Şimdi Ara

KAÇKAR BİSİKLET VE STAR BİSİKLET ALIŞVERİŞ SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar öncelikle.

    Uzun süredir bisiklet araştırıyorum kendim için, ancak listemdeki bisikletleri hiç deneme fırsatım olmadığı için yakınımda bulunan Kaçkar Bisiklet (Göztepe) ve Star Bisiklet'e (Suadiye) gittim.

    Bu arada Star Bisiklet'te de yaşadığım olaydan sonra araştırırken forumda şöyle bir konuya denk geldim.

    http://forum.donanimhaber.com/m_78204578/f_//tm.htm#78204578

    Şimdi öncelikle Kaçkar Bisiklet ile ilgili başlayayım.

    Biliyorsunuz yakın zamanda Giant markası Sahrayıcedit'te minübüs caddesi üzerinde Türkiye'deki ilk satış mağazasını açtı. Ben de önünden geçerken içeri girdim, şehir ve katlanır bisiklet modellerine bakmak istediğimi söyledim. Genç bir arkadaş vardı, herhalde 25 yaşlarında bir arkadaştı. Saolsun çok ilgilendi benle, her sorumu sıkılmadan, afra tafra yapmadan güzel güzel detaylı şekilde anlattı, hatta önerilerde bulundu. Üstelik alışık olduğumuz o mal satmak için samimiyetsiz önerilerden değil kesinlikle. Çok içtendi.

    O sırada katlanır bisiklet boyutunda (modele gerek yok) ama katlanmayan bir bisiklet modelini önerdi ve fiyatının dükkandaki en ucuz model olduğunu söyleyerek bir fiyat verdi bana. Benim de aklıma yattı, Giant kalitesini o fiyata bulamam diye, o bisikleti kız arkadaşım için düşündüm.

    Başka bir gün Kaçkar Bisiklet'in önünden geçerken hem Carraro'nun bir modelini incelemek hem de kız arkadaşıma Giant'ta gördüğüm modeli göstermek için içeri girdik.

    Gayet iyi karşıladılar. Ben direkt konuya girdim ve o bisikleti kız arkadaşıma gösterdim. Onlar da fiyatını söylediler. Ancak söyledikleri fiyat benim Giant'ta duyduğum fiyattan neredeyse 1,5 - 2 kat daha fazlaydı. Ben de şaşırdım ve durumu söyledim. Herhalde ailesine küfür etsem bu kadar suratı düşmezdi oradaki görevlinin.

    Kesinlikle böyle bir şeyin mümkün olmadığını, bir yanlışlık olduğunu söyledi. Adam neredeyse beni suçlayacaktı, fiyat kırmaya çalışıyorum diye. Ben de benim duyduğum bu, belki yanlışlık vardır dediğiniz gibi ama ben bunu duydum dedim. Sonra suratı asık şekilde Giant satış mağazasanı arayarak (bana fiyat veren çocuk değildi konuştuğu), burada bir müşterimiz şu model bisiklet için şu paraya sattığınızı İDDİA EDİYOR dedi. İddia ediyor nedir bir kere, nasıl bir rahatlık bu önündeki müşterinin hakkında böyle konuşabiliyorsun?

    Ardından olan konuşmayı da bana hoparlörden dinleterek, öyle bir fiyatın olmadığına, bir yanlışlık olduğuna kanaat getirdiler. Kaçkar'daki görevli Giant'taki görevliye resmen sitem ederek, bizim aynı fiyata satmamız lazım, bu durum daha önce de oldu, bizi kazıkçı durumuna düşürüyorsunuz böyle dedi.

    Şimdi öncelikle bana Giant'ta fiyat veren çocuk belki hata yapmıştır, çünkü hiç öyle katakulli peşinde değildi, insanlık hali yanlış söylemiş olabilir. Ancak bu iki görevlinin yaptığı konuşma hem etik açıdan hem de yasal açıdan doğru değil. Rekabet Kurumu o konuşmayı duysa ikisinin de canına okur. Ama bu adamlarda bu rahatlık var işte maalesef.

