Şimdi Ara

Kablosuz Ağıma Giriyorlar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Kablosuz ağıma başkalarının da bağlanması gibi bir sorunla karşı kaşıyayım. Ama sorunum o kadar basit değil…

    Önceden WPA2 şifreleme yapıyordum, fakat her yerden çalışamadığım için WEP şifreleme yaptım (wi-fi alanı artıyor ve sık kopmalar olmuyor). Ayrıca DreamBox cihazım var, WPA’de maalesef sorun çıkartıyor, bu yüzden şu aşamada WEP şifrelemeden başka alternatifim yok.

    Zaten bulunduğum yerde normalde WEP’ten fazlasına gerek yok, neden derseniz lokasyon olarak evim, yerleşim birimlerine oldukça uzak, en yakın yerleşim birimi kuş bakışı 1-2km uzaklıkta! Dağın tepesinde tek başıma bir evde yaşıyorum, yani komşularım yok, en yakın komşum 1-2km uzaklıktaki köydeki evler yani…

    Her zamanki gibi müthiş bir lag yaşamaya başladım ve en sonunda şu modeme bir bakayım dedim, ama şaşırtıcı bir şekilde 5 kullanıcının bağlı olduğunu gördüm! Görünce gözlerime inanamadım, çünkü etrafımda tek bir ev yok ve wi-fi çekim alanıma girecek kadar evime yaklaşamazlar, büyük bir arazi içinde duvarla çevrili durumda ve içeri sızma olamaz. Hatta çekim alanının nerelere kadar geldiğini çok iyi biliyorum, onun dışında gelip birisi mümkün değil ağımı görüpte bağlanamaz(dı).

    Şimdi benim kafama takılan, uzak mesafelerden benim ağımı görebilmeleri ve bağlanmaları mümkün mü? Sonuçta modemin çekim alanı belli… Mümkün değil desek hadi 1 pc bana ait, geri kalan 4’ü kim? Zaten her kimseler internetimi sömürüyorlar.

    WPA ve MAC adres şifreleme olaylarına pek dalmak istemiyorum, çünkü gelen gidenim oldukça fazla ve elbette çevre köylerden gelmiyorlar, iş için geliyorlar ve arkadaş çevrem, evime geldiklerinde internete girerler. Yani her gelen için MAC olayına girersem, o işin içinden çıkamam sanırım.

    Sizin bir öneriniz var mı? Hatta en önemlisi, bunlar benim ağıma nasıl bağlanıyor???????? Bazen ben bile bahçenin uç noktasında otururken ağı bulupta bağlanamıyorum!







  • Modemine bağlananların mac adreslerini görebiliyorsan mac filtresi ile bağlanmalarını engelleyebilirsin.
    (Modeminin markasını ve modelini söylersen daha ayrıntılı yardım edebilirim.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Conquerz -- 31 Temmuz 2011; 21:09:17 >
  • Conquerz, teşekkür ederim. Sorunumu çözdüm, DreamBox cihazımı duvardan geçen bir kablo ile modeme bağladım. Ve filtreleme yaptım, WPA2 şifreleme koydum. Maalesef oturmayı çok sevdiğim yerden artık modeme bağlanamıyorum, ama güvenlik için bir şeylerden vazgeçmem gerekiyor...

    Tekrar teşekkür ederim.
  • iOS ve Android cihazlar için geliştirilen Fing, Wi-Fi ağınıza erişim sağlayan cihazlarla ilgili tüm verileri karşınıza çıkartmakta.

    Wi-Fi Ağınızı Kimlerin Kullandığını Gösteren Şahane Uygulama: Fing

    Elinizdeki Android cihazınızın ya da dizüstü bilgisayarınızın Wi-Fi bağlantısının birçok nedeni olabilir. Bu nedenler arasında bir şekilde Wi-Fi şifrenize ulaşan kişilerin internetinizi sömürmesi yer alabilir. Şifrenizi değiştirerek bu sorundan kurtulabilirsiniz fakat bu yeterli bir çözüm olmayabilir, sonuçta Wi-Fi şifreniz bir kere ele geçirilmişse bu durum tekrar ortaya çıkabilir.

    Fing adlı uygulama işte burada devreye giriyor. Uygulama, ağınıza bağlanan cihazların MAC adreslerine kadar birçok bilgiyi karşınıza çıkarıyor. Eğer ağınızı bilmediğiniz bir cihazın kullandığını görürseniz mutlaka MAC adresini not edin, çünkü bu adresi kullanarak o kişinin ağınıza erişimini tamamen engelleyeceksiniz.



    Engelleme işlemini mobil uygulama üzerinden yapamıyorsunuz, uygulama size ağınıza bağlanan cihazların MAC adreslerini görmenizi sağlıyor. Bu adresi kullanıp tarayıcınız üzerinden modem ayarlarının arayüzüne giriş yaparak engelleme işlemini rahatlıkla yapabilirsiniz. Şimdi resimli anlatımla modeminiz üzerinden istemediğiniz cihaza ait MAC adresini nasıl engelleyeceğinizi gösterelim. (örnek modem ZyXEL'e ait, diğer modemler için de benzer işlemi uygulayabilirsiniz)

    Öncelikle tarayıcınızda boş bir sayfa açıp 192.168.1.1 ya da 192.168.2.1 rakamlarını yazıp giriş yapıyorsunuz. (şifre genelde TTNET kullanıcıları için ttnet olur, farklı bir servis kullanıyorsanız müşteri hizmetlerini arayıp öğrenebilirsiniz)

    Daha sonra karşınıza aşağıdaki gibi bir görsel çıkacak, ‘İstemci Listesi’ yazısının bulunduğu kısma tıklıyorsunuz.



    Karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecek. Buradan ağınıza bağlanan cihazlara ait IP ve MAC bilgilerini göreceksiniz.



    Sağ taraftaki Ağ > Kablosuz Yerel Ağ kısmına girdikten sonra üst taraftaki MAC Filtre’ye tıklayıp ‘Reddet’ diyorsunuz. Daha önce kopyaladığınız MAC adresini kırmızıyla işaret edilen kısma yapıştırıp Uygula diyerek işlemi sonlandırıyorsunuz. Bütün işlemler tamam, ağınızı kullanan kişi bundan sonra Wi-Fi bağlantınızı kullanamayacak.



    (görseller, GnyMade isimli kullanıcıdan alıntıdır)

    Fing uygulamasının Android ve iOS versiyonlarını Andrid için BURADAN , Apple İos için BURADAN cihazınıza yükleyebilirsiniz.

    GENİŞ BİLGİ İÇİN: http://silikonvadi.blogspot.com.tr/2015/12/wi-fi-agnz-kimlerin-kullandgn-gorun.html




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.