Şimdi Ara

Kablosuz Ağ'dan NAS İçin Kablolu Bağlantı Almak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese merhaba, benim başlıkta da anlatmaya çalıştığım bir sorunum var. Kısaca konunun detayına geçmek gerekirse durum şöyle:

    Elimdeki malzemeler: DATASTOR NAS30002B, Huawei HG552E (Superonline) Modem, TP-Link TL-MR3020 Router. NAS özellikle soğutma moduna geçtiğinde çıkarttığı ses rahatsız edici olduğundan salonda modemin yanında durmuyor. Gerek elektrik, gerekse sinyal gücü olarak başka bir odada bulunuyor ve o odaya kablo çekme ihtimalim yok. Bu sebeple evde bulunan kablosuz bağlantıyı Router ile kabloluya çevirip NAS'a bağlamam gerekiyor.

    TP-Link TL-MR3020 WISP modunda bilgisayara bağladım, 192.168.0.254 üzerinden giriş yaparak kablosuz bağlantı ayarlarını tamamladım. Cihaza internet geldi ve bilgisayarın kablosuz bağlantısını kapatarak ethernet üzerinden bilgisayar internete çıktı. Buraya kadar herşey normal, fakat ürünü daha sonra aynı şekilde adaptör ile elektrik beslemesine bağladım ve ethernet ile NAS bağlantısını yaptım. Fakat NAS'a ağdan erişim sağlayamıyorum.

    Burada anlamadığım nokta şu, ben modeme router ile bağlanıyorum ve routera da NAS'ı bağlıyorsam (kablolu) NAS'ın üzerinde görünen IP ile (192.168.1.20) iç ağdan NAS'a bağlanmam gerekmiyor mu? NAS'a bağlanamadığım gibi Router'in ara yüzüne de bağlanamıyorum. Bu konuya şevkat gösteren arkadaşlara şimdiden teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthz -- 25 Mayıs 2015; 12:01:48 >







  • benzer bir sorunu yaşayan arkadaşa fayda olması açısından sorunu şu şekilde çözdüm.

    Aynı ağ üzerinden farklı IP dağıtımı yapılmasından dolayı çakışma yaşandı. Öncelikle TP-Link TL-MR3020 WISP modundan AP moduna alıyoruz ve ayarlarımızın sağlıklı olması açısından TP-Link'i fabrika ayarlarına geri çeviriyoruz. Yeniden başladıktan sonra karşımıza çıkan ekrandan "Client" modunu seçip gelen ekrandan "Survey" e tıklayıp bağlanacağımız ağı seçiyoruz, şifremizi yazıp kayıt ediyoruz, cihaz yeniden başlayacak.

    Sonra cihazın "Network" bölümünden "Lan" seçeneğinin altında bulunan 192.168.0.254 yazan IP'yi 192.168.1.254 olarak değiştiriyoruz. (sizin iç IP dağıtımınıza göre 192.168.x.254) yeniden kayıt ediyoruz ve cihaz baştan başlıyor. Şimdi TP-Link TL-MR3020 AP olarak, bağlantıyı kablosuz alacak ve kablolu verecek şekilde iç ağ içerisinde, üzerine kablolu bağlanan cihaza da aynı iç ağ içerisinde IP verecek şekilde kullanıma hazır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthz -- 26 Mayıs 2015; 8:24:10 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.