Şimdi Ara

KABLONET [ANA KONU] (2407. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
63.461
Cevap
389
Favori
3.383.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 24052406240724082409
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Modem bekleyen arkadaşlar, netmaster n11 mağazasındaki 99₺lik kablolu modemi kaçırmayın. Yanına ister en ucuz ister en pahalı işinizi hangisi görecekse, sizi hangisi memnun edecekse bir kablosuz router ekleyin ve sorunsuzca kullanın. Kabloneti bıraktım ama devam etsem evdeki senelerdce router ile beraber problemsiz kullandığım eski 383z4'e yedek olarak bunu kesin alırdım. Modem kirasına falan boşa para verilmez, yurtdışından getirmek gibi maceralara da bu fiyatlı modem varken gerek yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dracos

    modemin yanında gelen orijinal adaptör de çin'de üretilen fason bir ürün, hoş modemin kendisi de tayvan malı hani ya, sonuçta çok takılmamak gerek bence

    12v kaliteli bir adaptör olduğu sürece yeterli amper değerini sağlıyorsa sorun yaşatmaz, mesela gelen bir ekip kalkıp benimki için sorun bundan kaynaklı demek gibi bir hataya düşerse çıkarır eline veririm avometreyi şahsen göster bakalım neymiş hatası diye
    Orjhinaldi benim adaptör adamlar bahane üretiyorlar devamlı. O yüzden modemin adaptörüne baktı bende o yüzden orjinal olsun birşey derse orjinal görünsün. adaptör veya modem ortada ne mal olduğu da işte ben sağlama alsın kendini boşver...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: NetMASTER_

    Değerli Kullanıcımız,

    Modeminizi n11 sitesi NetMASTER mağazasından temin edebilirsiniz.https://www.n11.com/magaza/netmaster

    Saygılarımızla.
    Ben ASUS Rog AC5300 1200tl aldım. Sen şimdi 450 tl wifisi iyi çekmeyen. Fazla cihaz bağlanınca ping yükselen. ısınan modemi 450 liraya satıyorsunuz. Tekelci misiniz siz bu nasıl iş, 450 lira o modemi alacağıma internet sağlıyacıgımı değiştirir ömürlük modem alırım ben. Hemde böyle root şifresi felan derdin de yok... Bunların böyle olmasının nedeni uydu net başka modemlere destek vermemesinden kaynaklı...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MC.CYBER_ -- 7 Mart 2019; 19:16:57 >




  • 11 ay daha taahhütü bulunan kablonet aboneliğimi modemle beraber devredebilirim.İlgilenen arkadaşlar pm atsın lütfen
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ö1f1

    Bu arada kablo kullanmadığım için bilmiyorum.
    Şuan piyasada sadece NetMaster mı var? Niye diğer markaların ürünleri gelmiyor, Turksat mı desteklemiyor diğer marka cihazları?
    Hocam şöyle anlatayım,

    Docsis sistemi adsl/vdsl'den farklı. Adsl/vdsl'deki gibi kullanıcı adı - şifre olayı yok. Adsl/vdsl'de istediğin modemi alıp sağlayıcıdan aldığın kullanıcı adı şifreyi modeme girerek internete bağlanabilirsin. Ancak docsis'te servis sağlayıcına modemin mac adresini bildirmen gerekiyor. Modemin mac adresini sağlayıcıya bildirdikten sonra modem internete bağlanıyor. Kullanıcı adı - şifre yok.

    Onun dışında adsl/vdsl'de hızı santraldeki cihaz sınırlıyor. Docsis'te ise modem sınırlıyor. Mac adresini verip online olduğun zaman modeme modemin kaç mbit'le internete bağlanacağını bildiren bir config dosyası gönderiliyor. O dosyada belirlenen hızda modem internete bağlanıyor.

    Gelelim niye sadece netmaster var. Öncelikle Türkiye'de kablonet kullanıcısı sayısı xdsl/Fiber kullanıcı sayısına göre daha düşük. Bu yüzden genellikle piyasada pek fazla marka olmuyor, Türksat ihale usulu ile modem satım alımını yapıp, satışını gerçekleştiriyordu. Genellikle ihaleyi netmaster kazandığından türksat netmaster modem satıyordu. Önceden netmaster modemleri hem piyasadan, hem de türksat'tan temin etmek mümkündü. Ancak genellikle piyasadaki modemler türksat'a kıyasla biraz daha pahalı olduğundan netmaster modemler türksat'tan temin edilirdi. Yaklaşık 2 sene önceydi sanırım, netmaster piyasada modem satmayı bıraktı. Artık modem sadece türksat'tan temin edilir hale gelmişti. Zaten piyasadaki netmaster'lar daha pahalı olduğundan ve türksat'tan daha ucuza temin edilebildiğinden bu çok sorun olmadı.

