Şimdi Ara

Kaçak Akım rölesinin Oyunu- :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba, beni 3 yıldır delirten bir röle ile karşı karşıyayım.


    * Detayları yazayım ki, kafanızda soru işareti kalmasın. 



    2019 yapımı yeni binada, 40 daireli bir apartmanda , 3 yıldır yaşamaktayım , yılda 4 ila 8 kere kaçak akım rölesi atıyor. 1 yıl içinde yaptığı bu hareketin bazen 3 seferini, 1 ay içinde yapıp sonra yanardağ gibi 5 ay uykuya yatabiliyor. 


    - Bunun mevsimide yok . En önemlisi de apartmanda whattap grubumuzda 3 yıldır sorduğum hiçbir komşumda böyle bir sorun yok. 


    - sabah- akşamı gecesi de yok. herşey kapalı fişler çekili iken bile gece saat 03:00 te atabiliyor. Şarj kesilince telefon uyandırıyor. 


    - Ütü , fırın, tüm lambalar, mikrodalga, tüm ışıklar, saç kurutma makinası,i çamaşır makinası, çamaşır kurutma makinasını aynı anda açtığım halde de hiçbir sorunla karşılaşmıyorum. Herşey çalışıyor.


    -Sizce ne yapmak gerek?

    Bir elektrikçi KAR'ı iptal edip yerine sigorta koyalım, akım yüksek yada düşük gelince atıyordur dedi. Ancak bildiğim kadarıyla bu oldukça tehlikeli bir durum. 


    ******SİGORTA - SİGMA SNB 3000 B16 *****

     ******* KAÇAK AKIM RÖLESİ VİKO 40 A ---- / 30 mA ****










    Kaçak Akım rölesinin Oyunu- :(


    Kaçak Akım rölesinin Oyunu- :(







  • Kaçak akım rolesi arızaları adama kafayı yedirir. Size de en cinsi denk gelmiş.

    İlk olarak kaçak akım rolesini değiştirip denediniz mi eğer yapmadıysanız bunu yapın. Role bozuk olabilir kafasına göre atıyor olabilir. Gök gürültüsü yıldırım gibi durumlarda da kaçak akımlar atabiliyor buna dikkat ettiniz mi ? Bir de o elektrikçiye bir daha bir şey danışmayın özellikle elektrik konusunda.

  • Kaçak akım rolesi arızaları adama kafayı yedirir. Size de en cinsi denk gelmiş.

    İlk olarak kaçak akım rolesini değiştirip denediniz mi eğer yapmadıysanız bunu yapın. Role bozuk olabilir kafasına göre atıyor olabilir. Gök gürültüsü yıldırım gibi durumlarda da kaçak akımlar atabiliyor buna dikkat ettiniz mi ? Bir de o elektrikçiye bir daha bir şey danışmayın özellikle elektrik konusunda.

  • Röleyi değiştirip denemedim çünkü mevcut kullandığım röle şuan 650 TL olduğunu söylediler. Deneme için yüksek bir mebla olacak. Lakin düğme testini de başarıyla geçiyor. O yüzden girişmedim. Yoğun fırtına da semtte elektrik gitmiyorsa bende ekstradan kesinti olmadı bugüne kadar. Ne kış ne yaz ayırt etmiyor, dediğiniz gibi çok garip bir durum var.


    Elektrikçiden tam şüphe duymaya başladım

  • Bir cihazda kaçak var hangi cihazda olduğunu bulman gerek malesef.
  • BBFOREVER kullanıcısına yanıt

    Bir dakika kaç paraymış? Kaçak Akım rölesinin Oyunu- :( 


    Bu fiyatı kim verdi size?


    Şöyle koyalım linki


    Kaçak Akım rölesinin Oyunu- :(
    Kaçak Akım rölesinin Oyunu- :(trendyol.com
    VİKO Kaçak Akım Rölesi 2x40A 30mA VTR2-4030 Fiyatı, Yorumları - Trendyol
    https://www.trendyol.com/viko/kacak-akim-rolesi-2x40a-30ma-vtr2-4030-p-32908342?boutiqueId=61&merchantId=394439

    Paycell ile alırsan 50tl daha indirim olur, satıcınında 10tl indirimi var.


    Kampanyalı zamanda alırsan daha ada uyguna geliyor.


    Her söylenilene inanma.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -OFLU- -- 16 Haziran 2023; 5:45:32 >




  • BBFOREVER kullanıcısına yanıt

    kaçak akım rolesi giren akımla çıkan akım arasındaki farka bakar bu fark 30ma ulaştığında veya aştığında atar, üzerindeki test düğmesi giren akımla çıkan akım arasındaki dengeyi manuel olarak bozduğu için sigortayı attırır. Yani atması gereken durumda atıyor mu bunu test eder. Herşey normalken atan bir kaçak akım rolesi bozuktur onun da test düğmesine basarsan atar. Senin roleyi değiştirerek denemen gerek. Herhangi bir kaçak varsa da şuan bulman kolay değil tek tek denenecek sıklıkta atmıyor çünkü günlerce onun başında bekleyemezsin.

