Şimdi Ara

KABLONET'in sistem açığı yüzünden mağdur durumdayım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2015 yılından beri kablonet abonesiyim. Kardeşimin yeni taşındığı yere internet bağlatmak amacıyla 2. bir adrese daha abonelik açtırdım. Daha sonra kardeşim başka bir adrese taşındı. 2. adresdeki aboneliği yeni yere taşımak istedim ama altyapıları olmadığından bu işlemi yapamayacaklarını taşınma nedeniyle aboneliği bitirebileceklerini söylediler. Ama bunun için benim 2. adresten çıktığıma dair belge isteniyor. Benim ikametgahım 2. adres olmadığını, bana 2. adresimde abonelik açarken ikametgahımın burası olması gerektiği bilgisi verilmediğini söyledim. Sİz taşınmadıysanız taahhüdünüz bitene kadar para ödemek zorundasınız denildi veya taahhüt cezası ödemem gerekiyormuş. ben doğalgaz aboneliği ve kardeşimin taşınması ile ilgili belgelendirmeyi yapabileceğimi yani o evden yeni adrese kardeşimin gittiğini ispatlayabileceğimi bildirdim ama yine de illaki benim taşınmam gerektiği söylendi.


    BUrada kablonettin alt yapısındaki bu açık nedeniyle aboneliğimi iptal etmiyorlar. üstelik 2. adrese başka bir kiracı taşınmak üzere. Ama şimdi 3. , 4. , 5. adreslere abonelik açtırsam sorgusuz sualsiz açıyorlar. Bu şekilde iptal gerektiğinde ise oradan ikametgah değişikliği yapmanız gerekiyor deniliyor. Başta bana burada ikametgahı olan kişiye abonelik açılır denilse kardeşim üzerine abonelik başlatırdık. kendi kendilerine uydurdukları bir kurguya sıkı sıkıya bağlanıp beni mağdur ediyorlar.


    Tüketici haklarına başvuru yapıp , şikayet var ve diğer sitelere de bu durumu yazacağım.








  • Resmiyette taşınmamışsınız, kardeşinizin taşınması vesairesi kurumu-şirketi ilgilendirmediği için böle yapıyorlar.

    Taahhüt ancak ve ancak başka adreste altyapı yoksa cezasız iptal oluyor, siz taşınmışsanız yine resmi evrak ve dilekçe ile taahhüdü devam ettirerek taşınıyorsunuz.


    Kağıt üzerinde taşınmıyorsunuz çünkü..

    Kardeşiniz üzerine açabilirdiniz, niye açmadınız? Veya taahhüt yapmasaydınız daha iyiydi.


    Onun üzerine olması gerektiğini söylemediniz demek bence yanlış bir argüman. O evin doğalgazını elektriğini de kendi adınıza mı aldınız diye de sorabiliriz o zaman mesela. Ya da belki bunlar da yapılabilir ama bu tip durumlarda her zaman başa iş açar, yerleşik kim varsa onun adına açmak her zaman iyidir.


    Adınıza ikinci üçüncü beşinci abonelik açma imkanı, başka evleriniz, yazlığınız falan varsa tarzı senaryolar için yapılmış bir seçenek. Eşimin adına da Kablonet aboneliği var mesela.





  • öyle birşey yok. elinizdeki ikametgah ile gidin. artık bu evde yaşamıyorum diyin. kapatırlar.

  • Detaylı ikamet sorgulama sisteminde önceki adres ve taşınılan adres bilgisi yer alıyor sırası ile. @@Ormanci @Ra @Ö1f1


    Ormanci nin dediği gibi, oradan taşınan siz değilsiniz ki. Eskiden taahhütten canı sıkılan internetini köyündeki altyapı olmayan eve nakil gösterip cezasız iptal ettirmeye çalışıyordu. Biz o zamanlarda da yazdık, dedik ki firmalar bu işe uyanır, bunun önlemini alırlar. Geldiğimiz noktada önlemi aldılar.


    Ben şunu da merak ettim, o evdeki elektrik,su, doğalgaz aboneliği de mi sizin adınıza? Değilse, internet neden sizin adınıza?


    Şu an bu nakil mevzusunda, eğer ki taşınılmak istenilen yerde altyapı yok ise hemen ikamet belgesi istiyorlar. E devlette bir önceki ikamet ve bir sonraki ikamet gözüküyor bu arada. Yani zaten baştan aşağı bir ofsayt söz konusu sizin durumunuzda.


    Firmanın açığı veya sistem açığı vs yok. Kaç sene önce yazdık forumda, köyünüzdeki eve nakil aldırıp taahhütten kaçmaya çalışmayın bunların önlemini alacaklar çok göze batıyor diye. Gel gelelim öyle de oldu ve şu an tüm işletmeciler ikamet belgesi istiyor eğer taşınılan yerde altyapı yok ise. Var ise zaten otomatik geçiyor söz konusu adrese.


    Öyleyse siz ikametinizi kardeşinizin taşındığı yere alın. Böylelikle bir çözüm elde edebilirsiniz.


    Not: Hatta direkt iptal etmeyip altı ay süreyle donduran işletmeciler var. O altı ay içinde altyapı gelirse taahhüt kaldığı yerden devam edebiliyor bazı özel durumlarda. Fatura duruyor tabi o süreçler içerisinde, bağlantı yeniden verilene kadar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 8 Mart 2023; 15:57:8 >




  • Yazık vah vah

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Boşa uğraşma ikametini kardeşinin yanına al sende. 1 ay sonra tekrar eski adresine alırsın.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Eline sağlık hocam bilgilendirme için.

    İşin buralara geleceği belliydi. Sizin kötü bir niyetiniz yok ama suistimallerin yüksekliği sebebiyle böyle bir durumla karşı karşıya kaldınız. Aslında şuan Turksat, Telekom altyapısı üzerinden VAE erişimi de verebiliyor. Kardeşinizin taşındığı yeni adreste Telekom'un da mı altyapısı yok acaba? Eğer altyapısı varsa nakil ettirip VAE üzerinden Turksat kullanmaya devam edebilirsiniz.

  • Abonelik sizin adınıza ama evde ikamet eden kardeşiniz. Taşınan kişi kardeşiniz dolayısıyla aboneliğin bir tarafı değil. Firmanın tek muhattabı sizsiniz. Ve ortada bir mağduriyet bulunmuyor.

    Abonelik kardeşinizin adına olsaydı, taşınma halinde hak iddia edebilirdi.

    Bu durumda firmayı suçlamanın bir manası yok. Eğer kardeşiniz henüz ikametini yeni adrese almamış ise, siz aboneliği kardeşinize devredin, sonrasında kardeşiniz yeni adrese ikametini aldırsın bu şekilde bedel ödenmeden iptal edilebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.