Şimdi Ara

Kablonet mi VDSL mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


    Yeni bir eve taşınıyorum. Binada 4K KabloTV ve 100 Mbps'ye kadar kablonet altyapısı mevcut. VDSL sorgulaması yaptığımda ise 82 Mbps hız çıkıyor ve Tahmini Mesafe 87 Metre diye belirtiyor. Şimdiki adresim de yakın bir bölgede. Poyraznet kullanıyorum. Arada altyapı kaynaklı sorun yaşıyorum. Sizce kablonet altyapısı ile mi daha stabil bir internet hizmeti alırım yoksa VDSL ile mi?


    Şimdiden tüm ilginiz için teşekkür ederim.




  • 4k Kablotv diye bir şey yok online oyun oynamıyorsan kullanabilirsin ama wifi zayıftır mesh sistem yaparsan konforlu kullanırsın.

  • AMC A kullanıcısına yanıt

    Eğer performans ihtiyacınız varsa zaten hiçbir servis sağlayıcının wifi'ndan tatmin olamazsınız. O yüzden ethernet kablosu kullanmanız gerekeceğini düşünerek, modem-router kullanımını, bilgisayara yakın bir yere yaptırmaya bakın.


    Kablonet'in mevcut stock routerlarının wifi dağıtımları başarısız kaldı ki ben daha "iyi" denilebilen ISS routerı da görmedim diyebilirim. Haliyle ek repeater falan gerekecektir wifi kullanacaksanız.



    4k KabloTV dediğiniz şey, muhtemelen içinde 4k TV paketi ve internet olan bir tarife.


    Online oyunlarda benim bölgemi baz aldığımızda, Superonline doğrudan fiber ile KabloNet arasında, Kablonet önde.


    İlginç bir şekilde, KabloNet kutuya kadar fiber, evlere coaksiyel kablo ile dağıtımda daha iyi hizmet sunuyor. Bunun muhtemel nedeni ise yurtdışı sunucularının kalitesi, SOL'ün bandwith kısması, filtrelemeleri gibi nedenler.


    VDSL deneme fırsatım olmadı bu bölgede ancak KabloNet oyun ya da genel kullanım anlamında, stabil hizmet veriyor. Stabil hizmetten kastım, günden günde, saatten saate değişmeyen, belirli bir seviyede olan hizmet.


    Ben olsam KabloNet'i seçerdim.





  • Docsis altyapısında yüksek ping sorunu yaşarsın tavsiye etmem


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllardır mecidiyeköyde kablonet kullanıyorum, çok memnunum. Ama kablonet kullanacaksan tavsiyem modemin kablosuzunu kapatıp güçlü bir access point alman.

    Ama böyle tavsiyeler yerine yapman gereken apartmanda komşulara sormak, kablonet ve vdsl kullananlar nasıl performan alıyor.

  • Kablonun olduğu yerde VDSL'in adı bile geçmez hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de aynı VDSL 82 destekliyor, Turkcell,kablonet v.b VDSL var, fiber altyapı yok maalesef. Var mı fikri olan , kablonet VDSL yorum yok hiç. Poyraz net 700tl kurulum istiyor yeni abonelik. Superonline ve kablonet VDSL 300 TL civarında aylık 🥲

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Online oyun oynuyorsanız, ping ile işiniz varsa kablonetten uzak durun. Ping önemli değilse, çok uzun senelerdir kablonet kullanmış geçen ay vdsle geçmiş biri olarak kabloneti önerebilirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmlkc -- 2 Aralık 2023; 0:8:42 >
  • cmlkc C kullanıcısına yanıt
    Çocuklar video izliyor, film izliyoruz yeterli. Teşekkürler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.