Şimdi Ara

Kablonet yeni abonelik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba forum,

    son zamanlarda kablonet aboneliği hakkında onlarca soru geliyor, bazıları yanıtlanırken çoğu yanıtsız kalıyor. yeni abone olacaklar için belki de önemli bir başlık açmış olacağım.

    bulunduğum bölgeye türksat kablonet yeni fiber döşedi. internet faturaları konusunda sıkıntı yaşayan bir kullanıcı idim. hizmetin açılmasını 2 ay kadar bekledim ve nihayet işlemlerim tamamlanarak sorunsuz kullanmaya başladım.

    kablonet öncesi;
    4 yıl boyunca türk telekom yalın hipernet kullanıcısı idim. 35mbps hız (başlangıç 100gb kota, ardından akn kaldırılınca sınırsız) aboneliğimde 76,5tl ödedim. taahhüt bitmek üzere türk telekom hiç aramadı. ikna turu da yapmadı. 35 mbps hız 300gb kota için aylık 95tl sınırsız için aylık 114tl dışında iyi bir kampanya önerilmedi. dahası hız düşürülim teklifinde bulundular. 1 hafta hattı kapattım ancak hiç aranmadım. bankalar yönetimine geçen türk telekom çok farklı bir strateji izliyor. oluşturdukları kampanya listesi dışına çıkılmıyor.

    millenicom taahhütsüz aylık 35 mbps hıza kadar 79,70 tl kampanyasına başvurdum. (bu başvuru için ekstra aktibasyon vs ücretlerle karşılaşmamak için türk telekom hat kapama işlemini geri aldım). türk telekom şebekesini kullanan millenicom hat taşıma için 2gün boyunca aralıksız aradı. evrakları imzalayıp ilettim. "1 haftada taşıma gerçekleşir" dediler ancak 2 haftayı gecti ses seda yok. millenicom süreçle ilgili herhangi bir bilgi de iletmedi. müşteri merkezini aradığımda da konudan bihaber temsilcilerin her biri ayrı bir konu ile karşıma geldiler. başlangıçta düşüncem "her işin başında böyle süreçler yaşanabilir" idi. ancak zamanla öyle olmadıgını gördüm. süreçten bihaber bırakılmak, abonelik evrakı imzalanana kadar herşey süt-liman imza sonrası ortada görülmeyecek ISS. kaygılandım. süreci iptal ettirdim. en son iptal aramasında "işleminiz başarıyla sonuclandı onaylıyor musunuz" diye sorduklarında kendinden emin bir şekilde hayır demek güzeldi.

    turk telekom taahhut bitince faturalara hemen yansıtmayı unutmadı. 2 ay taahhütsüz fatura ödedim. bugün itibariyle hat kapama işlemini gerçekleştirerek son taahhütsüz kabarık faturayı bekliyorum.

    kablonet süreci;
    istanbul avrupa il müdürlük mümkün mertebe işleminizin sonlanacağı bir yer değil. bunu süreç içersinde öğrendim.
    internet basvurusu yerine call center/abonelik merkezi üzerinden gidin. başvurumun ertesi günü kurulum için arandım.

    soru1)"türksat kablonet, binaya yerleştirilen kutudan daireye kablo çekiyor mu?"
    cevap1) abone merkezi ile basvurumu gerçekleştirdim. kurulum ekibi kutudan daireye kabloyu çekti. herhangi bir harici ücret ödeyeceğim belirtilmedi.

    soru2) kurulum sırasında zimmetlenen/verilen ekipman var mı?
    cevap2) kablotv için smart kart zimmetlendi. herhangi bir hasar, bozulma ya da abonelik bittiğinde teslim edilmezse smart kart bedeli 50tl.

    soru3) kablotv ekipmanı için seçimin ne oldu? i-kutu? conax? neta receiver?
    cevap3) tek kumandayı tercih ettim. bu sebeple tercihim conax modül oldu.

    güncel tarihle cihaz tesliminde sorun yaşamamak (herhangi bir teknik sorunda cihaz bedeli 200tl) ve aylık 3tl kullanım kirası ödememek için internetten 240tl ücretle technicrypt (biberli) conax modül satın aldım. sorun yaşamadan kullanmaya başladım.

    soru4) kablonet için seçimin ne oldu? netmaster infinity? ubee?
    cevap4)kablonetin bam teline geldik. ilkin internetten 2.el infinity modem aradım. istanbul/ataşehir/küçükbakkalköy'de bulunan a..a bilgisayar danışmanlık ve servis hizmetlerinden ikinci el bir modem buldum. alırken çalıştırdı. ışıkları yandı. alırken mac kontrolü yapamadık. kurulum esnasında mac aktivasyonunda sorun yaşadım. cihaz çalışmadı. teknik servis arızası bildirip kontrol ettirdim. cihaz bozuk çıktı. aldığım yere götürerek ücretini tedarik ettim.

