Şimdi Ara

kablosuz bağlantıdaki kopma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dizüstü bilgisayarım 4 gündür aralıklı olarak kopuyor. Tekrar bağlan dediğim zaman hata veriyor sorun gider dediğimde de gidermiyor. Kafasına göre bir süre sonra tekrar bağlanıyor. Sorun ne olabilir ? Yaptığım işlemler;
    -Superonline teknik servis çağırdım modemi değiştirdiler sorun düzelmedi.
    -Aygıt yöneticisnden wireless donanımını kaldırıp tekrar kurdum düzelmedi.
    Birde şuna dikkat ettim. Bağlantı koptuğu zaman görünen ağların çoğu gözükmüyor, yani internet erişiminde kendi internetim hariç 8 ağ varsa, bağlantım koptuğu zaman 1 ya da 2 tanesini ancak görüyor. Çok can sıkmaya başladı bu sorun. Yardımlarınızı bekliyorum.



  • Kablosuz bağlantılarda "kopma sorunları" genelde kanal sinyal çakışmaları ve kablosuz güvenlik ayarlarında birkaç değişiklik yapmanız gerektiğinin habercisidir. Kablosuz ayarlara gelin burada WPA ise WPA2 yapın WPA2 ise WPA yapın kişisel olanı seçeceksiniz sonrasında en az 8 karakter olacak bir şifre belirleyin hatta SSID yani kablosuz ağ isminizi de mümkünse değiştirin. Kanal numarası yani Channel sekmesine gelin burada kanal numaranız eğer değişiklik yapmadıysanız firma tarafından üretim aşaması esnasında Auto olarak seçili gelir kanal numaranızın Auto modda seçili olması modeminizin sadece 1, 6 ve 11 kanallarını kullanacağı anlamına gelir eğer bulunduğunuz ortamda kablosuz cihaz sayısı fazla ise ve sizin gibi kanal numarasında değişiklik yapmayan kullanıcılar var ise zamanla bu kanallar dolmaya başlar (burada 3 kanaldan bahsediyoruz toplam 13 kanal var kullandığı radyo frekansı teknolojisi 2.4 GHz bu bilgiyi de vermek istedim) kanal üzerindeki trafik giderek artar ve kanal bir süre sonra bağlanmak istenen cihazları taşıyamaz olur ve bağlantı kurulmasını engelleyebilir kopma sorunuyla karşılaşmanızın sebebi bu olabilir kanal numaranızı 1, 6 ve 11 dışında bir kanala ayarlayın hatta bulunduğunuz ortamda hangi kanal numarası sizin için uygundur öğrenmek için "Wirelessmon" isimli programı kullanabilirsiniz bir bilgisayar yardımıyla programı açın ve reload cardsa tıklayın burada yeşil renkli olan kanallar müsait ve rahat olan kanallardır bunları seçebilirsiniz bu kanallarda sorun yaşamazsınız üstelik android versiyonları da mevcut (google playe wifi finder ya da wifi channel yazarak ulaşabilirsiniz) Bu çözüm yollarını deneyin eğer kablosuz özellikte bir sorun yok ise probleminiz çözülecektir.




  • İlgilendiğiniz için teşekkürler. İsim şifre vs. değişiklikleri yaptım. Sonuç değişmedi.Bir iki resim çektim .Resimler arasında bir kaç saniye var. Sürekli ağlar gelip kayboluyor. Eskiden böyle olmazdı. Bazen 2 ağ görüyor bazen 10. Ama bu 2 saniyede bir ağ sayısı değişiyor. Netim bugün kopmadı dizi vs izledim ama az önce yarm saattir yoktu net. Şu mesajı atmak için 45 dakika uğraştım :(
     kablosuz bağlantıdaki kopma sorunu kablosuz bağlantıdaki kopma sorunu kablosuz bağlantıdaki kopma sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sipahi -- 21 Ocak 2014; 19:18:23 >




  • Bir tane daha vardı.Resimleri düzgün çekememişim . Onda da sadece 2 ağ gözüküyordu.
  • Sipahi S kullanıcısına yanıt
    En müsaiti 10. kanal gibi duruyor. Modeminizi 10. kanaldan yayın yapacak şekilde ayarlayıp bir deneyin bakalım.
  • Hocam wireless kartınızda sorun var sanırım format atmayı deneyin, garantisi varsa servise yollayın ya da ek bir wireless adaptör alın.
  • @windhunter
    Tüm kanalları denedim sanırım o yüzden değil :( .
    @kadir.uluag
    Hocam pc fabrika ayarlarına geri alsam aynı şey sayılır mı ? Elimde format cdsi yok .
  • denemeniz lazım bi deneyin bakalım wifi kartınızda sıkıntı yoksa düzelir.
  • Bu sorun başına gelmiş olanlar için yazayım dedim. Sorun bir gündür yok. Ama çok az oturdum bilgisayara. Biraz daha araştırdım sanırım alet sorunlu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.