    Daha sonra Kaçkar'da Carraro 224'ü incelerken gözüme Giant Roam 3 modeli takıldı. Birkaç özelliğini sordum, yalan yok güzelce anlattı. Ama her seferinde o parayı Carraro'ya vereceğine böyle bir bisiklet alacaksın deyip durdu. Benim Türk satıcılarında en sinir olduğum özelliklerden biri bu.

    Bütçem belli, planım belli, ben ister alırım ister almam, sen bana öneride bulunacaksan (ki soruyorum bu paraya ne tercih etmeliyim diye) bana ahkam kesmeyeceksin git kalitelisini al diye. Ben bu işe iki üç kat para ayırsam ne işim var zaten seninle, en iyi markalar da belli modellerde, girer alır çıkarım. Söylediklerine karşı çıkmıyorum evet, o kadar para verince gidip iyi bir kadroya sahip bisiklet alınması gerekiyor belki, ama ben yine de bütçem bu diyorum sana.

    Neyse gelelim benzer özellikteki Star Bisiklet olayına. Oraya da dün gittim. Asıl Mosso 771 için gitmiştim ama hemen önüme Carraro'lar çıkınca bir kez daha göz atmak istedim.

    Burada da bizim Türk satıcılarının tipik olumsuz özelliklerinden diğer birkaçını gördüm.

    -Öncelikle ilgi neredeyse yoktu. (İlgililer diyen arkadaşlara birazdan nasıl ilgili olduklarını söyleyeceğim)

    -Carraro 224'ü beğendiğimi anladı ve al onu deyip durdu. Ama söylerken çok düşünme al gitsin havasındaydı. Ya pazardan saat mi alıyorsun? Bu nasıl bir beklenti anlamıyorum ki. Güya ilgili gibi bir şeyler anlatıyor ama hep aynı satıcı diyalogları. Ben buna artık satıcının ilgisi olarak değil refleksi diyorum. Adam müşteri gördüğü anda aynı cümleleri sıralıyor, sen ne sorarsan sor.

    -Sonra Mosso'yu inceledim ve ben yine kız arkadaşımla kendi aramda Kaçkar'da gördüğüm Giant ile bu model arasında hangisi tercih etsem diye konuşuyordum. Geldi hangi model dedi, dedim burada değil Kaçkar'da bir Giant beğendim onu da düşünüyorum. Söylemez olaydım, adam resmen iddia varmış gibi ortada yarış içine girdi. Her türlü bunun daha iyi olduğuna eminim, bana onun şu özelliğini söyle bu özelliğini söyle deyip ben söyledikçe Mosso'nun özelliklerini söyleyerek, Mosso'nun daha iyi olduğunu görüyor musun dedi. Ama suratta beni ikna ettiğini düşündüğü saçma bir sırıtmayla beraber söylüyor bunları.

    -Daha sonra mesajın ilk başlarında verdiğim linkteki arkadaşın söylediği gibi bana da yok 38 yıldır bu işi yapıyorum, bu işi en iyi ben biliyorum, kimi getirsen getir benim söylediğim doğru, gelsin bana bisikletini göstersin benimkilerle kıyaslayayım gibi anlamsız bir konuşma daha yaptı.

    -En sinir olduğum olaylardan biriyse, ki bu bizim satıcıların yine çok görülen bir özelliği, ben bir ara Salcano'lardan birine baktım önümde diye. Ha o da olabilir bak, dedi, yok dedim buna sadece bakıyorum, bunu düşünmüyorum dedim, alma ya zaten, ben onu parası olmayanlara al bunu git diyorum dedi, parası olan adama onu ne önereyim dedi. Şimdi siz bunda ne var diyebilirsiniz ama bu cümleyi söylerkenki tavrını keşke gösterebilsem, yaşatabilsem size. Hem ben hem kız arkadaşım bu durumdan dolayı kendimizi çok rahatsız hissettik. (Üzerimize hiç alınmadığımız halde, başkaları adına yani)


    Şimdi tüm bunlardan sonra iki konuya değinmek istiyorum.

    İlki burada yine yukarıdaki linkini verdiğim konuda olduğu gibi bu satıcıları övecek ya da sorun yaşamadığını söyleyecek arkadaşlar olacaktır.

