Şimdi Ara

kablomodeme kablosuz router taktım ve emule düşük id aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar evde hem pc hem laptop ile net baglantısı olsun diye kablo modeme kablosuz bir router aldım taktım fakat neden dir bilmem emule duşuk id alıyor sürekli .. ne önerirsiniz



  • modem gibi routerdada firewall var. ayni portlari routerdanda acacaksin. once routerin modemden aldigi wan ip sini sabit ip yap. sonra modemden router'in wan ip sine portlari ac yada direk dmz ver. ondan sorna routerdan bilgisayarinin ipsine portlari ac.
  • hoca cok guzel anlatmışsın ama bu netmaster da port falan acılmıyor sanırım 192.186.1.100 e girince hic oynanacak yer yok
  • bu arada kablo modemde port açmak gerekiyormu ki adsl gibi çünkü arada router olmadan sürekli yuksek id alıyordum ben zaten tek sorun router olunca duşuk id almam.. router un aldıgı wan ip sini bilmiyorum bu arada onu nasıl bulacagım ve port numarası olarak neleri acacagım ..
  • wireless routerdan port forward yapacaksın, modemden değil. Aldığın router smartnet isehttp://192.168.3.1/nat_v.stm adresine git (Advanced Settings>Nat>Virtual Server)
  • yani nereye ne yazayım dersin

    not: bu arada router ın arayuzune 192.186.10.1 den giriyorum gerekirse

     kablomodeme kablosuz router taktım ve emule düşük id aldı
  • modemin web arayuzune git orda dmz yi bul ve modemin ip araligindan dmz ye bi ip yaz. modemin subnetinden bi ip olmasi lazim 192.168.10'lu olmiyacak. ondan sonra wireless routerin web arayuzune git wan setup menusune gir modemde yazdigin dmz ipsini wan ipsi olarak yaz. bu butun portlari modemden routera yonlendirir. ondan sonra routerin virtual server kismindan emulenin kullandigi portlari kendi bilgisayarinin ip sine yonlendir. tabi bilgisayarinin ipsini sabitlemendede fayda var. port yonlendirme yerine routerdada modemde yaptigin gibi dmz yapabilirsin. dmz host setup a kendi pc nin ipsini yazarsin. ama bu butun portlari senin bilgisayarina yonlendircegi icin guvenlik aciklarina neden olur.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: darkaura

    modemin web arayuzune git orda dmz yi bul ve modemin ip araligindan dmz ye bi ip yaz. modemin subnetinden bi ip olmasi lazim 192.168.10'lu olmiyacak. ondan sonra wireless routerin web arayuzune git wan setup menusune gir modemde yazdigin dmz ipsini wan ipsi olarak yaz. bu butun portlari modemden routera yonlendirir. ondan sonra routerin virtual server kismindan emulenin kullandigi portlari kendi bilgisayarinin ip sine yonlendir. tabi bilgisayarinin ipsini sabitlemendede fayda var. port yonlendirme yerine routerdada modemde yaptigin gibi dmz yapabilirsin. dmz host setup a kendi pc nin ipsini yazarsin. ama bu butun portlari senin bilgisayarina yonlendircegi icin guvenlik aciklarina neden olur.



    hocam kablomodemlerde ki geneli netmaster dır sanırım arayuzde bi oynama yapamıyorsun malesef..sadece router ın arayuzune girip oynamaya yapabiliyorum




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.