Şimdi Ara

Kablosuz Ağ Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar,

    Benim şöyle bir problemim var. Düne kadar laptopla pc arasında "bilgisayarlar arası ağ " formatında düzgün çalışan bir ağım mevcuttu. dün fifa oynarken bağlantı birden koptu ve ondan sonra ne yaptıysam geri getiremedim. Birde şöyle bir gariplik sözkonusu, her iki bilgisayarda kablosuz ağa bağlı gözüküyor yani birini açınca diğeri hemen kablosuz ağa bağlanıldı diye uyarı veriyor. Her iki pcninde system taryinde kurulu bağlantı simgesi oluşuyor. Fakat esasında ne çalışan bir ağ var ne de internet paylaşımı. Belki düzelir diye kablosuz ağı birkaç defa kaldırıp baştan kurdum fakat değişen birşey yok.

    Yalnız dikkatimi çeken şöyle bir nokta var. Pcde ip 192.168.0.1 şeklinde iken laptopta 169.254.122.79 şeklinde. Normalde laptopun ipsi de 192.168... şeklinde olmalıydı. Sanırım bununla ilgili birşey ama bulamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.







  • Cevap verecek yok mu ?
  • bağlantıyı adsl modem aracılığıyla mnı kuruyorsun? pc IP si 0.1 olduğuna göre tahmin ediyorum ki pcne bağlı bir acces point ile paylaşıyorsun bağlantını.

    access pointin ile pc arasındaki cat5in içi kırılmış ya da çıkmış olabilir. kontrol etmeni öneririm.

    pcden IPyi elle 192.168.0.1 olarak, laptoptan da otomatik algıla şeklinde ayarla derim.

    bunları kontrol edip sonucu yazarsan sevinirim...


    kolay gelsin...
  • Evet, bağlantıyı pcme takılı olan bu ağ kartı ile paylaştırıyordum. Ayarlar söylediğin gibi, herşey tamam. System trayda kablosuz ağ bağlantısı da mükemmel olarak görülüyor gelgelelim ne internet bağlantısı var ne de ağ. Laptopta önceden ağ bağlantıları kısmında "PC üzerinden paylaştırılmış internet bağlantsı" diye bir bağlantı çıkıyordu üzerinden nete bağlandığım fakat şimdi çıkmıyor. Sorun nerde anlayamadım... Şimdiden teşekkürler....
  • sen başka bir bilgisayara wireless üzerinden bağlanarak internete çıkıyordun sanırım?

    diğer makinada yani internete direk bağlı olan makina internete girebiliyor mu?

    eğer giremiyorsa modeminizde sorun var demektir modemi kontrol et derim

    eğer o giriyorda sen giremiyorsan otomatik ip atamada sorun vardır
    bunu da şu yolları izleyer çözebilirsin!!!

    internete direk bağlı olan makinadaki kablosuz ağ bağdaştırıcısını sağ tuşla tıkla özellikler de oradaki listeden TCP/IP protokolünü seçip yine özellikler de
    açılan yerde elle ip ata
    ip ye 192.168.0.1 yaz sonra tab tuşuna bas ağ maskesi otomatik atayacaktır sonra gateway (varsayılan Ağgeçidi) e de 192.168.0.1 ve DNS e de 192.168.0.1 yaz
    sonra diğer makinanın kablosuz ağbağdaştırıcısı içinde aynısını yap sadece ilk baştaki İP ye 192.168.0.2 ver sorunun hallolacaktır!!!

    eğer bunlar sorunun çözmezse
    bağlantı şemasını Paint te çizip yollarsan çok daha iyi yardımcı olabiliriz!!!
    kolay gelsin




  • Teşekkürler, sorun çözüldü. Ama daha önce otomatik ip ile bağlanırken sorun çıkmıyorken neden birdenbire problem verdi hala anlayabilmiş değilim..
  • butür şeyler normal bence windowstan çokşey bekliyorsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.