    Ben size neden sorun yaşamadığınızı belirteyim. Bizim esnafımız kendisinden mal alacağını anladığı adama bir saat yalakalık yapar, sıcak davranır (işini düzgün yapan insanları tenzih ediyorum)

    Kendisinden mal almayacağını düşündüğü ya da bildiği kişilere ise böyle saygısız ve hatta bazen ahlaksızca davranır. Benim en sinir olduğum olay bu. Lütfen bazen çok soru soran müşteriler de oluyor demeyin. Ben de farkındayım, manyak insan her yerde. Ama bu iş sonuçta onların işi. Ben alsam da almasam da, sorduğum soruya cevap vermek, benimle ilgilenmek zorunda. Bu sadece anlattıklarım için değil çoğu esnaf da böyle, almayacağım, biraz daha düşüneceğim diyemiyorsun adamlara. Bakışları, tavırları değişiyor, hatta siz de sık sık yaşıyorsunuzdur. Bu gibi durumlar için klasik bir cümleleri vardır bunların ''SEN BİLİRSİN'' Dükkana mal bakmaya mı geliyorsun sevgilinden trip yemeye mi belli değil.

    Bizde esnaflık nedir, ticaret nasıl yapılır, müşteri nasıl memnun edilir, bu konular hakkında zerre bilgimiz yok ne yazık ki. Biz de ancak bilgi sahibi olmadan ahkam kesme, küstahlık yapma, huysuzluk, afra tafra ve daha birçok olumsuz özellik... En kral mekanlarda dahi bolca bunları görebiliyoruz. (Yine işini düzgün yapan insanları ayrı bir köşede tutarak diyorum bunları)


    Ha bunları neden bu kadar anlattım, belki öncesinde belki de sonrasında ihtiyaçları olur da benim gibi insanlar bu iki bisiklet firmasından bir şey almayı ya da ziyaret etmeyi düşünürlerse, neyle karşı karşıya olduklarını bilsinler diye. Bazı arkadaşların da belirttiği gibi, paranız hazırsa, ne istediğiniz kesin belliyse, muhattap olmadan gidip alın gelin. Muhattap da olabilirsiniz, büyük ihtimal bir konuda şikayet etmediğiniz, onlara iş çıkarmadığınız sürece sizinle iyi geçinirler. Ama henüz karar vermediyseniz ona göre hazırlıklı gidin.

    Zaten anlamıyorum ki, o dükkanda inceleme, bu dükkanda soru sorma, nasıl içime sinip, öğrenip alışveriş yapayım. Resmen bakmadan almaya zorlanan bir ülkede yaşıyoruz.

    İnanın sinirlensem de vicdan sahibiyimdir, Carraro 224 ya da 225 almaya karar vermiş olsam da, sırf onlara para kazandırmamak için (biliyorum ben almayınca batmazlar) her iki dükkandan da almayacağım bisikletimi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Inv21 -- 4 Mayıs 2014; 20:56:51 >







  • Bahsettiğim konularda sadece ben sıkıntı çekmişim sanırım :)
  • Ben de geçen sene yol bisikleti bakmaya bike and outdoor mağazasına gittim. Girdim içeri elimde kask falan öyle dükkanın ortasında abartısız 5 dakika bekledim.Üç dört görevli var biri bile tek kelime etmedi. Sonra sinirle çıktım dükkandan ortaköy kaçkara gittim. Ordaki görevli iyidir dağ bisikletimide ondan almıştım. Adam sağolsun ilgilendi sonra anlaştık sedona 601 aldım. Ürün ucuz olsa bile böyle dükkan sahipleriyle asla alışveriş yapmam.
  • ben yazacaklarımı neredeyse 1 sene önce yazmışım zaten
  • klasik türk esnafı hocam ayakkabıcı dan emlakçı ya kadar hepsinde var bu profiller.

    bir de şu: "AL BUNU DAHA NE ARAŞTIRIYON AL HADİ AAAL!" mantığındaki esnafa uyuzum, çekirdek mi aliyoz yahu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben böyle bir satıcıyla pek denk gelmedım ama ben boyle şeylere gelemem anında oracıkta satıcıyı yerın dıbıne sokarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TanridanKutBolmus -- 5 Mayıs 2014; 10:58:35 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.