Şimdi Ara

Kablonet Modem Stok Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşım abone olurken yaşanan modem stok sorununu görünce iyiki önceden abone oldum dedirten bir duyum aldım.

    Hikaye şöyle; Arkadaşım Türksat Kablonet abone başvuru sitesihttps://www.fiberkablonet.com çağrı merkezini arıyor, abonelik başvurusu yapıyor ancak modem tedarik sıkıntısı Türkiye genelinde yaşandığından dolayı kurulum ileri tarihe veriliyor. Çağrı merkezinin yakın ilgisi arkadaşımı ikna ediyor.

    Yahu koca kurum modem stok sorunu yaşar mı?

    Neyse arkadaşımın Superonline abonelik taahhüt süresinin bitmesine 1 ay kaldığından abone olup modemin stoklara girmesini bekleyecek.

    Ben olsam alırım 60-80 TL arasına ikinci el modem hemen kurdururum. Sabırsız adamımdır.

    Yetkililer bir an önce modem depolasa iyi olur.







  • milyonlarca lira döküyolar o altyapılara o cihazlara o firmanın her ekipmanına ama sen git modem stoklama çok gülünç bir firmalar en azından böyle bir sorun yaşıyacaksa bir firmayla anlaş bi modem getirt 500-1000 tane, modemler gelene kadar idare etsin sene 2017 adam modem yok stokta diyo
  • o site kablonetin resmi başvuru sitesi değil
  • Yahu bu taşeronların sahte sitelerine ulaşmak için nasıl bu kadar çaba harcıyorsunuz? İsmi mi güzel geliyor? resmi kanallar dururken bu abidik gubidik isimli sahte site sevdası neden?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dr. Boone ve rockyy,


    Türksat'ın depolarında yaşanan modem stok sorunuyla bayilik/taşeronluk arasında nasıl bağ kurdunuz anlamadım :)

    Yahu Türksat Kablo/ Superonline/ Telekom dahil bütün kurumlar bayi ağıyla çalışıyor.

    Turknet'i saymaya gerek bile yok. Şebekesi de yok, diğer servis sağlayıcılardan kiralıyor.

    Ana bayilik/bayilik sistemini ayrı başlıkta tartışabilirsiniz. Bunu tartışacaksanız otomotiv ve beyaz eşya gibi hemen her sektörü konuşmanız gerekir.
    Bugün hizmet ve ürünlerin hemen hepsi bayiler aracılığıyla temin ediliyor. Gidip Ford/VW/Honda v.s. fabrikalardsan doğrudan mal alabiliyor musunuz?
    Veya parfüm/ilaç/giysi v.s.

    Mesela Turknet'in, doğru düzgün bayi teşkilatı olmadığı için herkese çamur attığını, satış ekibinden duymuşluğum vardır.

    Tercih edersem öncelikle devlete bağlı kuruluş olduğu için Türksat'ı, Türksat bulunduğum yerde yoksa seçeneksizlikten Telekom ve Sıuperonline tercihi yaparım.

    Arıza durumlarında Türksat ilk 3-5 saatte yerinde müdahalede bulunuyor.

    Telekom ve Superonline ise yerinde desteği hemen yapamadığından dolayı telefonla çözüm için çağrı merkezi sizi oyalıyor. Fiziki sorunlara müdahale ise bazen 2 günü bulabiliyor.

    Açmaya çalıştığım tartışma konusuna gelince, böyle büyük bir kurum nasıl modem stok sorunu yaşar. Mesele hangi bayiden alındığı deği,l nereden alınırsa alınsın stokların tükenmiş olduğudur.

    Bu sorun acaba satışların aşırı olmasından mı yoksa yeterince stok bulundurmamasından mı yaşanıyor? Bunu tartışalım.

    Sulandırmayalım :)

    Sevgi ve muhabbetle kalın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kosucuadam -- 11 Kasım 2017; 13:32:50 >




  • Valla kota rezaletinden sonra satış patlaması olacağını hiç zannetmiyorum. Klasik devlet mantığı işte, plansızlık
  • Bütün paketler sınırsız adil kullanım kotalı. Adil kullanım kotasına ulaşsanız bile internet sınırsız devam ediyor.Sadece hız bir miktar düşüyor. Ekstra fatura yok.
    İsterseniz hız düşmeden sınırsız paket kullanabilirsiniz.

    Fakat katkılarınızı neden iğneleyerek yapıyorsunuz anlamıyorum.

    Ben Turknet ve Superonline firmalarından geçmişte çok çektim ve iyiki geçtim dediğim Türksat fiber kablonet altyapısında karar kıldım.

    Fakat konu bunların hiç biri değil. Amaç çamur atmak değil. Stok sorunu yaşayan arkadaşım gibi diğer bekleyen abonelerin görüşlerini almak, tartışmak. Birazda merak.