    başlangıç için modem kiralama yoluna gittim. müşteri merkezinden basvurdum, ertesi sabah arayarak randevu verdiler be gün içersinde aylık 6tl kiralama bedeliyle netmaster infinity modemi sorunsuz kullanmaya başladım (cihaz aktivasyonu 10dk içersinde gerçekleşti). (herhangi bir teknik sorun için cihaz bedeli 500tl)

    soru5) ilk ay fatura ücreti nasıl oluyor?
    cevap5) henüz ilk faturam gelmedi. geldiğinde editlerim. ancak ilk ay damga vergisi ücrete eklenecek.

    soru6) paket içersindeki kabloses aboneliğini kullanıyor musun?
    cevap6)kampanya detaylarında "kampanya süresi dolmadan sadece Kabloses Her Yöne paket tarifelerini, diğer hizmetlerin taahhütlerini bozmadan ayrı olarak kampanya çıkışı yapabileceklerdir" yazmakta. müşteri hizmetleri iptal işleminin ancak abone merkezlerinde gerçekleşebildiğini aktardı. işlemi abonelik merkezinde gerçekleştirdim. aylık 12tl iptal ücreti faturaya yansıyacak ve abonelik ücreti faturadan düşecek.


    yeni sorular geldikçe editlerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ylgzn -- 26 Kasım 2023; 20:9:46 >







  • Güzel bilgiler hocam; ama lütfen fontu değiştirin. Okuması çok zor.
  • sokağımıza yakın noktan alt yapısı geçiyor btk üzerinden yazdım 2020 yılında değerlendireceğiz dediler bakalım sokağa ve binamıza alt yapı gelirse kabloneti kullanacağım hocam. sizde hayırlı olsun diyelim.
  • Halen kiralık modem mi kullanıyorsunuz, Sayet satın aldıysanız adres veya web sitesi alabilirmiyim , Ayrıca conax modülü netten orjinal olarak teyit ettiniz mi , Memnunmusunuz , Nereden aldınız aynı şekilde adres veya web sitesi alabilirmiyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ahmet_ -- 1 Mart 2020; 0:42:30 >
  • kiralık modem kullanıyorum. henüz satın almadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ylgzn

    kiralık modem kullanıyorum. henüz satın almadım.
    Almayacaksınız galiba, technicrypt (biberli) conax modül orjinal mi , onu nereden temin ettiniz, Aldığınız yerden memnun kaldınız mı
  • _ahmet_ kullanıcısına yanıt
    açıkçası orjinal olup olmadığına değil, çalışıp çalışmadığına bakıyorum. internetten aldım 2 ay evvel. memnunum şu ana dek herhangi bir sıkıntı çekmedim.

    modem konusu çetrefilli, uygun fiyata bulursam alacağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ylgzn

    açıkçası orjinal olup olmadığına değil, çalışıp çalışmadığına bakıyorum. internetten aldım 2 ay evvel. memnunum şu ana dek herhangi bir sıkıntı çekmedim.

    modem konusu çetrefilli, uygun fiyata bulursam alacağım.
    Hangi siteden almıştınız, Modem konusunda benim high power 30db routerim var bu sebeple wifisi önemli değil, Netmaster bridge modedan atıyormus vs yorumlar var, motorola yada technicolor var elde , 2sinden birini alacağım
  • Merhaba Forum,


    kablonet ile olan 2 yıllık taahhüt süresinin sonuna geldik. özellikle pandemi döneminde kablonet aboneliğinin faydasını çok gördüm. kablotv üst paket o süreçte çeşitlilik kattı. vizioon kanallar iyi bir alternatif sundu, özellikle 1980s sineması ve nostaljik filmleri izlemek keyifli idi.


    24 aylık taahhütte iletişim vergisi nedeniyle birkaç tl'lik dalgalanma yaşasam da

    50 mbps hız (akıllı tarife) + kablo üst paket + vizioon sinema paketi + kiralık modem (aylık 6tl) = 83 tl (dalgalanma sırasında 84 - 84,5.. ) ödedim.


    şimdi yeni iki yıllık taahhütte türksat kablonet de pazarlamasını türk telekom adsl gibi "ilk 12ay - son 12 ay" geçişi yaptı ve sadakat/eski müşteri kavramı son demlerini yaşıyor.


    size de fikir vermek açısından 2 yıllık değişimi göstermek için başlığı hortlattım.


