Şimdi Ara

Kablonet, Avcılar ilçesinde FTTB'ye geçiş yapacak. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Peki Millenicom'a TT fiber üstünden geçiş yapmak mantıklı olur mu? Eğer mantıklı bir eylem olacaksa Turksat aboneliğimin 2.ayında iptal gerçekleştirip cayma bedelini ödeyeceğim.
  • İstanbul Bahçelievler de ben bir çalışma görmedim.



    Ama superonline Bahçelievler merkez Mh nin tamamına fiber optik kablo çekti. Aynı kablo üzerinden Türksat ta kendi sistemini kuruyor olabilir. Zaten alt yapıları paylaşıma açtılar. Türksat kablo alt yapısı üzerinden superonline hizmeti alınabiliyor



    Bir süre önce taşındım oradan. Superonline evlere kendi cihazlarını koymaya başlamıştır. Ama ne tür bir cihaz koyuyor. Bu fiber kablodan kablotv de faydalanıyor mi bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Aynı hizmeti veriyor.



    https://www.superonline.net/kampanyalar/kablo-internet-kampanyalari

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence mantıklı hocam. Dediğim gibi, Türksat'ta daha binaya konan cihaza 10ms ile ulaşırken, TT üzerinden Millenicom fiber alırsanız Türkiye içi bir oyun sunucusuna ulaşım süreniz 10ms'in altında olur. Türksat'ta farklı şehirdeki sunucuya 30ms ile ulaşırken, Milleni üzerinden fiberde Frankfurt'a erişim süreniz 40ms olur. Çünkü Superonline omurgasını kullanıyorlar. Bu yüzden erişim süreleri çok daha iyi. TT Fiber altyapı üzerinden, TT Fiber'den daha düşük ping süreleri sunabiliyor Şahsen benim Türksat ile sözleşmem Mart ayı sonunda bitecek. Ve Türk Telekom ise Mart ayı içerisinde GPON fiberin aktif olacağını söyledi. Kesinlikle geçeceğim. VDSL bile olsa geçeceğim.
  • Açık söyleyeyim, geçmiş olsun. Hem bende hem de arkadaşlarımda çok büyük sorunlar yaşıyoruz. Türksat fiber'e geçtiğinden beri hem oyun içi pingler 20ms civarı arttı hem de eskiden 50.5mbps hız alırken artık 44-46mbps arası alıyoruz. Ben İstanbul'dayım, bir arkadaşım İzmir'de, diğeri Ankara'da. Hepimiz aynı problemi yaşadık. Keşke imkan olsa da eski kablodan devam etmemize izin verseler.
  • Hocam şu anda bu imkanım olsa saniye durmam geçiş yaparım Millenicom'a TT fiber üstünden. Gönül ister ki aksini belirteyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: k8s

    Bence mantıklı hocam. Dediğim gibi, Türksat'ta daha binaya konan cihaza 10ms ile ulaşırken, TT üzerinden Millenicom fiber alırsanız Türkiye içi bir oyun sunucusuna ulaşım süreniz 10ms'in altında olur. Türksat'ta farklı şehirdeki sunucuya 30ms ile ulaşırken, Milleni üzerinden fiberde Frankfurt'a erişim süreniz 40ms olur. Çünkü Superonline omurgasını kullanıyorlar. Bu yüzden erişim süreleri çok daha iyi. TT Fiber altyapı üzerinden, TT Fiber'den daha düşük ping süreleri sunabiliyor Şahsen benim Türksat ile sözleşmem Mart ayı sonunda bitecek. Ve Türk Telekom ise Mart ayı içerisinde GPON fiberin aktif olacağını söyledi. Kesinlikle geçeceğim. VDSL bile olsa geçeceğim.
    Şöyle ortalama kalite sinyal bir VDSL bile olsa binada ben de geçerim hocam, kaç paraysa cezası öderim saniye acımam. Aklın yolu bir. Artık acı çekiyorum psikolojik olarak da.




