Şimdi Ara

Kablolu Yayını İyileştirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba;

    Bizim sitede yayın kablo üzerinden verilmektedir. Geçen hafta 107 ekran Samsung plazma aldım, eskiden 72 ekran Sony CRT varken yayınlar nispeten daha iyi gibiydi. Şimdi bazı kanallar özellikle eskiye nazaran kötü. Tamam plazmadan CRT performansı beklenmez ama ben sanki şöyle bir şey okumuştum. Hiç çanak anten filan kullanmadan bir HD receiver a bu kablolu yayını takıp daha sonra görüntüyü HDMI kablo ile aktarma imkanı varmı? Bu işi yapabilen görüntüyü upscale ederek işleyip HDMI üzerinden aktaracak böyle bir cihaz var mı?

    Ya da 805 veya 875 gibi bir görüntü işleme cihazına bu kablolu yayını takma imkanım var mı? Yani receivera degil de böyle bir cihaza mı ihtiyacım var? Neticede sitenin verdiği bu sinyali güçlendirerek izlemek istiyorum. Sizce ne yapmalıyım?

    Herkese saygı ve selamlar...



  • Hd receiverden kasdınız uydu alıcısı ise uydu receiver kablo tv yayınını almaz. Yok eğer AV receiverden bahsediyorsanız görüntü işleyen modeller var ancak upscale işleminin başarısı tamamen kaynağın kalitesi ile alakalı. Çok büyük paralar harcamadıktan sonra rf üzerinden yapılan bir yayını düzeltebileceğinizi zannetmiyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: teme


    Hd receiverden kasdınız uydu alıcısı ise uydu receiver kablo tv yayınını almaz. Yok eğer AV receiverden bahsediyorsanız görüntü işleyen modeller var ancak upscale işleminin başarısı tamamen kaynağın kalitesi ile alakalı. Çok büyük paralar harcamadıktan sonra rf üzerinden yapılan bir yayını düzeltebileceğinizi zannetmiyorum.


    Öncellikle cevap için teşekkürler dostum. Benim amacım şöyle;

    Dediğim gibi Samsung bir plazma aldım. TV'nin DVD, PS3, PS3 üzerinden upscale edilmiş DVD performansı, PS3 üzerinden mp4'e dönüştürülmüş mkv film performansı gerçekten güzel ve izleme keyfi veriyor. Yani bir sıkıntı yok. Şu an sadece normal tv yayınında kanalların biraz daha güzel çıkmasını istiyorum. Bunun içinde site yayını olarak gelen RF kabloyu alıp bağlayacağım ve gelen sinyali güzelleşitrerek bana daha iyi bir tv yayını izlemesi verebilecek (çıkışı HDMI olabilir örneğin) bir cihaz ne olabilir diye soruyorum. Bu işlem bir hd uydu receiver ile yapılabilir mi? Yoksa bir AVR mi almalıyım? İşte o cihazı bilemiyorum.

    Ya da şöyle bir şey mi yapsam;

    1. Şu an araştırabildiğim kadarıyla DT'ü HD olarak seyredebileceğim bir HD uydu receiver ve çanak anten alıp yayınları bu şekilde izlemek ki bunun için yaklaşık 750 YTL bir bütçe istiyor.

    2. Eğer yapabilirsem Samsung Plazmayı verip üzerine 1500-1750 YTL daha taksit ekletip bir Pioneer 4280XA almak,

    3. Sizlerin ilk soruma vereceğiniz cevaba göre söylediğim işlemi yapabilecek fiyat performansı iyi kaliteli bir cihaz mı almak?

    Yardımcı olanlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.

    Saygılar, selamlar...




  • Yalnız kablodan kastınız turksat kablo tv mi ? yoksa uydu yayını merkezi sistem olarak mı aktarım?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ckm

    Yalnız kablodan kastınız turksat kablo tv mi ? yoksa uydu yayını merkezi sistem olarak mı aktarım?


    Evet dostum ikinci dediğin gibi, yani yayın merkezi sistemden geliyor ben de bildiğimiz RF kabloyla alıyorum. Yayında DT kanalları da var, diğer bazı uydu kanalları da ama sonuçta sitenin merkezi yayını. Geliş şeklinden emin değilim -kablolu/kablosuz- ama neticede dışardan bir tane RF kablo giriyor eve ve onu kullanıyorum. İşte iyleştirme yapmak istediğim yayın böyle bir şey. İnşallah anlatabilmişimdir.
  • RF girişi olan AVR benim bildiğim kadarıyla yok,geriye sadece dvd recorder kalıyor. Bunların bazısı upscale yaptığını iddaa ediyor ancak anten sinyalini de yaptıklarından emin değilim. Bendeki dvd recorderin upscale özelliği var ancak upscalemi downscale mi yapıyor belli değil :) Daha kaliteli cihazların da fiyatları -en azından benim için- alıp deneyeyim denecek düzeyde değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.