    önümde iki yol var;


    1) renklendir hayatını;


    50 mbps hız (akıllı tarife) + kabloüst paket + vizioon sinema paketi + kablobulut 25 gb + kiralık modem (aylık 6 tl)


    ilk 12 ay 91,99 tl son 12 ay 101, 99 tl


    2) güldüren 100 kampanyası


    100 mbps (akıllı tarife ) + kabloüst paket + altın sinema paketi + kablobulut 25gb + kiralık modem (aylık 6 tl)


    ilk 12 ay 101,99 tl son 12 ay 111,99 tl




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ylgzn -- 26 Kasım 2023; 20:12:58 >




  • Direk 2 nolu secenek derim kablonet altyapin varsa cok sanslisin Karakartal kardesim 🦅🦅🦅

  • 100mbit akıllı bile alsan akşamları 25 geliyor. Neden 25mbit hıza 100 lira vereyim ki ? diğer firmalar aynı fiyata 100mbit veriyorlar.

  • 1) renklendir hayatını;


    50 mbps hız (akıllı tarife) + kabloüst paket + vizioon sinema paketi + kablobulut 25 gb + kiralık modem (aylık 6 tl)


    ilk 12 ay 91,99 tl son 12 ay 101, 99 tl


    2) güldüren 100 kampanyası


    100 mbps (akıllı tarife ) + kabloüst paket + altın sinema paketi + kablobulut 25gb + kiralık modem (aylık 6 tl)


    ilk 12 ay 101,99 tl son 12 ay 111,99 tl


    eğer 1 şubat 2022 itibariyle kampanyamı uzatsaydım ödeyeceğim ücret; yüzde 20 daha fazla


    1) Özel Hızlı ve Net Kampanyası 12/24 Ay


    50 mbps hız (akıllı tarife) + kabloüst paket (ek 5tl) + gümüş sinema paketi + kablobulut 25 gb + kiralık modem (aylık 6tl)


    ilk 12 ay 112 tl son 12 ay 127 tl


    2) Özel Hızlı ve Net Kampanyası 12/24 Ay


    100 mbps (akıllı tarife ) + kabloüst paket (ek 5tl) + altın sinema paketi (ek 5tl) + kablobulut 25gb + kiralık modem (aylık 6tl)


    ilk 12 ay 127 tl son 12 ay 142 tl

  • ikinci 24aylık taahhütümün de sonuna geldik.

    ocak 2020 ile başlayan ilk taahhüt ile ilgili bilgi ilk postta yer almakta.

    ocak 2022 ile başlayan ikinci taahhüt bilgisi ise birkaç post yukarıda.


    bu süreçte modem kirası 6 tl/ay idi. ikinci taahhütüm süresince modem kirası 6-10-20-40 tl/ay'a kadar yükseldi.


    mevcut müşteriye yeni taahhüt için önerilen kampanyalar 4 yıl öncekiler yanında sönük kalmakla beraber kısıtlanmış durumda. 1)kullansanız da kullanmasanız da kabloses/kablobulut hizmetleri kitleniyor.


    2)ya kablotv temel paket ya da para verip kabloüst paket alacaksınız.

    peki kabloüst paketi genişlemiş mi? hayır.

    küçülmüş mü? evet.


    3) sinema paket adları yine değişerek altın ve gümüş olarak ikiye ayrılıyor.


    4) ilk12 ay ile son 12 ay arasında genellikle 70 tl/ay fiyat farkı var.

  • Merhaba,


    Modemi artık satmayıp kiralamayı dayatmaları hakkında ne düşünüyorsunuz? Netmaster modemin sıfırının bulunmaması, netmasterın modem satmaması da ayrı bir absürt durum gibi geliyor bana.

  • extra kazanç oldugu için kiralama modeli daha karlı.

  • üçüncü 24 aylık taahhütümüzü başlatacağım.


    50 mbps hız (akıllı tarife) + kabloüst paket + gümüş sinema paketi + kablobulut 25 gb + kiralık modem (aylık 40 tl)


    ilk 12 ay 254 tl kalan 12 ay 324 tl


    extralar;

    (filmbox paketi +20 tl)

  • 100-20 paket 750 tl olacak diye bir şey okudum, şimdi benim 24 aylık sözleşmem vardı, eylül 2024'de sonlanıyor, 240 tl ödüyorum şu an, bir anda 750 tl mi olacak bu? Tekrar taahüt yapıp daha uyguna alma şansım falan oluyor mu biliyor musunuz?


    @ylgzn

  • FoxyDogy kullanıcısına yanıt

    2024 asgari maaşı açıklandıktan sonra kablonet 29 aralık 2023'te tarifelere zam geleceğini paylaştı.


    haliyle 31 ocak 2024'te beklenen zam 1 ay önceye alınmış oldu. bu durumda kampanya ve durumunuzu bilmemekle beraber eylül 2024 sonrası zamlı tarifeniz netleşti diyebilirim.


    mevcut kampanya taahhütünüz eyül 2024'e kadar sürdüğü için mevcut zam size yansımayacak. ama eyül 2024'te evet bu zamdan etkileneceksiniz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.