  • Yağmurdan ya da su sebebiyle nem alan elektrik hat bölgeleri de sebep olabilir hem de düzensizce. Topraklanmış led trafosu tipi ek unsurlar hemde nemli bölgedeyse akla gelmelidir.


    Sırf bu tip sorunlardan dolayı yakında attıktan sonra herşey normale dönerse kendisini geri kaldıran, tekrar elektriği veren cins bir röle icad edilecektir :-!


    KARı söküp de şüpheli cihazlarda denemek de akla geliyor ama uğraştırıcı iş. Hangi cihazlar eskiden beri var, hangileri topraklı ve şüpheli düşündürür.

  • 3 Yıl boyunca bu sorundan muzdarip olup 300 liralık röleyi değiştirmemek enteresan. Allah yardımcın olsun hocam.

  • Başlığı görünce aklıma mülteci akını rol ve simülasyon oyunu sandım yazmadan edemedim, bilinçaltım öyle zehirlenmiş ki konuya girince fark ettim
  • Selamlar nacizane yerel bir elektrikçiden sağlam çıkma alıp değiştir.Duruma göre iade edebileceğini yada sıfırını alabileceğini söyleyenilirsin.

    Yine sorun olursa kademeli olarak diğer şalterleri indirip deneyebilirsiniz ama sizin atma aralığı uzun olduğu için sıkıntı olabilir.Muhtemelen sürekli kullandığınız bir cihaz bunu yapıyor, adaptörler LED trafoları olabilir.
  • Bulaşık ve çamaşır makinaları girişinde parazit filtresi oluyor, Makina Off konumunda olsa da fiş takılı iken şebekeye bağlanıyor bunlar, ondan yapıyor olabilir. Değişimi oldukça basit.

    Her şeyin fişi çekili iken attığından emin misiniz?
    Herşeyin fişi çekili ise mesela klima bağlı kalıyor olabilir, ya da uzaktan kumandalı başka bir cihaz şebekeye bağlı kalıyor olabilir.

    Gerçekten herşeyin bağlantısını kestiğinizden eminseniz tesisatınızda bir yerlerde sıvı teması olabilir onu araştırmanızı öneririm. Tüm priz ve anahtarları sökerek bakmanız gerekir.

    Onu da elediyseniz kaçak akım rölesini değiştirin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 27 Haziran 2023; 16:48:57 >
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Merhaba yardımcı olursanız sevinirim bende aynı sorunu yaşıyorum.Benim kar sabaha karşı gün ağarması başladığında atıyor.yazlıkda kalıyorum yaklaşık 3 haftadır sorun devam ediyor.gündüz hiç sorun yok sabaha karşı atıyor.buzdolabı diye düşündüm buzdolabının prizden toprak kablosunu çıkardım tekrar bugün attı.Kar rolesini değiştirdim yine attı.Yardım ederseniz sevinirim
  • rune R kullanıcısına yanıt

    Genel bilgiler paylaşıyoruz, özel durumlara pek birşey denemiyor.


    Sabaha karşı en sıoğuk andır ve çiy düşer. Sİzin sistemde nerelerde bir kaçak olabilir düşünmek gerek. O ana denk gelen bir cihazın çalışması hatta sizin hattınızdan faarklı bir hane ya da apartman aksesuarına çekilmiş olan hattın aktifleşmesi vb de olabilir.

  • Siemens-Abb gibi kaliteli bir kar alıp, buatlar, anahtar ve prizlerdeki bağlantılar kontrol edilerek sıkılırsa problem kalmaz. özellikler priz ve buatlardaki gevşek bağlantılar kar atma problemlerine neden olabiliyor. lambalar ve avizeler de kontrol edilmeli.

  • Collezione kullanıcısına yanıt

    EV tesisatının dışında bile gevşeklik olsa evdeki Karı attırabiliyor. Direkteki avcı klemens gevşese bile yani.

  • ABB veya Siemens marka kaçak akım rölesi kullanın...

    Bu arada sizin kaçak akım röleniz kesinlikle bozuk gibi görünüyor.

    Babamların evde çay kaynayıp buhar oluşturduğunda oluşan buhar mutfaktaki tezgah üstü prize girip kaçak akım sigortasını attırıyordu mesela
  • Siemens 40Amper 30mA A Tipi en az 6ka kesmeli Kaçak Akım Rolesi kullanın (550 TL)


    Sigortada viko en dandik ürünler gurubuna girer



    Kaçak Akım rölesinin Oyunu- :(


    Kaçak Akım rölesinin Oyunu- :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 26 Temmuz 2023; 14:5:47 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.