Şimdi Ara

KABLOLU TV GÖRÜNTÜ PROBLEMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam Arkadaşlar;
    Benim ewde kablolu tv mevcut,dün itibariyle mutfağada bir tv alıp diğer tv'nin hattından bunada çektirdim.Ancak her 2 tv de görüntü kalitesinde düşme oldu,özellikle star ve TNT'de görüntü bildiğiniz noiseli geliyor.Renklerdede hafif bir solma oldu.Mutfaktaki tv'nin kablosunu çıkarıncada durum devam ediyor.Mutfağa kabloyu çeken arkadaş metal bir split kullandı,ve görüntü kalitesindeki düşmenin normal olduğunu söyledi.Durum gerçekten böylemidir,yoksa görüntü kalitesindeki düşüş kabloyu çeken elemanın kabiliyetsizliğinden midir?
    Cevaplar için teşekkürler.



  • bi cevap arkadaşlar ona göre adamla tekrar konuşcam..
  • Araya splitter girdiğinden sinyal seviyesi yarıyarıya düşmüş durumda Bağlantılar sağlam yapıldıysa yapılabilecek şey ana dağıtım kutusundan sinyal seviyesini yükseltmek ve/veya kablolar uzun ve kalitesizse onları düzeltmek olabilir
  • Selam;

    Kablolu TV genelde bir TV alıcısına yeterli olacak kadar sinyal seviyesi bırakır. Çok kritik bir sinyal seviyesi verilmediyse ikiye bölünmesinin fazla kayıp yaratacağını sanmıyorum. Eğer 2 TV için bölünüyorsa splitter 1/2 olmalıdır, 1/3, 1/4 ve daha yüksek değerde bölücü kullanılması zayıflamayı artırır. Sinyal seviyesinin zayıflaması bölücüden olabileceği gibi kablodan ve hatta TV fişinin düzgün bağlanmamasından dahi kaynaklanabilir. Bütün bunlar sağlıklı olmasına rağmen zayıflama devam ediyorsa 5-1000 MHz arası çalışan bir yükseltici alarak ve isterseniz daha çok TV alıcısına dağıtım yaparak kullanabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.