  • ataman5 kullanıcısına yanıt
    Siz de mi Kablonet? -_-
  • Hem de ne Kablonet hocam Artık ağlanır halime güler oldum malesef. En son aklımda düşündüğüm şeylerden biri yakında oturan bir arkadaşıma Fiber ya da VDSL internet açıp (faturasını ben ödemek üzere) akşam saatleri ona gidip orada biraz oyun oynayıp eve dönmek, ya da yalan yok aklımdan geçiyor ucuz yollu binada fiber olan küçük bir dükkan kiralamayı bile düşünüyorum malesef ki taşınamıyorum. Çok üzücü.
  • ataman5 kullanıcısına yanıt
    İnsanların akşam eve gelip bir keyif yapma hakkı kalmıştı, onunda içine ediyorlar. Lüks gibi görünüyor maalesef. Alternatif yoksa bolca şikayet kaydı vs. açın. Ben mail, şikayetvar, online işlemler, MH ve fax yoluyla Turksat'a sokağın altyapısını değiştirttim. Yine de çözüm olmadı çünkü router, santral kısmında sıkıntılılar, superonline omurgasından da bağlansam Avrupa pinglerim VDSL kulllanıcılarına göre fazla oluyor. Akşam saatleri hem Turksat santrali hemde bizi bağladıkları ucuza kiraladıklarını düşündüğüm SOL omurgaları yoğunluktan çıldırıyor. Gündüz 9ms olan SOL router'ı akşam 30'a çıkıyor.
  • Hocam yazdığınız her kelimenin altına özenle imza atarım. Özenle tabelasını yapıp sokakta gezerim.

    Ben öyle saatlerce oyun oynayan da biri değilim, işten geldiğimde evdeysem o akşamı 1-1,5 saat oyun oynayıp kafamı dağıtabilmeyi istiyorum ama belki yıllardır artık eve geldiğimde, gecikmeleri test et, aç oyunları test et, değişkenleri logla, ne farklılıklar oluştu yeni öğrendiğim bilgilerden neyi uygulayayım, sonunda hangi spesifik konularda arıza kaydı açayım diye diye diye yemin ediyorum psikolojim cidden bozuldu.

    Söylediklerinizi aynı şekilde tecrübe ettim ve uyguladım ancak sonuç 0, elde var 0 ve sinir bozukluğu, mutsuzluk. Bu konuda elimden geldiğince farkındalık yaratmaya ve insanları bilgilendirmeye kendimi adanmış hissediyorum çünkü aksi durumda delirmemek imkansız oluyor benim için.

    Söyledikleriniz 1e1 Kablonet ile yaşanılan tecrübelerdir ve yıllar içinde değişmeyecektir. Yazdığınız kibar forum yazısı en kibar haliyle Kablonetin ne kadar kötü bir internet sağlayıcısı olduğunun resmidir.




  • Usta bende Ankarada oturuyorum Benim de 7 senedir Fttb. Bina altına kadar fiber ile geliyor sanırım bina içinde cat kablolarla dağıtılıyor. Büyük ihtimalle cat5 kullanmışlar cimrilik işte. Cat 6 çekilseydi 10 yıl sonra değiştirmek zorunda kalmazdık.



    Neyse 100 mbps gayet iyi hız yıllarca kullanılır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fttb de ethernet kablosuylamı dağılıyor kablonet. Tv nasıl peki eski usülmü coax mı kablo. Ben fiber gelip coax kabloyla dağıtılıyor sanıyordum fttb. O zaman tv ile internet ayrı hattan veriliyor fttb de.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @ataman5, bende aynı durumdayım, saat başı pingleri, trace sonuçlarını bilmem neleri kayıt altına alıyorum. Hoş yorumunuz için teşekkürler :)


