    Modül kullanıyorum. Pozitek de kullandım.

    İddiamda iddialıyım.

    Misal. Dün akşam şu programa bakıyorduk. Görüntü kalitesini görünce 4K filan mı acaba dedim.

    Baktım ki 720p ile izliyormuşuz.

    Kendiniz de test edin isterseniz.


    teve2youtube
    ‘Vedat Milor’la Tadına Doyamadım’ da bu bölümde yine Bursa’dayız. Göz alıcı tatlar, ustaca hazırlanmış yemekler ve gerçek bir lezzet şöleni… Buram buram lezzetle yorulmuş olan şehrimiz Bursa ve her bir lokmanın ardında ayrı bir hikâye. Geleneksel tariflerin modern dokunuşlarla buluştuğu bu mutfak sizi lezzetin zirvesine taşıyacak. Bursa’nın zengin mutfak kültürüyle tanışmaya hazır mısınız? Daha fazlası için kanalımıza abone olmayı unutmayın! ✨ https://www.youtube.com/@teve2 #teve2
    https://www.youtube.com/watch?v=jqHfx3t9P0Q
  • MajörParite kullanıcısına yanıt
    Cevap burada olabilir.

    1080İ ile 1080p Arasındaki fark

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Upload değerleri rezalet. Youtube da canlı yayın yapıyorum, zırt pırt kopuyor. Ancak çamur gibi görüntü ile canlı yayın yapabiliyorum. 2024 yılında 720p canlı yayın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JAX -- 29 Şubat 2024; 14:5:40 >
  • Bazı SD kanalların yayını kaldırılmış.

    TV 360
    Ülke TV
    TEVE 2



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muşkaralı -- 29 Şubat 2024; 14:49:1 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • muşkaralı kullanıcısına yanıt

    Ins tum sd yayinlar kaldirilir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar...marta geçtik kablolu yayında hangi kanallarla anlaşma bitip yayınları kesilecek veya hangi yeni kanallar platforma eklenecek bilen varsa beri gelsin yawu...!!! 

  • weise kullanıcısına yanıt

    Temsilcimiz serdar ayberk konu sahibi zaten

  • weise kullanıcısına yanıt
    Tabi yollarim mail , veya konuşurum boş zamanimda. Bilgilendirme yaparım foruma.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yetkili olsa daha güzel olur. Yine de forumdaki istekleri iletiyorum. Kanal istekleri sayfasının da kanal getirilmesi konusunda etkisi olduğunu düşünüyorum. TV Her Yerde ve Android tabanlı kutunun getirilmesi güzel olur. ikutu görüntü netliği açısımndan iyi de uygulama desteği olmaması ve wifi'nin olmaması büyük eksiklik. Ben eski router ile bağlantıyı sağladım da herkeste bu imkan yoktur.

  • Mersin Tarsus geceden beri ne internet nede tv yayını var.Arayınca otomatik sesten “bölgesel arıza “diyor.Ama ne zaman gelecek diye bir bildirim yok.Konuyla alakalı bilgisi olan var mı ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • arkadaşım...izmir-karşıyaka...kablolu yayınları ve internet sağlam çalışıyo maşallah...bilginize sunarım... 

  • Arkadaşlar merhabalar mail çekmeden önce bir müşteri temsisilcisiyle bir görüşme yaptım.Bir foruma bir bilir kişi veya bilgilendirme için bir kişi yönlendirme istedim.mail içinde içeriği baya yazacaktım müşteri temsilcisi bana bunun söz konusu olmadığı belirtti.Turksat sadece arıza ve görüşlere önem veriyor forumla bir ilgisi olmaz denildi boşuna mail çekmeyin dedi.Bende nazikçe teşekkür ettim. 1 soru sorabilirsiniz dedim ne zaman kablo tv gelişecek dedim her kapsamda soruyorum dedim bu konu hakkında Turksat bilir dedi bu konuda havada kaldı desenize dedim biraz gülmüştük. Ve teşekkürler ederim dedim kapattım.
    Başka bir müşteri temsilcisiyle görüştüm bana Turksat genel müdürlüğüne giderek bize anlattığınız gibi turksat müdürlüğünede anlatırsanız farklı olur dendi.ben zamanında bir kez gidmistim dedim.Tekrar giderseniz veya forumdan toplanıp gidilirse faklı ve hızlı bir şekilde konular ele alınır denilde .Gene teşekkürler ederek sohbeti sonlandirdim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Öncelikle nitelikli cevabınız için teşekkür ederim. Forumda beni alıntılayan çok olmuş, yurt dışındaydım ve yeni geldim bu sebeple mesajlara dönme şansım olmadı. Geç cevap verdiğim dostlar lütfen kusuruma bakmasınlar. Okumuyorum, görmüyorum, ilgilenmiyorum değil, sadece vakit olmadı.


