Şimdi Ara

kadett 1.3 LS karbüratör sorunu.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
2.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1988 opel kadett 1.3 LS sahibiyim.Arabamdan çok memnunum.Ancak aksesuar ve bazı parçalarının zor bulunması beni düşündürüyor.Ama o kadar sorunsuz ve performanslı bir araç ki;bir türlü değiştirmeye gönlüm elvermiyor.
    Ancak benden önceki sahibinde bir kasap tamirci karbüratörün hava ayar kanalına matkap salmış,arkadan patlatmış,orijinal vidasının yerine de doğan-şahin karbüratörünün vidasını koymuş.
    Arabam az yakmasına rağmen performansı iyi değildi.İzmirden çeşmeye giderken rampalarda sık sık 3 cü vitese kadar düşüyordu.(araç 5 vitesli)
    İzmir sun motor da karbüratör bakımı için gittiğimde durumu öğrendim.Besim usta karbüratörün üst parçasını şağlam bir çıkma ile değiştirdi.Araba neredeyse ferrari! gibi oldu ama 6 lt yakan araç 8 lt yakmaya başladı.Daha sonra 2.ci sanayideki halil usta karbüratörü söktü .besim ustanın taktığı parçanın opel vectra 1.8 in olduğunu,deliklerinin daha büyük olması nedeniyle fazla yaktığını söyledi.Karbüratörde (kapış pompası değil) bir pparçayı iptal ettiğini,bundan sonra performans sorunu yaşamadan yakıtın normale döneceğini söyledi.
    Dediği gibi oldu.Yakıt sarfiyatı ortalama 7 lt civarına düştü.

    Ancak,originalliği bozulduğu için zaman zaman düzensiz çalışmaya neden oluyor.Keyfe keder de olsa bazen düzensizleşen rölanti can sıkıyor.Avans ayarları düzgün olmasına rağmen zaman zaman sanki rötardaymış gibi,özellikle 2 ve 3.cü viteslerde düşük devirlerde anlık silkeleme yapıyor .

    kadett 1.3 original karbüratörü ile değiştirmek istedim.Ancak sıfır olarak hiçbir parçacıda yok.Maalesef çıkmasını da bulamadım.

    orijinal,temiz yeni veya çıkma karbüratör temini konusunda yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

    Tüm forum arkadaşlarıma saygılar sunarım.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.