    Daha sonra geçen sene ağustos'taki kur patlamasının ardından türksat modem satmayı bıraktı. Artık sadece kiralama yapılabiliyordu. (Kiralama eskiden de vardı ama satın alma alternatifi de mevcuttu.) Ee sonuç olarak netmaster zaten önceden piyasaya modem satışını durdurmuştu, şimdi türksat da satışı durdurunca, piyasada da başka marka olmayınca Türkiye'de sıfır docsis modem bulmak imkansız hale geldi Ya kiralama yapacaksın, ya da ikinci el satın alacaksın denildi. İlk zamanlar bu olaya pek tepki gelmedi, kiralama olayına çok tepkili değildi millet. Satışta garanti 2 yıl oluyor, kiralamada sürekli garantisi var, bozulursa anında değiştiriyorlar, yeni model çıktığında onunla değiştirebilirim vs deniyordu. Tabi kiralamayı sevmeyenler de vardı, neyse İlk bir kaç ay sorun olmasa da, en sonunda türksat'ın modem stoğu bitti Böyle olunca piyasada sıfır modem satan yok, türksat kiralama yapmıyor, millet ikinci el modemlere kaldı İkinci el modem fiyatları artmayı başladı 50-100 tl'ye alınan ürünler 150-300 tl'lere çıkmaya başladı.

    Onun dışında docsis modemler pahalı. Yurt dışından modem almak istesen sadece kablo özelliği olan (kablosuz router özelliği olmayan) modemler 50-60 dolar(~300 tl) civarında. İnfinity 401 gibi wifi ac destekli routerlı docsis modemlere bakayım desen 130 dolar(~700 tl) civarındaydı yanlış hatırlamıyorsam. Türksat satmayı bırakmadan önce infinity 401 300 tl idi. Türksat tabi ki 130 dolardan daha düşüğe alıyordur modemi ama hal böyle olunca türksat elindeki modem stoğunu korumak ve yüksek fiyata satıp kimseyi korkutmamak için kiralamaya geçti diye düşünüyorum. (Önceden satış fiyatı ile kiralama sonrası cihaz iade edilmezse faturaya yansıyacak tutar aynı idi. Geçen sene bu tutar modem için 300 tl idi. Bu sene 500 tl olarak belirlenmiş. Türksat paketlerini televizyon ile birlikte satıyor. Televizyon ile birlikte alınca daha ucuza geliyor. Tv kutusunun kirası 3 tl, onun ceza bedelini de 200 tl olarak belirlemişler. Muhtemelen kimse 500+200 = 700 tl verip cihazları satın almayacağı için, kiralama modeline geçtiler gibi geliyor bana.)

    Onun dışında docsis modemler mac adresi ile kayıt oluyor demiştim. Kayıt olduktan sonra modeme config dosyası gönderip hızı o şekilde belirliyorlar. Bu işlemin otomatik olması için türksat'ın o modemin modelini sisteme eklemesi lazım. Örneğin türksat'ın türkiye'de kullandığı docsis sinyaline (upstream frekansı en az 5-65 mhz aralığında olması gerekiyor) uygun modem getirdiniz. Mac adresini çağrı merkezine söylediniz. Şanslıysanız config dosyası otomatik gelir ve internete girebilirsiniz. Şanslı değilseniz config dosyası otomatik gelmez. Bu durumda çağrı merkezi ve eve gelen ekip bir şey yapamıyor. Forumda paylaşılan türksat'a ait bir özel bir mail adresi vardı. Türksat'ın üst seviye yetkilileri bakıyor sanırım oraya. Oraya mail attığınızda 1-2 gün sonra config dosyasını onlar elle ayarlayıp modeme gönderip öyle internete bağlanabiliyorsunuz. Tabi zaman zaman modemin bağlı olduğu santral güncelleniyor, bir şey oluyor config dosyası gidiyor. Bu durumda yine çağrı merkezi/ekip bir şey yapamıyor. Yine mail atıp beklemeniz gerekiyor. (Forumdan okuduğum kadarıyla bu şekildeydi durum.) Bu mail bakmayı kesse o modemler kullanılamaz gibi bir şey olacak. Hatta türksat'ın genel mail adresine bu konuda atılan bir mail'e yurtdışından gelen modemlerin sisteme manuel eklenmesi gerektiği, bunun da sistemi yavaşlattığı/o bölgedeki kullanıcıları olumsuz etkilediği sebebiyle yapılamayacağı, o nedenle yurtdışından gelen modemlerin çalışmayacağı söylenmişti. Kısaca kendi modemleri hariç diğer modemlere pek sıcak bakmıyorlar

