Şimdi Ara

Kablolu persormansına yakın kablosuz bağlantı imkanı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese Selamlar,

    Vodafon 100 mbit fiber kullanıcısıyım, Gpon+Huawei Hg255s modem kurulu. (ac destekli)
    Ryzen 3600x/Asus Rog Strix x570/ 650w 80+ Gold psu lu güncel bir desktop sistemim var.

    Yeni taşındığım evin durumundan dolayı, hayatımda ilk defa, desktop bilgisayarımı modemle aynı odaya koyma imkanım bulunmuyor.
    Kablolu olarak denediğimde, 100-110 mbit, 5 ping değerinde, gayet efektif olarak bağlanabiliyorum. Fakat sürekli kullanımda kablo kullanamayacağım için,Tplink'in Archer T2U 600Mbps Kablosuz Dual Band wifi USB Adaptörünü kullanmaya başladım. Fakat cihazın sadece usb 2.0 olduğunu gözden kaçırmışım. Benim merak ettiğim, usb 3.0 bir modele, örneğin;
    https://www.hepsiburada.com/tp-link-archer-t4u-1200-mbps-wireless-dual-band-ac-usb-3-0-kablosuz-adapter-p-BD801304 gibi bir cihaza yönelmem durumunda performansda belirli bir artış, artıştan da öte, daha stabil, daha kabloya yakın bir performans alabilir miyim?

    T4u-1200 ün yanına bir dehttps://www.amazon.com.tr/dp/B07FY5X9P6/ref=asc_df_B07FY5X9P61574737800000/?tag=akakcetr-21&creative=380333&creativeASIN=B07FY5X9P6&linkCode=asn örneğindeki gibi bir wifi güçlendirici alsam, daha da stabil bir bağlantı sağlayabilir miyim? Salonla oda arasındaki koridorda, uygun konumda priz de bulunmakta.

    Şu anki bağlantımın durumuna gelince, Desktopun bulunduğu oda ile modemin kurulu olduğu salon arasında yaklaşık 10 metre bulunuyor. Ookla Speed Test üzerinden yaptığım kontrollerde, biraz dengesiz sonuçlar görüyorum. Bir bakıyorsunuz 15 mbit, bir bakıyorsunuz 40 mbit, bir bakmışsınız 106 mbit çıkıyor. Ve bu değerler, salonda, modemin dibinde de olsa, uzaktaki odada da olsa, çoğunlukla aynı sonuçları veriyor. Bu mbit değerlerindeki aşırı dalgalanmaların ve farkların bendeki donanımdan değil, internet sağlayacısı veya modemden olduğunu düşünmeye başladım ama network konusunda çok bilgili değilim malesef.

    Teoride, usb 3.0'ın da, wifi güçlendiricinin de daha çok performans sağladığını biliyorum ama pratikte böyle olacak mı? beni düşündüren bu.
    Yani kısacası arkadaşlar bu ekipmanlar bana kablonun sunduğu stabil performansı sağlayabilir mi?

    p.s: Asus PCE-AX58BT AX3000 Dual Band PCI-E modelini de denedim, rezalet performansından dolayı iade ettim. Benim usb 2.0 çok daha iyiydi







  • Kanal ayarı yapabilirsiniz.



    Yada powerline adaptör kullanabilirsiniz
  • Ben 5 ghz bandı kullanıyorum. 56. kanal bulunduğum bölgede sanki daha iyiymiş gibi görünse de, auto da bırakmanın daha faydalı olduğunu gördüm. Çünkü sabit bir kanalda kalınca çok iyi performans verirken, bir anda saatler süren aşırı düşük mbit değerleri gözlemledim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Data

    Kanal ayarı yapabilirsiniz.



    Yada powerline adaptör kullanabilirsiniz
    https://www.hepsiburada.com/powerline-urunleri-c-3016744?puan=5

    hangi segmentteki ürünleri tavsiye edersiniz? ping, lag spike gibi etkenlerin kablolu bağlantıya en yakın performansı vermesi benim için önemli olan.

    buradaki ürünler en az 300mbit den bahsediyor teoride ama, yeterli olur mu yoksa gigabit serisi üst segment birşeyler alırsam mı ancak stabilite sağlanabiliri




  • Ben de aynı durumdan şikayetçiyim. Modem farklı bir odada. Asus un nano stick wifi antenlerinden alıp kullandim oyunlarda çok fazla lag oluştu. Re365 alıp Ethernet ile bağlandım ama yine de çözüm olmadı. Bir süredir mesh sistemleri inceliyorum. Çözüm olacağını bilsem hemen alacam.




  • TP-Link TL-PA4010P KIT AV600 bu ürünü iade ediyorum, 100 mbit baglantı 5-6 mbit e düştü. benim usb2 çok daha iyi performans veriyor. Powerline çözümler hali hazırda zaten çeken yerlerde ki benim usb 40 ila 75 mbit arası performans gösteriyor, pek bir etkisi olduğunu düşünmüyorum eğer hiç çekmiyorsa tamamen ölüyse faydası oluyor bence.

    Ben gemileri yaktım Ugreen Cat7 kablo sipariş ettim 10 metre, koridordan halı altı yapıcam, yassı kablo zaten bunlar düşünülerek yapılmış. salonla oda arasında 90 lardaki gibi kenarda köşede kablo olacak diye 105-110 mbit,5 ping bağlantıdan vazgeçemicem
  • quote:

    Orijinalden alıntı: detanaoq

    bence en iyi çözüm client router bağlantı... ama AC destekli olanlar çok pahalı vede hiç birini dneme şansım olmadı...
    https://www.hepsiburada.com/tp-link-re450-1750-mbps-kablosuz-ac-dual-band-gigabit-port-harici-antenli-menzil-genisletici-p-BD804519
    https://www.hepsiburada.com/tenda-a18-ac1200-kablosuz-gigabit-ag-genisletici-p-HBV00000BGRUB
    https://www.hepsiburada.com/zyxel-wre6505-ac750-kablosuz-menzil-genisletici-p-HBV000003OMEC
    valla üstad al dene, eğer vadettiği, iddaa ettiği performansı göstermiyorsa, iade edebilirsin hiç sorun çıkmıyor.Sadece iade durumunu düşünüp,kutu içeriği ve fatura teslimine dikkat etmen gerekiyor. Bende Huawei p20 pro var aynı odada speedtest le telefondan full 100mbit alıyorum. Ama desktop lar sevmiyor bu wifi işini. Eğer online oyun oynuyorsan, download larını full speed almak istiyorsan, desktopa birşekilde olmuyor wifi.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.