    Öncelikle benim aile büyüklerim eğitimli olmalarına rağmen kumandayı bırakıp uygulama üzerinden kanal izlemeyi tam olarak yapamıyorlar. Uygulama kitlenir ise sorunu tek başlarına çözemiyorlar, bu sebeple Kablo TV + conax modül kullandırıyorum. Kablo TV'de olan bir sorunu servis ücretsiz olarak hallediyor, kanallarda tek kumanda ile conax modül üzerinden sorunsuz izleniyor. Evlerinde sadece Kablo TV yok, uydu platformları da var hatta birçok uydu üzerinden çalışan yasal platform üyelikleri de var ama merkezi uydu sistemi arızalandığı anda yayın izleyemiyorlar. 70+ insanlar için bu işlerle uğraşmak hiç kolay değil, özellikle benim yurt dışında olduğum dönemlerde yaşanabilecek sorunlara müdahale etme imkanım olmadığı için çok büyük sıkıntı yaşanabilir.


    IP TV güzel ama IP TV için televizyon içi uygulama kullanmak, onu çalıştırmak veya IP TV destekli bir STB kullanmak gerekiyor. Akıllı ikutu bu senaryoya örnek gösterilebilir. Tivibu, nispeten daha kolay olsa bile yine de conax modüllü Kablo TV kadar kolay olmadığını düşünüyorum. Ayrıca hizmet alınan ISS, müşteriyi CGNAT arkasına aldığı zaman yoğun kullanımda yaşanabilecek sıkıntıları hepimiz biliyoruz. 70+ müşteri bu sorunlarla boğuşmak istemez, en azından ben kendi ailemin veya yakın akrabaların bu sorunlarla uğraşmasını ve sürekli olarak benden çözüm beklemelerini istemem.


    Eutelsat Digi bitti bu arada :))) artık her platform Turksat üzerinden hizmet veriyor. Günümüzde TOP10 ve VOD yayınların 4K desteklemesi gerektiğini düşünüyorum, gerçi daha Kablo TV'ye TRT 4K bile gelemedi ama umarım bir gün TRT 4K'yı izleme imkanı olur. (Uydu üzerinden izliyorum, yayın kalitesi gerçekten muazzam) Dijital Kablo TV görüntü kalitesi birçok platform yayınından çok daha kaliteli bir görüntü sunuyor, özellikle televizyon içerisindeki dahili DVB-C alıcının görüntü işlemcisi yeterli ise mükemmele yakın bir görüntü geliyor. (HD kanallar için)


    Kablo TV için eskiden Broadcom işlemcili Pozitek STB'ler vardı ve dahili DVB-C alıcılı televizyona ihtiyaç yoktu ama Pozitek cihazlardan sonra gelenler maalesef aynı görüntü kalitesini veremedi, en azından ben öyle düşünüyorum. :))) Yurt dışında birçok farklı ülkede oranın Kablo TV'sini deneyimleme fırsatım oldu, karşılaştırma yaparsam bizim Kablo TV gerçekten iyi iş çıkarıyor diyebilirim. Birçok ülkede düşük sinyal seviyeleri yüzünden yükseltici kullandıklarına denk geldim, bizde hem sinyal seviyesi hem sinyal kalitesi oldukça yüksek.


    Son olarak yazdıklarınızın bir çoğuna katılıyorum ve seviyeli fikir beyanı için ayrıca teşekkür ederim. Forumda artık böyle kaliteli paylaşımları arar olduk...

  • Teorik olarak, Kablo TV yayınlarını Amazon Prime Video veya Netflix, vb. üzerinden izleyebilir miyiz?

  • 
Sayfa: önceki 23012302230323042305
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.