    Onun dışında yazılım güncellemelerini docsis'te uzaktan yapıyorlar. Servis sağlayıcıdan sağlayıcıya yazılımın içeriği değişebiliyor. Yurtdışından alınan modemlere haliyle yazılım desteği verilmiyor. Çalışırsa çalıştığına şükrediyor insan Neyse, günümüze gelirsek netmaster ara ara n11 mağazasında sıfır docsis modem stoğu açıyor. Geçen ay 383zn modeli 400 tl'den satılmıştı. (İnfinity 401 çıkmadan önce türksat 175 tl'ye satıyordu bu modeli yanlış hatırlamıyorsam.) Bu ay infinity 401 450 tl'den satılıyor. (Türksat 300 tl'ye satıyordu.) Bunlar muhtemelen ellerindeki son modemler. Geçen ay 400 tl'den sattıkları 383zn'in devamı gelmedi. İlandaki stok sayısı bittikten sonra ilan kaldırıldı. İnfinity 401 içinde aynısı olursa bu yüksek fiyatlara rağmen sıfır modem bulmak zorlaşacak.

    Onun dışında bazı türksat bayileri technicolor tc7200 modem getirmeye başlamış. Bu modem 180 tl civarına satılıyor. Özelliklerine göre fiyatı fena değil, 2 yıl garantili sıfır:

    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-cevre-birimleri-turksat-modem-666451611/detay

    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-cevre-birimleri-kablonet-modem-kutusunda-uskudar-663929097/detay

    Bu cihazda da ses girişi olmasına rağmen kabloses(kablonet'in voip telefon hizmeti) çalışmıyor. Türksat dışarıdan alınan modemler için ses tarafı için herhangi bir çalışma garantisi vermiyor. O yüzden düzelir mi, düzelmez mi bilmiyorum ama ses tarafı çalışsa şu anda alınabilecek en iyi modemlerden biri olurdu. Netmaster için internette tonlarca şikayet var, netmaster'den daha kötü olacağını zannetmiyorum. İnternette pek kullanan yok ama yine de ses kullanılmayacaksa, günümüz şartları düşünüldüğünde bu modem denenebilir gibi geliyor bana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Paylaştığınız modemi abonelik kaydi almak sarti ile o fiyata satıyorlar ama diger ilandaki de 300 lira fiyat cekmis. Ben ses ozelligimi kullanmiyorum bu modeli kablomet magazasina sorayim eger varsa netmaster belasından kurtulmak için iyi fırsat.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O modem fiyatları ne öyle gerçekten

    Uydunet çok bozdu son zamanlarda bu gidişle 1 yıla kalmaz sonuncu sırayı alır diğerlerinin yanında...
  • https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-cevre-birimleri-kablonet-turksat-sifir-modem-663472863/detay (245 tl)

    https://www.uydunetkablotv.com/mail-order/ (İzmir'deki bir kablonet bayisinin mail order formu. En altta cihaz seçiniz kısmında technicolor modem 195 tl gözüküyor.)

    Kısaca 177 tl'lik ilanın açıklamasında yazdığı gibi modemin fiyatı 177 tl civarında. Bunun üzerinde olan fiyatları bayiler kendisi belirliyor gibi. Kendisinden abone olanlara 177 tl, abone olmayanlara 245-300 tl gibi bir mantık mı var bilmiyorum ama o kadar fiyat farkı olmaması gerekir diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Detaylı bilgiler için çok teşekkür ederim hocam.

    Yani çok saçma bir tutum hocam Turksat'ınki. Tamam kur durumuna göre her şirket pozisyon alır, siparişlerini ona göre düzenler ama tamamen modem stoğunun bitmesi de komedi açıkcası.

    Öte yandan ülkemizde kablo pazarı geniş değil, zaten en büyük sebebi de sanırım bu işte tekel olmaları ve homepass düşüklüğü. Ancak çeşitlilik her zaman daha avantajlı. Sadece senelerde NetMaster'a bağlı kalmak da Turksat açısından avantajlı değildir sanıyorum ki. Cihazlarda kronik bir sorun çıkabilir, MetMaster'ın kendisi bir sorun yaşayabilir, anlaşamayabilirler. Tehlikeli açıkcası.