    Ben şu an abone olsam stok gelmesini beklemem hemen ikinci el alır kullanırım mesela!

    Sorumu tekrarlayayım, stok sorunu, acaba satışların aşırı olmasından mı yoksa yeterince stok bulundurulmamasından mı yaşanıyor?
    İkinci el modem kullanma fikri sizce mantıklı değil mi?


    Sevgi ve muhabbetle kalın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kosucuadam -- 11 Kasım 2017; 13:42:57 >




  • Hocam arkadaşın tepkisi türksat'ın kendi resmi sitesi turksatkablo.com.tr varken, niye fiberkablonet.com gibi bir yerden aldınız diye. Geçmişte ve günümüzde de alt bayi - taşeron vb yerlerden çok çekenler oldu. Yanlış kampanyalar sunmalar, tehdit etmeler vs.

    Modem konusu dediğiniz gibi, niye böyle bir durum oldu bilmiyorum. Şahsen stok olsa bile ben türksattan almazdım. Zaten modem satış fiyatlarını 144 liradan 240 liraya çıkarttılar. Kiralama fiyatı da aylık 6 lira. Taahhüt bitince iade ediliyor. 1 yıllık kiralama fiyatına(72 tl) piyasada çok rahat 2.el modem bulunur. Bu cihazlar kolay bozulan şeyler değil, parasını çok rahat çıkarır. 4 yıla yakındır 383z4 modelini kullanıyorum, bir sıkıntı yaşamadım. Boşuna kiralamaya para vermeye gerek yok.

    Bu arada yeni paketler duran kotalı. Kotasına geldiğiniz zaman internet erişiminiz kesiliyor. Adil kullanım kotalı olarak sadece 10 mbit ve 24 mbit paketi kaldı. Yeni aboneler ve yeniden taahhüt verecekler akn'li olarak sadece bunları seçebiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 11 Kasım 2017; 14:28:16 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Resmi site bu yalnız:https://www.turksatkablo.com.tr/
  • 444 0 126
    turksatkablo.com.tr

    resmi web sitesi ve resmi cağrı merkezi numaraları

    buradan modem stok sorunu olup olmadığını öğrenebilirsiniz

    ayrıca 90 liraya kablotv alıcısı ile satılıyor sahibinden de

    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-cevre-birimleri-netmaster-modem-ihtiyac-fazlasi-499458278/detay
  • EnemyTerritory,

    Güzel yanıtın için teşekkürler.
    İkinci el modem kullanımı konusunda aynı fikre sahibim.

    Bu arada arkadaşım ve ben merak edipwww.fiberkablonet.com sitesinin yetkili sitesi olup olmadığını araştırdık.

    Türksat Pazarlama birimini arayarak sorguladık ve onaylı resmi site olduğunu öğrendik. Resmi Ana Bayi sitesiymiş.
    Hatta özellikle Konya, Adana, Gaziantep, Karaman, Kayseri ve Mersin illerinde ki bütün abone merkezleri alt bayi olarak kendilerine bağlı veya abone merkezleri kendilerine aitmiş.

    Anladığım kadarıyla bölgelere ayrılarak pazarlama işi ana bayiler (Abone merkezleri) ve onlara bağlı tali bayiler üzerinden yürüyor.
    Tıpkı beyaz eşya, turkcell, otomobil bayileri gibi.


    Güzel yanıt için teşekkürler.

    Sevgi ve muhabbetle kalın...




  • kosucuadam K kullanıcısına yanıt
    444 0 126 yi arayıp abonelik işlemlerini başlatın. Modem stok durumu var mı öğrenin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi forumlar beyler.
    Vodafone yalın internet kullanıyorum (16 Mbps 60 Gb AKK). 17.11.2017 tarihi itibari ile 2 yıllık taahhüt sürem doldu ve her ne kadar 2 yıl daha uzatmayı sözlü olarak kabul etsemde internet hızı ve kota yetersizliği nedeni ile kablonete (24 Mbps hız ve 150 Gb kotalı sınır sizsiniz kampanyası) geçmeye karar verdim ve sözlü olarak uzattığım vodafone taahhütümüde iptal ettim. 4 gündür taahhütsüz normal paket fiyatı üzerinden vodafonu kullanmaya devam ediyorum.

    Vodafone ile henüz taahhütüm bitmeden 04.11.2017 tarihinde kablonet.com.tr sitesinde yazılı olan 0850 804 4444 numaralı müşteri hizmetlerini arayarak abonelik başvurumu yaptım. Aradan 4 gün geçti ve 08.11.2017 tarihinde geldiler fakat bina dışında bağlantı var bina içerisinde yok bu nedenle bina içerisinde delik açacağız 1-2 saatlik bir gürültü olacak komşularınız ile görüşün 2 gün sonra sizi arayacağız dediler. Eyvallah dedik. Kapı kapı bütün komşuları gezdim durumu aktardım hepsi onay verdi aradan 2 gün geçti arayan soran yok. VE olay buradan sonra başlıyor...