    Bugün Telekom ilçe müdürlüğüne gittim; "2 yan binada Fiber var, ben de faydalanmak istiyorum" dedim, fakat "bir müdahale söz konusu değil, 1-2 yıl içerisinde İstanbul genelinde büyük bir yatırım olacak, belki faydalanırsınız" dendi. Zorla bana hizmet verin diye de diretemem ya, bende çıkıp evime geldim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inan_ed -- 24 Ocak 2019; 21:19:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: inan_ed

    @ataman5, bende aynı durumdayım, saat başı pingleri, trace sonuçlarını bilmem neleri kayıt altına alıyorum. Hoş yorumunuz için teşekkürler :)


    Bugün Telekom ilçe müdürlüğüne gittim; "2 yan binada Fiber var, ben de faydalanmak istiyorum" dedim, fakat "bir müdahale söz konusu değil, 1-2 yıl içerisinde İstanbul genelinde büyük bir yatırım olacak, belki faydalanırsınız" dendi. Zorla bana hizmet verin diye de diretemem ya, bende çıkıp evime geldim.
    Hocam aynısını geçtiğimiz son 3-4 sene içerisinde defalarca gerçekleştirdim. Sırf bu ikna kabiliyetimi yükseltebilmek için evimde hem Turkcell Superonline Adsl hem de Telekom Adsl hizmetini 24 ay taahütle satın aldım ( 3 ISPli deli evi.) ki konuşurken hali hazırda müşteri olduğumu vs. belirtebilmek son 2-3 senedir, sayısız mail, sayısız dilekçe ilçe müdürlüklerine, özel servislere özel insanlara vs. bu konuda müşteri olduğumu ve yalvar yakar hatta çoğuna gerekirse ilgili maddi konuda da bana faturalamada yapabileceklerini belirterek sayısız kez talepte bulundum. Bir çoğunda bana da anyısı söylendi, yatırım yapılacak ilerleyen zamanda yatırım yapılacak ama şu anda planlama yok vs. ama günümüze geldiğimizde o konuda da hiç bir ilerleme gerçekleşmedi. Siz yazdıkça ben aynaya bakıyor gibi hissediyorum, geçmişte yaşadıklarım tekrar tekrar canlanıyor gözümde.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: abyss_ati

    Bahcelievlerin hiçbir yerinde hiçbir çalışma yok, hiçbir yerdede kablo çekme gibi birşeye rastlamadim.

    Belki ankara bahcelievlerden bahsediyordur
    Not: eğer bahcelievlerde bir ekip görürsem sopayla kovalarim,ellemesinler boşver olanida bozucaklar,iyi böyle
    İstanbul bahçelievler %30 dan fazlası bitti devam ediyor. Bilginiz olsun. Siyavuşpaşa soğanlı tarafındaysanız görmemiş olmanız muhtemel. Başlangıç itibari ile merkez mh güngören ilçesi çalışmanın devam ettiği yerler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • memothegreat kullanıcısına yanıt
    Fttb fiber to the building yani binaya kdar fiberdir.
    Fttc fiber to the cabin yani sokakta bir besleme dolabı.

    Fttc ye gelen fiber ile 20-200 arası binaya koaksiyelle hizmet verilir.
    Fttb ile ise ilgili bina veya en fazla 3-5 yanındaki binalar ile beraber 8-10 binaya kadar tek fiber kablo ile hizmet verilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapı değişmiyor bina içi yine koaksiyel. Sadece bina amfisi optik node a dönüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Bahçelievlerde s.online ile turksat ortak altyapı durumu yok. Güzergahını yapan kablosunı çekiyor veriyor hizmeti ki s.online b.evler merkez mh nde bay bir altyapı yaptı.

    Turksat ise b.evlerde çoğu güzergahı tt ile ortak kullanıyor ama kendi kablo altyapısı mevcut. Yurtdışı çıkış değil direk binalara dağıtımdan bahsediyorum.

    Ve bahçelievlerde %30 dan fazla şebekede turksat fiber çakışmasına başladındevam ediyor. 3-4 mesaj yukarıda da belirttim. Görmemiş olabilirsiniz ama çalışma devam etmektedir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.