    Hocam bu eurodocis muhabbeti ne oluyor? Avrupa'nın diğer ülkeleri bizim kullandığımız modülasyonları kullanmıyorlar mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Eger bozuk degilse technicolor modem de fos cikti. Eksi den birisi Sifresiz Misafir agini kapatamamis.

    https://eksisozluk.com/entry/87346823

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türksat geçen yıl docsis 3.0 modem alımı için ihale başlatmıştı. Sonuçlandı mı bilmiyorum. Sonuçlansa modem sorunu olmazdı sanırım. İhalede çok düşük fiyat istediklerinden mi modem bulamıyorlar bilmiyorum.

    Arada sırada farklı üreticiler geliyor ama en kalıcı netmaster oldu hocam ülkemizde. (Muhtemelen ihalelerde genelde en düşük fiyatı veriyorlar) Onun dışında docsis 3.0 ülkemizde ilk çıktığında motorola sb6120e modeli vardı. Türksat satmıyordu sanırım bu modemi, dışarıdan temin ediliyordu. Çıktıktan 1-2 yıl sonra satışı bitti. Geçen sene türksat ubee marka modem getirdi. Onun piyasada satışı yoktu, sadece türksat satıyordu. Bir süre sonra o da bitti.

    Eurodocsis avrupada kullanılan modülasyonun adı. Docsis ile amerikada kullanılan modülasyon. Bizim modülasyonun detayını tam bilmiyorum ama biz eurodocsis kullanmıyoruz. Normal docsis kullanıyoruz. Onun dışında amerika'da upstream frekansı olarak 5-42 mhz kullanılıyor. O yüzden çoğu modem 5-42 mhz destekli. Bizde ise 5-65 mhz kullanılıyor. Böyle olunca 5-42 mhz destekli modem alınırsa modem internete bağlanmıyor. En az 5-65 mhz aralığını destekleyen modem almak gerekiyor. (5-85 mhz aralığında cihaz bulmak mümkün. Bu cihazlar 5-65'i de kapsadığı için sorun olmuyor. Kullanılabiliyor.) O aralıkta alınırsa da yukarıda yazdığım gibi otomatik config dosyası gönderilemediğinden internete bağlanamama, mail atıp config dosyası beklemek gibi sorunlar olabiliyor. Hele en kötüsü bazı modemler 5-42/5-85 mhz gibi çift mod destekli oluyor. Buna güvenip modem alan bir arkadaş vardı. Detaylarını tam hatırlamıyorum ama modem 5-42 mhz'e ayarlı bir biçimde gelmiş. Haliyle config dosyasına rağmen online olamamış. Türksat online olmuyor, yapabileceğimiz bir şey yok demiş. Adam modem üreticisiyle görüşmüş. Upstream aralığını servis sağlayıcınızın değiştirmesi gerekiyor denmiş. Türksat biz nasıl yapılır bilmiyoruz demiş. Modem üreticisi türksat'ın bizimle iletişime geçmesi gerekiyor demiş. Zar zor türksat ile modem üreticisini iletişime geçirip, modem üreticisinden gerekli bilgileri alıp modemi 5-85 mhz aralığına almışlar ve adam modemi kullanabilmiş. (Öeh diyor insan Bu kadar uğraşmamak için yurtdışından alınacaksa tek mod 5-65 ya da 5-85 aralığını destekleyen modem almak daha mantıklı.)

    Şurdaki konuda da sitem edilmiş:https://forum.donanimhaber.com/motorola-arris-ve-diger-kablo-modemlerin-turksat-kablonet-ile-kullanilabilir-hale-getirilmesi--137060837

    Onun dışında Technicolor tc7200 eurodocsis modem olarak geçiyor, ülkemizde nasıl çalışıyor dersek, bu modem çift mod olarak geçiyor. Hem docsis hem de eurodocsis destekliyor. Upstream aralığı 5-65 mhz destekliyor. Docsis ve 5-65 mhz aralığını desteklediği için ülkemizde kullanılabiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alierr

    Eger bozuk degilse technicolor modem de fos cikti. Eksi den birisi Sifresiz Misafir agini kapatamamis.