    Önce 0850 804 4444 numaralı müşteri hizmetlerini aradım durumu aktardım geri dönüş yapmadılar dedim. Sistemden baktığımda stoklarda modem olmadığını not düşmüşler modem tedarik edildiğinde ekipler sizi yine arayacaktır dedi. Ardından ilk geldiklerinde gelmeden önce beni aradıkları şirket hattını aradım orasıda bana stoklarda modem yok dedi. Diyecek birşey yok tamam deyip kapattım. Bugün itibari ile (21.11.2017) müşteri hizmetlerini kaçıncı kez aradım bilemiyorum ve aldığım yanıt yine aynı oldu ''Stoklarda modem yok''. Başvurumu yapalı 17. güne girdik ve stoklarda modem yok bekliyoruz. Kısa bir araştırma yapayım dedim şikayetvar üzerinde stoklarda modem yok bekliyoruz gibi onlarca şikayet kaydı gördüm.

    Bizim günahımız ne şimdi? Koskoca Türksat Kablonet'in elinde modem yokmuş abi... vodafone sözleşmem bitti ve 4 gündür taahhütsüz paket üzerinden kullanmaya devam ediyorum. İptal dilekçesini vermek içinde kabloneti bekliyorum... Birde sizlerin dediği gibi müşteri hizmetleri isterseniz kendiniz de alabilirsiniz falan diyor. Sanki böyle zaman zaman üyelik açan siteler olur ya zorla girmeye çalışırsın bizde zorla abone olmaya çalışıyoruz. Şikayet kayıtlarını gördüğüm kadarı ile yaklaşık 1 aydır stoklarda modem sorunu var. 2. El modem fiyatları uygun olmadı alacağım bende gelin kurun lanet hizmetinizi artık diyeceğim az kaldı... Lakin kullanılmış modemde sıkıntı çıkma olasılığına karşı biraz tereddüt yaşamaktayım. 50-100 lira arası 383ZN ve 383Z4 modelleri mevcut fakat onuda araştırdığım kadarı ile herkes wifi bağlantı sorunundan şikayetçi. Bu yüzden kablonet stok durumunu halleder de son modemi olan Netmaster İnfinity 401 modemi alıp gelip bana kurulum yapar mı diye bekliyorum. Durum bundan ibaret başvuru yapmadan önce stok durumundan haberdar olsam abonelik için arar mıydım bilmiyorum. Ha iptal edin istemiyorum deyip farklı firmaya bakayım diyorum ama hız ve kota bakımından en uygun fiyatta kablonette maalesef.




  • Ben bu paylaşımı yaptıktan sonra sonucu yazmayı unutmuşum. Stok sorununun çözülmesini bekleyen arkadaşım mutlu sona erdi! :) Normalde 1 ay kadar bekleyecekti fakat 3-4 gün geçmeden internetine kavuştu.
    Arkadaşıma daha önce başvurduğum siteyi ben önermiştim. Bu nedenlewww.fiberkablonet.com çağrı ekibinden görüştüğümüz Reyşan hanıma takip ve sonuçlandırma için teşekkür ederiz. Belki bu yazıyı okuyan firma yetkilisi bu çalışanına sayemde ekstra prim verir.

    Bence asıl öneli olan, stratejik öneme sahip ve ülkemizin nadide kuruluşlarından biri olan Türksat'ın hele hele bu devirde modem stok sorunu ile anılmaması gerekir. İnşallah bundan sonra tedbirli olurlar ve benzer sorun yaşatmazlar/yaşamazlar!


    Sevgi ve saygılarımla,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kosucuadam -- 21 Kasım 2017; 11:2:37 >




  • Çok şükür benide aradılar az önce yarın kuruluma geleceklermiş. 18 günlük bekleyiş sona erecek inş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serdar_gs kullanıcısına yanıt
    Hocam hangi modelden geldiğini ve deneyiminizi paylaşırsanız sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnş yarın kurulumdan sonra gelen modemi ve ilk izlenimlerimi yazarım
    En azından gelecek modeminde infinity 401 olmasını ümit ediyorum. Bakalım

    Sonunda kablonetimize kavuştuk
    Netmaster İnfinity 401 modemi getirdiler internetide hemen aktif ettiler (sözleşme kağıdı üzerine üst kurul şikayeti diye not almışlar) hız testi yaptım 24 mbps ve yükleme hızı 2 mpbs şimdilik herşey normal ilerleyen zamanlarda görüşlerimi yine yazarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar_gs -- 22 Kasım 2017; 12:43:39 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.