    https://eksisozluk.com/entry/87346823
    Modem bozuktur ya da arayüzde bulamamıştır ayarı hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kef K kullanıcısına yanıt
    Hocam size çok teşekkür ederim. Elimde 4 senelik çalışan bir modem olmasına rağmen bozulur diye bu modemi uygun fiyata aldım. Çek puan derken 90 liraya mal ettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HRMNKY

    Hocam size çok teşekkür ederim. Elimde 4 senelik çalışan bir modem olmasına rağmen bozulur diye bu modemi uygun fiyata aldım. Çek puan derken 90 liraya mal ettim.
    O modem de bitmiş heralde, kaldırmışlar ilandan.
  • Son 1 adet kalmıştı onu da ben aldım hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • technicolor modem yarın çoğu firmaya gelecek,pazartesinden itibaren türksat taşeronlarından alınabilir.
  • knu torrentli modemler

    şimdi biz modem değiştiremediğimize göre şu torrentli modem işini nasıl yapacağız?
  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Genelde sabit olsun, mobil olsun Avrupa standartı modülasyonaları kullanılırken kabloda Amerikan standartı kullanmalarına hayret ettim. Gerçi bir bildikleri vardır. Ya da hatalı bir kararsa bile bu saatten sonra değiştirmek maliyetli olacaktır muhtemelen.

    Yani bu kadar şansa bırakılmamalı bence, gerekirse pahallı da olsa geçici olarak cihaz temin etmeliler. Tamam belki modem dağıtmak sorumlulukları değil ama bu işi sen yürütmezsen, özel sektöre de ön ayak olmazsan cihaz tedriği için aboneler ne yapsın.
    Hele mayısa kadar gelmeyecekse geçmiş olsun, hayırlı işler...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Netmaster n11 mağazasına arada sırada ekleniyor çeşitli modemler, aklınızda bulunsun.
  • Modülasyon neden böyle ben de bilmiyorum ama geçmişte docsis altyapısı türksat'a ait değilken her bölgenin ayrı kablo firması varmış. İstanbul'un x mahallesinde farklı firma, y mahallesinde farklı firma, izmir'de farklı firma vs irili ufaklı onlarca firma varmış. Daha sonra bunların hepsi kapanıp/birleştirilip türksat'a verilmiş diye duydum. Böyle olunca tabi onlarca firmanın farklı standartları/cihazları, bunların aboneleri vs derken modülasyon sıkıntılı olmuş olabilir. Genellikle Avrupa'da eurodocsis 5-65 mhz aralığı kullanılıyor. Amerika'da docsis 5-42 mhz aralığı kullanılıyor. Türksat'ın standartı ikisine de tam uymuyor. Bazı bölgelerde 5-42 mhz upstream frekansı, bazılarında 5-65 mhz upstream frekansı kullanıldığı söyleniyor. Türksat bütün bölgelerde cihazlar sorunsuz kullanılabilsin diye böyle bir standart belirlemiş olabilir.

    Onun dışında türksat altyapısını vodafone ve superonline ile paylaşıma açtı. O sağlayıcılarda modem kiralama zorunlu. Abone olurken modem veriliyor ve dışardan modem kullanamıyorsun. Geçen sahibinden'e vodafone'un modemini koymuşlardı. İnfinity 401 modeli ama kutuda kablonet logosu yok, modemin üstünde kablonet logosu yok. (Türksat'ın modeminde kablonet logoları vardı.) Modeme giriş şifresi farklı. Türksat modemi bridge moduna girerken vodafone modeminde bridge seçeneğini kaldırmışlar. Vodafone böyle istediği için netmaster böyle yaptıklarını söylemişti. Kısaca modem ve yazılımı sağlayıcının isteklerine göre baya değiştirmişler. Bu da demek oluyor ki Türksat ve diğer sağlayıcılar için üretilen infinity 401'lerin stokları farklı. Büyük ihtimalle turksat'a modem bulamadığı için abone olamayanlar superonline ya da vodafone'a gitse abone olabilecek. Tabi fiyatlar türksat'tan daha pahalı. Genelde alternatiflerin daha ucuz olması beklenir ama burda daha pahalı/aynı ne yazık ki.

    ( 24 mbps superonline'da 89,90. Vodafone'da 86,80. Bunların içinde tv yok. Türksat'ta 100 mbps akıllı sınırsız, 19 saat 100 mbps kalan saatlerde 25 mbps + üst paket televizyon + cihaz kiralarsan bütün cihazlar dahil 89,90. Tv'yi kullanmasak bile 19 saat 100 mbps olmasıyla her şekilde türksat daha mantıklı oluyor.)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 24052406240724082409
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.